evansdimo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Καλησπερα στο forum :razz: Μια μικρη βοηθεια... Τον Σεπτεμβριο παντρευομαστε και σκοπευουμε να παμε με τη γυναικα μου στο Παρισι για 6 μερουλες. Εχω ακουσει διαφορα βεβαια οτι ειναι πολυ ακριβα και οτι δεν αξιζει το κοπο αλλα δεν πτοουμαστε. Budjet: 3000 euro. Εχει παει καποιος απο εσας Γαλλια? Καθε συμβουλη θα ηταν ευπροσδεκτη. Με αυτο το budjet που θα πηγαινατε εσεις?
kostasSTi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Λοιπόν, έχω πάει και στη Γαλλία και σε αρκετές άλλες χώρες. Με τη Γαλλία γενικότερα, μπορώ να πω οτι έχω φάει καψούρα, κι εκεί σκοπεύω να φάω και τις φετινές μου διακοπές με την αρραβωνιαστικιά μου (εκεί είμασταν και πέρισι το καλοκάιρι). Εμείς αγαπητέ μου φάγαμε περίπου 4000+ αλλά από Παρίσι πήγαμε Μονπελιέ, Κάννες, Μονακό, Νίκαια, Σεν Τροπέ και επιστρέψαμε πάλι Παρίσι (σύνολο 12 μέρες). Το Παρίσι είναι ο πλέον ρομαντικός και όχι μόνο προορισμός και πραγματικά θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Θα πας Λούβρο, Βερσαλίες, Αψίδα Θριάμβου, Παναγία των Παρισίων, Πύργο Άιφελ κλπ κλπ. Είναι πολύ εύκολα, δε χρειάζεσαι κάποιον να σε πάει γιατί έχεις το μετρό που είναι πολύ εύκολο και εξυπηρετεί παντού μέσα στο Παρίσι. Να πας Ντίσνευλαντ και αν προλάβεις και στο πάρκο του Αστερίξ. Δε θα έχεις πια κανένα πρόβλημα αν δε μιλάς Γαλλικά, γιατί όλοι οι νέοι τα μιλάνε κανονικότατα (εγώ δεν ξέρω Γαλλικά και δεν είχα πουθενά πρόβλημα) κι αν μιλάς Γερμανικά να μην τα προτιμήσεις, δεν τα συμπαθούν! Να πας βραδάκι στην οδό Μουφτάρ, όπου έχει ότι εστιατόριο θέλεις, Ιαπωνικά, Ελληνικά, Γαλλικά κλπ κλπ και να περπατήσεις απογευματάκι την Champs Elysee (είναι ο δρόμος που ξεκινάει από το παλάτι του Λούβρου και καταλήγει στην Αψίδα του Θριάμβου). Λίγο πρίν την αψίδα, δεξιά είναι το Lido. Αξίζει τα λεφτά του, πίστεψέ με. Είναι κορυφαίο και θα αρέσει και στη γυναίκα σου (δεν είναι πρόστυχο στριπτητζάδικο, δε θα έχει πρόβλημα). Αν πας στις 9 έχει 100 ευρώ το άτομο. Στις 11 έχει 80 ευρώ το άτομο. Στην τιμή αυτή σου φέρνουν μια σαμπάνια ανά δύο άτομα. Έχει και κάτι κόκκινα λεωφορεία (κάμπριο) που σε πάνε βόλτα σε όλα τα αξιοθέατα του Παρισιού και με ακουστικά έχεις περιγραφή για κάθε τι που βλέπεις. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα σου πω. Πάρε το χάρτη του μετρό να δεις τι παίζει... Μην τον τυπώσεις, στο ξενοδοχείο τον έχουν και θα σου δώσουνε. Από την άλλη πλευρά θα έχει και πολιτικό χάρτη με όλα τα μνημεία και αξιοθέατα...
evansdimo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Κωστα thanks για την απαντηση καθως και για το χαρτη του μετρο. :grin::grin::grin: Οταν λες 4000+ εννοεις σκετα τα εξοδα σας, η κομπλε με τα εισητηρια και τη διαμονη σας στο ξενοδοχειο? Εμεις μαλλον θα παμε με πακετο (Αεροπορικα εισητηρια και 7 μερες 6 διανυκτερευσεις 1500 ευρω κομπλε) Το μετρο δεν ειναι λιγο μπερδεμα? Δηλαδη θα μπορεσουμε να βγαλουμε λιγο ακρη? Οταν λες δεν θα εχω προβλημα με τα Γαλλικα τι εννοεις μιλανε αγγλικα? Εχω ακουσει οτι μισουν την γλωσσα και αν σε ακουσουν να τους ρωτας στα αγγλικα δεν σου απαντα κανενας :? Ενδεικτικα οταν βγαινατε για να φατε η να πιειτε ενα καφε ποσα πληρωνατε? Και κατι τελευταιο γιατι η γυναικα μου εδω με εχει φαει. Αρωματα και φρου φρου εκει ειναι φθηνα? Τι αξιζει να παρουμε σαν σουβενιρ? Σε ευχαριστω και σορρυ για τις πολλες αποριες.
Sirios Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Φιλε το ΠΑΡΙΣΙ ειναι παρα πολυ ωραιο αξιζει να πας ,ποσο μαλλον γαμηλιο ταξιδι.Ειναι λιγο ακριβο βεβαια.
louben Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Σε γενικες γραμμες συμφωνω μ ετους προλλαλησαντες. ο kostasSTi ειπε ολα τα καλα(που ειναι ετσι) εγω θα πω και μερικα κακα. Καταρχας για τα γαλλικα διαφωνω.Ειχα παει τελευταια φορα περισυ τα χριστουγεννα και πραγματικα ζοριστικα.Αναγκαστηκα να συνεννοηθω με νοηματα πραγμα σπαστικο. Επισης για να πω την αμαρτια μου στο μετρο ψιλοφοβομουν κυριως το Βραδυ οπου ηταν μαζεμενη η σαρα και η μαρα(πολυ μαυριλα.αλγερια κτλ γενικως-χωρις παρεξηγηση).Και το συγκρινω με αλλα μετρο που εχω ταξιδεψει(ΛΟνδινο,κοπεγχαγη κτλ) οπου ενιωθα απολυτη ασφαλεια. Βεβαια φταιει και το γεγονος οτι εμενα μονμαρτη που αν και ειναι εξαιρετικα γραφικη δεν ειναι και η πιο ασφαλης συνοικια(μαλλον το αντιθετο).Ασε που εκανα και το μεγα λαθος και ειπα να κανω αλλαγη του χρονου μπροστΑ απο την αψιδα του θριαμβου (οπως το εβλεπα στην τηλεοραση) οπου επεσε το ξυλο της Αρκουδας.Γενικως αν κινεισαι με ποδια η μετρο προσεχε λιγο την ασφαλεια σου. Οσο για τα καμπαρε συμφωνω.πηγα MOULIN ROUGE οπου οι τιμες ειναι αναλογες με του ΛΙΝΤΟ.Φαντασμαγορικο θεαμα και καθολου αισχρο(φαντασου ειδα παιδακια 10 και 11 χρονων μεσα>) Και κατι τελευταιο.Αν ειναι να πας Ντισνευλαντ φροντισε να φτασει οσο ππιο νωρις γινεται γιατι οι ουρες ειναι τεραστιες.Ασε που θα σου προτεινα να κατσεις τουλαχιστον 2 ημερες και να δεις και τα walt disney studios που ειναι διπλα γιατι σε μια μερα δε θα προλαβεις να δεις σχεδον τιποτα και θα μεινεις με τη γλυκα. Αυτα.
kostasSTi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Λοιπόν, 4400 περίπου μας στοίχισε όλο το ταξίδι μαζί με ξενοδοχεία, αυτοκίνητο, αεροπορικά εισιτήρια κλπ κλπ... Έχει πολλά καλλυντικά τα οποία είναι made in france και είναι στο 1/3 της τιμής από ότι είναι στην Ελλάδα. Αγγλικά μιλάνε ΠΑΝΤΟΥ. Εγώ δεν αντιμετώπισα πουθενά πρόβλημα. Μιλάει το χρήμα πια, όχι η γλώσσα ;-) Από φαγητό είναι ακριβά. Να υπολογίσεις τουλάχιστον 35-40 ευρώ κάθε γεύμα. Σουβενίρ να πάρεις από τον Πύργο του Άιφελ ότι σου αρέσεις και θα βρείς διάφορες λαλακίες για να χαλάσεις λεφτά! Μπορείς να πάρεις και καλλυντικά από μεγάλα εμπορικά όπως τα Lafayette όπως επίσης κι από καλά φαρμακεία. Όσον αφορά το μετρό, αν κάποιος κάνει το αστείο να σε ακουμπήσει, δεν πρόκειται να βγει περπατώντας από τις εξόδους φίλε louben... Δεν είναι Ελλάδα εκεί. Εκτός αυτού, οι μόνοι που είναι επικίνδυνοι και δημιουργούν προβλήματα είναι οι μαύροι που μένουν στο Stad De France και στον Μονμάρτη κι εκεί μόνο βράδυ. Όχι στο κέντρο. Αν έμενες Μονμάρτη φίλε μου, δε σε πληροφορήσανε καλά. Εκεί δεν είναι για βράδυ...
louben Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Ναι οντως ηταν φαουλ που εμεινα μονμαρτη οποτε μακρια(για διαμονη).Για φαγητο πιστοποιω οτι ειναι τσιμπημενες(ως πολυ) οι τιμες(και προσοχη τι τρως και πως το τρως εγω πηγα να φαω κρεας και το medium done σημαινε οτι μου το εφεραν μεσα στο αιμα του ισα ισα ψημενο-αηδια-.Οσο για ψωνια για αντρικα επωνυμα και αρωματα που ασχοληθηκα μου φανηκαν οι τιμες στην καλυτερη περιπτωση ιδιες με την Ελλαδα(ως πολυ πιο ακριβες). Εν κατακλειδι παντως το συστηνω ανεπιφυλακτα πολυ περισσοτερο σε νιοπαντρο ζευγαρι.Ασε που πιστευω οτι ανοιξη και φθινοπωρο ειναι η καλυτερη εποχη να ταξιδεψει κανεις ΠΑρισι. Μολις γυρισεις πες μας εντυπωσεις.
evansdimo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Σας ευχαριστω ρε παιδες. Ηδη μου λυσατε πολλες αποριες. Αληθεια τα βατραχοποδαρα γαλλικη συνταγη δεν ειναι? :mrgreen:
Erunildo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Και να μην ειναι,φαε ειναι απιστευτα (Aν και νομιζω ειναι..)
kostasSTi Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 @louben όταν πήγα, συμβουλεύτηκα δύο φίλους που μένουν στη Γαλλία και μου απέκλεισαν τη συνοικία στο Μονμάρτη από την αρχή για τους λόγους που ανέφερες. Τελικά μου κλείσανε ξενοδοχείο στην Καρτιέ Λατέν, πάνω από την Παναγία των Παρισίων. Εκεί ήταν φοβερά ήσυχα. Μάλιστα το ξενοδοχείο (Minerve Hotel) ήταν πάνω στην Rue des Ecoles, που είναι τα πανεπιστήμια. Το φαγητό είναι πράγματι ακριβό και καλό είναι να προτιμήσεις μαγειρευτά φαγητά αν φας γαλλική κουζίνα και όχι ψητά γιατί μάλλον άψητα θα φας! Τα ψώνια που έκανα ήταν αρκετά μιας και έπεσα στο τέλος των καλοκαιρινών εκπτώσεων και ήταν πραγματικά τζάμπα τα ρούχα. Από αρώματα ανδρικά κλπ δεν πήρα κάτι, οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Η γυναίκα σου μπορεί να πάρει γαλλικά καλλυντικά όπως σου είπα και οι διαφορές θα είναι μεγάλες...
Neurotic_Fest Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δεν έχω πάει στο Παρίσι αλλά απο πρόσφατες περιγραφές μάλλον δεν λέτε τα κακά αρκετά κακά .Προσωπικά από αυτά που έχω ακούσει δεν θα πήγαινα χωρίς κάποιον μαζί μου που να ξέρει την πόλη ή να μιλάει την γλώσσα τουλάχιστον, από την άλλη βέβαια μάλλον με βάση αυτά που θέλουν οι περισσότεροι τουρίστες είμαι υπερβολικός.Λίγες συμβουλές και από μένα έχοντας μιλήσει με ανθρώπους που έχουν μείνει Παρίσι.Αποφύγετε τα ταξί αν δεν θέλετε να πληρώσετε για διαδρομή Πεδίον του Άρεως-Συνταγμα ας πούμε 18 ευρώ ή Κεντρο-Αεροδρόμιο 55 ευρώ.Πάρτε αρωματικά χαρτομαντιλάκια για τους κλειστούς χώρους .Πάντοτε να ρωτάτε σε μια δεδομένη διαδρομή που θέλετε να κάνετε ποιες περιοχές ν'αποφύγετε ή σε ποιες να προσέχετε περισσότερο τέλος πάντων γιατί είναι τόσες πολλές που δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τις ξεχωρίσεις έτσι απλά.Τέλος προσοχή δεν θέλουν τόσο οι μαύροι των προαστίων του περιθωρίου όσο οι Αλγερινοί κάθε κοινωνικής τάξης και περιοχής οι οποίοι έχουν γίνει κάτι αντίστοιχο με τους Πορτορικανούς στην Ν.Υόρκη, μάστιγα δηλαδή.Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, μου λέγανε αν θυμάμαι καλά οτι είχαν βγει στατιστικές που αντιστοιχούσαν 1 έγκλημα(όχι απαραίτητα βίαιο) άνα 6-7 κατοίκους.Καλά να περάσετε .
lary7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Γιατι δεν δοκιμάζεις κάτι προς Ν.Α Ασια? Οι γονείς μου και η ξαδέρφη μου που είχαν πάει πέρασαν πολύ καλά. Γαμήλιο ταξίδι είναι ,πάνε που να έχει ηλιο, θάλασσα, φοινικές κτλ, κάπου εξωτικά. Αν δεν κάτσει κανένα τσουνάμι πάλι είσαι μια χαρα. Παρίσι θα πάς σίγουρα και σε άλλη στιγμή.
Typhoon Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Ρε για όνομα...που μιλάνε Αγγλικά στο Παρίσι? Έχω πάει 8 φορές τα τελευταία 3 χρόνια και δεν μιλάνε βασικά πουθενά (εκτός από τα αυτονόητα δηλαδή ξενοδοχεία, αεροδρόμια και τουριστικά αξιοθέατα και σε αυτά πρέπει να μιλάς με απλές προτάσεις και εύκολο λεξιλόγιο γιατί αλλίως τα έπιασες τα λεφτά σου). Και το χειρότερο από όλα είναι ότι τους λες κάτι στα Αγγλικά και σου απαντάει ο άλλος στα Γαλλικά. Και λες: "Ρε μλκ αφού δεν καταλαβαίνω τι μου λες?". Anyway το Παρίσι είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραία πόλη και το πιο σοβαρό μειονέκτημα του βασικά είναι οι Γάλλοι...επίσης σε αυτά που είπαν τα παιδία να προσθέσω ότι για βραδάκι είναι καλά και στη St.Michel, λίγο πιο κάτω από τη Notre Dame.
kostasSTi Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δεν έχω πάει στο Παρίσι αλλά απο πρόσφατες περιγραφές μάλλον δεν λέτε τα κακά αρκετά κακά . Εγώ ήμουν εκεί τον περασμένο Αύγουστο... :razz: Προσωπικά από αυτά που έχω ακούσει δεν θα πήγαινα χωρίς κάποιον μαζί μου που να ξέρει την πόλη ή να μιλάει την γλώσσα τουλάχιστον, από την άλλη βέβαια μάλλον με βάση αυτά που θέλουν οι περισσότεροι τουρίστες είμαι υπερβολικός. Ειδικά στο Παρίσι πρέπει να είσαι πολύ μα πολύ άσχετος με πόλεις για να χαθείς. Πρώτη φορά πήγα, μόνος μου και είδα τα πάντα. Λίγες συμβουλές και από μένα έχοντας μιλήσει με ανθρώπους που έχουν μείνει Παρίσι.Αποφύγετε τα ταξί αν δεν θέλετε να πληρώσετε για διαδρομή Πεδίον του Άρεως-Συνταγμα ας πούμε 18 ευρώ ή Κεντρο-Αεροδρόμιο 55 ευρώ. Αυτό ήδη το αποκλείσαμε, είπαμε μετρό... Πάρτε αρωματικά χαρτομαντιλάκια για τους κλειστούς χώρους .Πάντοτε να ρωτάτε σε μια δεδομένη διαδρομή που θέλετε να κάνετε ποιες περιοχές ν'αποφύγετε ή σε ποιες να προσέχετε περισσότερο τέλος πάντων γιατί είναι τόσες πολλές που δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τις ξεχωρίσεις έτσι απλά. Ε? Ειδικά τα μαντηλάκια είναι πολύ άκυρα... Τέλος προσοχή δεν θέλουν τόσο οι μαύροι των προαστίων του περιθωρίου όσο οι Αλγερινοί κάθε κοινωνικής τάξης και περιοχής οι οποίοι έχουν γίνει κάτι αντίστοιχο με τους Πορτορικανούς στην Ν.Υόρκη, μάστιγα δηλαδή.Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, μου λέγανε αν θυμάμαι καλά οτι είχαν βγει στατιστικές που αντιστοιχούσαν 1 έγκλημα(όχι απαραίτητα βίαιο) άνα 6-7 κατοίκους.Καλά να περάσετε . Όλοι αυτοί αγαπητέ μου δεν κυκλοφορούν στο κέντρο γιατί έχει τρελλή αστυνόμευση. Σε κάθε σταθμό μετρό και σε κάθε είσοδο-έξοδο έχει αστυνομία. Αν κάθεσαι σε ένα σταθμό για ώρα και κινήσεις υποψίες, σου την πέφτουν αμέσως για έλεγχο. Γιατί νομίζεις οτι έγινε πρόσφατα η φασαρία στο μετρό του Παρισιού με τους αλλοδαπούς??? Λοιπόν, πολύ την έθαψες την πόλη και δεν ισχύουν αυτά που άκουσες. Δεν ξέρω ποιος σου τα είπε, αλλά ή πήγε σε άλλη πόλη, ή είναι μυθομανής... Φυσικά δεν κατηγορώ εσένα, έτσι? :wink:
louben Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 kostasSTi επειδη σκοπευω να ξαναπαω μακρια απο μονμαρτη οπως προειπα το ξενοδοχειο που παραθεσες φαινεται πολυ καλο και θα το εχω υποψη μου. "Ειδικά στο Παρίσι πρέπει να είσαι πολύ μα πολύ άσχετος με πόλεις για να χαθείς. Πρώτη φορά πήγα, μόνος μου και είδα τα πάντα.' Εγω παντως που σε γενικες γραμμες προσανατολιζομαι ευκολα βγαινοντας απο το Λουβρο θελησα να παω με τα ποδια στην Στην Οπερα οπου στο χαρτη φαινοταν σχετικα κοντα.Κλασσικα χαθηκα σε χρονο 0 και οποιον ρωτουσα δεν ηξερε αγγλικα.Ασε που σε καποια φαση αρχισαν να με ακολουθουν κατι μυστηριοι και ηταν ηδη νυχτα.Για καλη μου τυχη πετυχα σταθμο του μετρο οποτε μπουκαρα μεσα και ετσι την εβγαλα. Και για να πιστοποιησω τα περι εγκληματικοτητας θα πω τα εξης.Διπλα στη Disneyland ειναι το disney village οπου ειναι μια μπουρδα και μιση και εχει καποια μαγαζια φαστφουνταδικα κτλ.Μου εκανε εντυπωση οτι για να μπεις σου εκαναν σωματικο ελεγχο ακομη και στα παιδακια.Αν μη τι αλλο αυτο λεει κατι. Παντως οπως προανεφερα προτεινω ανεπιφυλακτα ντισνευλαντ για δυο τουλαχιστον μερες και διαμονη αν και τα ξενοδοχεια ειναι εξωφρενικα ακριβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.