Προς το περιεχόμενο

ΤΕΙ Πληροφορικής

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπέρα σας,

φέτος έδωσα πανελλήνιες και δώξα το Θεό μπαίνω στα ΤΕΙ πληροφορικής (ελπίζω) που με ενδιαφέρουν, αυτό της Θεσσαλονίκης κι αυτό των Σερρών. Ωστόσο δεν ξέρω ποιο από τα 2 να επιλέξω... Πάνω κάτω το ίδιο δεν είναι; Αυτό των Σερρών λέγεται ΤΕΙ Πληροφορικής και Τηλεποικοινωνιών. Φυσικά δεν σκοπέυω να μείνω μόνο στο ΤΕΙ, μετα απ' αυτό θα δώσω κατακτήριες στο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Η/Υ και μετά μεταπτυχιακό στο MTI ή στην Αγγλία... Με αυτά τα προσόντα δεν μπορώ να μπω δυνατά στην αγορά εργασίας;;; Μήπως είναι πρωτιμότερο να ξεκινήσω κατευθείαν τις σχολές μου στην Αγγλία; Είμαι σε δίλημμα... :(

Γιατί να δώσεις κατατακτήριες για το πολυτεχνείο? Καλή σχολή... αλλά στα ίδια χρόνια τελειώνεις το ΤΕΙ και κάνεις master και phd στην Αγγλία.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ προσωπικά έβγαλα 18000

Θερμά συγχαρητήρια φίλε Γιάννη. Ναι τώρα που έψαξα περισσότερο παρατηρώ κι εγώ ότι μόνο στο σχολείο μου έγιναν έκτροπα. Οι καλοί μαθητές πήγαμε μέχρι 14500 και οι μέτριοι απο 15000 και πάνω... Τέλος πάντων, εγώ πλέον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πέρασα στις Σέρρες και δεν με χαλάει καθόλου αυτό.

@mitsakos13: Δεν λειτουργεί όταν δεν είμαι online...

@The_Judas: Αυτό που μου λες το έχεις ψάξει; Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μ δώσεις info ??

Δημοσ.
Θερμά συγχαρητήρια φίλε Γιάννη. Ναι τώρα που έψαξα περισσότερο παρατηρώ κι εγώ ότι μόνο στο σχολείο μου έγιναν έκτροπα. Οι καλοί μαθητές πήγαμε μέχρι 14500 και οι μέτριοι απο 15000 και πάνω... Τέλος πάντων, εγώ πλέον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πέρασα στις Σέρρες και δεν με χαλάει καθόλου αυτό.

Εννοείται δε σε χαλάει καθόλου...Μια χαρά είναι τα Σερρας:shock: :razz:

Δημοσ.

@The_Judas: Αυτό που μου λες το έχεις ψάξει; Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μ δώσεις info ??

Σε ιδανικές συνθήκες:

ΤΕΙ (4 χρόνια) + master (1 έτος) + PHD (3 χρόνια νομίζω) = 8 χρόνια.

Αν τελειώσεις ΤΕΙ... μετά δώσεις κατατακτήριες για Πολυτεχνείο όπου θα μπεις στο 2ο έτος αν θυμάμαι καλά... και μετά πας για μαστερ θα σου πάρει περισσότερα χρόνια...

Δημοσ.
καλησπέρα σας,

φέτος έδωσα πανελλήνιες και δώξα το Θεό μπαίνω στα ΤΕΙ πληροφορικής (ελπίζω) που με ενδιαφέρουν, αυτό της Θεσσαλονίκης κι αυτό των Σερρών. Ωστόσο δεν ξέρω ποιο από τα 2 να επιλέξω... Πάνω κάτω το ίδιο δεν είναι; Αυτό των Σερρών λέγεται ΤΕΙ Πληροφορικής και Τηλεποικοινωνιών. Φυσικά δεν σκοπέυω να μείνω μόνο στο ΤΕΙ, μετα απ' αυτό θα δώσω κατακτήριες στο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Η/Υ και μετά μεταπτυχιακό στο MTI ή στην Αγγλία... Με αυτά τα προσόντα δεν μπορώ να μπω δυνατά στην αγορά εργασίας;;; Μήπως είναι πρωτιμότερο να ξεκινήσω κατευθείαν τις σχολές μου στην Αγγλία; Είμαι σε δίλημμα... :(

Καλά εσύ πως από τα ΤΕΙ Σερρών έφτασες ΜΙΤ δεν μπορώ να καταλάβω.:confused:

Κάτσε πρώτα να περάσεις πολυτεχνείο (όχι απ έξω:lol:), κάτσε πρώτα να τελειώσεις με το καλό, και μετά φεύγεις για την Μασαχουσέτη….:-D

Πάντως για τώρα …. μονοκούκι Θεσσαλονίκη, μη μπλέκεις με μικρομάγαζα.;)

Δημοσ.
μετα απ' αυτό θα δώσω κατακτήριες στο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Η/Υ

Δεν υπάρχει τέτοια σχολή.

Είναι :

ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί Η/Υ

και

μηχανολόγοι μηχανικοί

άλλο ηκεκτρολόγοι , άλο μηχανολόγοι

Δημοσ.
Μπορεί να κάνει και μεταπτυχιακό-διδακτορικό στην Ελλάδα...

in theory... Πρακτικα οχι... το ξεχειλωσες και συ και μεταπτυχιακο και διδακτορικο στην Ελλαδα

Δημοσ.
in theory... Πρακτικα οχι... το ξεχειλωσες και συ και μεταπτυχιακο και διδακτορικο στην Ελλαδα

Αν θυμάμαι καλά ο ripperakos έχει γενικά μια τάση να τα ξεχειλώνει αυτά τα πράγματα.... τι να πείς.... ευσεβείς πόθοι.

Δημοσ.

Εξαρτάται, παιδία κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό από ΤΕΙ στην Ελλάδα απλώς είναι ακόμα αρκετά δύσκολο. Τώρα όσον αφορά κατατακτήριες εγώ θεωρώ ότι είναι κοροιδία γιατί αν έχεις ασχοληθεί και έχεις μάθει κάποια πράγματα στη σχολή σου (υπόψην ότι δεν ξέρω τι γίνεται στο ΤΕΙ Σερρών) δεν θα σου προσφέρει και πολλά παραπάνω το Πολυτεχνείο. Η μάλλον θα σου προσφέρει σε 4 χρόνια ότι σου θα σου προσφέρει και ένα MSc σε 1 ή 2. Και βέβαια το τίτλο του διπλωματούχου και όλα τα τερτίπια του τα οποία δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι για σένα.

Δημοσ.

Ε μη τρελαθούμε κιόλας, ότι δηλαδή το πολυτεχνείο έχει να προσφέρει σε έναν απόφοιτο ΤΕΙ μόνο τον τίτλο του διπλωματούχου. Άλλα τα μάτια του λαγού....

Δημοσ.
Εξαρτάται, παιδία κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό από ΤΕΙ στην Ελλάδα απλώς είναι ακόμα αρκετά δύσκολο. Τώρα όσον αφορά κατατακτήριες εγώ θεωρώ ότι είναι κοροιδία γιατί αν έχεις ασχοληθεί και έχεις μάθει κάποια πράγματα στη σχολή σου (υπόψην ότι δεν ξέρω τι γίνεται στο ΤΕΙ Σερρών) δεν θα σου προσφέρει και πολλά παραπάνω το Πολυτεχνείο. Η μάλλον θα σου προσφέρει σε 4 χρόνια ότι σου θα σου προσφέρει και ένα MSc σε 1 ή 2. Και βέβαια το τίτλο του διπλωματούχου και όλα τα τερτίπια του τα οποία δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι για σένα.

Γιατί το λες αυτό? Γιατιιιιιιιιιιιι????:-o

Άλλο τα χαρτάκι στο σουβλάκι να γράφει απόφοιτος ΕΜΠ, άλλο ΤΕΙ Σερρών.:lol::lol::lol:

Ε…δεν είναι κάπως…;;;:lol:

Πάντως εντάξει δεν σημαίνει ότι αν βγάλεις το πολυτεχνείο λύθηκαν όλα σου τα προβλήματα (άσε που θα ξοδέψεις και ένα κάρο λεφτά, γιατί αν θες να τελειώσεις στην ώρα σου ξέχασέ το για δουλειά), αλλά και 4 χρόνια βρε παιδάκι μου στα ΤΕΙ και μάλιστα στα Σέρρας, χαράμι δεν είναι?

Όπου και να πας τα ίδια σκτ……

Δημοσ.

γιατί ρε τον αποθαρρύνετε?

νταξ αν του αρέσει η πληροφορική, όπου κ να πάει θα μάθει, κι άν ψαχτεί κ μόνος του ακόμα καλύτερα...αυτό έχει σημασία...

άσχετο αλλα ρίξε μια ματιά εδώ φίλε για να πάρεις μια ιδέα για το επάγγελμα του πληροφορικάριου...

http://www.it.teithe.gr/download/odigos_epaggelmatos.pdf

μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις...Πάντως οπου κ να πας καλά θα είναι, μη μασας, το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων είναι πολύ καλό....

Δημοσ.

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ πολύ όλους, με βοηθάτε να πάρω την πιο σωστή απόφαση... Με τα μόρια που έβγαλα, που μου βγάλανε μάλλον (μην τους βρω αυτούς που διόρθωσαν τα γραπτά μου) μάλλον καρφωτό Σέρρες πάω. Δεν με πειράζει καθόλου, λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με Υπολογιστές και είμαι σίγουρος ότι θα περάσω πάρα πολύ καλά, αυτά για το πολυτεχνείο το ήθελα μόνο και μόνο για το χαρτί (είναι ιδιαίτερα βαρύ αν δεν κάνω λάθος). Άσχετο αλλά πρώτη φορά στην ζωή μου έχω τόση αγωνία για μια απόφαση. Αλλιώς τα περίμενα τα πράγματα....

Δημοσ.
Ε μη τρελαθούμε κιόλας, ότι δηλαδή το πολυτεχνείο έχει να προσφέρει σε έναν απόφοιτο ΤΕΙ μόνο τον τίτλο του διπλωματούχου. Άλλα τα μάτια του λαγού....

Εγώ δεν έχω καμία προκατάληψη προς τη μια ή την άλλη πλευρά, άλλωστε και εγώ στην κατηγορία του διπλωματούχου είμαι και μάλιστα Μηχανικού Η/Υ. Αυτό δεν με εμποδίζει να δω την πραγματικότητα όμως και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν παιδία από ΤΕΙ (ξέρω συγκεκριμένα παραδείγματα από ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας) που ξεφτιλίζουν εύκολα άτομα που έχουν τελειώσει το ΕΜΠ με 9. Οι Ηλεκτρολόγοι στο ΕΜΠ βέβαια έχουν πολύ πιο ευρύ πεδίο (πχ αν θες να κάνεις τπτ με microwave δεν υπάρχει καν σύγκριση). Αλλά αν θες software engineering και τπτ τέτοια το χάσμα δεν είναι μεγάλο και το προσωπικό σου μεράκι μπορεί εύκολα να το υπερπηδήσει.

Δεν λέω ότι ένα πολυτεχνείο δεν προσφέρει παραπάνω πράγματα απλώς λέω ότι στο συγκεκριμένο κλάδο δεν είναι τόσα ώστε να αξίζουν 4 ακόμα χρόνια σπουδές. Άλλωστε αν θέλει το παιδί και έχει όρεξη μπορεί να πάει σε καμία σοβαρή χώρα να σπουδάσει σαν άνθρωπος σε καλό Uni (πχ US, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία). Δεν ξέρω βέβαια τι δυνατότητες για κάτι τέτοιο δίνει το ΤΕΙ Σερρών, μάλλον μικρές φαντάζομαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...