Physics_Rulez Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Επίσης: "Νέο "ηλεκτροσόκ" ετοιμάζει η ΔΕΗ στους καταναλωτές μέσα στο καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης ζητά αυξήσεις στα τιμολόγια πολλαπλάσιες του πληθωρισμού. Αυτά ενώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν γίνει αυξήσεις από 3,55 έως 6,5% στα τιμολόγια, έως 56% στο πάγιο και 15% στις νέες συνδέσεις. Μάλιστα, ο κύριος Αθανασόπουλος προτείνει να μπει και ρήτρα καυσίμων, δηλαδή μηχανισμός αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμολογίων κάθε φορά που αυξάνονται τα καύσιμα." mega Και όσοι δεν το ξέρατε, η μαμά ΔΕΗ μετά από τόσα χρόνια μαμ μαμ και χρούτσου χρούτσου, δεν είναι κερδοφόρα. Άλλος για δημόσιο; (πως λέμε "άλλος για το φεγγάρι;")
naftis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι καταναλωτικό με τα όλα του. ps Πήγαινε στην ερώτηση 2 και επέλεξε τη σωστή απάντηση!!! αχαχαχ Ακόμα είσαι στις Αρχές της Οικονομικής Θεωρίας, αν το περάσεις το μάθημα και πας παραπάνω θα δεις και άλλα ενδιαφέροντα. πχ και οι άλλες επιλογές είναι καταναλωτικά αγαθά, αλλά είναι διαρκή καταναλωτικά αγαθά!!! Το κράτος υποχρεούτε να φροντίζει το σύστημα να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω της ΔΕΗ και των άλλων εναλακτικών τελευταία. Σε περιόδους κρίσης, κύνδυνος black out, αυτοί που υποστηρίζουν ότι μπορούν να καταναλώνουν όσο θέλουν εφόσον πληρώνουν, θα πρέπει να δεχτούν και μεγάλη αύξηση της τιμής, αγορά-πώληση διαμόρφωση τιμής. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι δέχονται την μείωση της κατανάλωσης, ουσιαστικά δεν δέχονται την αύξηση της τιμής, και δέχονται την διαχείρηση,για ορισμένο χρονικό διάστημα, κατά κάποιο τρόπο από το κοινωνικό σύνολο. Εν πάσει περιπτώσει η κατανάλωση ενός kw πάνω από το όριο αντοχής (για παράδειγμα) του συστήματος θα επιφέρει μεγάλες ζημιές στο σύστημα διανομής. άρα χρειαζόμαστε έναν ρυθμιστή που είναι η πολιτεία, και συμβουλεύει να γίνει οικονομία στην κατανάλωση για μια χ χρονική περίοδο. Η συμπεριφορά αυτή, κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα να αντιμετωπισθεί και σαν κοινωνικό αγαθό. Θα πρέπει λοιπόν το οριακό κοινωνικό κόστος της παραγωγής του ηλεκτρ. ρεύματος να είναι ίδιο με το οριακό κοινωνικό όφελος, για να έχουμε ισοροπία.
naftis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Γιατί να νοιαστώ εγώ για μια επιχείρηση που μόνο έσοδα προσφέρει στο κράτος??? Αυτοί που τα παίρνουν τα έσοδα να νοιαστούν, εγώ χέστηκα. Και να σου πω γιατί δεν μου καίγεται καρφάκι για την ΔΕΗ ή για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία? Γιατί θα ΕΠΡΕΠΕ να μας δίνουν το ρεύμα στο κόστος και όχι να προσπαθούν να βγάλουν λεφτά. Και γιατί μου την σπάει που στο λογαριασμό τους πληρώνω για 3 κωλ0κάναλα (ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ3) τα οποία πραγματικά δεν τα έχω δει ποτέ. Αλλά βλέπεις δεν γίνεται να τα κλείσουν τα καναλάκια αυτά γιατί κάποιοι είναι βολεμένοι εκεί και γιατί άλλους τους βολεύει στο ξέπλυμα "απλύτων". Σε πείραξε η ζέστη ! .
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μην ανησυχείς naftis, έχω πάει πολύ παρακάτω Εξαρτάται απο ποια οπτική γωνία το βλέπεις! Όντως μια χαρά τα είπε ο Σιούφας και ναι το δέχομαι να πληρώσω τη σπατάλη μου. Το θέμα μας είναι όμως η κακοδιαχείρηση και οι αυξήσεις: Εγώ, ο πολίτης που τόσα χρόνια πληρώνω, δεν δέχομαι blackouts, ούτε απειλές για blackouts, ούτε επιπλέον αυξήσεις για να καταστήσω κερδοφόρα τη ΔΕΗ, η οποία είχε χρόνια ολόκληρα την ευκαιρία να στρώσει το ελλειμματικό της.
kostastnt Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Σε πείραξε η ζέστη ! . Σίγουρα σε πείραξε η μαλxxxx εσένα...
KWSN_Men Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Να υπενθυμίσω μόνο ότι πριν όχι και πολλά χρόνια, η ΔΕΗ ήταν η πιο κερδοφόρα ΔΕΚΟ.
platongr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό "εν ανεπαρκεία" ... . Άμα δεν μας φτάνει να σταματήσουμε να το πουλάμε στους "ξένους". Να το κρατήσουμε για τον εαυτό μας !! Είμαι και εγώ της άποψης ότι αφού πληρώνω ότι καταναλώνω, θα κάνω ότι θέλω. Κάποτε είχαν πει ότι θα έβαζαν και πρόστιμα σε αυτούς που κάνουν μεγάλη κατανάλωση. Να βάλουν πρόστιμα στον εαυτό τους για τις αυξομειώσεις και τις ζημιές που έχουν προκαλέσει, ούτε που το σκέφτηκαν.
grigas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Στην Κίνα που έχουν 1.000.000.000+ ανθρώπους γιατί δεν έχουν τέτοια προβλήματα? H Κίνα σε πληροφορώ ίδρυσε κάτι σαν ενεργειακή αστυνομία η οποία επιβάλλει την ρύθμιση των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς και όχι χαμηλότερα και έδωσε τη δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους να μην φοράνε κουστούμι το καλοκαίρι αλλά tshirt έτσι ώστε να μην παραπονιούνται για τη ζέστη...καπιτιταλιστικός κομμουνισμός rulez em all Από τη στιγμή που τους πληρώνω θα κάνω ότι θέλω. Ούτε το pc θα κλείσω, ούτε τις λάμπες θα προσέχω και θερμοσίφωνα θα ανάβω όποτε γουστάρω, και πλυντήριο 3 το μεσημέρι θα βάλω και εννοείτε ότι θα έχω όλη μέρα τα κλιματιστικά ανοιχτά. Αφού τους στάζω κάθε τρεις και λίγο 70-90 Ευρώ να πέφτει το ρεύμα όλη μέρα για να την κλείσουν την κωλ0εταιρεία τους.... Κοίτα...επειδή οι πίνακες του σπιτιού σου είναι σίγουρα με κάποιον ετεροχρονισμό, άμα τα ανάψεις ΟΛΑ μαζί στάνταρ θα σου πέσουν οι ασφάλειες...κάπως έτσι είναι και η κατάσταση με τη ΔΕΗ, καλώς οι κακώς αν αρχίσουμε να ζητάμε όλοι το max δεν αντέχει το δίκτυο.
naftis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μην ανησυχείς naftis, έχω πάει πολύ παρακάτω Εξαρτάται απο ποια οπτική γωνία το βλέπεις! Όντως μια χαρά τα είπε ο Σιούφας και ναι το δέχομαι να πληρώσω τη σπατάλη μου. Το θέμα μας είναι όμως η κακοδιαχείρηση και οι αυξήσεις: Εγώ, ο πολίτης που τόσα χρόνια πληρώνω, δεν δέχομαι blackouts, ούτε απειλές για blackouts, ούτε επιπλέον αυξήσεις για να καταστήσω κερδοφόρα τη ΔΕΗ, η οποία είχε χρόνια ολόκληρα την ευκαιρία να στρώσει το ελλειμματικό της. Καλημέρααα. Ειλικρινά χαίρομαι για "το παρακάτω" Δεν ξέρω τι είπε ο Σιούφας, καταλαβαίνω ότι συμφώνησε μαζί μου... Πάντως το ότι δέχεσαι να πληρώσεις την σπατάλη σου, χωρίς να ξέρεις πόσο, είναι ανησυχητικό... γιατί αυτό μπορεί να είναι ένα επιπλέον εργαστασιο της ΔΕΗ. Αυτό είναι ουσιαστικά, για να καλυφθεί η απότομη άνοδος της κατανάλωσης η ΔΕΗ πρέπει να λειτουργήσει μια μονάδα παραγωγής για μερικές ώρες-μέρες. Αυτό λοιπόν το capacity θα είναι σε αδράνεια τον υπόλοιπο χρονο. Θα πληρώνουμε λοιπόν σαν κοινωνία-οικονομία όλο αυτό το κόστος? ή είναι προτιμότερο να κάνουμε ορθολογικη χρήση τις ώρες αιχμής? Πάντως κανείς ιδιώτης δεν θα δεχόταν να σου κάνει την χάρη... όσο και να πλήρωνες... Αλλο η διαρκής κακοδιαχείρηση που συμφωνώ ότι υπάρχει, και άλλο η διαχείρηση της ηλεκτρ. ενέργειας σε ώρες κρίσιμες.
naftis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Σίγουρα σε πείραξε η μαλxxxx εσένα... ΓΡΗΓΟΡΑ !!! ΣΤΟ AIRCONDITION !!!
naftis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 H Κίνα σε πληροφορώ ίδρυσε κάτι σαν ενεργειακή αστυνομία η οποία επιβάλλει την ρύθμιση των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς και όχι χαμηλότερα και έδωσε τη δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους να μην φοράνε κουστούμι το καλοκαίρι αλλά tshirt έτσι ώστε να μην παραπονιούνται για τη ζέστη...καπιτιταλιστικός κομμουνισμός rulez em all ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ !!! πριν φύγεις να πιούμε κανα εσπρεσάκι...
naftis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Νομίζω ότι υπάρχει ένα μπερδεμα. Αλλο η κακοδιαχείρηση των δημοσιων οργανισμών και άλλο η περίοδος κρίσης που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς. Για την ΔΕΗ, θέλω να πω ότι ο Αθανασόπουλος, ο καινούργιος διοικητής, μου εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν είναι αφισοκολητής κόματος, ούτε και κρατικοδίαιτος. Μην ξεχνάμε επίσης και τους τεχνικούς της ΔΕΗ σαν αυτόν που πέθανε ένα χειμώνα (πριν 4-5 χρόνια) πάνω στην κολώνα που δούλευε, αλλά και άλλους. Οι άχρηστοι είναι το πρόβλημα.
kostastnt Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 H Κίνα σε πληροφορώ ίδρυσε κάτι σαν ενεργειακή αστυνομία η οποία επιβάλλει την ρύθμιση των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς και όχι χαμηλότερα και έδωσε τη δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους να μην φοράνε κουστούμι το καλοκαίρι αλλά tshirt έτσι ώστε να μην παραπονιούνται για τη ζέστη...καπιτιταλιστικός κομμουνισμός rulez em all Κοίτα...επειδή οι πίνακες του σπιτιού σου είναι σίγουρα με κάποιον ετεροχρονισμό, άμα τα ανάψεις ΟΛΑ μαζί στάνταρ θα σου πέσουν οι ασφάλειες...κάπως έτσι είναι και η κατάσταση με τη ΔΕΗ, καλώς οι κακώς αν αρχίσουμε να ζητάμε όλοι το max δεν αντέχει το δίκτυο. Μακάρι να είχαμε τέτοια αστυνομία. Αλλά να κυνηγούσε πρώτα τα εργοστάσια και όσους τα έχουν κάνει πλακάκια με την ΔΕΗ και μετά εμένα. Σπίτι μου μερικές φορές μπορούν να δουλέψουν όλα μαζί. Είχα βάλει θερμοσίφωνα, pc και 2 κλιματιστικά (12000 και 9000BTU) και το ρεύμα δεν έπεσε. Πριν από καμιά βδομάδα που το ξαναδοκίμασα το ρεύμα έπεσε. ΥΓ. Θα μπορούσα να έχω και τριφασικό.
spirosta Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Και φυσικά όλοι ξέρουν ότι ο τριφασικό είναι και λίγο πιο φτηνο... Και δεν σε περιορίζει στα 32-40A αλλά μπορείς να φτάσεις πάνω από τα 3*25=75Α
MariaTs. Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Και μετά από όλα όσα διάβασα θυμήθηκα αυτό που μου έλεγε ο άντρας μου για μια γιαγιά στο χωριό του όταν είχε πάει η ΔΕΗ πολλά χρόνια πίσω να ηλεκτροδοτήσει. Ήταν απ'τα τελευταία χωριά που ηλεκτροδοτήθηκαν. Ανάβαν στο σπίτι την λάμπα και η γιαγιά πεταγόταν κι έλεγε: "Κλείστο παιδάκι μου μη σωθεί" (μην τελειώσει)!!! Που να'ξερε η συγχωρεμένη τι γίνεται αρκετά χρόνια μετά!!! Περί του νυχτερινού ξανά-ματά-λέω ότι δεν ισχύει καμία έκπτωση. Λόγια για εφέ είναι και τίποτε άλλο! Ποια νοικοκυρά θα καθίσει να κάνεις τις δουλειές της στις 11 το βράδυ όταν η φύση ησυχάζει κι αν η γειτονιά είναι τόσο βλαμμένη ώστε να μην ενοχλείτε απ'την ηλεκτρική σκούπα, το πλυντήριο, τον αποροφητήρα; Εγώ δεν το κάνω αν και είμαι οικονόμα! Απ'τις 11 και μετά θέλω να κάθομαι στο μπαλκόνι μου και την δροσιά μου κι όχι να είμαι με την ηλεκτρική στο χέρι ή να'χω το νου στο πληντύριο πότε θα τελειώσει!!! Δεν ξέρουν που τα βρίσκουν τα κουλά και μας τα λένε η ΔΕΗ κι ο ΟΤΕς, για τάχαμου ώρες οικονομίας! :twisted:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.