Προς το περιεχόμενο

"Φλερτάρω" με τενοντιτιδα στο χερι λογω Η/Υ.Τι προτείνετε?

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια δεν ειναι οτι δεν αθλουμαι οτι σκουριαζω στο πληκτρολογιο.να το διευκρινισω.το αντιθετο μαλιστα.εχω υποχρεωτικο εγκλεισμο στο σπιτι λογω ποδιου (κατι φλεγμονες κλπ) απο ασκηση (συγκεκριμενα χορους) εδω και 15 μερες και εχω λιωσει στο pc.τι αλλο να κανω δηλ με τη ζεστη,σπιτι....

αναβω το αρκουδισιον και την αραζω....

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για να με κάνεις quote, προφανώς εμένα ρωτάς.

Γνωριζόμαστε;

Δηλώνω θαυμαστής σου.Όχι,ΔΕΝ το μπαίρνω(:shock:),με p.m. σου λέω λεπτομέρειες.

Δημοσ.
σαν φυσικοθεραπευτής θα σου πρότεινα τα εξής:

1. σωστή εργονομία στον χώρο εργασίας σου. Ως προς το χέρι αυτό σημαίνει: το αντιβράχιο (το τμήμα του χεριού σου από τον αγκώνα ως τον καρπό) να στηρίζεται καλά πάνω στο γραφείο οπου δουλέυεις το ποντίκι. Το ποντίκι να είναι αρκετά μέσα στο γραφείο, ωστε το αντιβράχιό σου να έχει χώρο να ακουμπάει και να στηρίζεται σχεδόν ολόκληρο (αυτό προυποθέτει και ότι το επίπεδο του γραφείου σου είναι στο κατάληλο ύψος. Αν είναι πολύ χαμηλό, τότε ο αγκώνας σου θα βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τον καρπό σου, που σημαίνει ότι ο καρπός θα δουλεύει μονίμως σε θέση έντονης κάμψης, κάτι που είναι επιβαρυντικό). Μαξιλαράκι gel κάτω από τον καρπό, έτσι ώστε αυτός να "αναπαύεται" ελαφρώς ψηλότερα από το επίπεδο που βρίσκεται το ποντίκι, μειώνοντας έτσι την κάμψη του καρπού. Το είδος-σχήμα-βάρος κλπ του ποντικιού παίζει ρόλο, αλλά όχι τον σημαντικότερο.

αν και δεν είμαι φυσιοθεραπευτής έχω καταλήξει εμπειρικά ότι αυτή είναι η πιο ξεκούραστη θέση για το δεξί μου χέρι. εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο mousepad με gel και μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιο ξεκούραστο. τέλος, κάπου είχα δει κάτι ειδικά γάντια για gamers τα οποία κρατάνε σφιχτές τις φάλαγγες οι οποίες αν κάνεις αρκετά κλικ το λεπτό, αρχίζουν να πονάνε,

Δημοσ.
σαν φυσικοθεραπευτής θα σου πρότεινα τα εξής:

1. σωστή εργονομία στον χώρο εργασίας σου. Ως προς το χέρι αυτό σημαίνει: το αντιβράχιο (το τμήμα του χεριού σου από τον αγκώνα ως τον καρπό) να στηρίζεται καλά πάνω στο γραφείο οπου δουλέυεις το ποντίκι. Το ποντίκι να είναι αρκετά μέσα στο γραφείο, ωστε το αντιβράχιό σου να έχει χώρο να ακουμπάει και να στηρίζεται σχεδόν ολόκληρο (αυτό προυποθέτει και ότι το επίπεδο του γραφείου σου είναι στο κατάληλο ύψος. Αν είναι πολύ χαμηλό, τότε ο αγκώνας σου θα βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τον καρπό σου, που σημαίνει ότι ο καρπός θα δουλεύει μονίμως σε θέση έντονης κάμψης, κάτι που είναι επιβαρυντικό). Μαξιλαράκι gel κάτω από τον καρπό, έτσι ώστε αυτός να "αναπαύεται" ελαφρώς ψηλότερα από το επίπεδο που βρίσκεται το ποντίκι, μειώνοντας έτσι την κάμψη του καρπού. Το είδος-σχήμα-βάρος κλπ του ποντικιού παίζει ρόλο, αλλά όχι τον σημαντικότερο.

2. ξεκούραση του χεριού. Αν αυτό δεν γίνεται λόγω υποχρεώσεων, τότε οπωσδήποτε συχνά και μικρά διαλείμματα στην εργασία σου. Μπορείς να εφαρμόζεις πάγο στο σημείο του πόνου και γύρω από αυτό, για 6-8 λεπτά, αρκετές φορές την μέρα (ακόμη και κάθε 2 ώρες). Τέλος μπορείς να πάρεις έναν νάρθηκα από ορθοπαιδικά είδη που να στηρίζει τον καρπό σε θέση ελαφριάς κάμψης (μην σου φαίνεται περίεργο, το χέρι σου καταπονήθηκε από εργασία σε θέση κάμψης, και χρειάζεται ξεκούραση σε αυτήν την θέση). Τον νάρθηκα θα τον φοράς τις ώρες που δεν δουλεύεις. Αν θέλεις το απόγευμα που θα πάω στο γραφείο θα δω τα έντυπα για να σου προτείνω συγκεκριμένο νάρθηκα.

εννοείται ότι οι φυσικοθεραπείες θα σε βοηθήσουν, τόσο στο διάστημα που δεν μπορείς να ξεκουραστείς, όσο (και κυρίως) όταν τελειώσεις τισ υποχρεώσεις σου.

ευχαριστω πολυ προσωπικα τον leftermann.Το χερι μου παει πολυ καλυτερα!σε 2-3 μερες θα σας σπαω και παλι τα νευρα με ποιο πολλα ποστ!!:P:p:p

Δημοσ.

εμένα εκτός από την ξεκούραση με βοήθησε πολύ και η ταμπλέτα, πήρα μια wacom και η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ και αυτό γιατί αναγκάζεις το χέρι να δουλέψει σε διαφορετική στάση απ'ότι με το ποντίκι. είναι πολύ καλή εναλλακτική.

Είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσεις αρχικά αλλά μετά πραγματικά δεν ξεκολλάς.

Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις επειδή ήδη πονάς είναι ξέ-κου-ρα-ση

Δημοσ.
σε 2-3 μερες θα σας σπαω και παλι τα νευρα με ποιο πολλα ποστ!!:P:p:p

αν εγώ είμαι υπέυθυνος γι αυτό, είμαι έτοιμος να δεχτώ κάθε συνέπεια: ισόβιο ban, ακόμα και δημόσιο μαστίγωμα στην πλατεία αριστοτέλους...:smile::smile::smile:

Δημοσ.
εμένα εκτός από την ξεκούραση με βοήθησε πολύ και η ταμπλέτα, πήρα μια wacom και η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ και αυτό γιατί αναγκάζεις το χέρι να δουλέψει σε διαφορετική στάση απ'ότι με το ποντίκι...

Συμφωνώ κι εγώ. Αν και φαντάζει ακριβή εναλλακτική, είναι πραγματικά μονόδρομος. Τελείως διαφορετική αίσθηση και πολύ πιο φυσική κίνηση. Σα να κρατάς ενα στυλό, μονο που δε χρειάζεται να ασκείς πιεση για να γράψεις ή να κλικάρεις. Δεν ξέρω αν στο Πλαίσιο ή σε αλλα μαγαζια έχουν σε display για να την δοκιμάσεις κι απο κοντα. Θέλει λίγη συνήθεια αλλα αμέσως θα καταλάβεις τη διαφορά.

Εγώ ασχολούμαι με γραφικά και αν και την πήρα για να σχεδιάζω, έχω πια καταργήσει το mouse σε όλες τις εφαρμογές. Με μια ταμπλέτα Α6 είσαι μια χαρά πιστεύω. Μέχρι και writing recognition μπορείς να έχεις! Πραγματικά σου λύνει τα χέρια!

Τώρα απο μάρκες, υπάρχουν πολλες. Οι καλύτερη θεωρειται η Wacom (έχω την Intuos A5 ) αλλα αν την θέλεις μονο για αντικαταστάτη του mouse και δεν χρειάζεσαι ακρίβεια και πολλές extra λειτουργίες, μπορείς να κοιτάξεις και αλλού.

Δημοσ.

same here, και εγώ με τη volito 2 είμαι, δεν έχει την ακρίβεια που έχουν οι πιο ακριβές αλλά για mouse replacement είναι παραπάνω από καλή ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...