Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με NetMod...

Coilworks_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδω και 4 μήνες που το έχω τρεις φορές έχει πάθει κατι που μου σπάει τα νεύρα.Εκι που πάω να ανοίξω το τηλέφωνο να καλέσω κάποιον δεν ακούω τίποτα .Κανένα σήμα.Και μετά έτσι παρέμεινε για τρείς ώρες.Τις άλλες δύο φορές πήγα να συνδεθώ στο internet (και δεν έγινε αυτό φυσικά) .Ανοίγω ένα απο τα δύο τηλέφωνα,τίποτα.Ανοίγω και τα δύο και ο ήχος που ακουγόταν συνέχεια ήταν αυτός που ακούγεται όταν είναι η γραμμή κατηλλειμένη.Το ξεσυνδέω,το βγαζω απο την πρίζα,το ξανασυνδέω ,τίποτα.Ανοίγω το pc,τρ'εχω το hyperterminal ,κάνω reset ,τίποτα.Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.΄Πάλι τα ίδια.Πάω να δω λίγη τηλεόραση,και μετά απο 1,5 ώρα,όλα μια χαρά.Σήμερα αυτό συνέβη 8:50 και όσπου να πάω στο καρτοτηλέφωνο της γειτονιάς πήγε 9 και το 134 και η υπηρεσία βλαβών είχε κλείσει.Βέβαια θα πάρω αύριο αλλα αν κάποιος απο εσάς έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας απαντήσει.

Δημοσ.

To idio mou sinevene ke mena.

To netmod pou to exis? (se pio meros tou spitiou)

To provlima itan oti fortones to netmod me pola tilefona. Posa tilefona exis sindesi sto spiti?

Ego pira tilefoniko kentro ke vrika tin igia mou!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μπα, οι ρυθμίσεις πρέπει να είναι το πρόβλημα.Μπορεί κάποιος που έχει σύνδεση isdn 64k στην forthnet ή otenet να γράψει στο topic αυτό τις ρυθμίσεις του? Θα ήταν μεγάλη βοήθεια.<p>(Εννοώ τις Internet Connection Properties)

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημά σου πρεπει να αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο. Μου το έκανε τρεις φορές, το διόρθωσα τυχαία και μπορώ να σου πω τα εξής:

Καταρχάς έχω στη μία αναλογική του NetMod ένα σταθερό τηλέφωνο και ένα Modem και στην άλλη γραμμή ένα ασύρματο.Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται ΠΑΝΤΑ στο ασύρματο και ότι δεν φορτώνω drivers για το NetMod γιατί δεν μπαίνω με ISDN στο δίκτυο. Αν ταιριάζουν τα δεδομένα αυτά "άκου" :

Την τελευταία φορά πιστεύω ότι έλυσα το πρόβλημα (περιμένω να μου το ξανακάνει για να το επιβεβαιώσω) ανοίγοντας ταυτόχρονα και τις δύο γραμμές. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Νομίζω ότι έχει σχέση για τη λύση και το αν θα πάρεις κάποιο τηλέφωνο. Πρότασή μου είναι να σηκώσεις και τα δύο τηλέφωνα ταυτόχρονα και αν σου δώσει και τις δύο γραμμές (μπορεί να χρειασθούν κάποιες προσπάθειες) πάρε το 141 και από τα δύο και κλείσε πρώτα αυτή τη συσκευή που ΔΕΝ βγαίνει εκτός λειτουργίας. Σε μένα αυτός ο συνδιασμός έπιασε.

Δεν έχω καταλάβει που οφείλεται αυτό που παθαίνει ούτε και πότε ακριβώς το παθαίνει αλλά πιστεύω ότι είναι κάποιος συνδιασμός ενεργειών όταν χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και τις δύο γραμμές και αυτό όχι πάντα γιατί μου το κάνει πολύ πολύ αραιά.

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ "μπακαλίστικα" αυτά που γράφω αλλά ελπίζω να βοηθήσουν και σένα.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω και άλλο topic,<p>Εδώ και 5 μήνες έχω και γω ISDN στο σπίτι μου...από την 1η μέρα όλα ήταν μέλι-γάλα...καθαρή γραμμή, με το PSTN Modem 52666kbps κτλ, 2η γραμμή στο τηλέφωνο η μάνα να μην γρινιάζει που βουίζει με τις ώρες κτλ...μετά πήρα και καθυστερημένα την δωρεάν μηνιαία από otenet -- περιττό να πω ότι σάπιζα με τις ώρες στο UT online...<p>Εδώ και κάνα μήνα όμως το %*#*(&$( με έχει τρελλάνει...ξαφνικά και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ούτε στα drivers ούτε στον τρόπο σύνδεσης (USB έχω), ούτε στο λειτουργικό, ούτε στις ρυθμίσεις, το netmod έφαγε γερή flashιά και κάνει ότι γουστάρει όποτε γουστάρει!<p>Στο internet συνδέεται σπάνια με την 1η, καμιά φορά μάλιστα τα Windows κολλούσαν! Όταν άρχισε το πρόβλημα είχα dual boot Me & XP ενώ τώρα είμαι σταθερά μόνο XP...άλλωτε κατά την σύνδεση το σύμπαν σταματά και νομίζω ότι φόρτωσα τα XP σε 486 και βέβαια κολλάει τα πάντα...ούτε Ctrl-Alt-Del ούτε mouse click ούτε τίποτα...reset βέβαια δεν κάνω στο PC και επανέρχεται με μήνυμα λάθους μετά από λίγο...2-3 λεπτά δηλαδή! Τρελένομαι!<p>Το Netmod βέβαια έχει φάει τα reset της αρκούδας! Τι software upgrade και τι αλλαγή στην serial port και μαλ$@$@*^%(...εκεί αυτό...<p>Βέβαια το πρόβλημα είναι 100% στην συσκευή, αφού ακόμα και αν δεν είναι συνδεδεμένη στο PC, δεν μπορώ να πάρω ή να με πάρουν τηλέφωνο. Ή καταφέρουν να συνδεθούν, δεν ακούγεται τίποτα και κλείνοντας το ακουστικό το netmod ανάβει τα λαμπάκια του και μου δέιχνει ότι ακόμα υπάρχει κίνηση στην γραμμή.<p>Πάνω στο netmod έχω συνδέσει μόνο μία τηλεφωνική συσκευή, την siemens euroset 2010 που μου έδωσε ο OTEΣ...και ένα PSΤΝ modem που δεβ χρησιμοποιώ το συνέδεσα για να δω τι και πώς αλλά...πίπες...<p>Τι να κάνω; Υπάρχει λύση; Να το πετάξω το %*#*$)^%) και να πάρω άλλο από τον ΟΤΕ; Θα εγκρίνουν κάτι τέτοιο; Το firmware-software uprgade ήταν επιτυχές...άλλωστε και με την 2,4 αρχικά και με την 3,73 έκδοση που έχει τώρα τις ίδιες %*Τ#(^%#( κάνει...<p>Έχω εξεταστική ρε γμτ και δεν έχω χρόνο να τρέχω άδικα...΄κάτι να προτείνετε ;<p>Imagine frown.gif" border="0

• Super Moderators
Δημοσ.

Πήγαινε στον ΟΤΕ και ζήτα άλλο, πες τους ότι έχεις τρομερά προβλήματα. Αν το παίξεις λίγο "δεν ξέρω τι γίνεται, έχω σοβαρά προβλήματα" (δεν θα'ναι και ψέματα) θα στο αλλάξουν. Το κάνουν αυτό, δεν είναι σπάνιο ή ανήκουστο φαινόμενο.<p>(Επιπρόσθετη συμβουλή: Σκάσε 15-20 χιλιάρικα και πάρε ένα ISDN TA για το Internet να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο.)

Δημοσ.

Eimai palios xristis ISDN (sxedon 2 xronia) kai thelo na rotiso an exei zitisei kanenas apo ton OTE na tou allaxei to netmod me to kainourgio me tin USB. Ego exo opos fantazeste to proto proto pou eixe vgei. Ta kollimata pou anaferete ta kanei kata kairous alla mono otan kano apanota redial gia na piaso grammi sto politexnio (pano apo 50 redial to lepto...)

TO koufo pou kanei se emena einai to exis. Exo 2 MSN kai einai xexorista to kathena se 1 analogiko POTS. Otan mpaino sto internet me to klassiko 56K modem i grammi mou den deixnei katelimeni se kapoion pou me pairnei para dinei sima kanonika, oute anamoni oute tipota apla ego den to sikono. Fisika i alli siskevi pou exei to allo MSN profanos kai den ktipaei.

Ola auta ta koufa arxisan apo ti stigmi pou xrisimopoiisa to netmod configurator. Tora to exo petaxei to programma kai xrisimopoio apokleistika hyper terminal (to eixa mathei giati otan eixa protovalei ISDN apo ton OTE xerane na mou poune pos na oriso MSN mono me # kai * apo ti siskevi...)<p>crAss

Δημοσ.

crass δε χρειάζεται να τους το ζητήσεις ευθέως. Κάνε οτι και εγώ. Πες τους κάθε λίγο και λιγάκι νεκρώνει το τηλέφωνο, και την επόμενη θα έρθει ένας τεχνικός με το δώρο σου ανα χείρας.

Και κάτι άλλο που έμαθα τυχαία. Για της δυσλειτουργίες του netmod που δε σχετίζονται με το configuration των pc's "φταίει" η τάση του δικτύου του ΟΤΕ η οποία σκοτώνει σιγά σιγά τα νετμοντ. Σύμφωνα με 5-6 τεχνικούς(κάπου τόσες φορές έχω αλλάξει netmod) τα netmod φτιάχνονται λόγω κόστους με προδιαγραφές υποδεέστερες των προβλεπομένων και άρα η ανοχη τους στις διακυμάνσεις του δικτύου του οτε είναι μικρότερη.

Δεν ξέρω αν ισχύει ή μου το είπαν για να με δουλέψουν και να φορτώσω(το σπίτι είναι καταπράσινο οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς τον Κόκκαλη δεν τον έχω στην καρδιά μου).

• Super Moderators
Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by crAss:

<strong>Eimai palios xristis ISDN (sxedon 2 xronia) kai thelo na rotiso an exei zitisei kanenas apo ton OTE na tou allaxei to netmod me to kainourgio me tin USB. Ego exo opos fantazeste to proto proto pou eixe vgei. (...)</strong><hr></blockquote><p>Κλείνω τρία (3) χρόνια σε ISDN γραμμή - εκ των οποίων οι πρώτοι 8 μήνες με netMod παλαιάς τεχνολογίας. Ποτέ δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα - βέβαια δεν έκανα και 50 redial το λεπτό... wink.gif" border="0 <p>Πες μου βρε crAss, τι να το κάνεις το netMod USB; Nα το συνδέσεις στην USB θύρα του συστήματός σου; Πάρε καλύτερα κανά USB ποντίκι, πιο χρήσιμο θα'ναι. Το USB δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές από το παλιό - έχει όμως ιδιαίτερα προβλήματα. ʼσε που οι 'CAPI' είναι όχι για κλάμματα αλλά για πολύ ξύλο! smile.gif" border="0 <p> <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by crAss:

<strong>TO koufo pou kanei se emena einai to exis. Exo 2 MSN kai einai xexorista to kathena se 1 analogiko POTS. Otan mpaino sto internet me to klassiko 56K modem i grammi mou den deixnei katelimeni se kapoion pou me pairnei para dinei sima kanonika, oute anamoni oute tipota apla ego den to sikono. (...)

crAss</strong><hr></blockquote><p>Αυτο που αναφέρεις δεν είναι καθόλου κουφό. Από την φύση του, το ISDN δεν έχει την κλασσική αναμονή κλήσης που έχουν οι αναλογικές γραμμές (ελπίζω να μην χρειάζεται να εξηγήσω γιατί). Κοινώς: Όταν μιλάς στο τηλέφωνο και σε πάρω, εγώ δεν ακούω την μαγνητοφωνημένη φωνή από τον ΟΤΕ "Η κλήση σας είναι σε αναμονή..." κλπ. Ακούω να καλεί κανονικότατα και μπορεί να αναρωτιέμαι και γιατί δεν το σηκώνεις το ρημάδι.<p>Οπότε, αν μπαίνεις από το MSN1 στο δίκτυο και εγώ σε καλέσω στο MSN1, εσύ μεν δεν θα ακούς να χτυπάει - αφού το POTS του MSN1 είναι κατειλλημένο από το modem σου, εγώ δε θα ακούω το MSN1 να καλεί κανονικά αλλά να μην το σηκώνει κανένας. Για να το ακους να χτυπάει θα πρέπει να κάνεις ένα από τα ακόλουθα δύο:

(α) να πάρεις ISDN τηλέφωνο και να το ορίσεις να χτυπάει στο MSN1 ή

(β) να ορίσεις την άλλν τηλεφωνική συσκευή (αυτή που έχεις τώρα μόνο για το MSN2) να χτυπάει και όταν καλείται το MSN1.<p>Bug πάντως δεν είναι. smile.gif" border="0

Δημοσ.

LL_ΝΕΟ-->Σιγά μην είναι έτσι.Εγώ που το πάθαινα αυτό με το νέκρωμα του Netmod ,πήρα τηλέφωνο και μου έστειλαν τεχνικό με την πρώτη έκδοση του Netmod (έχω την δεύτερη και αυτό έγινε πριν ένα μήνα).Και εγώ νόμιζα οτι θα μου φέρουν το usb αλλά πολύ χάρηκα.Εξάλλου όπως λέει και ο φίλος paredwse δεν σου προσφέρει και τίποτα σημαντικό.<p>Έχω μια απορία ακόμα.Έκανα πρόσφατα μια αναβάθμιση λογισμικού,όλα πήγαν καλά ,αλλά το λαμπάκι με τα αρχικά R.P. αναβοσβήνει συνεχώς απο τότε.Όλα πάνε ρολόϊ βέβαια και ελπίζω αυτό να μην σημαίνει κάτι κακό.

• Super Moderators
Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by Coilworks_:

<strong> Έχω μια απορία ακόμα.Έκανα πρόσφατα μια αναβάθμιση λογισμικού,όλα πήγαν καλά ,αλλά το λαμπάκι με τα αρχικά R.P. αναβοσβήνει συνεχώς απο τότε.Όλα πάνε ρολόϊ βέβαια και ελπίζω αυτό να μην σημαίνει κάτι κακό.</strong><hr></blockquote><p>Καλά, όλοι οι κάτοχοι του καινούργιου netMod USB που κάνουν αναβάθμιση firmware τρώνε μία φρίκη με αυτό το λαμπάκι το R.P. grin.gif" border="0 <p>Όχι, μην ανησυχείς, δεν συμβαίνει τίποτα κακό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αναβοσβήνει το λαμπάκι! smile.gif" border="0 <p>Δες κι εδώ >>> http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=7&t=002544

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...