Προς το περιεχόμενο

ΤΕΙ Πληροφορικής

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας,

φέτος έδωσα πανελλήνιες και δώξα το Θεό μπαίνω στα ΤΕΙ πληροφορικής (ελπίζω) που με ενδιαφέρουν, αυτό της Θεσσαλονίκης κι αυτό των Σερρών. Ωστόσο δεν ξέρω ποιο από τα 2 να επιλέξω... Πάνω κάτω το ίδιο δεν είναι; Αυτό των Σερρών λέγεται ΤΕΙ Πληροφορικής και Τηλεποικοινωνιών. Φυσικά δεν σκοπέυω να μείνω μόνο στο ΤΕΙ, μετα απ' αυτό θα δώσω κατακτήριες στο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Η/Υ και μετά μεταπτυχιακό στο MTI ή στην Αγγλία... Με αυτά τα προσόντα δεν μπορώ να μπω δυνατά στην αγορά εργασίας;;; Μήπως είναι πρωτιμότερο να ξεκινήσω κατευθείαν τις σχολές μου στην Αγγλία; Είμαι σε δίλημμα... :(

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης είναι πιό δύσκολο κ γενικά καλύτερο (λόγω καθηγητων) απ'αυτό των Σερρών(χωρις να σημαίνει πως αυτό των Σερρών δεν είναι καλο). Αν το πιάνεις εννοείται πως το δηλώνεις πρώτο...Εγώ αν κ είμαι απο Σέρρες, (πριν 5 χρόνια) δήλωσα αυτό της Θεσσαλονίκης(αφού το έψαξα πρώτα..)Πόσα μόρια βγάζεις?

Η βάση για το τμήμα της Σαλονίκης αναμένεται να είναι ~15.

Γενικά τει πληροφορικής Αθήνας-Θεσσαλονίκης είναι παρα πολύ καλα, εγώ είμαι ευχαριστημένος..(Αν κ δεν έπιασα Πληροφορική ΑΠΘ που ήθελα πολύ, δεν το μετάνιωσα)

Μπές εδώ για περισσότερες πληροφορίες: http://www.it.teithe.gr

ή ΕΔΩ για μια πιο καινούρια έκδοση

Τελειώνω φέτος...ότι πληροφορίες θέλεις εδώ είμαι!

Πάντως άν θες Ηλεκτρολόγων Μηχανικών γιατί δε ξαναδίνεις πανελλήνιες?

Δεν αξίζει να μπείς σε μια σχολή που δε σε ενδιαφέρει κ να φας 4+ χρόνια απ τη ζωή σου...

Δημοσ.

αμα πάει ~15 χέσε μέσα... ίσα που το πιάνω τώρα, περίμενα όμως να πέσει γιατί πέρσι ανέβηκε 200 μόρια. Αλλά και στις Σέρρες δεν με χαλάει καθόλου. Με ενδιαφέρει άμεσα το ΤΕΙ, και το ΑΕΙ να έπιανα, πάλι ΤΕΙ θα δήλωνα, με ενδιαφέρουν κυρίως οι τεχνικές εφαρμογές γι' αυτό... Δεν μπορώ να ξαναδώσω, ήση πήγε να μου στρίψει φέτος, δεν το ξαναπαιρνάω αυτό. Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι θα περάσω καλά εκεί. Τα PC είναι όλη μου η ζωή... Πάντως εμένα μου ακούγεται παράξενο ότι θα ανέβουν οι βάσεις, έπεσε τρελό τσεκούρι φέτος. Εγώ έβγαλα 13914 και είμαι από τους λίγους στο σχολείο μου με πάνω από 10000...

Δημοσ.

Εγώ άκουσα οτι θα ανέβουν τι να σου πω...μακάρι να πέσουν...

Ασε οταν πέρασα εγώ η βάση ήταν λίγο πιο κάτω απο 16...

Κοιτα γενικά τα τμήματα της Αθήνας-Σαλονίκης είναι πιό καλά σε επίπεδο γνώσεων...Εχω πολλούς φίλους κ στο ΤΕΙ Σερρών κ ναι έιναι πολύ καλή σχολή απ'ότι μου λένε..αλλα ώς εκεί...

Αλλα φίλε ειδικά αν θές να συνεχίσεις για Μεταπτυχιακό τότε εννοείται δηλώνεις Σαλονίκη....Βασικλα δες τα μαθήματα κάθε σχολής να δείς τι ακριβώς σε ενδιαφέρει...

Πχ δες εδω Για Πληροφορική Θεσσαλονίκης

και εδω Για Πληροφορικής&Επικοινωνιών Σερρών.

Πάντως κρίμα να πιάνεις Σαλονίκη κ να δηλώσεις Σέρρες...Σκέψου το

Δημοσ.

ενοείται πως θα δηλώσω πρώτα Σαλονίκη, αφού από Καλαμαριά είμαι, αν γίνει αυτό που λες θα πάω Σέρρες... Ας ευχηθούμε όλοι να πέσουν....

Δημοσ.

Δυσκολα θεσσαλονικη με τα μορια που εχεις παντως. Σερρες λογικα θα εισαι από τους 1ους. Να ξερεις οτι στις Σερρες ασχολουνται περισσοτερο με επικοινωνιες και δικτυα σε σχεση με τη Θεσσαλονικη που κανουν προγραμματισμο. Επισης στη Θεσσαλονικη το τμημα ειναι πιο οργανωμενο απο αποψη καθηγητων αλλα και πιο οργανωνμενους φοιτητες με forum κτλ. αλλα σιγουρα θα χανεις πολλα μαθηματα λογω συχνων αποχων κ.α. Αν μενεις Καλαμαρια θα θελεις καπου 2 ωρες να φτασεις κατω το εχεις σκεφτει αυτο; Γιατι σε κατι υποχρεωτικα εργαστηρια 8 το πρωι χειμωνα ειναι μεγαλη πικρα να πηγαινεις με αστικο. Απο εκει και περα αφου θελεις να κανεις μεταπτυχιακο στο εξωτερικο κοιτας να εχεις μεγαλο βαθμο. Αν παλι μπορεις καλυτερα να φυγεις Αγγλια απο τωρα.

http://teiser.jconserv.net , http://www.teiser.gr

Δες και τα προγραμματα σπουδων θα σε βοηθησει να καταλαβεις αρκετα πραγματα για καθε σχολη.

Δημοσ.

Ελα μωρε...5 χρόνια με το αστικό την έβγαλα...πλέον κάνεις λιγότερο απο ώρα( αν μένεις κέντρο)...Με αμάξι απο καλαμαρια σε 25 λεπτά θα είσαι στο τει πιστεύω...

+φωνω, αν έχεις φράγκα κάντην για Αγγλία...

Ασχετο, αλλα ένα απο τα καλά που έχε το ΑΤΕΙΘ είναι οτι στο τμήμα πληροφορικής άν είσαι καλός κ έχεις περάσει τα 2 βασικά μαθήματα τηλεπικοινωνιών κ δικτύων, έχεις τη δυνατότητα να μπείς στην ακαδημία της cisco και να κανεις σε 2 εξάμηνα το CNAP (ύλη CCNA)...

Εχε το στα υπ'όψην σου αν θες να ασχοληθείς μα δίκτυα...

Δημοσ.
Με ενδιαφέρει άμεσα το ΤΕΙ, και το ΑΕΙ να έπιανα, πάλι ΤΕΙ θα δήλωνα, με ενδιαφέρουν κυρίως οι τεχνικές εφαρμογές γι' αυτό...

Οτι να ναι!!!!

Δημοσ.

we_will_rise, μου φαίνεται οτι δεν έχεις ιδέα του τι γίνεται, και είσαι μέχρι ένα σημείο δικαιολογημένος, αλλά όχι και τόσο.

Φυσικά δεν σκοπέυω να μείνω μόνο στο ΤΕΙ, μετα απ' αυτό θα δώσω κατακτήριες στο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Η/Υ και μετά μεταπτυχιακό στο MTI ή στην Αγγλία...

:lol:

Δημοσ.
we_will_rise, μου φαίνεται οτι δεν έχεις ιδέα του τι γίνεται, και είσαι μέχρι ένα σημείο δικαιολογημένος, αλλά όχι και τόσο.

:lol:

Λες να είμαι τόσο γελασμένος;; Ας ελπίσουμε να πετύχω τους μισούς από τους στόχους μου :-D Σίγουρα έχεις κι εσύ δίκιο, είναι πολύ δύσκολο να τα κάνω όλα αυτά, όταν όμως υπάρχει θέληση και το άλλο που μόνο στην Ελλάδα είναι απαραίτητο για να περάσεις (δόντι) υπάρχει μια μικρή περίπτωση να τα πετύχει κανείς αυτά. Σ' ευχαριστώ πάντως που με προσγειώνεις, γιατί είναι καλύτερο από το να προσγειωθώ απότομα...

αν θες την αποψη μου πηγενε θεσαλλονικη εχει φοβερη φοιτητικη ζωη

Θεσσαλονίκη είμαι ήδη φίλε μου και έχω πολλούς φίλους φοιτητές, είναι πράγματι πάρα πολύ όμορφα. Ας ελπίσουμε να είναι και στις Σέρρες ωραία γιατί για εκεί με βλέπω....

Δημοσ.

Δεν ειναι κακο να εχεις ονειρα. Το κακο ειναι να νομιζεις οτι αυτα που λες οτι θα κανεις ειναι με κλιμακα δυσκολιας το 10 ισα με 7.

PS:Αλλη φαση σπιτι σου αλλη να εχεις δικο σου σπιτι.

Δημοσ.
αμα πάει ~15 χέσε μέσα... ίσα που το πιάνω τώρα, περίμενα όμως να πέσει γιατί πέρσι ανέβηκε 200 μόρια. Αλλά και στις Σέρρες δεν με χαλάει καθόλου. Με ενδιαφέρει άμεσα το ΤΕΙ, και το ΑΕΙ να έπιανα, πάλι ΤΕΙ θα δήλωνα, με ενδιαφέρουν κυρίως οι τεχνικές εφαρμογές γι' αυτό... Δεν μπορώ να ξαναδώσω, ήση πήγε να μου στρίψει φέτος, δεν το ξαναπαιρνάω αυτό. Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι θα περάσω καλά εκεί. Τα PC είναι όλη μου η ζωή... Πάντως εμένα μου ακούγεται παράξενο ότι θα ανέβουν οι βάσεις, έπεσε τρελό τσεκούρι φέτος. Εγώ έβγαλα 13914 και είμαι από τους λίγους στο σχολείο μου με πάνω από 10000...

Ακούγεται παράξενο αυτό που λες .. Γιατί εδώ πάτρα στα σχολεία και ειδικότερα στο δικό μου βγάλαμε περίπου το 70 % πάνω από 10 ! από ότι είδα τις βαθμολογίες .. Εγώ προσωπικά έβγαλα 18000 ... χωρίς να θέλω να σε αγχώσω για το αν πιάσεις τη σχολή .. πάνε εδώ http://www.e-paideia.net/programofstudies/

είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τις σχολές .. τις λέει όλες .. και αν ενδιαφέρεσαι για υπολογιστές. όπως και εγώ βέβαια.θα βρεις πολλές που να σε ενδιαφέρουν .. αναφέρει το πρόγραμμα τους ! μαθήματα κλπ ...

Δημοσ.

άσχετο! αλλά we_will_rise η υπογραφή σου δε λειτουργεί για το

''ακούστε την εκπομπή μου εδώ''. καλή φοιτητική ζωή να έχεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...