mariosCS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 είμαι με μία ATI Radeon X800XT, και μετά από πολλουυυυυυς πειραματισμούς και διάβασμα στο net, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι: με enabled τους restricted Drivers της ATI, το google earth δουλεύει όταν το /etc/X11/xorg.conf στο τέλος του έχει >Section "Extensions" Option "Composite" "0" EndSection αλλά δε δουλεύουν τα desktop effects, με αντίστοιχο μήνυμα για το composite, και με το αντίστοιχο >Section "Extensions" Option "Composite" "1" EndSection , δουλεύουν μια χαρά τα desktop effects, αλλά το google earth, κολλάει στην εκκίνηση, και πρέπει να γίνει kill. υπάρχει τρόπος να δουλεύουν και τα δύο χωρίς να πρέπει να γίνει η αλλαγή στο composite ???? :-? p.s. on Ubuntu 7.04 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Oταν λες τα desktop effects για πιά λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Oταν λες τα desktop effects για πιά λες? System --> preferences --> Desktop effects. το μήνυμα που βγάζει είναι αυτό: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δωσε σε κονσόλα ενα fglrxinfo να δούμε τι driver έχεις.Ξέρω σίγουρα ότι οι οfficial driver της ati δεν υποστιρίζουν τα desktop εφε.Απο την άλλη οι open driver δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλοι για την κάρτα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 βασικά για να δουλέψει το google earth, 1) έκανα install τα drivers από τη σελίδα της ATI, 2) έκανα enable τους restricted drivers, 3)μετά τους έκανα disable, και 4) μετά ξανά enable ... επειδή μετά το 1-2) δε δούλευε, μετά το 3) δούλευε αλλά με πολύ χάλια ποιότητα... δηλαδή δεν έβλεπα συνεχόμενη κίνηση, αλλά εικόνες εικόνες, και μετά το 4) δούλευε κανονικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Οταν βάζεις το composite σε 0 έχεις του official driver γιαυτο δουλευει το google earth και δεν δουλευουν τα εφε γιατι οι driver δεν υποστιριζουν κατι τετοιο.Απο την άλλη όταν εχεις το composite στο 1 λογικα πρέπει να φορτώνουν οι mesa driver.Για αλλαξέ το κανε restart με ctrl+alt+backspace και δώσε πάλη σε κονσόλα fglrxinfo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 ορθότατος ως συνήθως... υπάρχει κανένα "κολπάκι" ? ή να κάνω την αλλαγή όταν θέλει να χρησιμοποιώ το ένα ή το άλλο :roll: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δυστηχως δεν υπάρχει κανένα κόλπο γιατί μετα την αλλαγή θα πρέπει να κάνεις και restart για να δουλέψει.Φαντάζομε κανένας που παίζει την κονσόλα στα δαχτυλα θα μπορούσε να φτιάξει διαφορετικές συνεδριες στην μια να φορτώνουν οι οfficial driver και στην αλλη οι mesa.Τεσπα αν είσαι κάτοχος καποιας σχετικά ati κάρτας και σε ενδιαφέρει να έχεις 3d ξεχνας τους open driver και περιμένεις μετά μήπως η amd κάποτε βγάλει driver που να υποστιρίζει τα εφε και το beryl-compiz.H αλλιως την πετάς και πέρνεις μια nvidia και τελειώνουν τα προβλήματα σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 χαχαχαχαχα ! μόλις αγόρασα τη κάρτα από ένα φίλο, γιατί η δική μου δεν ήτανε και πολύ σπουδαία (nVidia GeForce 6200) καλά δε τα έχω και ανάγκη τα Desktop effects, απλά είχα τη περιέργεια να δω αν μπορούν να δουλέψουν μαζί. Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες cheers 8-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.