Silent Arrow Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Τελικα κοντρα σε ολα τα προγνωστικα για το PC2 της υπογραφης αγορασα την εξης καρτα: AverMedia TV Super 007 FM - TV Tuner/Remote/FM http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=948446 Minimum απαιτησεις λεει PIV 2,6GHz, 256 RAM κλπ.... Αλλα εδω πλην του PIII 450MHz εχουμε και ενα νομο.... VOODOO3 RULEZ!!!
getty Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Τελικά πρωτοτύπησα, είπα να την βγάλω φθηνά (ποιοτικό capturing θέλω μόνο, ούτε τηλεκοντρόλ ούτε τηλεόραση στο pc, αντί να πάρω επιτραπέζιο recorder λέω θα πάρω κάρτα tv) και πήγα κα πήρα την Pinnacle PCTV 50i. Δεν κατάφερα να εγκαταστήσω drivers (error ComponentTest: No PMS accessable) τη γύρισα στο service, ούτε εκείνοι κατάφεραν στο δικό τους pc να την κάνουν να παίξει οπότε θα πάρω κάτι άλλο. Μετά από αρκετό ψάξιμο, βλέπω ότι η Avermedia AverTV Hybrid+FM PCI στα 55 ευρώ είναι μονόδρομος και λέω να πάω γι αυτή. Αν κάποιος έχει κάποια παρατήρηση είναι πολύ καλοδεχούμενη!
Silent Arrow Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Look αγορασα δυο καρτες TV οι οποιες δεν εγκατασταθηκαν οπως θα ηθελα μιας και εμφανιστηκαν διαφορα προβληματα. Εκανα και στα δυο PC format και ολα τωρα ειναι ok.
getty Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 @Silent Arrow μη μου λες τέτοια! αυτό το σενάριο θέλω να το αποκλείσω, έχω φτιάξει το pc με τα linux του, τα windows του τα προγράμματα του, τους bootloaders και επειδή κουράστηκα να τα σετάρω και σκέφτηκα "ουφ φορμάτ θα κάνω το λιγότερο μετά από έναν χρόνο" το τελευταίο που θέλω είναι φορμάτ και όλα απ΄ την αρχή για μια κάρτα tv... και η πλάκα είναι ότι η κάρτα που επέστρεψα παίζει απροβλημάτιστα στο linux αλλά απ΄την άλλη αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα τί να το κάνεις;
Silent Arrow Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 ... Κοιτα οταν εγκαθιστας μια PCI καρτα στη θεση μιας ηδη υπαρχουσας, ακομα και αν κανεις προηγουμενως απεγκατασταση υλικου, ενδεχεται να εμφανιστουν προβληματα. Σε εμενα δυστυχως εμφανιστηκαν, οχι σημαντικα, αλλα επειδη δεν ηθελα να υπαρχουν αναγκαστηκα να κανω format και στα δυο PC. Αν εγκαταστησεις το TV-Tuner σε κενη θυρα νομιζω οτι ολα θα πανε ρολοι, αλλα πανω ειδα οτι ειχες προβλημα.
getty Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Θα δείξει αγαπητέ Silent Arrow, η pci πάντως δεν είχε τίποτα ποτέ πάνω της και παρά ταύτα δημιούργησε πρόβλημα. Μέχρι τη Δευτέρα Τρίτη που θα ψωνίσω πρέπει να αποφασίσω γιατί μετά από ψάξιμο μπήκε στην εξίσωση και η Leadtek Winfast DTV2000 H, για την οποία μόνο καλά διαβάζω, και παίρνει και dscaler εν αντιθέση με την avermedia. Απλά η aver πρέπει να έχει καλύτερη εικόνα από την συγκεκριμένη leadtek αλλά δεν το ξέρω και σίγουρα.
Gary_Kokkin Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Aν ψάξεις όπως έχω ξαναφέρει η παρακάτω είναι καλύτερη,γιατί έχει πάντα Philips tuner,ενώ η Leadtek όχι . http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808045
Silent Arrow Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 +10 Gary_Kokkin. Αν κρινω απο τη δικια μου Asus.
getty Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Ευχαριστώ για τη διαφώτιση νόμισα ότι η leadtek είχε philips αλλά τελικά έχει conexant και philips έχει tuner ραδιοφώνου. Πληροφοριακά, μετά από έρευνα τα πράγματα πρέπει να έχουν ως εξής για το chipset του ΤV tuner: Avermedia AverTV hybrid+FM PCI--->Philips SAA7135HL LeadTek Winfast DTV2000 H--->Conexant CX2388 Asus my cinema--->Philips SAA7131E Δεν ξέρω ποιό από τα δύο philips chipsets είναι καλύτερο μάλλον λέω να πάω για Aver λόγω πιστωτικού και μάλλον όχι διαφοράς με asus... Ότι και αν πάρω μόλις βρω ευκαιρία θα γράψω εντυπώσεις
Gary_Kokkin Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Η διαφορά του Philips chip έχει να κάνει με κάποιες λειτουργίες.Aυτό στην πράξη φαίνεται.
getty Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Η διαφορά του Philips chip έχει να κάνει με κάποιες λειτουργίες.Aυτό στην πράξη φαίνεται. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στη διαφορά μεταξύ philips και conexant. Γιατί διαφορά ανάμεσα σε 7131 και 7135 αμφιβάλλω αν κάποιος μπορεί να πει εκτός αν είναι μηχανικός της philips semiconductors! (for the record φαίνεται, με επιφύλαξη πάντα, το 7135 να είναι μεταγενέστερο και με περισσότερα features )...
Gary_Kokkin Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Για την διαφορά σε 7131 και 7135 μιλώ.Δεν έχει σημασία η ονοματολογία για ποιό είναι νεώτερο ή όχι,μπορεί να είναι παραλλαγή ή lite έκδοση αν έχει και κάποια διαφορά τιμής από άλλες κάρτες που το φορούν,ακόμα και στην ίδια φίρμα. Σε κάθε περίπτωση μετράνε οι λειτουργίες που υποστηρίζει,και αυτό φαινεται από τα χαρακτηριστικά της κάρτας στο video σε συνδιασμό με κάποιο πρόγραμμα.
getty Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Επειδή έχω χρόνο και κουβέντα να γίνεται , βρήκα το ακόλουθο pdf που περιγράφει μερικά χαρακτηριστικά του 7135 και φαίνεται ενδιαφέρον: http://www.nxp.com/acrobat_download/literature/9397/75010349.pdf Όσο κι αν έψαξα για το 7131 δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο παρά ένα data sheet με λεπτομέρειες που δεν καταλαβαίνω.
Gary_Kokkin Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Aπό ότι γραφει τo pdf ,το Philips 7135 έχει επιλέον NTSC video λήψη, Dolby pro και Radio σε σχεση με τα chip 7130,7133,7134. -Διαβάζω όμως ότι η Αsus χρησιμοποιεί και αλλο Philips chip,μάλλον αποκλειστικά καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες στο Internet,από ότι έψαξα . Είναι το SAA1731E . http://www.driverheaven.net/reviews/asus%20mycinema/ http://www.kubycsystem.com/web/index.php?name=Reviews&req=showcontent&id=16 Εδω ξεχωρίζεται αν προσέξει κανείς : "Decodificador VÃ*deo/Audio Philips 7135" .... ...."El decodificador de video y de audio utilizado en la sintonizadora de Asus, es el Philips SAA1731E." ....οπότε μάλλον μιλάμε για συνδιασμό 2 chip της Philips στην κάρτα της Αsus.
getty Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Σωστός! μπερδεύτηκε με το κωδικό 7135... Η avermedia έτσι κι αλλιώς βγήκε σε προσφορά (δεν υπάρχει πουθενά) οπότε θα πάω για την asus, Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.