Προς το περιεχόμενο

Καλοκαίρι και συμβουλές για οικονομία στο ηλεκτρικό

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολη η παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας?

Οικονομοτεχνικές μελέτες δεν έχω μπροστά μου, αλλά σίγουρα πολύ πιο εύκολο να φτάξεις αιολικό πάρκο παρά υδροϋλεκτρικό εργοστάσιο. Και πολύ προσοδοφόρο προφανώς όταν υπάρχουν μέρη της Ελλάδας με δυνατό αέρα όλο το χρόνο.

Να το ξαναπώ πάντως. Ποια είναι όλα αυτά τα μεγάλα ποτάμια που έχουμε στην Ελλάδα και δεν εκμεταλλευόμαστε; Εδώ το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ έχει απλωθεί σε όλη τη Στερή Ελλάδα για να πίουμε νερό στην Αθήνα.

Μου ήρθαν στο νου οι αντιδράσεις των κατοίκων ενός νησιού που ήθελαν να το μετατρέψουν σε πάρκο ανεμογεννητριών. Εκεί είχανε δίκιο να φωνάζουν.

Τώρα για την άνω ραχούλα τι να σχολιάσω... Την Πελοπόννησο πάντως τη γεμίζουν σιγά σιγά με "ανεμιστήρια" :razz:

Αν πάντως έλεγαν στο νησί 'θα βάλουμε ανεμογεννήτριες όσο ακριβώς καταναλώνετε' θα τους πέρναγε η κάψα. Πιο πολύ τους πειράζει ότι βάζουν για να παράγουν για όλο το δίκτυο.

Δημοσ.
Με τόσες λίμνες και ποτάμια που έχουμε θα μπορούσαμε να κάνουμε άπειρα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Ψάχνουμε τώρα να βρούμε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας από το τραμ…..

Μας δουλεύουνε ψιλό γαζί, και δε νοούμε να το καταλάβουμε.

Υποτίθεται ότι αγοράζουμε ρεύμα και από την Ιταλία…..γιατί αυτό το χάος δεν μπορώ να το καταλάβω.

Οι κύριοι που καλοζορίζονται στην ΔΕΗ πόσες χιλιάδες είναι? (και με μειωμένο κοστολόγιο….γιατί???)

Πότε αποκτήσαμε τόσα νερά ???

Πλάκα μας κάνεις ???

Προφανώς δεν διαβάζεις εφημερίδες, πχ η Καθημερινή της Κυριακής έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για τι γίνεται στην Θεσσαλία με τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η περιγραφή του περιστατικού με το τραμ έχει ενδιαφέρον γιατί συμμετέχουν χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας, Και ολοι αυτοί σε πλήρη αφασία...

είναι τραγικό...

Η Ιταλία είναι στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την Ελλάδα. Έχει και αυτή προβληματα...

Δημοσ.
Οικονομοτεχνικές μελέτες δεν έχω μπροστά μου, αλλά σίγουρα πολύ πιο εύκολο να φτάξεις αιολικό πάρκο παρά υδροϋλεκτρικό εργοστάσιο. Και πολύ προσοδοφόρο προφανώς όταν υπάρχουν μέρη της Ελλάδας με δυνατό αέρα όλο το χρόνο.

Να το ξαναπώ πάντως. Ποια είναι όλα αυτά τα μεγάλα ποτάμια που έχουμε στην Ελλάδα και δεν εκμεταλλευόμαστε; Εδώ το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ έχει απλωθεί σε όλη τη Στερή Ελλάδα για να πίουμε νερό στην Αθήνα.

Δεν χρειάζονται μεγάλα ποτάμια. Χαράδρες χρειάζονται και να σου το φράγμα.

Γάλλοι και Ελβετοί έχουν γεμίσει φράγματα…..δεν είναι χαζοί.

Όσο για τα αιολικά πάρκα, καλά είναι αλλά δεν σου προσφέρουν ότι μια νέα λίμνη (επί παραδείγματι λίμνη Πλαστήρα, Αλιάκμονα)

Δημοσ.
Πότε αποκτήσαμε τόσα νερά ???

Πλάκα μας κάνεις ???

Προφανώς δεν διαβάζεις εφημερίδες, πχ η Καθημερινή της Κυριακής έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για τι γίνεται στην Θεσσαλία με τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η περιγραφή του περιστατικού με το τραμ έχει ενδιαφέρον γιατί συμμετέχουν χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας, Και ολοι αυτοί σε πλήρη αφασία...

είναι τραγικό...

Η Ιταλία είναι στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την Ελλάδα. Έχει και αυτή προβληματα...

Ρε συ φίλε η Ελλάδα από γεωγραφικής θέσεως έχει άφθονα νερά, ασχέτως αν εμείς έχουμε αποξειράνει τις λίμνες και τα χύνουμε στην θάλασσα.

Στην Θεσσαλία γιατί γίνεται αυτό , ξέρεις να μου απαντήσεις?

Μήπως γιατί κάποιοι που τους κάναμε και εθνάρχες, ήταν μεγάλοι …….

Δημοσ.
Αν πάντως έλεγαν στο νησί 'θα βάλουμε ανεμογεννήτριες όσο ακριβώς καταναλώνετε' θα τους πέρναγε η κάψα. Πιο πολύ τους πειράζει ότι βάζουν για να παράγουν για όλο το δίκτυο.

Δε θα τους πέρναγε η κάψα.

Το παράδειγμα μου αφορούσε τη Σέριφο. Θέλανε να τοποθετήσουνε 87 ανεμογεννήτριες πάνω από το κεντρικό λιμάνι. Είχε μια φωτογραφία το in.gr από προσομοίωση αλλά δε τη βρίσκω.

Δημοσ.
Ρε συ φίλε η Ελλάδα από γεωγραφικής θέσεως έχει άφθονα νερά, ασχέτως αν εμείς έχουμε αποξειράνει τις λίμνες και τα χύνουμε στην θάλασσα.

Τι εννοείς από γεωγραφικής απόψεως? Μεσογειακό κλίμα σημαίνει ξηρό καλοκαίρι... τι νερά να μαζέψουμε για ηλεκτρικό ρεύμα? δεν είμαι ειδικός αλλά απ ότι ξέρω δεν υπαρχουν σπουδαίες δυνατότητες για παραγωγή ρεύματος από νερό. Τα μικρά φράγματα είναι καλά για άρδευση όχι για ενέργεια.

Για την Θεσσαλία, το πρόβλημα οφείλετε στην καλιέργεια βαμβακιού το οποίο είναι ιδιαίτερα υδρόφιλο...

Βαμβάκι χαμηλής ποιότητας το οποίο επιδοτείτε με χρήματα Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Δημοσ.

Το παράδειγμα μου αφορούσε τη Σέριφο. Θέλανε να τοποθετήσουνε 87 ανεμογεννήτριες πάνω από το κεντρικό λιμάνι. Είχε μια φωτογραφία το in.gr από προσομοίωση αλλά δε τη βρίσκω.

Καλά σε αυτή την περίπτωση παίζονται και επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν πήγαν να βάλουν στο λιμάνι της ανεμογενήτριες...

Απλα το ιn.gr έχει λόγους να τα λέει αυτά.

Και δεν μου λες σε παρακαλώ, τι φταίει ο κάτοικος της Μεγαλόπολης να παράγει ηλεκτρισμό για την Σέριφο?

Δημοσ.
Και δεν μου λες σε παρακαλώ, τι φταίει ο κάτοικος της Μεγαλόπολης να παράγει ηλεκτρισμό για την Σέριφο?

Τότε να κλείσουνε το εργοστάσιο? Τόσοι άνθρωποι (και από Τρίπολη) απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στο θερμοηλεκτρικό της Μεγαλόπολης.

Όσο για τη Σέριφο, αλλά και κάθε νησί, δεν είναι ότι καλύτερο να πηγαίνεις διακοπές για το φυσική ομορφιά και αντί αυτού να βλέπεις 50-100 φτερωτές να γυρνάνε πάνω από το κεφάλι σου.

Δημοσ.

Εν το μεταξύ δεν είναι γελοίο να κλείνουνε τις δημόσιες υπηρεσίες από τις 12? Τόσος κόσμος δουλεύει μέχρι τις 4-5 το απόγευμα στον ιδιωτικό τομέα.

Αμαρτία. Λες και οι δημόσιοι υπάλληλοι δε θα ανάψουν κλιματιστικό οταν γυρίσουν σπίτι πιο νωρίς. :mad:

Δημοσ.
Ναι πες στη γιαγιά να ανοίξει την πόρτα μόνη της και τα ξαναλέμε. Και μη μου πεις να μάθει, θα βγει στην τηλεόραση να λέει ότι το κακό κράτος δεν ανοίγει τις πόρτες όπως παλιά.

Η γιαγιά πρέπει να την μάθουμε να ανοίγει μόνη της την πόρτα, αλλά μην νομίζεις, δεν μετακινούνται πολλές γιαγιάδες με το τραμ.

Δυστυχώς περισότεροι είναι οι νεώτεροι οι οποίοι αδιαφορούν...

Στο κάτω κάτω εσύ δεν θα άνοιγες την πόρτα μιάς γιαγιάς, και ποιός δεν θα την άνοιγε...

Ρε συ, μήπως φταίνε οι γιαγιάδες για το πρόβλημα ????

.

Δημοσ.
Δεν χρειάζονται μεγάλα ποτάμια. Χαράδρες χρειάζονται και να σου το φράγμα.

Γάλλοι και Ελβετοί έχουν γεμίσει φράγματα…..δεν είναι χαζοί.

Όσο για τα αιολικά πάρκα, καλά είναι αλλά δεν σου προσφέρουν ότι μια νέα λίμνη (επί παραδείγματι λίμνη Πλαστήρα, Αλιάκμονα)

Μόνο που πήγα στη Ζυρίχη Ιούλιο μήνα και έβρεχε. Δεν είναι μόνο τα βουνά και οι χαράδρες, πρέπει να υπάρχει και νερό. Και από τη στιγμή που στην Ελλάδα ΔΕΝ βρέχει (πράγμα που θα εντείνεται στο μέλλον) το να ψάχνεσαι για περισσότερα υδροηλεκτρικά είναι άτοπο.

Από άποψης μετεωρολογικής, έχουμε νερά όμως; Αν δε βρέξει, που θα τα βρούμε; Από τις πηγές ή θα κάνουμε έρευνες για υπόγεια ύδατα;

Την είδα τη φωτογραφία. Ίσως θα μπορούσε να βρεθεί άλλη τοποθεσία, ίσως η φωτογραφία ήταν υπερβολική, ίσως οι 87 γεννήτριες είναι πολλές. Αν τους έβαζαν 30 σε άλλο σημείο θα δέχονταν; Εδώ διαμαρτύρονταν ότι θα περνούσαν μεγάλα φορτηγά και έχουν στενούς δρόμους. Ό,τι να 'ναι δηλαδή αρκεί να μη γίνει κάτι.

Τότε να κλείσουνε το εργοστάσιο? Τόσοι άνθρωποι (και από Τρίπολη) απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στο θερμοηλεκτρικό της Μεγαλόπολης.

Όσο για τη Σέριφο, αλλά και κάθε νησί, δεν είναι ότι καλύτερο να πηγαίνεις διακοπές για το φυσική ομορφιά και αντί αυτού να βλέπεις 50-100 φτερωτές να γυρνάνε πάνω από το κεφάλι σου.

Και γιατί να τρώνε τη ρύπανση στη Μεγαλόπολη για τους άλλους;

Η γιαγιά πρέπει να την μάθουμε να ανοίγει μόνη της την πόρτα, αλλά μην νομίζεις, δεν μετακινούνται πολλές γιαγιάδες με το τραμ.

Δυστυχώς περισότεροι είναι οι νεώτεροι οι οποίοι αδιαφορούν...

Στο κάτω κάτω εσύ δεν θα άνοιγες την πόρτα μιάς γιαγιάς, και ποιός δεν θα την άνοιγε...

Ρε συ, μήπως φταίνε οι γιαγιάδες για το πρόβλημα ????

Όχι, δε φταίνε οι γιαγιάδες. Αλλά μόνο αυτές θα ακούγονταν στα τρομολαγνικά και καταστροφολογικά δελτία οπότε θα αποσύροταν το μέτρο.

Δημοσ.

Τα υδροηλεκτρικά και γενικά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καλύπτουν φορτία βάσεως. Δεν γίνεται να περιμένουμε από αυτά να καλύψουνε φορτία αιχμής όπως αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα τις τελευταίες μέρες. Αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα.

Δημοσ.

παιδια θελει προσοχη με τους λογαριασμους.αλλα γραφει το ρολοι και αλλο ο λογαριασμος.ο γειτονας μου απο κατω πληρωνε παντα 60 ευρω.τωρα του ηρθε 110.τρελαθηκε.περνει το λογαριασμο παει κατω και βλεπει το ρολοι ειχε γραψει πολυ λιγοτερο απο το λογαριασμο.

πηγε δεη εγινε της ποπης και φυσικα δεν πληρωσε το ποσο.σε ποσους χιλιαδες χρηστες να το κανουν αυτο.κανεις δεν κοιταει το ρολοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...