21century Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Τεελυταία έχει ακουστέι η λέξη 'μετακύλιση' φορτίου από τους υπεύθυνους της ΔΕΗ. Τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε χωρίς να μειώσουμε το βιωτικό μας επίπεδο τώρα με τις ζέστες. Οι πρακτικές συμβουλές αναφέρουν μερικά χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. 1ον ΤΟ κλιματισιτκό να λειτουργεί σε ώρες υψηλής ζέστης αλλα να το κλείνουμε όταν η θερμοκρασία είναι αποδεκτή και να το ανοίγουμε όταν αισθανθούμε ότι η εσωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει 2ον Μπορούμε να περιορίσουμε τις ενεργοβόρες συσκευές. Για παράδειγμα την κουζίνα με το φαγητό ή το θεμροσίφωνα να τον χρησιμοποιούμε σε ώρες μη αιχμής δηλαδή μετά τις 8 το απόγευμα ή να ανοίγουμε συσκευές σε ώρες που είναι εύκολο να κάνουμε δουλειά μας. Οι νοικοκυρές μπορούν να βάλουν πληντύριο το βράδυ για παράδειγμα. 3ον Καλό είναι το βράδυ όταν δεν βλέπουμε τηλεόραση ή όταν δεν χρησιμοποιούμε συσκευές να τις αφιαροούμε από την μπρίζα γιατί ακόμα και σε κατάσταση stanby καταναλώνει ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και για τους υπολογιστές μας που καλό είναι να κλείνουμε απο το πολύμπριζο. 4ον Περιορίζουμε την κατανλάωση ενέργειας όταν δεν την χρειαζόμαστε και ιδώις τις νυκτερινές ώρες..
MariaTs. Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 1. Kατεβάζεις τέντες, αν έχεις. 2. Κλείνεις πατζούρια και τζάμια (μπαλκονόπορτες - παράθυρα). 3. Καταργείς το ερκοντίσιον και τους ανεμιστήρες. 4. Πιάνεις την βεντάλια ή οποιοδήποτε χαρτικό για αέρα. 5. Και αφού θα είσαι μες το ολοσκόταδο για να μην σε βλέπει ο ήλιος, κυκλοφορείς άμα λάχει και γυμνός στο σπίτι. 6. Έχεις φροντίσει προηγουμένως να ασπρίσεις την ταράτσα ώστε να αντανακλά τον ήλιο. 7. Γεμίζεις την μπανιέρα με νερό και καταβρέχεσε όποτε αισθάνεσαι ότι ανεβάζεις θερμοκρασία. Για λόγους λειψιδρίας εννοείτε πως δεν την αδειάζεις. Κρατάς το νερό για τις δύσκολες ώρες. 8. Αν έχεις λουλούδια στο μπαλκόνι, ποτισέ τα με το νερό της μπανιέρας. Να μην πάει και χαμένο. 9. Κατέβασε τον γενικό διακόπτη και φώτισε το βράδυ τον χώρο με κεριά, λυχνάρια ή λάμπες πετρελαίου ή καντήλια (είναι το πιο οικονομικότερο όλων). Τέλος αυτό που λέει η ΔΕΗ οι νοικοκυρές να πλένουν και να μαγειρεύουν το βράδυ μετά τις 11 δεν νομίζω ότι ισχύει και τόσο. Γιατί ποιος ο λόγος τότε σε κάποια σπίτια να βάζουν... νυχτερινό ρεύμα για οικονομία. Aν θυμηθώ κι άλλα, θα τα σημειώσω!
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Aν υποθέσουμε ότι κάποιος απλός πολίτης αδιαφορεί παντελώς για το παριβάλλον, αλλά πληρώνει τα κέρατά του για τριτοκοσμικές υπηρεσίες, τότε το πιθανότερο είναι να κάνει εντελώς τα ανάποδα από αυτά που περιγράφεις φίλε μου. Να πάρει φωτιά και να καεί σύσσωμη η ΔΕΗ δεν νομίζω να τον πολυνοιάζει, ίσα-ίσα θα είναι μια ευκαιρία μέσω ενός φιάσκου να βάλει τις βάσεις για να της βάλει λουκέτο μια για πάντα. Αν και προσωπικά δεν μπορώ να πω πως αδιαφορώ για το περιβάλλον, για την ΔΕΗ αδιαφορώ στα σίγουρα. Δεν με νοιάζει αν "δεν έχουν προσωπικό", δεν μου καίγεται καρφί αν δεν τα βγάλουν πέρα, μία δεν δίνω αν θα καούν οι μετασχηματιστές, μία δεν δίνω για το αν θα μείνουν άνεργοι: με τα 2.200 που πλήρωσα στον τελευταίο λογαριασμό, ας αγοράσουν ποντίκια να τρέχουν μέσα σε τροχούς. Η ΔΕΗ είναι παράσιτο και πρέπει να την ξεφορτωθούμε. Πιο παράσιτο και από την Ολυμπιακή.
Sorath Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Νομίζω διάβασα οτι μην χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες. Οι ανεμιστήρες δεν έχουν σοβαρή κατανάλωση ρεύματος. Ένα απλό πηνίο είναι που γυρνάει την προπελίτσα. Δεν παράγει ούτε κρύο, ούτε ζεστό.
desolatorXT Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Νομίζω διάβασα οτι μην χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες. Οι ανεμιστήρες δεν έχουν σοβαρή κατανάλωση ρεύματος. Ένα απλό πηνίο είναι που γυρνάει την προπελίτσα. Δεν παράγει ούτε κρύο, ούτε ζεστό. Ο ανεμιστήρας καίει όσο μια λάμπα... @aigeas 2200 ???? wtf???? εμένα το pc μου δουλεύει 24/24 (κατεβαστήρι ) και δίνω 70 ευρώ λογαριασμό...:?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 2200 οι άθλιοι και δεν περίμεναν ούτε μέρα, το έκοψαν αμέσως (για να μην μπορώ να κάνω διακανονισμό και να τρέχω πανικόβλητος να προλάβω την τράπεζα). Τα πήραν με την ολόψυχη κατάρα μου και την ελπίδα να τους δω στην πλατεία Κλαυθμώνος, αφού πρώτα τα έτριψα στο αιδοίο της πιο χοντρής μου γάτας που είχε περίοδο. Υ.Γ Το pc δεν καίει τίποτα.
mamatecuba Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 κλείστε τα πισι το κλιματιστικό ανεβάστε το στους 25 και όχι στους 18-19 όπως κάποιοι παρανοικοί. Κλείστε την τηλεόραση...
Lucifer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Υ.ΓΤο pc δεν καίει τίποτα. Τι τροφοδοτικό έχεις, δεκάβατο;
kostastnt Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Από τη στιγμή που τους πληρώνω θα κάνω ότι θέλω. Ούτε το pc θα κλείσω, ούτε τις λάμπες θα προσέχω και θερμοσίφωνα θα ανάβω όποτε γουστάρω, και πλυντήριο 3 το μεσημέρι θα βάλω και εννοείτε ότι θα έχω όλη μέρα τα κλιματιστικά ανοιχτά. Αφού τους στάζω κάθε τρεις και λίγο 70-90 Ευρώ να πέφτει το ρεύμα όλη μέρα για να την κλείσουν την κωλ0εταιρεία τους....
dealer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 2200 οι άθλιοι και δεν περίμεναν ούτε μέρα, το έκοψαν αμέσως (για να μην μπορώ να κάνω διακανονισμό και να τρέχω πανικόβλητος να προλάβω την τράπεζα). Τα πήραν με την ολόψυχη κατάρα μου και την ελπίδα να τους δω στην πλατεία Κλαυθμώνος, αφού πρώτα τα έτριψα στο αιδοίο της πιο χοντρής μου γάτας που είχε περίοδο. Υ.Γ Το pc δεν καίει τίποτα. ΧαχΑχαχαχαχα!! εισαι θεος!
tolis_01 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 κλείστε τα πισι Αυτο το ατιμο δεν γινεται με τιποτα, οσο και να'χω προσπαθησει
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Τι τροφοδοτικό έχεις, δεκάβατο; Και δέκα χιλιάδες τροφοδοτικά να είχα, μικρότερος θα ήταν ο λογαριασμός. Αλλά πρέπει το χειμώνα κάθε βράδυ να φωτίζω το ολυμπιακό στάδιο για να δω καθαρά τα αίματα των Αλβανών όταν μου κάνουν επιδρομή. Στριφογυρίζουν με κάτι datsun του ''85 σαν τους γύπες γύρω από το πτώμα. Και επειδή η άμυνα με διακοσμητικό αντικείμενο δεν είναι ποινικό αδίκημα, έχω έναν διπλό πέλεκυ, ένα gladius, ένα saber, μία μεσαιωνική σφύρα και διάφορα άλλα μπιμπελό με τα οποία θα δυσκολευτώ σίγουρα στην επιλογή.
Lucifer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 έη, γίνεσαι ρατσιστής. αυτό είναι κακό γτ είσαι επιεικής με όλες τις υπόλοιπες φυλές.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Αλβανούς βλέπω. Αν έβλεπα Πακιστανούς θα έλεγα "Πακιστανοί". Αλλά αυτοί οι τελευταίοι είναι πάνω στα τρακτερ και κοιτάνε πως θα κάνουν καμιά δουλειά, αλλά βοηθάει βέβαια ότι στο Πακινσταν η ληστεία τιμωρείται με λιθοβολισμό. Να σου πω την αλήθεια το βράδυ που θα μου κάνουν την επιδρομή δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν πως κοιμούνται, ούτε που καβατζώνονται. Αν επιβιώσουν από τα Ροτβάιλερ, μου είναι αδιάφορη η εθνικότητά τους. Το σίγουρο είναι πως θα παρακαλάνε οι ίδιοι να πάρω την αστυνομία τηλέφωνο και αυτή οπωσδήποτε θα αργήσει, μιας και το αστυνομικό τμήμα εδώ αποτελείται από 2 μπάτσους. Το βράδυ μπορεί και να το κλείνουν εντελώς το τμήμα. Θα περάσουμε αξέχαστα!
Lucifer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Αν κάτσει να πιάσεις κάποιον πριν από μένα, κράτα μου τπτ. Κάπου πρέπει να υπάρχει ακόμα το poll "θα τρώγατε ανθρώπινο κρέας;".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.