Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Western Digital MyBook

dks_1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό WD MyBook Essential 250GB.

Θα ήθελα να ρωτήσω δύο πραγματάκια:

1. Όταν ανοίγω τον υπολογιστή, ξεκινάει αυτόματα και ο εξωτερικός δίσκος. Γίνεται με κάποιον τρόπο να μην ανοίγει έτσι αλλά να τον ανοίγω από το κουμπί του μόνο όταν θέλω εγώ (ενώ είναι μόνιμα συνδεδεμένος φυσικά);

2. Όποτε προσπαθώ να κάνω μέσα από τα Windows εξαγωγή του USB

δίσκου - ακόμα κι αν δεν το έχω χρησιμοποιήσει για πολλή ώρα - μου λέει ότι χρησιμοποιείται και δεν μπορώ να το κάνω και να δοκιμάσω αργότερα. Με άλλες συσκευές USB δεν είχα ποτέ αυτό το πρόβλημα. Οπότε τον κλείνω από το κουμπί του. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό; Μπορεί να χαθούν δεδομένα;

Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ο σκληρός ξεκινάει αφού είναι συνδεδεμένος, αν δεν θέλεις απλά μην τον έχεις στη usb. Για το 2ο δοκίμασε να κάνεις ξανά εξαγωγή μετά την πρώτη φορά, αν πάλι δε γίνεται κοίταξε μήπως έχει δημιουργήσει και χρησιμοποιεί τμήμα του δίσκου για τον κάδο ανακύκλωσης και γι'αυτό δεν τον αποσυνδέει. Μπορείς να πας στη σελίδα της western Digital http://www.wdc.com έχει ένα προγραμματάκι για τους mybook το wd spindown or stop utility, κατέβασε το για να κάνεις από κει spindown.. ο δικός μου mybook πάντως μάπα βγήκε..

Δημοσ.

Πιθανό αυτό με τον κάδο, δεν το είχα σκεφτεί.

Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω το προγραμματάκι.

Αφού έχει εξωτερική τροφοδοσία, το λογικό είναι να

υπάρχει κάποιος τρόπος να μην ανοίγει αυτόματα.

Όσο για τον δικό μου MyBook, 3 μήνες τον έχω εγώ

και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν έχει διακόπτη on/off τότε απλά τον ανοιγοκλείνεις από εκεί.

Αν δεν έχει τότε τον βγάζεις από την μπρίζα ή όπως είπαν ήδη τον αποσυνδέεις από την usb.

Για το άλλο, αν δεν το έχεις χρησιμοποιείσει για ώρα απλά βγάζε τον, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.
ο 250 essential δεν έχει διακόπτη on/off

Δεν εχει ενα στρογγυλο κουμπι μπροστα??

Αυτος ειναι ο διακοπτης του, μην μπερδευεσαι..

Δημοσ.

δεν έχει διακόπτη που να τον κλείνει ώστε να μην ανάβει όταν ανοίξεις τον υπολογιστή και είναι συνδεδεμένος.. πρέπει να μην είναι στη usb ή στο ρεύμα για να μην δουλέψει..άσε που όταν κολλήσει το γαμ#$@% κουτί του δεν κλείνει απο το κουμπί μπροστα, οπότε δύσκολα θα τον έλεγα διακόπτη on/off!

Δημοσ.

ο nix αυτον των διακοπτη λεει μπροστα τον ιδιο λετε κανενας wd μεχρι τα 320gb που ξερω εγω δεν εχουν διακόπτη που να τον κλείνει ώστε να μην ανάβει όταν ανοίξεις τον υπολογιστή. Δεν χανεις αρχεια αν τον κλεινεις απο το στρογγυλο κουμπι.Εγω απο την usb τον εχω βγαλμενω και οποτε τον χρειαζομαι τον βαζω.

Δημοσ.

Σίγουρα δεν υπάρχει τέτοιος διακόπτης, απλά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο utility που να το κάνει.

Δεν κολλάει, απλά πρέπει να το πατήσεις με συγκεκριμένο τρόπο για να πιάσει. Είναι λίγο ηλίθιο κουμπί:-)

Αυτό το βάλε-βγάλε στο usb όλη την ώρα βαριέμαι.

Δημοσ.

κολλάει το κουτί και ο δίσκος δεν κάνει spinup.. το κουμπί απλά αναβοσβήνει και δεν κάνει τίποτα, ούτε σβήνει ούτε ανάβει, όπως και να το πατήσεις (κανονικά θέλει να το κρατήσεις πατημένο λίγο για να κλείσει). Άσε για τα μπάζα, για τις άλλες εκδόσεις δεν ξέρω πάντως εγώ mybook δεν θα ξαναπάρω

Δημοσ.
Για το 2ο δοκίμασε να κάνεις ξανά εξαγωγή μετά την πρώτη φορά, αν πάλι δε γίνεται κοίταξε μήπως έχει δημιουργήσει και χρησιμοποιεί τμήμα του δίσκου για τον κάδο ανακύκλωσης και γι'αυτό δεν τον αποσυνδέει.

Να'σαι καλά, ο κάδος ανακύκλωσης έφταιγε τελικά. Ευχαριστώ!

Πρόβλημα με το spinup δεν μου έχει βγάλει προς το παρόν. Γενικά μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το MyBook, πολλά προβλήματα ακούω όμως...

Δημοσ.

Καλο ειναι να υπαρχει επρακης τροφοδοσια του εξωτερικου σκληρου με την μητρικη και σε οτι αφορα την μεταφροα δεδομενων η καλυτερη λυση ειναι μεσα απο το προτυπο firewire για να μην εμφανιστουν απωλειες...

Δημοσ.
Καλο ειναι να υπαρχει επρακης τροφοδοσια του εξωτερικου σκληρου με την μητρικη και σε οτι αφορα την μεταφροα δεδομενων η καλυτερη λυση ειναι μεσα απο το προτυπο firewire για να μην εμφανιστουν απωλειες...

Τι τροφοδοσία από την μητρική;

Ο συγκεκριμένος σκληρός που μιλάμε έχει εξωτερική τροφοδοσία (όπως και κάθε εξωτερικός > 80GB).

To firewire καλό είναι, αρκεί να υπάρχει στο interface του σκληρού (οι MyBook Essential έχουν μόνο USB 2.0).

Δημοσ.

μάλλον εννοεί τους δίσκους που τροφοδοτούνται μέσω usb, αλλά αυτή είναι η σειρά passport, οι mybook έχουν εξωτερική τροφοδοσία. Εμένα πλέον για να δουλέψει πρέπει να τον βάλω/βγάλω 3-4 φορές για να πάρει μπρος και αυτό μου φαίνεται ότι είναι πρόβλημα απο το κουτί (controller) και όχι του σκληρού δίσκου μέσα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...