Προς το περιεχόμενο

Αγορά MacBook Pro από γερμανικό eshop.

Mark100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω για notebook.

Μετά την ανακοίνωση των χαρακτηριστικών των νέων MBP, πήρα και εγώ την απόφαση να αφήσω τα pc και να πάρω τον MBP2.2 15".

'Αρχισα λοιπόν την αναζήτηση στην ελληνική αγορά και αφού πήρα μια πρώτη κρυάδα από τις τιμές ήρθαν και με αποτελείωσαν οι χρόνοι παράδοσης.

Σε διαδικτυακή αναζήτηση που ακολούθησε, κατέληξα στα εξής γερμανικά eshops:

http://www.miradata.d2g.com/macshop/list_artikel.php?PHPSESSID=4a1c785e2dc3b4af1da070b22681288c&gruppe=3

http://notebook.de/apple-macbook-pro-154-zoll-mit-22ghz-g-640/?section=shop&group=640/&lang=en

Οι τιμές της βασικής έκδοσης του 15αρη είναι 1520 στο πρώτο site (έχω την υποψία ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ - αν κάποιος ξέρει γερμανικά ας βοηθήσει) και 1800 στο δεύτερο. Δηλαδή 200 ευρώ φθηνότερα από Ελλάδα. Βέβαια, ύπάρχουν προβλήματα όπως γερμανικό πληκτρολόγιο, γερμανικό λειτουργικό (ή μήπως όχι??).

Επείδη σκέφτομαι να παραγγείλω από ένα από τα δύο αυτά eshops, θα ήθελα γνώμη σας για αγορά mac από εξωτερικό και τις όποιες σχετικές εμπειρίες σας.

ΥΓ. μήπως θα ήταν καλύτερα, τελικά, να αγοράσω έναν HP 9393EA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900230 και να μην μπλέκω με περιπέτειες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα την γνώμη μου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πάρεις απο Ελλάδα.

http://www.systemgraph.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=52&category_id=8&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27

Αν βγάλεις το πακέτο υποστήριξης πάμε στα 1958e.

(Αφου θα πάρεις που θα πάρεις φορητό πάρε apple που είναι και οι καλύτεροι).

Οι τιμές της βασικής έκδοσης του 15αρη είναι 1520 στο πρώτο site (έχω την υποψία ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ - αν κάποιος ξέρει γερμανικά ας βοηθήσει)

Einai mesa stin timi to FPA file mou diladi kanonika o foritos xoris FPA exei 1.231,20.

An valeis se afti ti timi 19% ton foro paei sta 1520.

Apo kato pou leei Versandkosten 20,-- EUR diladi metaforika einai h timi mono gia Germania omos etsi?

Esi ipologise ala 20-25? gia na sto stiloun Ellada.

Gnomi mou einai na min kolas pouthena kai na pareis apo ekso afou einai poli megali i diafora stis times.

Βέβαια, ύπάρχουν προβλήματα όπως γερμανικό πληκτρολόγιο, γερμανικό λειτουργικό (ή μήπως όχι??).

Με το λειτουργικό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα έχεις πρόβλημα αφού υποστηρίζει αγγλικό interface (και ελληνική υποστήριξη) από όποια χώρα κι αν το αγοράσεις.

Για το πληκτρολόγιο, έχω την εντύπωση πως μπορείς να ζητήσεις να έχει αγγλικό (διάταξη πλήκτρων qwerty) και όχι γερμανικό (διάταξη qwertz). Το είχε αναφέρει κάποιος άλλος εδώ πέρα για γερμανικά μαγαζιά...

Παιδιά, ρίξτε μια ματιά στο πρώτο link που δίνει στο πρώτο post o φίλος Mark100.

Λέει για MacBook Pro 17αρι με 2.2GHz! Τι παίζει εδώ? Δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο στο site της apple...

To HP 9393 είναι φοβερό λάπτοπ :) Εγώ βέβαια πήρα το 9312 γιατι η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη και επειδή η νοοτροπία μου για τα λάπτοπ είναι καθαρά για τον ρόλο που βγήκαν. Φορητότητα δηλαδή. Ουτε games με βαριά χαρακτηριστικά, ούτε επεξεργασία video. :) Ανεπιφύλακτα τσίμπα το :)

Αφού λοιπον θες φορητότητα... επιβάλεται το Macbook Pro που ζυγίζει λιγότερο από 2,5 κιλά το 15" = 1 κιλό λιγότερο από το HP και 2,9 κιλά το 17" = παραπάνω από μισό κιλό ελαφρύτερο...+ όλα τα φοβερά χαρακτηρηστικά όπως η 8600 κάρτα γραφικών, η LED οθόνη κλπ...

Νομίζω ότι αν δεν υπάρχει θέμα στο οικονομικό...τότε δεν υπάρχει σύγκριση...

ps. Ξέχασα ότι με το Macbook Pro έχεις μαζί και το καλύτερο λειτουργικό που υπάρχει (ναι το MacOS X εννοώ)

Ενδιαφερομαι και εγω και οι τιμες ειδικα στο πρωτο ειναι πολυ καλες.Στο δευτερο εχει και επιλογη για αγγλικο πληκτρολογιο αλλα ειναι πιο ακριβο.Θα ειμαι στο Βερολινο τον επομενο μηνα και σκεφτομουν να το παρω απο εκει.Αν γινεται και μεσω ιντερνετ δεν θα με πειραζε βεβαια.Αν οι τιμες του πρωτου ειναι με φπα και ισχυουν ειναι πολυυυυ καλες.Θα προσπαθησω να τους παρω τηλεφωνο αν και με τα "απταιστα" Γερμανικα μου δεν ξερω αν θα βγαλω ακρη.Θελω να μαθω και τι παιζει με την εγγυηση.

edit Δεν βλεπω κανενα τηλεφωνο.

Πραγματι κατω κατω γραφει οτι περιλαμβανει ΦΠΑ.

Ομως οι τιμες του ειναι ακριβως ιδιες με τις τιμες των applestore ή αλλων μαγαζιων στο εξωτερικο οταν δεν βαζουν το ΦΠΑ.

Οποτε καλυτερα να παρεις να ρωτησεις για σιγουρια!

EDIT: Τους πηρα τηλεφωνο και δεν απαντανε.Θα δοκιμασω και αργοτερα..

Αλήθεια έχει αγοράσει κανείς απο εδώ : http://www.macit-us.de/

Το macbook pro 17 έχει μόνο 2.250,00 (έχει φπα ? ). Εδω πέρα έχει 2800, Αν ξέρει κάποιος ας μου πει.

το φπα είναι μέσα στην τιμή. απλά λέει 20 ? είναι τα μεταφορικά

Πραγματι κατω κατω γραφει οτι περιλαμβανει ΦΠΑ.

Ομως οι τιμες του ειναι ακριβως ιδιες με τις τιμες των applestore ή αλλων μαγαζιων στο εξωτερικο οταν δεν βαζουν το ΦΠΑ.

Οποτε καλυτερα να παρεις να ρωτησεις για σιγουρια!

EDIT: Τους πηρα τηλεφωνο και δεν απαντανε.Θα δοκιμασω και αργοτερα..

thanxxx thelo na paro kai psahnomai.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...