Προς το περιεχόμενο

Κρητη και εκδρομουλα...

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λεω γαι φετος για πρωτη μου φορα να παω για μια βδομαδα Κρητη (Ιεραπετρα) στις 14/7.Για προτεινετε καμμια ημερησια εκδρομουλα σε οτι ωραιο εχει....Ευχαριστω.Πιο πολυ με ενδιαφερουν τοποθεσιες και λιγοτερο η καλη θαλασσα.

Δημοσ.

Μπορεις να συνεχισεις ανατολικα και παραλιακα για ξερα και βραχωδη τοπια με βολικες παραλιες και να φτασεις Ζακρο.Μπορεις να στριψεις στο ιδιο δρομο οταν φτασεις Κουτσουρα για Σταυροχωρι και να πας Σητεια απ'το βουνο, η διαδρομη και κει ειναι πολυ ομορφη αλλα θελει λιγο προσοχη ο δρομος.Μετα το Σταυροχωρι υπαρχει διασταυρωση για να στριψεις για Ορεινο ,αν θυμαμαι καλα πρεπει να γυρισεις παλι απ'τον ιδιο δρομο αλλα ειναι το μονο χωριο ισως που αξιζει να δεις και οχι απλα να περασεις.Εναλλακτικα και αν τραβαει το αμαξι σε δυσκολο χωματοδρομο προτεινω Μπεμπονα , μετα την Χρυσοπηγη υπαρχει διασταυρωση με μια υποτυπωδη πινακιδα αλλα καλο ειναι να ρωτησεις για να μαθεις και την κατασταση του δρομου . Στριβοντας στην ιδια διασταυρωση μπορεις να πεταχτεις και στον Δρακολακκο ( για να πας εκει πρεπει οπωσδηποτε να ρωτησεις), ειναι ενας μοναδικος γεωλογικος σχηματισμος που δυστυχως εχει εν μερει καταστραφει απο τον ιδιοκτητη της εκτασης ,ενας μικρος κρατηρας καλυμμενος με κροκκαλες με δεντρα στον πατο και μια πηγη . Απο ανατολικα αυτα, εννοειται οτι πρεπει να πεταχτεις και στο Οροπεδιο Λασιθιου.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς θα πρότεινα και εγώ φίλε Gorgio.

Ένα απο τα μέροι που αξίζει να πάς είναι η Χρυσή! Φεύγει καθημερινά καραβάκι το πρωί και επιστρέφει το απόγευμα.

Δημοσ.
Αυτό ακριβώς θα πρότεινα και εγώ φίλε Gorgio.

Ένα απο τα μέροι που αξίζει να πάς είναι η Χρυσή! Φεύγει καθημερινά καραβάκι το πρωί και επιστρέφει το απόγευμα.

Τι ειναι αυτη ρε παδια ??? Νησακι ???? Απο που φευγει το καραβακι ????

Δημοσ.

Είναι ένα καταπληκτικό νησάκι απέναντι από την Ιεράπετρα. Προσωπικά έχω πάει 2 φόρες και έχω μείνει στο νησί για 5 ημέρες. Αλλά για να μείνει κανείς πρέπει να του στέλνουν προμήθειες από την Ιεράπετρα σχεδόν κάθε 2 ημέρες. Το νησί δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ παρά μόνο μία ταβέρνα.Ούτε νερό. Φαντάσου ότι είναι ένα μικρό νησάκί με αμμόλοφους και ένα είδος κέδρου μοναδικό στην Ευρώπη. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείς. Το καραβάκι φεύγει το πρωί από Ιεράπετρα και γυρίζει το απόγευμα.

Δημοσ.
Είναι ένα καταπληκτικό νησάκι απέναντι από την Ιεράπετρα. Προσωπικά έχω πάει 2 φόρες και έχω μείνει στο νησί για 5 ημέρες. Αλλά για να μείνει κανείς πρέπει να του στέλνουν προμήθειες από την Ιεράπετρα σχεδόν κάθε 2 ημέρες. Το νησί δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ παρά μόνο μία ταβέρνα.Ούτε νερό. Φαντάσου ότι είναι ένα μικρό νησάκί με αμμόλοφους και ένα είδος κέδρου μοναδικό στην Ευρώπη. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείς. Το καραβάκι φεύγει το πρωί από Ιεράπετρα και γυρίζει το απόγευμα.

Ευχαριστω...Χωρις αλλο θα παω !!!!

Δημοσ.

Να συμπληρώσω ότι ,θεωρητικά τουλάχιστον , δεν μπορείς να μείνεις στο νησάκι

γιατί απαγορεύεται το κάμπινγκ (για να προστατευτούν οι κέδροι του Λιβάνου που

υπάρχουν σε αυτό και είναι μοναδικοί στην Ευρώπη) .

Κατά καιρούς γίνονται κάποια ψιλοντού , αλλά όλο και κάποιοι κατασκηνώνουν .

Αφού θα κινηθείς προς Ζάκρο , Ιεράπετρα, Σητεία κλπ κάνε μια και από το Βάϊ .

Δεν είναι τόοοσο εντυπωσιακό όσο το περιγράφουν αλλά αφού θα είσαι κοντά

αξίζει.

Δημοσ.

Ξεκινάτε πρωϊ , διαδρομή προς Σητεία! Ένα καφεδάκι και ένα γλυκό στο Μητσακάκη. Φεύγετε και πάτε προς Βάι. Δεν στρίβετε, συνεχίζετε , μέχρι που τελειώνει ο δρόμος . Παρκάρετε, ανεβαίνετε ενα μικρό λόφο (5 λεπτά) και φτάνετε σε μια από τις καταπληκτικότερες παραλίες. Ερμούπολη. Μόλις πεινάσετε , φεύγετε και πάτε προς Χιόνα,στις ψαροταβέρνες. Προτείνω την τρίτη στη σειρά (θα καταλάβετε άμα πάτε), καταπληκτικό ψαράκι.

Αφού χωνέψετε, μπανάκι στη Χιόνα. Βραδιάζει, επιστρέφετε στη Σητεία , πίνετε τις ρακές με τα μεζεδάκια σας και απολαμβάνετε τη θάλασσα. Μόλις ηρεμήσει το αλκοόλ, επιστροφή στην Ιεράπετρα.

A fine day.

Δημοσ.

Ειχα παει πριν 10 χρονια κρητη. Μου αρεσε πολυ το φοινικοδασος αλλα ειναι πολυ μακρια και ολες οι παραλιες που βρισκονται νοτια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...