Προς το περιεχόμενο

"Φλερτάρω" με τενοντιτιδα στο χερι λογω Η/Υ.Τι προτείνετε?

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε όλους.Τις τελευταιες 2 βδομαδες,ασχοληθηκα παρα πολλες ωρες με επιπονη δουλεια στον υπολογιστη.Αν και απο μικρος εκλεινα 10ωρα και δεν ειχα κανενα προβλημα (ακτος απ΄το οτι σηκωνομουν σαν κοτοπουλο) σαν γερος ανθρωπος (στα 19 σχεδον) αρχισα πριν 1-2 βδομαδες να εχω πονους στο δεξι χερι (δεξιοχειρας) στον καρπο.πληκτρολογω σχεδον ανωδυνα αλλα με το ποντικι δεν την παλευω καθολου.αρχισα να το χρησιμοποιω μονο με το αριστερο.btw το ποντικι ειναι ενα απλο ασυρματο,πανω σε ξυλο,ουτε καν mousepad.ειμαι σιγουρος οτι πολλοι insomniacs ειχα/εχουν το ιδιο προβλημα και ζητω την βοηθεια τους.Πηγα σε γιατρο και μου ειπε απλα να μην το κουραζω :).Λογικο,και θα τον ακουγα,αλλα ελα που εχω τη ρημαδα την εξεταστικη και θελει ωρες γραψιμο τοσο στο pc,οσο και στο χερι?

περιμενω λοιπον ιδεες,λυσεις και προτασεις

Ευχαριστω

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Mousepad με gel, keyboard με natural curve

και φυσιοθεραπείες, αν αρχίσουν οι πόνοι.

Θεωρώ δεδομένο, οτι κάνεις συχνά διαλλείματα απο τη χρήση του πισιου, καθε μισή ώρα τουλάχιστον, κατά τη διάρκεια των οποίων, κοιτάς μακριά απο την οθόνη και τεντώνεις όσο μπορείς, τα χέρια σου και τα δάχτυλα ξεχωριστά.

Αν ζητήσεις κάποιο νάρθηκα, θα μειώσει τον πόνο, τουλάχιστον για τώρα που δίνεις εξεταστική.

Δημοσ.

Μήπως με το δεξί εκτός από το mouse, δουλεύεις και άλλα πράγματα?

Καλά σου λέει ο γιατρός μην το κουράζεις, βρές γκόμενα.

Δημοσ.
Μήπως με το δεξί εκτός από το mouse, δουλεύεις και άλλα πράγματα?

Καλά σου λέει ο γιατρός μην το κουράζεις, βρές γκόμενα.

δεν ειναι τιποτα...η ζεστη...

θα μου γνωρισεις καμμια φιλη σου ΤΕΙτζού?

Δημοσ.

Είχα ένα mouse της microsoft το οποίο γλιστρούσε και αναγκαζόμουν να σφίγγω το χέρι, ήταν πολύ κουραστικό και το άλλαξα.

Ίσως αν δοκίμαζες πιο ανατομικά mouse? Αλλά ίσως να είναι και από το γράψιμο στο χέρι….

Δημοσ.

Το ιδιο είχα πάθει με ενα Dreamax ασύρματο ποντίκι το οποίο ήταν τεράστιο.Μόλις άλλαξα σε ενα microsoft απλό (και ποιό μικρό) το πρόβλημα έγινε μικρότερο. Οπότε θα συμβούλευα να δοκιμάσεις ένα μικρότερο (και ελαφρύτερο) ποντίκι.

Δημοσ.

Για πρώτη δόση,βάλ' τους να διορθώσουν την ιδιότητα σε "Carpal Tunnel"...

On topic,να αγοράσεις κάποιο είδος pad που έχει ενσωματωμένο ακουμπιστήρι για τον καρπό(freakster),θα βοηθήσει.

Δημοσ.
φυσιοθεραπείες, αν αρχίσουν οι πόνοι.

συχνά διαλλείματα απο τη χρήση του πισιου

Νομίζω ότι αυτά τα δύο είναι μονόδρομος για το RSI

Μάλιστα θα πρότεινα τις φυσιοθεραπείες από τώρα, που ήδη έχεις ενοχλήσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις μετά.

Δημοσ.

σαν φυσικοθεραπευτής θα σου πρότεινα τα εξής:

1. σωστή εργονομία στον χώρο εργασίας σου. Ως προς το χέρι αυτό σημαίνει: το αντιβράχιο (το τμήμα του χεριού σου από τον αγκώνα ως τον καρπό) να στηρίζεται καλά πάνω στο γραφείο οπου δουλέυεις το ποντίκι. Το ποντίκι να είναι αρκετά μέσα στο γραφείο, ωστε το αντιβράχιό σου να έχει χώρο να ακουμπάει και να στηρίζεται σχεδόν ολόκληρο (αυτό προυποθέτει και ότι το επίπεδο του γραφείου σου είναι στο κατάληλο ύψος. Αν είναι πολύ χαμηλό, τότε ο αγκώνας σου θα βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τον καρπό σου, που σημαίνει ότι ο καρπός θα δουλεύει μονίμως σε θέση έντονης κάμψης, κάτι που είναι επιβαρυντικό). Μαξιλαράκι gel κάτω από τον καρπό, έτσι ώστε αυτός να "αναπαύεται" ελαφρώς ψηλότερα από το επίπεδο που βρίσκεται το ποντίκι, μειώνοντας έτσι την κάμψη του καρπού. Το είδος-σχήμα-βάρος κλπ του ποντικιού παίζει ρόλο, αλλά όχι τον σημαντικότερο.

2. ξεκούραση του χεριού. Αν αυτό δεν γίνεται λόγω υποχρεώσεων, τότε οπωσδήποτε συχνά και μικρά διαλείμματα στην εργασία σου. Μπορείς να εφαρμόζεις πάγο στο σημείο του πόνου και γύρω από αυτό, για 6-8 λεπτά, αρκετές φορές την μέρα (ακόμη και κάθε 2 ώρες). Τέλος μπορείς να πάρεις έναν νάρθηκα από ορθοπαιδικά είδη που να στηρίζει τον καρπό σε θέση ελαφριάς κάμψης (μην σου φαίνεται περίεργο, το χέρι σου καταπονήθηκε από εργασία σε θέση κάμψης, και χρειάζεται ξεκούραση σε αυτήν την θέση). Τον νάρθηκα θα τον φοράς τις ώρες που δεν δουλεύεις. Αν θέλεις το απόγευμα που θα πάω στο γραφείο θα δω τα έντυπα για να σου προτείνω συγκεκριμένο νάρθηκα.

εννοείται ότι οι φυσικοθεραπείες θα σε βοηθήσουν, τόσο στο διάστημα που δεν μπορείς να ξεκουραστείς, όσο (και κυρίως) όταν τελειώσεις τισ υποχρεώσεις σου.

Δημοσ.
Νομίζω ότι αυτά τα δύο είναι μονόδρομος για το RSI

Μάλιστα θα πρότεινα τις φυσιοθεραπείες από τώρα, που ήδη έχεις ενοχλήσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις μετά.

Σφίχτη,εδώ είσαι;

Δημοσ.
On topic,να αγοράσεις κάποιο είδος pad που έχει ενσωματωμένο ακουμπιστήρι για τον καρπό(freakster),θα βοηθήσει.

Gel, οχι freakster :razz:

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ ολους παιδια.Μου φτιαξατε το κεφι (που για αλλο λογο εχει πεσει!).λοιπον leftermann,ριξε μια ματια αν μπορεις και στειλε μου.Αυριο πρωι (σημερα στην Πατρα ειναι κλειστα τα μαγαζια το απογιομα-Δευτερα βλεπετε)

παω για αγορες...

Δημοσ.
ακουμπιστήρι για τον καρπό(freakster)

Καλά, πόσο κοντός είναι δηλαδή ο Freakster?

Κρίμα, κι είναι τόσο καλό παιδί.

Σφίχτη,εδώ είσαι;

Για να με κάνεις quote, προφανώς εμένα ρωτάς.

Γνωριζόμαστε;

Δημοσ.

Προσπάθησε μία φορά την εβδομάδα να πηγαίνεις για κανενά τρεξιματάκι ή μπασκετάκι και να ρυθμίσεις σωστά τις αποστάσεις, χέρια, πόδια κλπ στο γραφείο σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...