pusher Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 SilenX iXterma Rro Fan IXP-74-16 Προδιαγραφές Φωτογραφίες Με θερμοκρασία περιβάλλοντος 34 βαθμούς C: - σε Full Load: 65 βαθμούς C ο επεξεργαστής / 41 η μητρική - σε idle κατάσταση: 53 βαθμούς C ο επεξεργαστής / 41 η μητρική (επεξεργαστής P4 3.0 GHz) Στις 1390 στροφές που δουλεύει μετά βίας ακούγεται από απόσταση μεγαλύτερη των 0,5 μέτρων. Συνολικά ο θόρυβος του PC μειώθηκε πολύ γιατί έπεσαν οι στροφές του ανεμιστήρα της CPU, ο οποίος τώρα το καλοκαίρι δούλευε σε υψηλές στροφές. Η συσκευασία του δεν είναι σφραγισμένη. Το πίσω μέρος της (χαρτόνι) σύρεται για να ανοίξει ή να κλείσει η συσκευασία. Περιλαμβάνεται αντάπτορας από 3-pin θηλυκό σε 4-pin αρσενικό & θηλυκό για να μπορεί ο ανεμιστήρας να συνδεθεί απ' ευθείας στο τροφοδοτικό και εκτός από τις κλασσικές βίδες και βίδες σιλικόνης για ελαχιστοποίηση των κραδασμών (άρα και των θορύβων). Οι μετρήσεις έγιναν με το PC Probe της ASUS. Το κουτί του υπολογιστή είναι το CX-03SL-SL-A κα είναι Full Tower. Δεν είχε τοποθετημένο πριν κανέναν ανεμιστήρα. Παρατηρήθηκε πτώση 16 - 17 βαθμών σε Full Load και 12 σε idle κατάσταση σε σχέση με πριν. (Βέβαια μεσολάβησε και καθαρισμός του heatsink της CPU ο οποίος ήταν μέτρια σκονισμένος. Υπολογίζω ότι 1-3 βαθμοί της πτώσης θα οφείλονται στον καθαρισμό). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Mε γεια. Απ'ότι διαβάζω έκανε δουλειά το ανεμιστήρι.. Μία ερωτησούλα μόνο. Λες και παραθέτω: Στις 1390 στροφές που δουλεύει μετά βίας ακούγεται από απόσταση μεγαλύτερη των 0,5 μέτρων. Σε απόσταση μισού μέτρου τί συμβαίνει; Το 80% του χρόνου είμαι σε απόσταση 60-80 εκατοστών από τον υπολογιστή μου. Και παίρνοντας υπόψη ότι θα πάρω 4-5 ανεμιστήρες καταλαβαίνεις γιατί ρωτάω. Eπίσης απορώ γιατί κάποιοι στο φόρουμ ισχυρίζονται πως δεν είναι καλοί(αθόρυβοι). Ισχύει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Mε γεια. Απ'ότι διαβάζω έκανε δουλειά το ανεμιστήρι.. Μία ερωτησούλα μόνο. Λες και παραθέτω: Σε απόσταση μισού μέτρου τί συμβαίνει; Το 80% του χρόνου είμαι σε απόσταση 60-80 εκατοστών από τον υπολογιστή μου. Και παίρνοντας υπόψη ότι θα πάρω 4-5 ανεμιστήρες καταλαβαίνεις γιατί ρωτάω. Eπίσης απορώ γιατί κάποιοι στο φόρουμ ισχυρίζονται πως δεν είναι καλοί(αθόρυβοι). Ισχύει αυτό; Με 4-5 δε ξέρω τι θα συμβεί, αλλά σίγουρα θα έχεις περισσότερο θόρυβο. Πάντως ο θόρυβός της καλύπτεται από τον ανεμιστήρα της CPU σε μεγαλύτερες αποστάσεις και δεν ξέρεις καν αν δουλεύει. Δε ξέρω τι ισχυρίζονται οι άλλοι. Ίσως να έπεσαν και σε ελαττωματικά μοντέλα. Εγώ μένω ικανοποιημένος και με το παραπάνω πάντως από άποψη θορύβου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Aν σταματήσεις με το δάχτυλό σου τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή για λίγα δευτερόλεπτα(μη το κάψουμε ε :mrgreen:) τί ακούγεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Aν σταματήσεις με το δάχτυλό σου τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή για λίγα δευτερόλεπτα(μη το κάψουμε ε :mrgreen:) τί ακούγεται; Δυστυχώς το PC μέσα στο γραφείο που είναι δε μου επιτρέπει να το ανοίξω αν δεν το μετακινήσω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Πώς θα κάνεις σωστή αξιολόγηση του θορύβου τότε; Aν κάποια στιγμή μπορέσεις κάνε το. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τουλάχιστο μέχρι να πάρω τα ανεμιστήρια μου. Παύσε όλους τους θορύβους εκτός από τους σκληρούς που δεν μπορείς. Σταμάτησε με το δάχτυλό σου τον ανεμιστήρα ενώ γυρνάει για να διακρίνεις τη διαφορά θορύβου και άφησέ τον να ξεκινήσει πάλι. Κάνε το όσες φορές χρειαστεί για να βγάλεις σίγουρο συμπέρασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Πώς θα κάνεις σωστή αξιολόγηση του θορύβου τότε; Aν κάποια στιγμή μπορέσεις κάνε το. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τουλάχιστο μέχρι να πάρω τα ανεμιστήρια μου. Παύσε όλους τους θορύβους εκτός από τους σκληρούς που δεν μπορείς. Σταμάτησε με το δάχτυλό σου τον ανεμιστήρα ενώ γυρνάει για να διακρίνεις τη διαφορά θορύβου και άφησέ τον να ξεκινήσει πάλι. Κάνε το όσες φορές χρειαστεί για να βγάλεις σίγουρο συμπέρασμα. To τροφοδοτικό πώς να το σταματήσω; Πάντως με το Q-Fan της ASUS όταν πέφτουν οι στροφές του ανεμιστήρα της CPU πέφτουν μαζί και του SilenX. Αν τον συνδέσεις κι εσύ κάπου με έλεγχο θα δεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πάντως αν κανείς κολλήσει το αυτί του δίπλα στον ανεμιστήρα αυτό που ακούει είναι η ροή του αέρα και όχι το μοτέρ του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Πολύ καλό αυτό. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε και τους νόμους της φυσικής για να μην κάνει θόρυβο ο αέρας! Κάτι άλλο άσχετο με το review. Αν έχεις θορυβώδες τροφοδοτικό, θορυβώδη CPU και θορυβώδη κάρτα γραφικών τί τον θέλεις τον αθόρυβο ανεμιστήρα θήκης; :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Πολύ καλό αυτό. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε και τους νόμους της φυσικής για να μην κάνει θόρυβο ο αέρας! Κάτι άλλο άσχετο με το review. Αν έχεις θορυβώδες τροφοδοτικό, θορυβώδη CPU και θορυβώδη κάρτα γραφικών τί τον θέλεις τον αθόρυβο ανεμιστήρα θήκης; :lol: Πρώτον για τα πολύ υψηλά CFM που σημαίνουν και καλή ψύξη! Δεύτερον θορυβώδες PC έχω μόνο σε full load. Σε idle κατάσταση πλέον δεν ακούω τίποτα. Παλιά που δεν είχα ανεμιστήρα δούλευαν όλοι σε full και γινόταν χαμός. Αυτή τη στιγμή που γράφω (με σύνολο 4 ανεμιστήρες CPU, κουτιού, κάρτας γραφικών και PSU) μετά βίας ακούω ένα ελαφρύ θρόισμα. Η θερμοκρασία είναι 53 βαθμοί C και o SilenX δουλεύει στις 1150 στροφές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sermac Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 'Εχω δοκιμάσει αρκετά ανεμιστηράκια 12cm και αυτό είναι από τα ποιο θορυβώδη. Ειδικά αν στη ροή του αέρα παρεμβαίνουν κι αλλά εξαρτήματα (καλώδια κτλ.). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blender Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Τον έχω και εγώ. Όντως είναι πολύ δυνατός αλλα δεν μου φαίνεται αθόρυφος. Κάνει παραπάνω θόρυβο απο τους 12ρηδές που έχω στο κουτί που δουλεύουν στις 1000rpm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Αθόρυβοι δεν είναι. Επίσης, αν τοποθετηθούν οριζόντια κατά πάρα πιθανότητα θα τα παίξουν. Με άλλα λόγια, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν αξίζουν την υψηλή τιμή τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Οι βίδες σιλικόνης 2 μήνες μετά από την τοποθέτηση του ανεμιστήρα έχουν ξεραθεί και οι 4. Δύο κόπηκαν με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας να ξεκρεμαστεί μερικώς από τη θέση του. Δεν υπάρχει λόγος να τις τοποθετήσετε. Και οι κανονικές δεν επηρεάζουν το επίπεδο του θορύβου. (Εφόσον βέβαια βιδωθούν καλά). Οπότε προτιμήστε τη σίγουρη λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kx5 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 O 92mm που έχω πέταξε το λάδι του και κόλλησε! Αν είναι δυνατόν! Ακόμη και τα πιο φθηνάρικα ανεμιστηράκια δε χαλάνε τόσο γρήγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 O 92mm που έχω πέταξε το λάδι του και κόλλησε! Αν είναι δυνατόν! Ακόμη και τα πιο φθηνάρικα ανεμιστηράκια δε χαλάνε τόσο γρήγορα. Ευτυχώς ακόμη δεν έχω αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα εκτός απ' αυτό κι ελπίζω να μη αντιμετωπίσω ούτε στο μέλλον! Αλλά λες "τόσο γρήγορα"... Δε μας λες όμως πόσο. Πόσο γρήγορα λοιπόν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.