dhmak Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Γειά χαρά σε όλους, έχω την ASUS P5B με τον C2D 4300 στην εργοστασιακή του συχνότητα. Θα ήθελα να μου πείτε πώς να τον υπερσυγχρονίσω χωρίς να θέσω σε κίνδυνο τον επεξεργαστή, χωρίς να αλλάξω ψύκτρα και τίποτε άλλο. Θέλω να κάνω τον πιό ανεπαίσθητο υπερσυγχρονισμό που γίνεται. Περιμένω νέα σας.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasSTi Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Στο bios της Asus θα βρεις το AI Tuning. Αν το βάλεις στο standard θα σου βγάλει ποσοστά oc. Σε κάποιες είναι μέχρι 10% και σε άλλες μέχρι 20%. Το βάζεις, το δοκιμάζεις και είσαι έτοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmak Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Σε ευχαριστώ φίλε kostasSTi για την βοήθειά σου (Για την ακρίβεια πάς στην δέυτερη σελίδα του BIOS στην πρώτη κατηγορία "JumperFree .." και εκεί επιλέγεις το "AI Tuning" το βάζεις στην κατάσταση "ΑΙ N.O.S." επιλέγοντας Ν.Ο.S. Mode -> "Standard". τα γράφω όλα αυτά για κάποιον που έχει την ίδια απορία με μένα). Ευτυχώς φίλε kostasSTi η δικιά μου έχει ως 20% ποσοστό overclock, Δέν το έχω δοκιμάσει ακόμη, τί λέτε ρε παιδία, να το τολμίσω ;; φοβάμαι μήπως πάει κάτι λάθος και καταστραφεί το σύμπαν. Η θερμοκρασίες μου είναι 50 του 4300, 60 της 7600GT, να το επιχειρήσω ;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 αν έχεις να του δώσεις κάτι για ψύξη δώσω και παραπάνω για 20% δεν θα έχεις πρόβλημα και έτσι πάντως για εμενα όμως είναι αμαρτία μονο με τόσο λίγο OC σε αυτό το chip αφού έχει πολύ ζουμί δες το δικό μου 100% overcloking Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Σε ευχαριστώ φίλε kostasSTi για την βοήθειά σου(Για την ακρίβεια πάς στην δέυτερη σελίδα του BIOS στην πρώτη κατηγορία "JumperFree .." και εκεί επιλέγεις το "AI Tuning" το βάζεις στην κατάσταση "ΑΙ N.O.S." επιλέγοντας Ν.Ο.S. Mode -> "Standard". τα γράφω όλα αυτά για κάποιον που έχει την ίδια απορία με μένα). Ευτυχώς φίλε kostasSTi η δικιά μου έχει ως 20% ποσοστό overclock, Δέν το έχω δοκιμάσει ακόμη, τί λέτε ρε παιδία, να το τολμίσω ;; φοβάμαι μήπως πάει κάτι λάθος και καταστραφεί το σύμπαν. Η θερμοκρασίες μου είναι 50 του 4300, 60 της 7600GT, να το επιχειρήσω ;; Ε εντάξει τα παραλές, δεν θα καταστραφεί και το σύμπαν... Το πολύ πολύ να χρειαστείς κάνα Clear CMos... Δώσε του, όπως λέει και ο Vatos έχει ζουμί :grin: Η θερμοκρασία του είναι 50 βαθμοί σε full load να υποθέσω ε? Πάντως μέχρι τα 2.6 πας απροβλημάτιστα και με πολύ καλές θερμοκρασίες. Και στα 3GHz επίσης δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και με stock cooler... Αλλά είναι ψιλοαμαρτία να μην επενδύσεις σε κάτι καλύτερο. Δες καμία Scythe Ninja Plus Rev.B με 34ε, και θα πας 3.2 ανετότατα... Δεν είναι και λίγο η διαφορά με πριν ε, 1.4GHz παραπάνω... :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmak Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Όχι φίλε george_o/c, αυτές οι θερμοκρασίες είναι σε idie. Τελικά έκανα το 'μεγάλο' βήμα και την υπερσυγχρόνισα όσο μου επέτρεπε το AI Tuning δηλαδή 20% (τώρα τρέχει στα 2162.. Mhz) αλλα άκου το κουφό, παίζω το Carbon 2-3 αγώνες (και τρέχω και το PC Wizard για να δώ θερμοκρασίες) και ο επεξεργαστής πάει στους 57 και η 7600GT στους 63, ενώ σε idie τώρα με τον υπερσυγχρονισμό ο 4300 απο 50 πάει 51 και η 7600GT απο 60 στους 61. Σχεδόν καμία ουσιαστική διαφορά θερμοκρασίας -Πολύ καλά- εγω πίστευα θα ανέβουν κατα πολύ 5-6 βαθμούς τουλάχιστον. Και 'γώ που φοβόμουν το AI Tuning.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV1EOD Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Όχι φίλε george_o/c, αυτές οι θερμοκρασίες είναι σε idie.Τελικά έκανα το 'μεγάλο' βήμα και την υπερσυγχρόνισα όσο μου επέτρεπε το AI Tuning δηλαδή 20% (τώρα τρέχει στα 2162.. Mhz) αλλα άκου το κουφό, παίζω το Carbon 2-3 αγώνες (και τρέχω και το PC Wizard για να δώ θερμοκρασίες) και ο επεξεργαστής πάει στους 57 και η 7600GT στους 63, ενώ σε idie τώρα με τον υπερσυγχρονισμό ο 4300 απο 50 πάει 51 και η 7600GT απο 60 στους 61. Σχεδόν καμία ουσιαστική διαφορά θερμοκρασίας -Πολύ καλά- εγω πίστευα θα ανέβουν κατα πολύ 5-6 βαθμούς τουλάχιστον. Και 'γώ που φοβόμουν το AI Tuning.. Είναι υπερχρονισμός και όχι υπερσυγχρονισμός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.