Προς το περιεχόμενο

Quite Fans αλλα ποιους???

skarpelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον παιδια θελω να προβω σε αγορα ανεμηστηριων τα οποια να ειναι οσο πιο ησυχα γινεται και να εχουν κα καλη ροη.Αν ειναι δυνατον και κατω απο 17db.Φανταστειτε οτι τα 2x8αρια τα εχω κλησει γιατι βγαζουν 19db.Ξερω πως αυτα που ζηταω ειναι δυσκολα αλλα περιμενω τις αποψεις σας και αν γινεται και δωκιμασμενες λυσεις.Το Case μου ειναι το Armor της Thermaltake το οποιο εχει 2x12cm(1800rpm,17db) & 2x8cm(1800rpm,19db).Δυστυχως δεν δεν ξερω τι ροη εχουν γιατι δεν αναφερετε τιποτα στο site.Μαζι με θα παρω και το Side Panel οποτε δεν νομιζω οτι θα χρειαζεται και πολυ μεγαλη ροη με τα ανεμηστηρια μου αφου θα βοηθαει αρκετα αυτο.Εκτος απο το πλαϊνο θελω 2x12cm για μπορστα και πισω και 1x8cm για πανω.Αν δεν βρεθει ενας ησυχος 8αρης μπορω να δωκιμασω να βαλω πανω ενα 12αρη με adaptor σε 8cm.Αυτα προς το παρον οτι αλλο θελετε να μαθετε..just name it!

Επισης να αναφερω οτι ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους fan της ησυχιας...:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ από 8αρια έχω 2 σαν αυτό, 15db, 19,1 cfm. Δεν τα ακούω καθόλου. Σήμερα παρέλαβα από e-shop και ένα 12άρι akasa quietfun (17 db, 38,4 cfm), το οποίο από ότι βλέπω δεν υπάρχει πλέον στο site τους, μάλον εξαντλήθηκε. Δεν το πέρασα ακόμα, μόλις βρω χρόνο και το περάσω θα σου πω. Πάντως σε βλέπω λίγο υπερβολικό. Έχε υπόψιν σου ότι το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να διακρίνει διαφορά έντασης ήχου κάτω από 1,5 db. δηλαδή με το ζόρι, και αν, θα ξεχωρίσεις τα 15 db από τα 17 db. Αυτό που μάλον κάνει την διαφορά είναι τα πολλά cfm, καθώς ο αέρας που περνά από τις τρύπες του κουτιού δημιουργεί στροβίλους που ακούγονται έντονα. Ο μηχανισμός του ανεμιστήρα με δυσκολία ακούγεται.

Βασικα εγω νομιζα οτι οταν αναφερουν τα db του ανεμιστηρα νομηζα και τη φασαρια του αερα...Τα μοτερ δεν με ενοχλουν αλλα ο αερας.Οποτε φανταζομαι ειναι καπως δυσκολη η κατασταση αφου αυτο δεν αναφερεται πουθενα.Αν κοψω απο το κουτι τις τρυπες που εχει μπροστα απο τον ανεμιστηρα φανταζομαι θα μειωθει και ο θορυβος,ετσι?

αν κόψεις τις τρύπες θα δεις ΠΑΡΑ πολύ μεγάλη διαφορά στον θόρυβο. Εγώ τις έχω κόψει από παντου. Τώρα έχω επάνω 3 8άρια σαν αυτό που σου είπα, όλα με ανοιχτή τρύπα. Για να καταλάβω διαφορά με τα ανεμιστηράκια ανοιχτά ή σβηστά, πρέπει να κολήσω το αυτί μου στην μονάδα. Να αναφέρει ο κατασκευαστής τα db συνολικά αποκλείεται, αφού το αποτέλασμα δεν εξαρτάται από το προιόν του, αλλά και από τη θέση που θα το βάλεις, πώς θα είναι οι τρύπες κλπ.

Και εγώ το ARMOR έχω και δύσκολα θα το έκοβα... με χαλάει...

πάντως σε περίπτωση που αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο

μπορείς να modαρεις επάνω ένα Fan Guard σε μαύρο χρώμα

με μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα σιδεράκια με μηδενική

αντίσταση σχεδόν - οπότε και δεν θα ακούγεται τίποτα.

Πάντως είναι λίγο αμαρτία για μένα σε τέτοιο case ;)

Και γω αυτο πιστευω ρε γαμωτο...Ασε που πισω που μπορω μονο να κοψω εχω βγαλει το 12αρη γιατι τον εχω πανς σε μια thermalright της CPU οποτε δεν θα εχει νοημα.Η φασαρια πιστευω γινεται απο το μπποστινο 12αρη που εχει τα φιλτρα για τη σκονη και ζοριζεται και δεν μπορει να γινει κατι εκει...

Επισης να αναφερω οτι ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους fan της ησυχιας...:D

διαλέγεις και παίρνεις... Ησυχία, ή κουτί πρώτη μούρη. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται να είναι στο max, κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς...

Για 12άρηδες σου προτείνω αυτούς

Πάντως, μην εμπιστεύεσαι ότι σου λένε οι κατασκευαστές, καθώς δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ τρόπος μέτρησης είτε του airflow είτε του θορύβου, κι επομένως καθε ένας γράφει ότι να'ναι.. :)

http://www.silentpcreview.com/

νομίζω είναι πολύ γνωστό site .. κάτι σαν τον tommia .... σου λέει μέχρι και ποιο ποντίκι κάνει λίγο κλικ !!!

για ανεμιστήρες μιλάει για Noctua (από Austria) και υπαρχουν νομίζω στο επίσης γνωστό, ειδικό αλλά και φαρμακείο κατάστημα του checkmate.gr

καλή τύχη ...

ΥΓ. skarpelos ... Από ότι βλέπω τα μηχανάκια μας ζητάνε επείγουσα αναβάθμιση .. αλλά σε μένα θα πρέπει να ανασάνει πρώτα η τσέπη ... οπότε μέχρι τόοοοοτε ... καλό είναι και αυτό που έχω .... :|

συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον deninho ... και στην επιλογή (skythe s-flex) και να μην πιστεύεις ό,τι γράφουν ... τρόπος μέτρησης υπάρχει αρκεί να υπάρχει μεράκι και διάθεση για ανάλυση ... ξαναλέω για το silentpcreview ...

http://www.silentpcreview.com/

νομίζω είναι πολύ γνωστό site .. κάτι σαν τον tommia .... σου λέει μέχρι και ποιο ποντίκι κάνει λίγο κλικ !!!

για ανεμιστήρες μιλάει για Noctua (από Austria) και υπαρχουν νομίζω στο επίσης γνωστό, ειδικό αλλά και φαρμακείο κατάστημα του checkmate.gr

καλή τύχη ...

ΥΓ. skarpelos ... Από ότι βλέπω τα μηχανάκια μας ζητάνε επείγουσα αναβάθμιση .. αλλά σε μένα θα πρέπει να ανασάνει πρώτα η τσέπη ... οπότε μέχρι τόοοοοτε ... καλό είναι και αυτό που έχω .... :|

Thx για το link δεν το ηξερα.Μαλλον θα κοιταξω για τους Noctua...Εγω ετοιμαζω αναβαθμηση σε 1 μηνα με ASUS P5K Deluxe,E6750,2Gb Kit @800 αλλα πρεπει να λυσω και το προβλημα με τα fans μου...

@Vegas: φυσικά και υπάρχει τρόπος.. Αυτό που λέω είναι ότι κάθε εταιρία μετράει όπως τη βολεύει. Δεν μετράνε όλες, πχ το θόρυβο στο 1m, αλλά άλλες στο 1m, άλλες στα 2, και άλλες ίσως στα 25 (π.χ. η Tt της οποίας τα φανάκια είναι ιδιαίτερα θορυβώδη για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...