Προς το περιεχόμενο

Καλοκαίρι και συμβουλές για οικονομία στο ηλεκτρικό

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το έχω δει το σκηνικό στην κρεαταγορά "Μελέτης" στη Νίκαια την παλιά μου γειτονιά:

ένοπλοι αλβανοί μπήκαν μέσα (Σάββατο πρέπει να 'τανε, πολύς κόσμος) και νόμιζαν ότι θα ήταν μια τυπική ληστεία. Μόνο που εκεί μέσα έχει πάνω από 30 χασάπηδες, όλοι Πειραιώτες, τα καλύτερα παιδιά. Και στο τέλος κατέληξαν να είχαν βάλει τα κλάματα οι τύποι και έλεγαν οι ίδιοι να φωνάξουνε την αστυνομία! Μόνο που κανείς δεν βιαζόταν να το κάνει, αφού από καιρό παρακαλούσαν να γίνει καμιά ένοπλη ληστεία, και το σκηνικό μετατράπηκε σε σκέτη παρωδία. Πολύ γέλιο η υπόθεση, το είχε δείξει και στις ειδήσεις.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ηρεμήστε ρε παίδες, για διακοπές ηλεκτρικού μιλάμε...

Και δεν μιλάμε για νορμάλ καταστάσεις, μιλάμε για 40+ βαθμούς, ακραίες καταστάσεις δηλαδή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύει πληρώνω αρα καταναλώνω όσο γουστάρω...

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό "εν ανεπαρκεία" και πρέπει να σεβόμαστε και τους άλλους είναι απλά θέμα κοινωνικής ευθύνης, και όχι πληρώνω και καταναλώνω.

.

Δημοσ.
Ηρεμήστε ρε παίδες, για διακοπές ηλεκτρικού μιλάμε...

Και δεν μιλάμε για νορμάλ καταστάσεις, μιλάμε για 40+ βαθμούς, ακραίες καταστάσεις δηλαδή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύει πληρώνω αρα καταναλώνω όσο γουστάρω...

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό "εν ανεπαρκεία" και πρέπει να σεβόμαστε και τους άλλους είναι απλά θέμα κοινωνικής ευθύνης, και όχι πληρώνω και καταναλώνω.

.

Λάθος κάνεις. Από την στιγμή που η ΔΕΗ είναι κερδοφόρα και δεν παρέχει κάποια υπηρεσία ΑΛΛΑ πουλάει κάποια υπηρεσία, δικαιώμα μου είναι να κάνω χρήση της υπηρεσίας όπως εγώ θέλω.

Στο Ντουμπάι που έχει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα γιατί δεν έχουν πρόβλημα με το ρεύμα?

Στην Κίνα που έχουν 1.000.000.000+ ανθρώπους γιατί δεν έχουν τέτοια προβλήματα?

Δημοσ.
Λάθος κάνεις. Από την στιγμή που η ΔΕΗ είναι κερδοφόρα και δεν παρέχει κάποια υπηρεσία ΑΛΛΑ πουλάει κάποια υπηρεσία, δικαιώμα μου είναι να κάνω χρήση της υπηρεσίας όπως εγώ θέλω.

Στο Ντουμπάι που έχει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα γιατί δεν έχουν πρόβλημα με το ρεύμα?

Στην Κίνα που έχουν 1.000.000.000+ ανθρώπους γιατί δεν έχουν τέτοια προβλήματα?

"Πουλάει" εννοείς ότι αν θέλει δεν πουλάει. Γιατί είναι κάποιος υποχρεωμένος να πουλάει ? Οι φίλοι μας οι Αραβες και άλλοι πωλητές, απλά ανεβάζουν τις τιμές, ή μειώνουν τις ποσότητες πώλησης, και κάνεις τελικά οικονομία. ΕΔΩ είναι η μεγάλη διαφορά η ΔΕΗ δεν ανεβάζει την τιμή τις ώρες αιχμής, κακώς κατά την γνώμη μου. Άρα λοιπόν αν η τιμή τις ώρες αιχμής ανέβαιναν θα μίλαγες διαφορετικά (λογικά σκεπτόμενος βέβαια).

Έτσι λοιπόν επειδή το σύστημα είναι σε σχεδόν overload κατάσταση, καλείσαι να προσέξεις...

Στο Ντουμπαι οι εγκαταστάσεις έχουν φτιαχτει για 40+ By default.

Την Κίνα τι μας την λές ???? εκεί τα συστήματα ασφαλείας είναι για τα μπάζα, οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι, το ρεύμα θα τους νοιάξει????

Κάθε τόσο ανατινάζονται ορυχεία από βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν προβλήματα????

Δημοσ.
η ΔΕΗ δεν ανεβάζει την τιμή τις ώρες αιχμής, κακώς κατά την γνώμη μου

Πως το πες αυτό;;;

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ παρά να σε ρωτήσω σε ποια χώρα ζείς.

Η ΔΕΗ μια χαρά ανεβάζει την τιμή σε ώρες αιχμής και αυτό κάνει εδώ και χρόνια. (και καλά κάνει έκπτωση σε ώρες μη αιχμής, αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πλέον). Απορώ από που έβγαλες το αντίθετο συμπέρασμα.

Δημοσ.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό "εν ανεπαρκεία"

.

Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι καταναλωτικό με τα όλα του.

ps

Πήγαινε στην ερώτηση 2 και επέλεξε τη σωστή απάντηση!!! αχαχαχ :mrgreen:

Δημοσ.

Εγώ έχω τεράστιο πρόβλημα με τη ζέστη. Δεν την αντέχω με την καμία. Αντιθέτως δώσε μου πολικές θερμοκρασίες και πάρε μου τη ζωή!!! Το χειμώνα δεν ανοίγω σχεδόν ποτέ καλοριφέρ. Αντιθέτως το καλοκαίρι και τα 3 toshibaκια μου δουλεύουν στο φουλ. Πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου βέβαια σε λογαριασμούς αλλά δεν την παλεύω αλλιώς. Πριν από λίγο που ήρθα έβαλα το τέρας των 21.000 btu να καίει στους 17 και το μεσαίο του γραφείου μου επίσης στους 17. Μόλις πιάσει σταλακτίτες το ταβάνι θα κλείσω το μεγάλο :). Δώσε μου ψύχος και πάρε μου την ψυχή.

Δημοσ.
Πως το πες αυτό;;;

Η ΔΕΗ μια χαρά ανεβάζει την τιμή σε ώρες αιχμής και αυτό κάνει εδώ και χρόνια. (και καλά κάνει έκπτωση σε ώρες μη αιχμής, αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πλέον). Απορώ από που έβγαλες το αντίθετο συμπέρασμα.

To αν κάνεις οικονομία στο Ηλεκτρικο δεν το κάνεις για την ΔΕΗ. Το κάνεις κυριως για δικο σου ώφελος. Το κάνεις για να μειώσεις το CO2 που σου αναλογεί και για να ωφελήσεις την χώρα σου μιας και η ενέργεια είνα κατα κύριο λογο εισαγώμενη.

Η ΔΕΗ όσο και να την κράζεις επειτελεί (ευτυχώς ακομη) και κοινωνικό εργο και καλά κάνει.Σκεψου το και αυτο λίγο.

Δημοσ.
Εγώ έχω τεράστιο πρόβλημα με τη ζέστη. Δεν την αντέχω με την καμία. Αντιθέτως δώσε μου πολικές θερμοκρασίες και πάρε μου τη ζωή!!! Το χειμώνα δεν ανοίγω σχεδόν ποτέ καλοριφέρ. Αντιθέτως το καλοκαίρι και τα 3 toshibaκια μου δουλεύουν στο φουλ. Πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου βέβαια σε λογαριασμούς αλλά δεν την παλεύω αλλιώς. Πριν από λίγο που ήρθα έβαλα το τέρας των 21.000 btu να καίει στους 17 και το μεσαίο του γραφείου μου επίσης στους 17. Μόλις πιάσει σταλακτίτες το ταβάνι θα κλείσω το μεγάλο :). Δώσε μου ψύχος και πάρε μου την ψυχή.

Γι αυτό λέγεσαι chill?

Δημοσ.
To αν κάνεις οικονομία στο Ηλεκτρικο δεν το κάνεις για την ΔΕΗ. Το κάνεις κυριως για δικο σου ώφελος. Το κάνεις για να μειώσεις το CO2 που σου αναλογεί και για να ωφελήσεις την χώρα σου μιας και η ενέργεια είνα κατα κύριο λογο εισαγώμενη.

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου, και το είπα και σε άλλο thread. Μη βγάλουμε όμως τη ΔΕΗ αθώα περιστερά... αυτό είναι το θέμα.

Η ΔΕΗ όσο και να την κράζεις επειτελεί (ευτυχώς ακομη) και κοινωνικό εργο και καλά κάνει.Σκεψου το και αυτο λίγο.

Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς γιατί λειτουργεί σε ελεγχόμενη από το κράτος μονοπωλιακή αγορά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μόνο που επιτελεί η ΔΕΗ είναι να θρέφουμε χιλιάδες κοπρόσκυλα, που φυσικά δεν είναι τα μοναδικά. Το ζενίθ της αθλιότητας ολοκληρώνεται με ιδιώτες τους οποίους τους πληρώνουμε σε χρυσάφι, αλλά τα ίδια τα ηλεκτρολογάκια των εργολάβων πληρώνονται με ψίχουλα. Θέλουν και βοήθεια από ιδιώτες, προφανώς αν είναι δυνατόν να τους πληρώνουμε και σκλάβους για να μην δουλεύουν καθόλου!

Κάτι σαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που οι μόνιμοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να δουλεύεις και αντίθετα θέλανε και ιδιωτικούς "παρακατιανούς" (έτσι ακριβώς τους συμπεριφέρονται) για να το παίζουν αφεντικά και να ξεχάσουν τα εργαλεία τους για πάντα. Το υπέρτατο της τεμπελιάς.

Η απελευθέρωση της αγοράς είναι μονόδρομος, αυτό ισχύει για όλα τα πολιτισμένα κράτη του δυτικού κόσμου. Θέλουμε να επιλέγουμε, όχι να μας επιβάλλουν. Κάποιος θα τα οικονομάει και πάλι, αλλά τουλάχιστον θα έχω το δικαίωμα της επιλογής.

Δημοσ.
Γι αυτό λέγεσαι chill?

Δεν το χα σκεφτεί ποτέ αυτό :D!!!! Θεός φίλε το nick μου τώρα με αντιπροσωπεύει ακόμα περισσότερο xD!!!!

Δημοσ.

Γιατί να νοιαστώ εγώ για μια επιχείρηση που μόνο έσοδα προσφέρει στο κράτος??? Αυτοί που τα παίρνουν τα έσοδα να νοιαστούν, εγώ χέστηκα.

Και να σου πω γιατί δεν μου καίγεται καρφάκι για την ΔΕΗ ή για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία? Γιατί θα ΕΠΡΕΠΕ να μας δίνουν το ρεύμα στο κόστος και όχι να προσπαθούν να βγάλουν λεφτά. Και γιατί μου την σπάει που στο λογαριασμό τους πληρώνω για 3 κωλ0κάναλα (ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ3) τα οποία πραγματικά δεν τα έχω δει ποτέ. Αλλά βλέπεις δεν γίνεται να τα κλείσουν τα καναλάκια αυτά γιατί κάποιοι είναι βολεμένοι εκεί και γιατί άλλους τους βολεύει στο ξέπλυμα "απλύτων".

Δημοσ.
Πως το πες αυτό;;;

Λοιπόν,

Στην Ελλάδα ζω, αλλα ρίχνω και καμιά ματιά γύρω μου,

Η ΔΕΗ έχει έκπτωση στα νυχτερινά τιμολόγια, αλλά δεν έχει αυξημένες τιμές στις ώρες αιχμής, ρίξε μια ματιά:

http://www.dei.gr/ecportal.asp?id=1020&nt=19&lang=1

Αρα το συμπέρασμα το έβγαλα από τον τιμοκατάλογο της ΔΕΗ, τι άλλο νάκανα?!!

όταν λοιπόν η ζήτηση φτάνει στα ύψη, πχ 30% πάνω από την συνηθισμένη η ΔΕΗ δεν κάνει αύξηση 25-30-35%. Η τιμή ρεύματος παραμένει σταθερή.

Δημοσ.

Είπες οτι:

η ΔΕΗ δεν ανεβάζει την τιμή τις ώρες αιχμής

Και εγώ σου λέω οτι είναι το μόνο που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Κάνει αυξήσεις "πετσοκόβω" κάθε χρόνο στις τιμές σε ώρες αιχμής, άμεσα και έμμεσα και δίνει ψευτοεκπτώσεις σε ώρες μη αιχμής. Λες και θα βάλω το πλυντήριο να πλένει τα χαράματα να με κυνηγάει όλη η πολυκατοικία. Και αν ξεπεράσεις τις κιλοβατώρες που ορίζουν σαν σημείο εισόδου εξόδου στην -πραγματικός πόνος- επόμενη κλίμακα χρέωσης, ζήτω που κάηκες.

"Αν ξεπεράσετε τις τάδε κιλοβατώρες, η χρέωση διπλασιάζεται" και άλλα τέτοια ωραία έγιναν πριν λίγους μήνες. Δεν είδατε τη διαφορά στο λογαριασμό σας; Εκεί που πλήρωνα 60-70 τώρα πληρώνω 100

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...