ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Το παρακάτω mail φαινεται οτι εχει σταλει απο το support της ΟΝ Telecoms σε μένα και σε εκατονταδες αλλους χρηστες της ON .Μαλλον σε ολους αυτους που ανηκουν στο Club 1000 Διαβαστε και κρινετε Χαίρεται! Με αυτό το πρώτο μας e-mail σάς καλωσορίζουμε στο χώρο των «μεγάλων πακέτων» “όλα σε ένα”. Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την επιλογή σας να γίνετε κυριολεκτικά μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΟΝ! Ακούσαμε τις φωνές σας και θα ήταν πολύ ανεύθυνο από μια σοβαρή και υπεύθυνη εταιρία σαν την ΟΝ να μην ενημερώσει τους πελάτες της για την ποιότητα και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των υπηρεσιών της. Γι' αυτό καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε μια ανάλυση της υπηρεσίας ασφαλείας ζώΟΝ! Βαρεθήκατε να χρειάζεται να εγκαταστήσετε Trojans, rootkits και spyware ούτως ώστε να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα? Κουραστήκατε να κάνετε sign in σε Τσοντοsite με σκοπό να δώσετε σε ακόμα περισσότερους spammers και phishers την κύρια e-mail διεύθυνσή σας? σπάσατε το κεφάλι σας να βρείτε έναν τρόπο να αποκαλύψετε το username σας, που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια του φυσικού δικτύου σας αλλά και την σωματική σας! ΟΧΙ ΠΙΑ!!! πΟΤΕ ξανά!!! Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη λύση σε όλα τα προβλήματα μοναξιάς, που τόσα χρόνια σας βασάνιζαν με τον ΟΤΕ. Με τις υπηρεσίες μας μπορεί ο κάθε χρήστης Internet ανά τον κόσμο να έχει πρόσβαση σε Όλα τα προσωπικά σας αρχεία με το πάτημα ενός κουμπιού! Με την υπηρεσία «όλα σε ένα!» σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες σας να σπάνε ταμεία στα blogs και στα sites!!! Είναι απλό και ιδιοφυές! Ανοίξαμε την πόρτα 8080 για να έχουμε control του router σας! Βάλαμε κοινό password και χρήστη on-on (wi-fi control-wep key viewable) και οι τεχνικοί μας έχουν το password admin όλων των χρηστών, που ίσως θα το ξέρει και όλος ο κόσμος σε λίγο. Και μη νομίζετε ότι σταματάμε εκεί, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!!! Μπορεί να δείτε περιουσίες χρόνων να χάνονται μέσα σε λεπτά!!! Όχι μόνο δημοσιοποιώντας σε κάθε κακόβουλο χρήστη – “τεχνικό” τα προσωπικά – επαγγελματικά – απόρρητα έγγραφά σας αλλά δίνοντας σε κάθε άπειρο- wanna-be -hacker χρήστη του δικτύου της ON τη δυνατότητα μέσα από το web-mail και πατώντας “toR21; ή “ccR21;,σε ένα εξερχόμενο μήνυμα και μετά “personalR21; R11; “GlobalR21;, να δει το ονοματεπώνυμο σας και πρακτικά το username-email σας, πολύ εύκολα μαντεύετε 2-3 password από τα 1300 περίπου μέλη με e-mail (σκευτόμασταν να ανοίξουμε την πόρτα 79 στους server μας αλλά έχει ξεπεραστεί αυτή η μόδα). Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος, αν ξέρει, να κάνει query την database του server, αποκτώντας πρόσβαση και σε ποιο ευαίσθητα στοιχεία, η ON telecoms πάνω απ’ όλα σέβεται τους power users!!! Με λίγα λόγια και χωρίς να εκβαθύνουμε τεχνικά «μπας και ξέρουμε; κάτι ξένοι τα στήσανε όλα, αυτοί τα ελέγχουν κιόλας» η εταιρία μας σας προσφέρει συγκινήσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα σας προσφέρει η IPTV εμπειρία μας!!! Η νέα μας υπηρεσία ζώΟΝ απευθύνετε σε όλους εσάς που δεν καταλαβαίνετε τις τεχνικές ορολογίες που αναφέρονται παραπάνω, βασικά δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα, όλα αυτά σας παρέχονται χωρίς καμία περεταίρω χρέωση καθώς επίσης και συγκατάθεσή σας. Ελπίζουμε σε λίγο καιρό όλοι αυτοί που θα παραμείνουν στην ΟΝ να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την εγκυρότητα των υποσχέσεων που δίνει ο φίλος μας ο Murphy. Αν οι Χρήστες μας πέσουν κάτω από 500 τότε υπάρχει σχέδιο ενεργοποίησης της υπηρεσίας νοήμΟΝ αλλά δυστυχώς θα πάρει καιρό να ολοκληρωθεί αφού δεν βρίσκουμε άτομα με τα απαραίτητα προσόντα να οργανώσουν με τέτοιο τρόπο το δίκτυο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες χρηστών μιας τόσο εξεζητημένης ομάδας. Στατιστικά και σύμφωνα με τις ενδείξεις πιστεύουμε ότι η υπηρεσία ΖώΟΝ είναι πλήρως βιώσιμη ως έχει, καθώς καλύπτει πλήρως το προφίλ των χρηστών μας και δε θα χρειαστεί καμία περεταίρω αλλαγή... Όσον αφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών μας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να σταματήσετε να μας ρωτάτε συνεχώς ποια είναι η ταχύτητα σύνδεσης της ΟΝ με το εξωτερικό (backbone bandwidth) , δεν πρόκειται να σας πούμε ποτέ, σιγά μη σας λέγαμε… Αααα, και το Pirelli ΔΕ το Αλλάζετε με τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!!! Το υιοθέτησε η μαμά Microsoft για να βλέπετε τηλεωρασούλα καλέ τα προβατάκια μου….. ΜΜΜΜΠΠπππεεεεεεεε
billpeppas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 σίγουρα πρόκειται για mail από την ίδια την εταιρία.. .... μα καλά μιλάς σοβαρά τώρα ?
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Συνημμενο txt file μεσα στο Mail Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη σάτιρα ως μέσο κριτικής-επισήμανσης κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων της εποχής, έτσι θέλω να δείτε και εσείς, το αξιοσέβαστο κοινό μου, την προηγούμενη σατιρική - καυστική επιστολή μου. Επειδή οι μνήμες από το σκάνδαλο υποκλοπών της Vodafone είναι ακόμα φρέσκιες, καλό θα ήταν να μη παραμελήσετε τη σημαντικότητα του προβλήματος που προκύπτει από τις λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειες της ΟΝ όσων αφορά στη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Ο μεγάλος αδερφός της Vodafone κάνει ξανά την εμφάνισή του, αυτή τη φορά όμως με άλλο ΟΝομα και περιπλέκει τόσο πολύ τα πράγματα που θα είναι πραγματικά δύσκολο να εντοπίσεις "ποιος" είναι πίσω από την ενδεχόμενη υποκλοπή αφού ο καθένας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεφωνίας. Ποιος είμαι εγώ; Δεν έχει απολύτως καμία σημασία, θα μπορούσα να είμαι πελάτης, υποψήφιος πελάτης ή και απλός παρατηρητής και το αναφέρω αυτό γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τίθεται θέμα Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο αφορά σαφώς ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες, κομματικοποιημένους και μη! Φανταστείτε τη νοοτροπία της ΟΝ να την ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες... Με τη επιστολή αυτή δεν επιδιώκω καμία ζημία προς την εταιρία ΟΝ Telecoms, αντιθέτως προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή στους εκάστοτε αρμόδιους της ΟΝ, που μπορεί να μην έχουν την απαραίτητη τεχνική εμπειρία - διορατικότητα για να κρίνουν τα αποτελέσματα των πράξεων τους και τον αντίκτυπο τους στην Ελληνική κοινωνία, είδαμε το μακάβριο παράδειγμα της Vodafone. κάθε άλλο παρά κακό θέλω να κάνω στην ΟΝ και στους εργαζομένους της! Πιστεύω στον υγιή ανταγωνισμό! Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι όλα τα στοιχεία που αναφέρω έχουν ξαναειπωθεί χιλιάδες φορές μέσα από ομάδες συζητήσεων και δεν είναι κάτι καινούργιο, σε καμία περίπτωση δεν έθεσα εγώ - ή οι ομάδες συζητήσεων (στις οποίες δεν είμαι μέλος) - σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών, απλά ενημέρωσα, σωστά, κατά τη γνώμη μου, τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Οι “έμμεσα” ενδιαφερόμενοι, όλοι οι Έλληνες πολίτες δηλαδή, πρέπει να ενημερωθούν από τα ΜΜΕ, ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος, δυστυχώς έτσι λειτουργεί καλύτερα το σύστημα στην Ελλάδα, αλλά λειτουργεί! Αρκεί να κατανοήσουμε όλοι ότι η τεχνική αδυναμία των Ελλήνων στην πληροφορική, δεν πρέπει έτσι απλά να είναι η εύκολη δικαιολογία στα πορίσματα της ΑΔΑΕ, σε θέματα Υψίστης Εθνικής Ασφαλείας. Και το λέω αυτό γιατί πραγματικά πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε εξίσου λαμπρά μυαλά, απλά το σύστημά μας δεν είναι αρκετά «αξιοκεντρικό» ούτως ώστε να μπορέσει να τα απορροφήσει. Είναι ποτέ δυνατών, στη σημερινή τεχνολογική έξαρση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, να διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό, μόνο και μόνο επειδή καίριες θέσεις τις στελεχώνουν άτομα χωρίς καμία τεχνολογική γνώση; Και όμως είναι. Λύσεις μπορούν να βρεθούν πολλές, το σίγουρο είναι ότι η λύση που προτείνει η ΟΝ είναι εκατομμύρια φορές πιο επικίνδυνη σε σχέση με το συγκριτικά "μικρό λαθάκι" στο firmware της Vodafone. Και αυτό δεν πρέπει να το αφήσει να περάσει έτσι η ΑΔΑΕ, όπως έγινε με το root backdoor της Ericsson στο telnetd. Στη λίστα με τους βουλευτές από το site της βουλής, δεν είδα το όνομα του κυρίου Καραμανλή, “ελπίζω” το e-mail του να είναι το [email protected] που είδα στην ΟΝ(με τους τρόπους που προανέφερα) , επειδή θα ήθελα πολύ να διαβάσει και αυτός τις επιστολές μου. Αν διαβάζετε τώρα, λοιπών Κύριε Πρωθυπουργέ, να σας ενημερώσω ότι κάθε χρήστης internet θα μπορούσε, αν μάθει την IP σας, να ενεργοποιήσει το wi-fi ή απλά να δει το κλειδί σας, μετά μπορεί να έχει πλήρη ασύρματη πρόσβαση στο δίκτυό σας με πολύ μεγάλες ταχύτητες (56Mbit), σε μια ακτίνα 150μ. από το router σας ή ακόμα και χιλιομέτρων με ειδικό εξοπλισμό! Μην αναφέρω ότι ο κάθε τεχνικός θα μπορούσε να δει την IP σας, ή ακόμα να «μπει» στο δίκτυό σας μέσω internet πολύ εύκολα με μεγάλες ταχύτητες (1Mbit)! Θυμάστε με τη Vodafone; Τότε φανταστείτε ότι μόνο 3 άτομα της Ericsson στην Σουηδία, ήξεραν τον κωδικό διαχειριστή του συστήματος, τώρα τον ξέρουν όλοι οι τεχνικοί που δουλεύουν ή δούλευαν στην ΟΝ. Συν της άλλης φημολογείται ότι οι τεχνικοί της Erricsson σκοπίμως είχαν αφήσει μια «τρύπα» ασφάλειας (backdoor) για λόγους συντήρησης, αυτό που κάνει και η ΟΝ δηλαδή και τόσο ευθαρσώς δηλώνει ελεύθερα! Φυσικά το πρόβλημα απασχολεί όλους τους χρήστες ΟΝ αλλά πόσο μάλλον εσάς που είστε ο Πρωθυπουργός της Χώρας. Ευτυχώς κανένας άλλος πολιτικός δεν έβαλε ΟΝ! Και ελπίζω και σε μια συνωνυμία και με τον Κύριο Καραμανλή. Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων, για το ενδιαφέρον σας να ενεργήσετε όπως ο καθένας κρίνει απαραίτητο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.