Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία της κάρτας γραφικών!

africa_twin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους!

Πριν μερικές μέρες αγόρασα αυτή την κάρτα γραφικών http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514164

η οποία όμως δεν έχει ανεμιστηράκι για ψύξη αλλά μια μεγάλη αλουμινένια ψύκτρα. Ο λόγος που την πήρα ήταν να μειώσω λίγο το θόρυβο στο καινούριο PC που έφτιαξα. Βλέπω όμως μέσα από το everest ότι η θερμοκρασία που ανεβάζει είναι 62-65 βαθμούς C και μάλιστα σε συνθήκες "ηρεμίας" του υπολογιστή (σερφάρισμα κλπ) Είναι φυσιολογικό ή θα πρέπει να βάλω ανεμιστηράκι άμεσα; Να σημειώσω ότι δεν παίζω παιχνίδια στο PC και με ενδιαφέρει ο χαμηλός θόρυβος. Θα υπάρχει πρόβλημα με το χρόνο ζωής της κάρτας; Χρησιμοποιώ Win Vista Ultimate GR.

Δημοσ.
Καλα εισαι. Εχω παρομοια καρτα (point of view 7600gs 512MB) και αυτη τη στιγμη εχω 72 C.

Ναι η ψυκτρα που εχεις ειναι παθητικη αρα χωρις ανεμιστηρα.Οσο για τις θερμοκρασιες ειναι αρκετα τσιμπιμενες αλλα χωρις ανεμιστηρα τι περιμενες?

Δημοσ.
Ναι η ψυκτρα που εχεις ειναι παθητικη αρα χωρις ανεμιστηρα.Οσο για τις θερμοκρασιες ειναι αρκετα τσιμπιμενες αλλα χωρις ανεμιστηρα τι περιμενες?

Δηλαδή τι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές για μια κάρτα γραφικών για τη σωστή μακροχρόνια λειτουργία της;

Δημοσ.
40 idle 65 load.

Ουαου. Ουτε χειμωνα με χιονι δεν εχω δει τετοιες θερμοκρασιες με παθητικη ψυξη :shock:

Πιο πολυ για επεξεργαστη μου κανουν οι θερμοκρασιες :-?

Δημοσ.
40 idle 65 load.

Ηρεμισε ρε για παθητικη ψυξη μιλαμε και αποτι ειδα με οχι και πολυ καλη ψυκτρα.Οσο για τις θερμοκρασιες tolis69 δεν ειμαι εγω ειδικος στις Νvidia για να σου πω αλλα για να το εχει κανει ετσι η MSI που το κατασκευασε και καποιος που ειπε οτι εχει την ιδια με τις ιδιες θερμοκρασιες σημαινει οτι δεν εχει προβλημα πιστευω.:razz:

Δημοσ.
Δηλαδή τι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές για μια κάρτα γραφικών για τη σωστή μακροχρόνια λειτουργία της;

Δεν είναι standar οι normal θερμοκρασίες για όλες τις κάρτες γραφικών!

Μία 7600 gt π.χ μπορεί να φτάσει 80/85c σε full load, όταν μία 8800 πιάνει τέτοιες θερμοκρασίες idle !!!

H 7600gt έχει ανοχή περίπου 100c χωρίς να παρουσιάσει προβλήματα, ενώ η 8000 έχει 140c :!:

Έτσι μας λέει τουλάχιστον η nvidia, οποιος θέλει την εμπιστεύεται....

Δημοσ.
re paidia to 140 ori einai ligaki paralogo

apo atsali tis ftiaxnun?

από ατσάλι μάλλον όχι, αλλά ούτε και από νερό, για να εξατμιστούν στους 100c :smile:

Δημοσ.

Έχω την 7600 GS με 256 από την στιγμή που έχει παθητική ψύξη ειναι λογικότατες αυτές οι τιμές θερμοκρασίας. Αν τώρα θες να κάνεις και κανα overclocking τρελό βγάλε από πάνω το αλουμινένιο σήμα της και κότσαρέ της έναν ανεμιστήρα για να παγώνει. Αλλά και στο πάνελ της nVidia αν δεις σου λέει πως το όριο είναι 125ο άρα μην στεναχωριέσαι καθόλου. Εγώ με overclocking στα 480 core, 940 μνήμη και είμαι στους 66ο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...