GE1980 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Χαίρετε, προσπαθώ να κάνω διαμοιρασμό μίας σύνδεσης ίντερνετ ευρείας ζώνης του δωματίου της εστίας που διαμένω (υπάρχει παροχή lan στο δωμάτιο), μεταξύ δύο laptops με ασύρματο ad hoc network. Οταν παλιά και τα δύο μηχανήματα είχαν ΧP δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα. Tώρα που ο server έχει Vista, έχω διαρκώς πρόβλημα καθώς ο client κάνει κάθε λίγο και λιγάκι αυτόματη αναζήτηση IP και το σήμα χάνεται.... Κάθε δε φορά που κλείνω το pc server πρέπει μετά να ξανακάνω από την αρχή τις ρυθμίσεις. Θα λειτουργήσει για λίγο και μετά ξανά ο client θα κάνει αυτόματη αναζήτηση ip και μόλις επιδιορθωθεί, ενώ λέει ότι υπάρχει ασύρματη σύνδεση, δεν υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ. Μου χει σπάσει τα νεύρα η κατάσταση αυτή. Tι να κάνω.... υπάρχει κανένα software που να κάνει ad hoc network?
GE1980 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Το περίεργο είναι ότι ο client κάνει περιοδικά αναζήτηση IP μόνος του. Πάντα συνδέεται με το server αλλά δεν έχει πάντα ιντερνετ παρά μόνο μία στις δύο/ Μήπως πρέπει να δώσω εγώ αιρθμούς IP στα ασύρματα δίκτυα και αν ναι ποια μορφή πρέπει αυτοί να χουν? υγ. Να επισημάνω κάτι γιατι είμαι ψιλοάσχετος και δεν ξέρω αν έχει σχέση. Ο server παίρνει Internet μέσω lan δικτύου, στο οποίο ο υπεύθυνος networking της εστίας ρύθμισε την εναλλακτική ρύθμιση παραμέτρων με προκαθορισμένους αριθμούς για να έχω πρόσβαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.