snarp7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Καλησπέρα. Πριν καμια εβδομάδα έπειτα από μεγάλη έρευνα αγοράς προμηθεύτικα τελικά το HP Pavilion 9393EA. Πολύ καλό laptop, με φοβερό design κατά την γνώμη μου και προσφέρει σχεδόν τα πάντα σε όλες τις κατηγορίες χρηστών ενώ συγκριτικά με άλλα laptop που προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά η τιμή του είναι χαμηλότερη. Έχω όμως εντοπίσει δύο σημεία τα οποία είναι άξια προσοχής και θα ήθελα την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας σε αντίστοιχα θέματα. Η Θερμοκρασία του πιστεύω οτι είναι πολύ πιο πάνω από το φυσιολογικό. Δηλαδή αγγίζοντας πάνω αριστερά το laptop πραγματικά καίει, ενώ η θερμοκρασία είναι εξίσου υψηλή και πάνω στο keyboard, στο touchpad, ακόμα και στην δεξιά άκρη του. Το εντυπωσιακό είναι ότι εάν π.χ. αγγίξω στα αριστερά του την COM θύρα, δεν μπορώ να κρατήσω το χέρι μου πάνω από 5 δευτερόλεπτα γιατι καίγεται. Και όταν το έχω στο ρεύμα, ο μετασχηματιστής καίει και αυτός υπερβολικά. Αυτό όμως που με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα είναι το εξής: Χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα από laptop, έψαξα τα manual για να δω αν χρειάζεται κάποια πρώτη φόρτιση πριν το χρησιμοποιήσω. Δεν εντόπισα κάτι, και έτσι το έβαλα στο ρεύμα και το άνοιξα. Για να μην πολυλογώ, το laptop μια εβδομάδα που το έχω, χωρίς ρεύμα κρατάει με βία 45 λεπτά, χωρίς να κάνω κάτι που απαιτεί αυξημένη υπολογιστική ισχύ, πράγμα που πιστεύω οτι είναι απαράδεκτο για ένα laptop και μάλιστα τόσο καινούργιο. Δεν ξέρω αν χρειάζεται καποιον συγκεκριμένο αριθμό πλήρων αποφορτίσεων/φορτίσεων αλλά είμαι πραγματικά πολύ προβληματισμένος. Καταλαβαίνω οτι είναι πολύ ενεργοβόρο με τόσα πράγματα που έχει πάνω αλλά πιστεύω πως είναι πολύ λίγα τα 45 λεπτά. Έαν έχετε κάποια δική σας άποψη θα ήθελα να την ακόυσω...
danaos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Με γεια το νέο σου φορητό! Επειδή κι εγώ είμαι οπαδός των HP αλλά όταν πήρα το δικό μου παραξενεύτηκα με τη διάρκεια της μπαταρίας, μπορείς να ρίξεις μια ματιά: http://h20239.www2.hp.com/techcenter/battery/Battery_max.htm http://www.thedavidlawrenceshow.com/should_i_leave_my_battery_in_my_laptop_all_the_time_006696.html Επίσης, ναι, μάλλον χρειάζεται να γίνουν μια δυο πλήρεις αποφορτίσεις. και βέβαια, υπάρχουν διαφόρων ειδών μπαταρίες. Εννοώ σε σχέση με τον αριθμό στοιχείων που έχουν μέσα τους. Πάντως, τα 45 λεπτά είναι όντως λίγα. Εκτός κι αν το έχεις βάλει να κάνει κάτι βαρύ (εννοώ που να απασχολεί συνεχώς το δίσκο ή τη cpu). Νομίζω ένας μέσος όρος 2-2,5 ωρών είναι ικανοποιητικός. Έχω παράτηρήσει ότι αν απενεργοποιήσω το wifi και το touchpad (βάζεις ένα ποντικάκι), αυξάνεται η αυτονομία... Θα με ενδιέφεραν μελλοντικά σου σχόλια σχετικά...
snarp7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Ευχαριστώ για τα ενδιαφέροντα links. Πάντως έχουν γίνει γύρω στις 5 πλήρεις αποφορτίσεις ενώ όταν δουλέυω ως τώρα δεν κάνω τίποτα τρελό, απλά έχω το wireless on και έναν browser ανοιχτό, τίποτα άλλο. Γι' αυτό και παραξενεύομαι για το 45λεπτο. Και ένα άλλο μείον είναι και τα προεγκατεστημένα Vista.Δεν μπορώ π.χ. να δουλέψω Powerbuilder που χρησιμοποιώ για την δουλειά..
snarp7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Με χαμηλή φωτεινότητα και απλά να τον έχω αναμμένο χωρίς να κάνει τίποτα, δεν θα κρατήσει ούτε μια ώρα. Βέβαια το προφίλ ενέργειας που χρησιμοποιέιται είναι το full αλλά δεν νομίζω οτί αυτό λέει κάτι..
snarp7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Θα το δοκιμάσω. Για την θερμοκρασία έχεις καμια γνώμη? Υπερβολικό δεν είναι ή όχι..?
danaos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Τα HP δεν είναι να τα βάζεις στα πόδια σου... Έχω παρατηρήσει ότι αν βάλω το φορητό σε ένα τραπέζι χωρίς κάλυμμα, η θερμοκρασία δεν είναι και φοβερή. Ναι, στην αριστερή πλευρά είναι πιο ζεστά τα πράγματα. Σχετικά με τη θύρα, ναι, είναι ζεστή αλλά δεν καίει κιόλας...
gv_liou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 exw ton 9093.me anoixto wireless krataei 1.30 me 1.45 wres.exw tis ergostasiakes rithmiseis energeias kai ta xp
snarp7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Και όμως καίει.. Μια άλλη ερώτηση. Θέλω να βάλω Windows XP για να δουλεύω μόνο τον PowerBuilder.Αξίζει να βάλω virtual machine ή να κάνω καθαρή εγκατάσταση και των XP στον 2ο δίσκο?
21century Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Στα βιστα υπαρχει καλυτερη διαχειριση ενεργειας η οποια μεταφραζεται τοσο σε επιδοσεις οσο και σε διακρεια της μπαταριας και γινεται ευκολοτετη η διαχιεριση...
takos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 dokimase na to upolitourgeis dld sto 50% ti cpu 080ni 100%. mbas k pesi i 8ermokrasia. tou laptop k tou metasximatisti.
teri_vti Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 exo kai ego ton idio k ontos kaiei....kalutera na ton vgazo apo to reuma oste na apofortisti merikes fores i mpataria? episis piga na valos ton 2o skliro win xp alla den ton vriskoun otan kano ekinisi meso tou cd! kserei kaneis ti paizei?? den mu douleuei to excel me ta kolovista , kanei ta dika tu k kleinei sunexeia!!!!
tasosvel Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 mhpos o diskos einai se raid? emena den mou kolane katholou ta vista !!
snarp7 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Oxi ntaksei ta vista pane aera kai genikotera to pc petaei.Evala telika kai Virtual Pc me Xp kai ola kala.H mpataria apo 100% meta apo 15' einai sto 75%...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.