Προς το περιεχόμενο

Καθε φορα που μπαινω XP μου ελεγχει σκληρο δισκο. Why?


Silent Arrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες στο PC2 της υπογραφης μου εμφανιστηκε ενα προβλημα. Χωρις να εχει τιποτα το PC του εβγαλα ολες τις PCI καρτες και της ξαναεβαλα ωστε η PCI IDE Controller καρτα που εχω να μπει ακριβως κατω απο την AGP.

 

Το θετικο: ο PCI IDE Controller (με τους drivers 2007) AEC-6280 bootαρει στα XP αρκει στο συστημα να εχω εναν και μονο εναν σκληρο, αυτον που ειναι στο PCI IDE Controller.

 

Το αρνητικο: Οταν εβαλα τους 2 σκληρους οπως ηταν αρχικα, δηλαδη ο ST να bootαρει απο τον primary controller (μονο 33ΜΗz ο διαυλος:evil:) της μητρικης και ο Maxtor πανω στον IDE Controller (133ΜΗz ο διαυλος :twisted:), τα windows μου ζητουν επιμονα να τσεκαρουν τον Maxtor για σφαλαματα. Αυτο το πραγμα πρωτη φορα το βλεπω χωρις να πειραξω καθολου τον Maxtor πλην του καλωδιου IDE και της τροφοδοσιας. Πως μπορω να απενεργοποιοησω αυτον τον ελεγχο????

Δημοσ.

Ναι ολοκληρωνεται κανονικα. Ο δισκος ειναι 60GB αλλα στα γρηγορα που προλαβαινω να δω βρισκει 8KB Bad Sector αλλα δεν νομιζω να αποτελει προβλημα.

 

10 φορες bootαρα τα XP 10 φορες εκανε ελεγχο και μετα ολα κανονικα.

Η μονη διαφορα στο Hardware ειναι οτι οι PCI καρτες εχουν αλλαγμενες θεσεις. Τον δισκο δεν τον ξεβιδωσα, δεν τον αγγιξα, απλα τον αποσυνδεσα για να πειραματιστω με τον PCI - IDE Controller (ειναι η πρωτη φορα μετα απο 6 χρονια που καταφερα να bootαρω σταθερα απο τον PCI - IDΕ Controller) και οταν εβαλα τα παντα οπως ηταν στην αρχη εμφανιζοταν αυτη η διαδιακασια ελεγχου που αργει το bootαρισμα.

Δημοσ.

Απλα να προσθεσω τα εξης:

 

O Seagate 40->32GB ειναι αυτος που εχει το λειτουργικο. Εχω βαλει περιοριστη στα 32GB γιατι η μητρικη μου δεν βλεπει σκληρους δισκους πανω απο 40GB.

 

Ο Maxtor βρισκεται στον PCI controller ως αποθηκευτικος χωρος. Δεν εχει λειτουργικο.

 

Ειχα σκοπο μετα το επιτυχες bootαρισμα του Seagate απο τον PCI controller να φορμαρω τον Maxtor πανω στον PCI controller, να του βαλω λειτουργικο και να διωξω τελειως τον Seagate αφου ετσι κι αλλιως δεν λειτουργει το PC με δυο σκληρους & boot απο PCI Controller.

 

Αλλα τωρα με βλεπω να αγοραζω ενα νεο σκληρο 120GB και να φυγουν ολοι οι παλιοι. Απλα λεω μηπως ειναι κανα κολλημα των windows....:confused::confused:

Δημοσ.

Τα Windows δεν τα εχω πειραξει καθολου. Αυτη τη στιγμη γραφω απο το συγκεκριμενο PC στο οποιο εχω αποσυνδεσει τον Maxtor (που δε φερει λειτουργικο), bootαρω κανονικα τον Seagate και απο την PCI καρτα αλλα και το mobo χωρις προβλημα....:confused:

 

Μηπως ο Maxtor εχει χαλασει???? Και ολα τα αλλα που περιγραφω ειναι συμπτωματικα????

 

O Seagate ειναι 4 χρονων και ο Maxtor 6 χρονων.

Δημοσ.

..γειά σου "συναγωνιστή" Silent Arrow.... ;)

Δεν ξέρω τί παίχτηκε με τον Μάξτορα,αλλά,είτε κατεβάζεις λέω 'γω το utility για έλεγχο απ' το site της Seagate (αφού αυτή πλέον αγόρασε τη Maxtor)και του κάνεις μέχρι και δακτυλοσκόπηση,και βλέπεις τί λέει δια το άτομον του...μπαρδόν για την κατάστασή του-είτε ξε-βαριέσαι και αντιστρέφεις την εγκατάσταση των pci κτλ....(αν στο παλιό "pattern" πάνε τα win να ελέγξουν τον Μαξ,τότε μάλλον αυτός παρακουράστηκε....)

***

..Κάτι άλλο,περί του ότι παίζει πρόβλημα αναγνώρισης και μπουταρίσματος όταν πας να το κάνεις απ' την controller card me 2o δίσκο στο σύστημα....δοκίμασες ποτέ να "παίξεις" με τα τζαμπεράκια είτε του Μαξ,είτε του Seagate?Nομίζω το είχα κάνει στην δικιά μου ECS με 1 controller card της promise (66άρα παρακαλώ,άρα πιο αρχαία από την 133άρα τη δικιά σου,και δούλευε...)

Δημοσ.

@The_Judas....

 

Εισαι απιστευτος, δεν το δοκιμασα ακομα, αλλα οτι βρηκες λυση....εγραψες....τι να πω....

 

@washcloud

 

Thanks washcloud for the answer....

 

Αυτο το computer το εχω για προσβαση στο net οποτε ερχομαι Αθηνα (1 φορα το μηνα για λιγες μερες κι αν...). Σημερα λοιπον κατορθωσα για πρωτη φορα να bootαρω το PC απο την PCI IDE Controller Acard AEC-6280 που εχω.

 

Οταν την αγορασα (2001) κανεις δεν μπορουσε να bootαρει. Τυχαια σημερα επισκεφτηκα το site της Acard (http://www.acard.com) οπου ειχε το προιον αυτο εξαετιας στις 10 πρωτες πωλησεις!!!! Και οχι μονο αυτο αλλα ειχε και drivers που το 2000 επρεπε να ξερεις κορεατικα για να τους βρεις!!!

 

E οταν εβαλα τους drivers λεω να δοκιμασω ενα boot και οτι γινει. Για να αυξησω τις πιθανοτητες επιτυχιας γδυνω ολο το PC (καρτες, DVD, δευτερο σκληρο klp) και bootαρε!!!! Το να bootαρει μια φορα ειναι συνηθες, οταν ειδα οτι bootαρε 2η, 3η, 4η.... λεω εδω ειμαστε!!!!

 

Εστησα παλι ολο το PC αλλα ειναι αδυνατο να bootαρω απο την καρτα εστω κι αν υπαρχει δευτερος σκληρος ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Απο το HD Tune τα 15ΜΒ/sec γινανε 40 ΜΒ/sec και οχι 56 ΜΒ/sec επειδη εχω περιορισει την χωρητικοτητα του ST40gb -> 32GB. Ωστοσο λεω συντομα να παρω νεο σκληρο (κανα 80αρη ή και παραπανω) για να νιωσω τη δυναμη των 56ΜΒ/sec με καταλληλη χωρητικοτητα. (Την εχω νιωσει αυτη τη ταχυτητα στην P6BAT-A+ τη μια και μοναδικη φορα που μπορουσα να bootαρω τον Maxtor απο εκει....αλλο μηχανημα λεμε.... ιδιο με το PC3 της υπογραφης μου)....:twisted:

 

P6BAT-A+ RULEZ:-P:-P

Δημοσ.

The_Judas σου υποκλινομαι, η λυση σου ειναι αψογη. Το προβλημα πρεπει να δημιουργηθηκε επειδη απο τη βιασυνη καποια φορα πρεπει να εβγαλα το IDE καλωδιο πιο γρηγορα πριν κλεισει το PC. Ουτως ή αλλως του εριξα κι ενα format του σκληρου γιατι εκανε μια διορθωση σε ενα αρχειο .mp3 το chkdsk.

 

Τελικα ο λογος που ο IDE Controller δεν bootαρε με πανω απο ενα δισκο στο μηχανημα ηταν επειδη συνεδενα τον δευτερο σκληρο με 40pin καλωδιο αντι για 80pin (δεν ειχα δευτερο καλωδιο 80pin εδω, τους εβαλα master slave στο ιδιο καναλι και ολα ok). Problem solved....accidentally after 6 years....:shock::shock:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...