GE1980 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Η αφαίρεση μπαταρίας από το φορητό υπολογιστή δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλειά του; Πχ μια απότομη διακοπή ρεύματος μπορεί να κάψει ή να κάνει ζημιά στο μηχάνημα; Ευχαριστώ
random Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 κατα 99%, Να το κάψει όχι, ζημιά σε hardware όχι. (όσες ειναι οι πιθανοτητες να το πάθεις και με desktop pc χωρις ups και με ενα συνηθισμένο τροφοδοτικό) Με μια διακοπή ρευματος, μπορει (επίσης λίγες πιθανοτητες) να χάσεις μερικά αρχεία αν ειναι εκεινη την ώρα σε λειτουργία. Το ιδιο ισχυει και για desktop pc, δεν ειναι θεμα λαπτοπ. Ενώ αν έχει μπαταρία την ώρα της διακοπής, δεν θα συμβει, θα προλαβεις να κανεις κανονικό shutdown.
21century Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Καλο θα ειναι να εχεις το φορητο με την μπαταρια του πανω απο ups για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου φιλε μου...
laantonios Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 να προσθέσω ότι τα περισσότερα n/b ενσωματώνουν και ασφαλίτσες που εξασφαλίζουν οτι δε θα σου καει καμια mobo/cpu...στην χειρότερη να χάσεις κανα δεδομενο στον hdd.... επίσης το καλώδιο του μετασχηματιστή (και ειδικά ο τελευταίος) είναι επίφοβα... αλλά για ποιο λόγο να αφαιρέσεις την μπαταρία; νομίζω οτι το ξαναείπαμε οτι είναι κρίμα...
laantonios Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Καλο θα ειναι να εχεις το φορητο με την μπαταρια του πανω απο ups για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου φιλε μου... :-o ε όχι too much.... άντε κανα πολύμπριζο ασφαλείας και πάλι ....
kosmasgr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Καλύτερα να λειτουργείς το laptop σου χωρίς την μπαταρία απο την άποψη ότι έτσι η μπαταρία θα σου κρατήσει περισσότερο. Αμα το έχεις στο ρεύμα και την μπαταρία πάνω μετά απο λίγο καιρό η μπαταρία σου δεν θα κρατάει ούτε μισάωρο. Απλα να την αποφορτίζεις και να την φορτίζεις 1 φορά τον μήνα. Αν μπορείς να το έχεις και σε κανα πολύμπριζο ασφαλείας ακόμα καλύτερα. Το ups μόνο του δεν κάνει τίποτα. Με μία αυξομοίωση της τάσης (υπέρταση) το ups είναι άχρηστο. Πάλι θα σβήσει το laptop.
TZABODI Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Οπότε μάλλον σε ups και χωρίς τη μπαταρία για καλύτερη προστασία και του υπολογιστή και της μπαταρίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.