desolatorXT Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Γειά, Θέλω να φτιάξω έναν σέρβερ για μια online εφαρμογή, καθώς οι dedicated servers των ελληνικών εταιριών έχουν απαράδεκτες τιμές (~300 ευρώ το μήνα, με άθλια χαρακτηριστηκά του πακέτου), ενώ παράλληλα δεν έχω πιστωτική και δεν μπορώ να συνεργαστώ με εταιρίες εξωτερικού, αποφάσισα να το κάνω σπίτι μου. Θέλω λοιπόν να μου προτείνετε μια σύνδεση με υψηλό upload stream (άνω των 4Mbit) καθώς και αν μπορείτε να μου πείτε τιμές κτλπ.. Είδα ότι από μία Ιουλίου η Forthnet θα προσφέρει σύνδεση DSL 24Mbit, αλλά στο site της δεν αναφέρει ούτε τιμές ούτε το Upload speed αυτής της σύνδεσης...Σκεπτόμενος τώρα ότι μια σύνδεση DSL 384 έχει 192 upload stream, μια σύνδεσι 24Mbit θα έχει 12Mbit upload, αλλά δεν είμαι και σίγουρος... Ξέρει κανείς μήπως περρισότερες πληροφορίες και αν θα άξιζε να βάλω μια τέτια σύνδεση? Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μια σύνδεση DSL θα προσφέρει αρκετό bandwith για ένα τέτιο εγχείρημα, αλλά ελπίζω να λειτουργήσει... Ευχαριστώ προκαταβολικά.
liopyr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 επειδή δουλεύω σε net cafe, και το boss το ψάχνει το θέμα, να βρει δλδ μία σύνδεση με μπόλικο upload, γιατί τα παιχνίδια εξαρτόνται κυρίως από αυτό, λίγο δύσκολο το βλέπω, (χωρις να το αποκλείω φυσικά), να έχει τόσο πολύ upload μία 24mbs σύνδεση... μακάρι αλλα... το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι upload/download bandwidth δεν ανεβαίνουν ανάλογα.. π.χ οι περισσότερες προσφορές πάνε κάπως έτσι.. DL 384Kbs -->> UP 192Kbs DL 1 Mbs -->> up 256 Kbs και φτάνουν σε κάποιες τραγικές διαφορες του τύπου.. DL 10Mbs -->> UP 1Mbs (!)
boutsak Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Το upload που δίνει η Forthnet για το Double Play είναι 1MBit. Η ADSL δεν μπορεί να δώσει παραπάνω. Από Wikipedia: ADSL standards Standard name Common name Downstream rate Upstream rate ANSI T1.413-1998 Issue 2 ADSL 8 Mbit/s 1.0 Mbit/s ITU G.992.1 ADSL (G.DMT) 8 Mbit/s 1.0 Mbit/s ITU G.992.1 Annex A ADSL over POTS 8 Mbit/s 1.0 MBit/s ITU G.992.1 Annex B ADSL over ISDN 8 Mbit/s 1.0 MBit/s ITU G.992.2 ADSL Lite (G.Lite) 1.5 Mbit/s 0.5 Mbit/s ITU G.992.3/4 ADSL2 12 Mbit/s 1.0 Mbit/s ITU G.992.3/4 Annex J ADSL2 12 Mbit/s 3.5 Mbit/s ITU G.992.3/4 Annex L[1] RE-ADSL2 5 Mbit/s 0.8 Mbit/s ITU G.992.5 ADSL2+ 24 Mbit/s 1.0 Mbit/s ITU G.992.5 Annex L[1] RE-ADSL2+ 24 Mbit/s 1.0 Mbit/s ITU G.992.5 Annex M ADSL2+M 24 Mbit/s 3.5 Mbit/s Μέχρι να έρθουν άλλες τεχνολογίες DSL (βλέπε VDSL) ας ξεχάσουμε πάνω από 1 MBit. Μπορείς βέβαια να πάρεις μισθωμένη γραμμή από τον ΟΤΕ, αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό
thickice Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Ψάχνοντας σε γνωστό ελληνικό forum σχετικό με την adsl, διάβασα ότι η επίσημη απάντηση της forthnet, σε όσους ρώτησαν τηλεφωνικά ή με email, είναι ότι το upload, ακόμη και όταν το download πάει έως 24mbit, θα είναι 512kbit. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι που μου διέφυγε, έτσι έχουν τα πράγματα...
boutsak Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Ψάχνοντας σε γνωστό ελληνικό forum σχετικό με την adsl, διάβασα ότι η επίσημη απάντηση της forthnet, σε όσους ρώτησαν τηλεφωνικά ή με email, είναι ότι το upload, ακόμη και όταν το download πάει έως 24mbit, θα είναι 512kbit. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι που μου διέφυγε, έτσι έχουν τα πράγματα... Ναι μπορεί να δίνει 512 kbit, αλλά αυτό που ήθελα εγώ να πω είναι ότι δεν μπορεί έτσι και αλλιώς να δώσει παραπάνω από 1 MBit
RapidShade Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Και να υπήρχε τέτοια σύνδεση, τα χρήματα που θα απαιτούσε δεν θα τα έδινες... Υπάρχει κάτι κοντά σε αυτό που ψάχνεις αλλά δεν είναι ADSL... Θα πρέπει να πας σε SDSL ή μετά σε κάτι εντελώς διαφορετικό και μακράν ακριβότερο πχ.HellasCOM κλπ.
thickice Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Ναι μπορεί να δίνει 512 kbit, αλλά αυτό που ήθελα εγώ να πω είναι ότι δεν μπορεί έτσι και αλλιώς να δώσει παραπάνω από 1 MBit Από όσο ξέρω έχεις δίκιο, ότι 1mbit είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει σε adsl.
desolatorXT Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Καταρχήν ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Όσων αφορά το SDSL (φαντάζομαι θα είναι η μόνη λύση) απ' όσο ξέρω έχει ίδιο πάντα Upload και download. Πήγα στο site της Lannet αλλά δεν βρήκα τίποτα για SDLS... Έκανα search sdsl και το μόνο που βρήκε ήταν μια ανακοίνωση για την συνεργασία της με την telepassport... Αν μπορεί κανείς να δώσει εδώ καμια περεταίρω πληροφορία θα ήμουν ευγνόμων, θα συνεχίσω βέβαια την αναζήτηση στο google...
mikaha Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 H telepassport δίνει SDSL μέχρι 512kbps και 2048kbps για επιχειρήσεις (821e/μήνα) http://www.telepassport.gr http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=37
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.