Προς το περιεχόμενο

Aqualung my friend...

Doctor^DoomED

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:razz: xairetw sas, new sto forum as u can see, kai ormomenh apo thn prosfath ebeiria mou, na parakolou8hsw synaulia Jethro Tull kai na exw thn euxaristhsh na exw ton mr Anderson 2 metra makria mou 8a h8ela na rwthsw an 8ewreite autes tis synaulies..mmm... eukairia gia arpaxtes apo sygkrothmata megalou velhnekous h san kaloproairetos kai a8wos opados den to adimetwpizete me auton ton tropo.

Isws o tropos me ton opoio epai3an oi Tull na me ekane na katatax8w sth deuterh kathgoria an k pisteuw pws ouk oliges bandes exoun metria ews poly kakh apodosh sth skhnh kai mas phran k ta malliokefala mas gia na tous doume stis mytes twn podiwn mas myrizodas th masxalh tou brostinou...

analoges ebeiries? kamia anamnhsh? kamia gnwmh?:?:

thumb_JethroTull.JPG

btw: htan a3exasth ebeiria

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι κάπου στη μέση.

Ναι μεν είναι ευκαιρία να δω κάποια τεράστια (κατά το παρελθόν) συγκροτήματα ζωντανά, αλλά θα πρέπει και οι μουσικοί που τ'αποτελούν να καταλαβαίνουν πως αναπόφευκτα έρχεται η στιγμή για απόσυρση από την ενεργό δράση.

Δε βρίσκω νόημα πχ στο να έρχονται οι Deep Purple σχεδόν κάθε χρόνο. Από την άλλη δεν μπορώ να ξεχάσω τους Whitesnake το 2003. A dream came true. Ίσως τελικά έχει να κάνει με το κατά πόσον είσαι fan του εκάστοτε συγκροτήματος.

Δημοσ.
Ίσως τελικά έχει να κάνει με το κατά πόσον είσαι fan του εκάστοτε συγκροτήματος.

pes to psemata... padws merikoi exoun akoma apisteuth energeia, x8es o Anderson phdouse san katsiki apo edw k apo kei. k oso gia Whitesnake, egw an k tous eida ligo argotera dn perimena na einai se tetoia forma :P

Δημοσ.

Συμφωνώ με Rising ότι συνήθως έχει να κάνει με το κατά πόσο είσαι φαν.

Επειδή είμαι φαν πολλών παλιών συγκροτημάτων θα πήγαινα άνετα σε διάφορα reunions και δεν ξέρω αν θα με ένοιαζε αν είναι αρπαχτή ή όχι.

Πχ Jethro Tull θα θελα να είχα πάει (ήμουν εκτός Αθηνών δυστυχώς).

Για τους Fleetwood Mac δε, είχα σκεφτεί να πάω ακόμα και εξωτερικό για να τους δω.

Δημοσ.

Καλώς ήρθες !

Η γνώμη μου είναι πως για πρώτο ποστ, θα ήταν καλύτερα να έγραφες με ελληνικά. Γιατί ο μόνος λόγος που σε διάβασα και δεν έκλεισα το tab είναι επειδή η 11η λέξη (το ταβάνι μου στα greeklish) έλεγε ormomenh και όχι ormomenos.

Στο θέμα τώρα, θεωρώ ότι είναι αρπαχτές αυτές οι συναυλίες.

Κι η συναυλία που θα μου μείνει αξέχαστη είναι αυτή των DRI όταν ήμουν παιδάκι, γιατί κόντεψα να πεθάνω από το στριμωξίδι και τη διακοπή της αναπνοής, κι έτσι σήμερα ένα μεγάλο φόρουμ δεν θα το στόλιζαν 1.600 (περίπου) διαμάντια.

Δημοσ.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Από wikipedia:

"D.R.I. expects to be on tour in 2007 for its 25th anniversary"

Ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Κι η συναυλία που θα μου μείνει αξέχαστη είναι αυτή των DRI όταν ήμουν παιδάκι

Τα έχεις ξεχάσει δικέ μου, αν τα μπολντ ισχύουν μάλλον τους Σεξ Πίστολζ είχες δει!

Επί του θέματος τώρα, εξαρτάται από το συγκρότημα. Αν μιλάμε για μια μπάντα που παίζει σερί από το 70 μέχρι σήμερα, προφανώς και μιλάμε για τύπους που το ζούνε. Αν πάλι είναι η κλασσική περίπτωση "συγκρότημα μύθος που κάθε 2 χρόνια κάνουμε το τελευταίο ριγιούνιον σόου" ε, δύσκολο να πιστέψω πως το κάνουν επειδή νοστάλγησαν τις παλιές καλές ροκνρολ μέρες.

Το θέμα είναι αν μας νοιάζει. Δλδ οκ, οι σάμπαθ προφανώς και το έκαναν από αρπαχτή. Εγώ άκουσα το fairies wear boots λαηβ όμως. Και εκείνη την ώρα, δν με ένοιαζε και αν έκαναν σκοποβολή σε 500ευρα στα καμαρίνια.

Δημοσ.

Το έχω νιώχει πολλές φορές σε συναυλία... Όταν είχα πάει στους Tull το είχα νιώσει (και είχα ψιλοβαρεθεί κιόλας). Στους Purple ένιωσα σε κάποια σημέια ότι ψιλοβαριούντε (ειδικά όταν ξεκίνησαν το Smoke on the Water ένιωσα άβολα...) Αλλά εντάξει. Είναι ανάλογα το συγκρότημα. Θα συμφωνήσω με τον ωξ'αποδώ ότι ας ακούσω τους Heaven and Hell να λένε το Die Young την Κυριακή and i don't fucking care... Μετά απο καμιά εβδομάδα που θα μου έχει φύγει η κάψα και δεν θα έχω λεφτά μπορεί και να τα κλάψω. Είναι σαν να τρώω πίτσα ενώ κάνω δίαιτα. Την ώρα που την τρώω λέω '' Θεέ μου σε ευχαριστώ'', και αφού την φάω λέω ''ε και τι κατάλαβα???''

Δημοσ.
Το θέμα είναι αν μας νοιάζει. Δλδ οκ, οι σάμπαθ προφανώς και το έκαναν από αρπαχτή. Εγώ άκουσα το fairies wear boots λαηβ όμως. Και εκείνη την ώρα, δν με ένοιαζε και αν έκαναν σκοποβολή σε 500ευρα στα καμαρίνια.

Ατράνταχτο επιχείρημα.

Δηλαδή είναι σαν να είσαι βοηθός νεκροθάφτη και να πεις: "Το θέμα είναι αν μας νοιάζει. Και εκείνη την ώρα δεν με ένοιαζε που ήταν νεκρή. Εγώ τουλάχιστον πήδηξα την Μαίρυλιν".

Φυσικά και μας νοιάζει ρε. Ο σκοπός είναι να ανταποκρίνεται και να μην είναι ψόφια.

Το ίδιο ισχύει και για τα συγκροτήματα επί σκηνής.

Δημοσ.

Ρε παλικάρι μου.

Υπάρχει η Κέητ Μπέκινσεηλ. Και υπάρχει και η Μαρίτσα. Εσύ τα έχεις με τη δεύτερη. Αυτό σε παίρνει, αυτό κάνεις. Η δεύτερη επιλογή είναι να μην.

Υπάρχουν οι Μπλακ Σάμπαθ το 75 και υπάρχουν και το 2007. Εσύ τους βλέπεις το 2007. Αυτό σε παίρνει, αυτό κάνεις. Η δεύτερη επιλογή είναι να μην.

χιντ: δν πηδάς την μπέκινσεηλ.

Δημοσ.

Εντάξει. Εμένα που δε μου αρέσουν οι ντεμί σαιζόν καταστάσεις, το ξαναζεσταμένο φαγητό, οι μέτριες γκόμενες κι οι νεκροζώντανοι μουσικοί, προτιμώ να προσπεράσω.

Εσύ πάρε τη Μαρίτσα και τον άλλο νεκρόφιλο Φαραώ και τραβάτε να ακούσετε Αττίκ.

Δημοσ.

Lucifer δε σε καταλαβαίνω.

Σε ένα live πας για να περάσεις καλά,και για να περάσεις καλά πρέπει αν μη τί άλλω να είναι ακουστικά σωστό αυτό που βλέπεις.

Όσο μεγάλο όνομα και αν εχει αποκτήσει ένα καλλιτέχνης/γκρουπ,όταν πας στο live δεν πας για το περιτύλιγμα αλλά για την ουσία.Το περιτύλιγμα είναι το όνομα,η ουσία είναι η μουσική.

Αν αυτό που ακούς είναι απογοητευτικό,τότε δε πα να είναι και το ίνδαλμα σου στη σκηνή ξενερώνεις.

Και να σημειωθεί πως δε με απασχολεί καθόλου το οπτικό αλλά μόνο το ακουστικό.Γιατί τη μουσική την ακούς,δεν την βλέπεις.

Κάπως έτσι το βλέπω.

Και συμφωνώ με τον punky και τη Μαίρυλιν...

Δημοσ.

Και τι σχέση έχει το ακουστικό μέρος με το αν ο καλλιτέχνης παίζει για τα φράγκα ή δν έχει πολύ όρεξη πάνω στη σκηνή; Άπληστος και ξενέρωτος θα είναι, δν θα είναι κουλός. Αυτό ακριβώς λέω, πως δν με νοιάζει καθόλου η διάθεσή του και ο σκοπός του, εγώ πάω για αυτά που θα παίξει.

Δημοσ.

Μωρε ειδατε Sabbath, σε καει για ποιο λογο ηρθανε??? Εμενα οχι, το μονο που με εκαιγε ηταν να ακουσω children of the grave απο εκει και μετα ολα τα αλλα τα θεωρω αλλα λογια να αγαπιομασται... και το ιδιο ισχυει και για purple, maiden, και οποιο αλλο συγκροτημα ερχεται καθε πασχα και χριστουγεννα...

Δημοσ.

Το σκεφτόμουν πάλι σήμερα, δεν είμαι σίγουρη τελικά αν το πρόβλημα είναι τόσο στα reunions παλιών και γηραιών συγκροτημάτων ή στην έννοια της αρπαχτής γενικότερα.

Προσωπικά δεν εχω δει πολλές συναυλίες γέρων, όπως αυτές που έχουν αναφερθεί στο thread, αλλά νομίζω τελικώς ότι το χειρότερο απ'όλα είναι να σου τύχει νέο συγκρότημα, υποτίθεται στο peak τη καριέρας του, το οποίο να σέρνεται. Μου ήρθαν στο μυαλό οι Blur το 99 (που δεν είμαι φαν, απλώς τους είχα δει στο φέστιβαλ) και παίζει να είναι ό,τι χειρότερο έχω δει σε λάιβ από αυτήν την άποψη.

Κι από την άλλη μεριά, μπορεί να δεις τον 60άρη που σου φαίνεται εκ πρώτης όψεως αυτονόητο ότι έρχεται για την αρπαχτή και να κάνει μια χαρά συναυλία (δε θα αναφερθώ στο Waters πέρσι, δεν θα τον έβαζα καν στην κατηγορία επίφοβης αρπαχτής). Αλλά μιλάω κι εγώ που πέρσι έδωσα 75 (!!) ευρώ για να δω το Nick για χιλιοστή φορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...