Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Hello to everyone! Ενδιαφέρομαι να φτιάξω έναν καινούργιο Η/Υ με κόστος μέχρι 1600€ που να με καλύπτει για τα επόμενα 2 χρόνια. Αυτό που έχω σκεφτεί για την ώρα (με μερικούς ενδιασμούς βλ. παρακάτω) είναι το εξής: ASUS P5K3 DELUXE/WIFI-AP 222.99 € INTEL CORE 2 DUO E6700 2.66 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX 284.01 € ASUS EAX1900XT/HTVDP 256MB PCI-E RETAIL 275.85 € THERMALTAKE VA8003BWS ARMOR 25CM FAN SIDE PANEL BLACK 163.89 € ENERMAX EIN720-AWT 720W INFINITI CROSSFIRE 162.99 € Ram 2GB DDR3 TWIN3X2048 1333C9DHX G 589€ είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση εκτός απο το θέμα του επεξεργαστή(φανατικός ιντελάκιας) αυτό μου με προβληματίζει είναι η μνήμη ram, μπορεί μεν να είναι ddr3 αλλά είναι αρκετά(πάρα πολύ!!) τσιμπιμένη. Αν δεν αξίζει για ddr3 σκεφτόμουν να πάω σε μητρική asus striker extreme, γραφικών asus 8800 GTS 640 MB HTDP και ram G.skill 2GB Kit DDR2 F2-8000-2GBHZ και με άλλο τροφοδοτικό βέβαια(αρκετά καλό φαίνεται το PCP&C 750W Silencer Black). Ποιά είναι η γνώμη σας σχετικά με τα παραπάνω; Και κάτι ακόμα για ένα τέτοιο σύστημα αρκούν 700W?(+3 σκληροί δισκοι sata, +2 dvd-rw) και τέλος τι θα μπορούσα να κάνω ώστε απο θέμα θορύβου να είναι "νεκροταφείο"; με αερόψυξη πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας :razz:
Cromb Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Cpu θα προτιμούσα τον E6600 (- 80ευρώ περίπου) όσον αφορά μνήμη-μητρική εγώ θα έκανα όπως το πες: Αν δεν αξίζει για ddr3 σκεφτόμουν να πάω σε μητρική asus striker extreme, γραφικών asus 8800 GTS 640 MB HTDP και ram G.skill 2GB Kit DDR2 F2-8000-2GBHZ και με άλλο τροφοδοτικό βέβαια(αρκετά καλό φαίνεται το PCP&C 750W Silencer Black).589 για μνημες είναι πάρα πολλά. Το armor που λες το έχω και είναι πράγματι καλό κουτί. (Μόνο αν διαλέξεις τροφοδοτικό, ψάξε αν είναι οκ για το κουτί.Μερικά δε κάνουν) Για ελάττωση θορύβου και καλή ψύξη θα πρότεινα αυτή: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976875&product=974919
tolis86 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 τι τρελες πας να κανεις? 1900 ενω υπαρχει 2900 και 8800???? για να μη μιλησω για τις δδρ3.... δεν αξιζουν ουτε το 1/3 της τιμης τους. ειναι αργες ακομα. μη κοιτας 1066 και τρελενεσαι. ειναι κιαλλα πραματα που παιζουνε ρολο.... ο ανεμιστηρας που εβαλα ειναι διοτι του κουτι που εβαλα δεν εχει μπροστα δικο του.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Καλημέρα Αρχικά σας ευχαριστώ και τους δύο :razz: Σχετικά με το θέμα ddr3 το διαγράφουμε εντελώς! η ψύκτρα της thermalright φαίνεται πολύ καλή,εξάλλου οι νέοι επεξεργαστές δεν πρέπει να ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες πχ. αυτός που έχω τώρα(prescott) ανεβάζει κάτι 80αρια. Σχετικά με την σύνθεση του φίλου tolis86. απο την δεύτερη εικόνα που έχεις επισυνάψει ουσιαστικά δεν χρειάζομαι τπτ πέρα απο το ανεμιστηράκη διότι τα υπόλοιπα(σκληρούς, οπτικές μονάδες,οθονη,ηχεια,πληκ/ποντικι) τα έχω. Οπότε κερδίζουμε απο εκεί περίπου 568. Αναφορικά τώρα με τις υπόλοιπες επιλογές α) το τροφοδοτικό μου φαίνεται λίγο μικρό, υποψιν οτι το pc θα ειναι για τα επομενα δυο χρόνια οπότε με ενδιαφέρει η δυνατότητα προσθήκης στο μέλλον νέων εξαρτημάτων(επιπλέον σκληροί, ίσως δεύτερη γραφικών κτλ) β) σχετικά με την μητρική της Abit δεν είμαι βέβαιως αν υποστηρίζει SLI, απο την εικόνα βλέπω μόνο 1 PCI-express γ) σχετικά με την Ram 1GB ειναι λίγο, εγώ σκεφτόμουν Ram 2GB Kit DDR2 800 3-3-3-8 της team xtreem πάλι Οπότε αν τα συνοψίσουμε θα έχουμε Intel Core 2 Duo 6600 (s775/2,40G) Tray (Χωρίς Cooler) 205 Asus Striker Extreme i680 (S775,DDR2) 269 Asus 8800 GTS 640 MB HTDP 381 ή Evga 8800 GTS 640 MB 380 (ουσιαστικά είναι ακριβώς ίδιες) Team Xtreem Ram 2GB Kit DDR2 800 3-3-3-8 219 Thermaltake VA8000 ARMOR Black 135 (μου άρεσε πιο πολύ σχεδιαστικά:-P) Thermalright Cooler Ultra 120 Extreme 59(+120mm Noiseblocker Blacksilent 1400rpm ) ??? πιθανή ασυμβατότητα με το κουτί λόγο μεγέθους και για τροφοδοτικό δεν ξέρω και πολλά για να επιλέξω, με ενδιαφέρει να είναι ποιοτίκή κατασκευή - αθόρυβο και τα ανάλογα watt για να μπορώ να προσθέσω εξαρτήματα στο μέλλον. ------------------- 1267 χωρίς τροφοδοτικό
tolis86 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 α, ε με τα νεα δεδομενα, οριστε: πριν καταλαθος εβαλα 1γιγα. τις μπλε ηθελα να βαλω. μου ξεφηγε. και δε το καταλαβα κιολα...στην ασους που εβαλα τωρα κανεις σλι. το 550αρι αν και μικρο δεν ειναι, οριστε 650αρι. θα σε καλυψει σιγουρα. καρτουλα εβαλα evga μαρεσει εμφανισιακα αν θελεις βαλε κατι φτηνοτερο ετσι κιαλλιως ολες ιδιες ειναι μονο η sparkle εχει καλυτερο συστημα ψυξης. α, και προσεξε, 4γιγα μνημη. παρε ναχεις. μιλαμε θα κρατησουνε πολα χρονια...(παρε τωρα που ειναι φτηνες!!)
Cromb Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Μια χαρά είσαι... Cpu θα πάρεις χωρίς cooler αφού για ψύξη θα βάλεις την ultra 120. Δες λίγο μόνο την εγγύηση του cpu.Κάπου είδα οτι αν την πάρεις χωρίς cooler έχει διαφορετική εγγύηση.Για 10 ευρώ δε λέει να χάσεις χρόνο από εγγύηση. Το κουτί όπως σου είπα το έχω.Αν πάρεις χωρις τον πλαινό 25αρι χωράει άνετα η ψυκτρα. Με τον πλαϊνό δε ξέρω αλλά κατα 99% χωράει. Εχω την scythe infinity και χωράει ακρβώς με τον πλαινό ανεμιστήρα. Τροφοδοτικό διάλεξε μια καλή μάρκα και οπωσδήποτε modular (αποσπόμενα καλώδια).Θα σε βολέψει πολύ.Με ένα search θα βρεις άπειρα θέματα για καλά και αθόρυβα. Με τα 300 που γλίτωσες και με άλλα 200 μπορείς να είσαι οκ και για 4 χρόνια όχι 2... edit:Το τροφοδοτικό που λέει ο tolis είναι άψογο.Μερικά όμως δυσκολεύονται στο armor... δες κι αυτή τη παράμετρο.
ermaros Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 δεν κάνεις υπομονή μέχρι τις 22 ιουλίου που θα πέσουν οι τιμές των quad?
Themos3 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δεν ειπες το βασικο...Τι χρηση θελεις να κανεις στο pc σου?Gaming?Surfing?Βαρια προγραμματα?Να βλεπεις ταινιες?Λιγο απ ολα αλλα σε μετριο επιπεδο?Πχ αν δεν εισαι φανατικος gamer δεν αξιζει να δωσεις 500+ e για καρτα γραφικων.Τροφοδοτικο δε θα προτεινα με τπτ modular.Και τελος πλεον δεν ειναι λογικη το αγοραζω pc να μου κρατησει 2 και 4 χρονια,ειναι τοσο γρηγορες οι εξελιξεις που το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις κατι που προς το παρον καλυπτει τις αναγκες σου και σε normal τιμες με δυνατοτητες συνεχους αναβαθμισης και οχι να παιρνεις οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα που παντα οι τιμες τους ειναι υπερβολικα τσιμπημενες και απευθυνονται στους freaks του ειδους.Η επενδυση σου σε ολο το pc θα ειναι το psu και το κουτι , ολα τα αλλα να τα σκεφτεσαι απλως σαν "νοικιασμενα"....
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 α, ε με τα νεα δεδομενα, οριστε: πριν καταλαθος εβαλα 1γιγα. τις μπλε ηθελα να βαλω. μου ξεφηγε. και δε το καταλαβα κιολα...στην ασους που εβαλα τωρα κανεις σλι. το 550αρι αν και μικρο δεν ειναι, οριστε 650αρι. θα σε καλυψει σιγουρα. καρτουλα εβαλα evga μαρεσει εμφανισιακα αν θελεις βαλε κατι φτηνοτερο ετσι κιαλλιως ολες ιδιες ειναι μονο η sparkle εχει καλυτερο συστημα ψυξης. α, και προσεξε, 4γιγα μνημη. παρε ναχεις. μιλαμε θα κρατησουνε πολα χρονια...(παρε τωρα που ειναι φτηνες!!) Ok τώρα πραγματικά το σύστημα θα πετάει μόνο που η συγκεκριμένη μητρική είναι για ati crossfire τουλάχιστον αυτό είδα στο site της asus... Μια χαρά είσαι... Cpu θα πάρεις χωρίς cooler αφού για ψύξη θα βάλεις την ultra 120. Δες λίγο μόνο την εγγύηση του cpu.Κάπου είδα οτι αν την πάρεις χωρίς cooler έχει διαφορετική εγγύηση.Για 10 ευρώ δε λέει να χάσεις χρόνο από εγγύηση. Το κουτί όπως σου είπα το έχω.Αν πάρεις χωρις τον πλαινό 25αρι χωράει άνετα η ψυκτρα. Με τον πλαϊνό δε ξέρω αλλά κατα 99% χωράει. Εχω την scythe infinity και χωράει ακρβώς με τον πλαινό ανεμιστήρα. Τροφοδοτικό διάλεξε μια καλή μάρκα και οπωσδήποτε modular (αποσπόμενα καλώδια).Θα σε βολέψει πολύ.Με ένα search θα βρεις άπειρα θέματα για καλά και αθόρυβα. Με τα 300 που γλίτωσες και με άλλα 200 μπορείς να είσαι οκ και για 4 χρόνια όχι 2... edit:Το τροφοδοτικό που λέει ο tolis είναι άψογο.Μερικά όμως δυσκολεύονται στο armor... δες κι αυτή τη παράμετρο. Το armor θα το πάρω χωρίς πλευρικό ανεμιστήρα οπότε είμαστε εντάξει για την thermalright ultra 120. Για την εγγύηση θα το κοιτάξω καθώς και για το τροφοδοτικό δεν κάνεις υπομονή μέχρι τις 22 ιουλίου που θα πέσουν οι τιμές των quad? εννοείεται πώς θα πάει το pc μετά απο τις 22 ιουλίου και αν είναι προσιτές οι τιμές το βλέπουμε για κανένα quad core εξάλλου είναι τόσες πολλές οι λεπτομέρειες που θέλω ακόμα να δώ:-? που θα χρειαστώ κάμποσο καιρό ακόμα... Δεν ειπες το βασικο...Τι χρηση θελεις να κανεις στο pc σου?Gaming?Surfing?Βαρια προγραμματα?Να βλεπεις ταινιες?Λιγο απ ολα αλλα σε μετριο επιπεδο?Πχ αν δεν εισαι φανατικος gamer δεν αξιζει να δωσεις 500+ e για καρτα γραφικων.Τροφοδοτικο δε θα προτεινα με τπτ modular.Και τελος πλεον δεν ειναι λογικη το αγοραζω pc να μου κρατησει 2 και 4 χρονια,ειναι τοσο γρηγορες οι εξελιξεις που το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις κατι που προς το παρον καλυπτει τις αναγκες σου και σε normal τιμες με δυνατοτητες συνεχους αναβαθμισης και οχι να παιρνεις οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα που παντα οι τιμες τους ειναι υπερβολικα τσιμπημενες και απευθυνονται στους freaks του ειδους.Η επενδυση σου σε ολο το pc θα ειναι το psu και το κουτι , ολα τα αλλα να τα σκεφτεσαι απλως σαν "νοικιασμενα".... Ναι το ξέχασα εντελώς: βασικά θα τον έχω για surfing,εφαρμογές γραφείου,αργότερα autocad και matlab λόγο αντικειμένου σπουδών,ταινίες εννοείεται και απο games ειναι λίγο παράξενη η φάση. Δηλαδή δεν παίζω συνέχεια games αλλά πχ το νεο colin mcrae dirt θα ήθελα να το παίζει το pc καθώς και το πολυαναμενόμενο crysis. Σε γενικές γραμμές παιχνίδια racing,rpg,first person με ενδιαφέρουν. Θα ήθελες να αναφέρεις τους λόγους που δεν συνιστάς το modular; δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε δεν ξέρω τι παίζει.Σχετικά με το τελευταίο συμφωνώ και εγώ μόνο που εγώ θεωρώ και την μητρική την μεγαλύτερη επένδυση από όλα, για αυτό εξάλλου το ψάχνω και τόσο. Τέλος μήπως γνωρίζεται αν τα μαγαζία Η/Υ πχ. πλαισιο, e-shop(ενδεικτικά εντελώς) θα δεχθούν να συναρμολογήσουν το "κουτί" που θα αποφασίσω, ή πρέπει να πάρω πακέτο σκληρό,dvd-rom,windows vista κτλ?
isaias1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 paidia einai tsampa na anoigete post k na rwtate ti pc tha parete meta apo 1-2 mines....Se 1-2 mines ta dedomena tha einai alla.opote kalo einai na rwtate 1-2 meres prin parete to pc...den to lew gia kako...apla na xereis oti ama pas se 1 mina na deis gia auta ta pragmata pou theleis twra to pio pithano einai na min iparxoun...
Cromb Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Ε ναι ρε.... μετά από 1-2 μήνες αλλάζουν όλα.Επανέφερε το θέμα και ρώτα τοτε. @themos, Γιατι με τίποτα modular ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 upoti8etai ta modular xanoun ligo taseis se sxesh me ta normal...alla elaxista...
Themos3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Το ελαχιστο ειναι σχετικο . To θεμα ειναι ακυρο εντελως ... καθομαστε και συζηταμε για pc που θα αγοραστει μετα απο 1-2 μηνες με σημερινα δεδομενα και τιμες....ΕΛΕΟΣ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.