pappous_soulis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 1) Πέρνω έναν Ε6700 και θέλω να του κάνω O/C. Αν ανεβάσω το FSB του επεξεργαστή π.χ. 100Mhz,θα ανεβούν ταυτόχρονα κατα 100Mhz και τα ρολόγια στις μνήμες? Ή θα ανεβούν αλλά με διαφορετικές τιμές? 2) Μπορώ να κάνω downclock τις μνήμες μόνες τους,και μετά ανεβάζοντας το FSB του επεξεργαστή να τις φτάσω εκεί που θέλω? 3) Πως μπορώ να καταλάβω πότε και πόσο voltage παραπάνω πρέπει να δώσω σε κάθε στιγμή? Υ.Γ. Ελπίζω να μην είναι χαζά αυτά που ρωτάω. *είμαι wannabe overclocker :-P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ardov Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 1) Οι DDR2 μνήμες ανεβαίνουν κατα 200MHz στην περίπτωση του +100 FSB. Δηλαδή FSB * 2. Αυτή είναι και η έννοια του double data rate (DDR). 2) Αυτό γίνεται με τους διαιρέτες (dividers). Πρέπει να τους υποστηρίζει το bios. Στα 650, 680 chipset Nvidia, μπορείς να επιλέξεις unlinked και έτσι οι μνήμες τρέχουν στα 800 ενώ ο επεξεργαστής π.χ. 450MHz FSB * 8 = 3.6 GHz . Άρα αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική και το BIOS της. 3) Όταν δεν θα ξεκινάει ο υπολογιστής, ή όταν τρέχοντας 2 προγράμματα ελέγχου σταθερότητας, το ORTHOS και το PRIME95, σου βγαίνουν κόκκινα errors. Τότε ανεβάζεις σταδιακά το voltage. O E6700 μου πήγε 10 Χ 320 FSB = 3.2GHz άνετα με 1.2875 volt, για παράδειγμα. Στα 3.6 είναι ασταθής, έπρεπε να ανεβάσω το voltage στο 1.45V. Ελπίζω να σε κάλυψα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μόνο μια απορία μου'χει μείνει. Αν έχω διαιρέτη 4:5 και ανεβάσω κατά 100 το FSB,οι μνήμες θα ανεβούν (4/5)*100=80 Mhz ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ardov Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Ακριβώς έτσι. Η αναλογία είναι FSB : DRAM, όπως αναφέρεται και στο CPU-Z . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Σ'ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.