Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θερμοκρασία (;)

kergaz13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχτές, είχα ανοιχτό τον υπολογιστή για 2 ώρες περίπου και την 1 από αυτές τον ζόριζα με ένα game (TDU) σε δωμάτιο χωρίς κλιματισμό. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ήταν πολύ ανεβασμένη. Ξαφνικά το μηχάνημα έκλεισε μόνο του.

Το άνοιξα, και μόλις πήγαινε να μπει στην logon screen των windows έσβηνε μόνο του (το έκανα 2 φορές). Το άφησα να κρυώσει και μετά δούλευε κανονικά.

Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα ήταν η υπερθέρμανση (τον άνοιξα και όλα τα εξαρτήματα ήταν πολύ ζεστά). Τι πιστευέτε;

Δεν ξέρω όμως ποιο εξάρτημα υπερθερμάνθηκε. Στο bios είδα εχτές CPU temp 63o. Στην κάρτα γραφικών (7600GT) δεν έχω δει γενικά να ανεβαίνει πάρα πολύ (ως 73-74ο). Τι προτείνεται να κάνω; Σημειωτέον ότι το κουτί που έχω είναι σχετικά μικρών διαστάσεων και πέρα από το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού δεν έχω βάλει κάποιο άλλο...

Δημοσ.
Το πιο λογικο ειναι να κανει shutdown απο υπερθερμανση το cpu.Αν ελεγες και το συστημα σου να ξερουμε.

Είναι ένας P4 3,2GhZ HT (νομίζω με πυρήνα northwood), μνήμη 768ΜΒ, 2 σκληρούς, 1 εσωτερικό modem, κάρτα γραφικών XFX 7600GT, PSU 475W

Δημοσ.

Αν και Νοrthwood επειδη ειναι 3,2 ζεστενεται αρκετα και επειδη οπως λες επαιζες TDU το οποιο ζοριζει παρα πολυ το cpu και επομενος ζεσταινε πολυ αν κι εγω που εχω σαν εσενα ιδιο αλλα 3 Ghrz μαμιασια 3,7 με Ο/C δεν ειχα το ιδιο προβλημα,καθαρισε καλα την ψυκτρα του cpu και γενικως ολο το pc και κοιτα να μαζεψεις οσο μπορεις τα καλωδια για να εχεις καλυτερη ροη του αερα.Βαλε και καινουργια παστα.

Δημοσ.
Αν και Νοrthwood επειδη ειναι 3,2 ζεστενεται αρκετα και επειδη οπως λες επαιζες TDU το οποιο ζοριζει παρα πολυ το cpu και επομενος ζεσταινε πολυ αν κι εγω που εχω σαν εσενα ιδιο αλλα 3 Ghrz μαμιασια 3,7 με Ο/C δεν ειχα το ιδιο προβλημα,καθαρισε καλα την ψυκτρα του cpu και γενικως ολο το pc και κοιτα να μαζεψεις οσο μπορεις τα καλωδια για να εχεις καλυτερη ροη του αερα.Βαλε και καινουργια παστα.

Όταν λες να βολέψω τα καλώδια τι εννοείς. Αν πιάσω όσα μπορώ μαζί με μια μονωτική ταινία, είναι μια λύση? Σκεφτόμουνα επίσης μήπως αγοράσω μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή και μια για όλο το κουτί.

Δημοσ.

Ναι με μια ταινια λιγο για να πιασει ολα τα καλωδια μαζι και μετα χωστα οπου μπορεις να μην εμποδιζουν την ροη του αερα.Τωρα για ψυκτρα μπορεις να βαλεις αν και δεν ξερω αν πουλανε ακομα για 478 socket.Α και αν ειναι εφικτο τωρα με τις ζεστες αφησε το πλαι μερος το pc ανοιχτο να περνει αερα αν δεν υπαρχει κινδυνος να το χτυπησει καποιος.

Δημοσ.
Ναι με μια ταινια λιγο για να πιασει ολα τα καλωδια μαζι και μετα χωστα οπου μπορεις να μην εμποδιζουν την ροη του αερα.Τωρα για ψυκτρα μπορεις να βαλεις αν και δεν ξερω αν πουλανε ακομα για 478 socket.Α και αν ειναι εφικτο τωρα με τις ζεστες αφησε το πλαι μερος το pc ανοιχτο να περνει αερα αν δεν υπαρχει κινδυνος να το χτυπησει καποιος.

Το σκέφτηκα και εγώ να τον αφήνω ανοικτό από τη μια πλευρά. Σχετικά με τις ψύκτρες, βρήκα αυτές, ποια προτείνεις;

1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650556

2) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650406

3) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912202

Δημοσ.

Την Gigabyte την έχω εγώ στο pc μου εδώ και 2 χρόνια. Είναι πολύ καλή και έχει και ρυθμιστή για στροφές. Έχω εναν P4 2.8 και με την μαμά ψύκτρα μου ανέβαζε χωρίς να κάνω τίποτα 68-70 βαθμούς τον χειμώνα!!!! Το μόνο πρόβλημά της είναι ότι τώρα μετά από 2 χρόνια ακούγεται πολύ ο ανεμιστήρας της αν και την έχω στις 1700 στροφές. Το κακό όμως δεν είναι ότι ακούγεται αλλά ότι δεν μπορώ να βάλω άλλον ανεμιστήρα από πάνω γιατί θα χαλάσω το "Design" της. Άρα ως συμπέρασμα σου προτείνω να βάλεις την THERMALTAKE. Τώρα όλα τα υπόλοιπα δικά σου.

Δημοσ.

Έχω άλλο πρόβλημα τώρα, δεν ξέρω αν θα χωράει στο κουτί μου, επειδή ο επεξεργαστής είναι σχετικά κοντά στο τροφοδοτικό, νομίζω ότι δεν χωράει! Τώρα είμαι στον υπολογιστή του γραφείου, αλλά θα το τσεκάρω μόλις πάω σπίτι. ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...