IOCTL Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Έχετε εμπειρίες απο αυτή την αλυσίδα επισκευής αυτοκινήτων? Εγω απέκτησα σήμερα την πρώτη και δυστηχώς άσχημη. Πήγα το αμάξι εχτές το πρωί, τους είπα έχει αυτό αυτό και αυτό...και δεν παίρνει μπρός. (Τους είπα την βλάβη μιας και την είχα ξαναπάθει πέρυσι. Ενας αισθητήρας)!! Οκ μου λένε θα το τσεκάρουν. Κάντε και διαγνωστικό έλεγχο τους λέω... Πάω σήμερα να το πάρω... μου αλλάξανε μπουζί , φίλτρα και ένα σωρό μαλακιούλες , όχι αυτό που τους είπα και μου λένε όλα εντάξει. Το είχανε βάλει ήδη μπρός το πρωί που το πήρα. Υποπτεύθηκα. Πληρώνω ...φεύγω. Αποτέλεσμα. Το αμάξι πάλι δεν παίρνει μπροστά χωρίς να έχει διορθωθεί στο παραμικρό το πρόβλημα. Σκέφτομαι να πάω να κάνω φασαρία για τον χρόνο και το χρήμα που έχασα , αλλά είμαι σίγουρος δεν θα κερδίσω και πολλά...
lary7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Μη μου λες τετοια και αυριο θα πάω το δικό μου για φρένα (κοντα στο ΝΣΣ) σε ενα τετοιο. Ελπιζω η δικιά μου εμπειρία να ειναι καλύτερη απο την δικιά σου.
ata1983 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Έχετε εμπειρίες απο αυτή την αλυσίδα επισκευής αυτοκινήτων?Εγω απέκτησα σήμερα την πρώτη και δυστηχώς άσχημη. Πήγα το αμάξι εχτές το πρωί, τους είπα έχει αυτό αυτό και αυτό...και δεν παίρνει μπρός. (Τους είπα την βλάβη μιας και την είχα ξαναπάθει πέρυσι. Ενας αισθητήρας)!! Οκ μου λένε θα το τσεκάρουν. Κάντε και διαγνωστικό έλεγχο τους λέω... Πάω σήμερα να το πάρω... μου αλλάξανε μπουζί , φίλτρα και ένα σωρό μαλακιούλες , όχι αυτό που τους είπα και μου λένε όλα εντάξει. Το είχανε βάλει ήδη μπρός το πρωί που το πήρα. Υποπτεύθηκα. Πληρώνω ...φεύγω. Αποτέλεσμα. Το αμάξι πάλι δεν παίρνει μπροστά χωρίς να έχει διορθωθεί στο παραμικρό το πρόβλημα. Σκέφτομαι να πάω να κάνω φασαρία για τον χρόνο και το χρήμα που έχασα , αλλά είμαι σίγουρος δεν θα κερδίσω και πολλά... Αν τα φιλτρα και τα μπουζι που αλλαξαν ηταν προγραμματισμενα να αλλαξουν τοτε πηγαινε ηρεμα(παλι κραξιμο θελουν), αν στα αλλαξαν ως υπαιτια του προβληματος παρ'τους και σηκωσε τους, να μην τους ξεπλενει τιποτα. Βρισε, απειλησε αλλα μην τους αφηνεις. επιτελους πια δεν παιρνει μπρος το αμαξι και αλλαζουν μπουζι!!!!και φιλτρο!!!!ενω τους εχεις υποδειξει πιθανη βλαβη!!!ΕΛΕΟΣ
leftermann Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Μη μου λες τετοια και αυριο θα πάω το δικό μου για φρένα (κοντα στο ΝΣΣ) σε ενα τετοιο. Ελπιζω η δικιά μου εμπειρία να ειναι καλύτερη απο την δικιά σου. Στο συγκεκριμένο fit&go κοντά στον ΝΣΣ είχα πάει με πελάτη για να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο. Μου φάνηκαν πολύ σοβαρά άτομα, και γνώστες του αντικειμένου.
kage Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 εγω παλι το ηξερα μονο για ευθυγραμμισεις ζαντες λαστιχα
Timour21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Μα καλά, γιατί να πάει κάποιος σε ένα "πολυκατάστημα" αυτοκινήτων του στύλ -όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω- και όχι σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή έστω σε ένα απλό συνεργείο που δουλεύει με την συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων? Το διαγνωστικό που έχουν τα συγκεκριμένα συνεργεία είναι γενικό... θα βγάλει έναν κωδικό βλάβης (P0xxx) ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ έχει ανάψει το λαμπάκι του εγκεφάλου σου. Και έστω οτι βρίσκουν τον συγκεκριμένο αισθητήρα (ποιον αλήθεια??? ένα σύγχρονο αυτοκίνητο έχει δεκάδες αισθητήρες), νομίζεις οτι θα τον έχουν στο μαγαζί τους? ΟΧΙ, δεν τον έχουν, θα τον παραγγείλουν απο την αντιπροσωπεία και θα τον πληρώσεις - τελικά - ποιο ακριβά απο το αν πήγαινες σε ένα εξουσιοδοτημένο (που το πέρνει και με έκπτωση απο την αντιπροσωπεία). Αυτού του είδους τα "συνεργεία" είναι καλά για να σου αλλάξουνε τους υαλοκαθαριστήρες, να σου αλλάξουνε κανα καμένο γλόμπο από τα φώτα, να αλλάξουνε κανα λάδι, να σου πουλήσουνε κανα αυτοκολλητάκι "η παναγιά μαζί σου", τέτοια πράγματα. Για τα υπόλοιπα πηγαίνεις σε κάποιον που να γνωρίζει το αυτοκίνητο που έχεις.
kage Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 νομιζω οτι πιο ακριβα απο αντι/πεια δεν βρισκεις αλλου
spirosta Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 νομιζω οτι πιο ακριβα απο αντι/πεια δεν βρισκεις αλλου Συμφωνώ απόλυτα με αυτό.. Και επίσης έχεις δει τα παλικαράκια που δουλεύουν στις αντιπροσωπίες? Περισσότερα ξέρει η γιαγια μου παρά αυτά. Το μόνο που έχουν μάθει είναι μια ρουτίνα συντήρησης. Και αν δεν πετύχει αυτό φωνάζουν τον υπεύθνο που ξέρει. Και σου λέει.. Α φίλε θέλει καθάρισμα μπεκ. Κάνει το καθάρισμα και πάλι το ρελαντί στις 500 στροφές. Α φίλε τότε θέλουν άλλαγμα τα μπεκ 400 μόνο ευρώ. Και πας μετα στο συνεργείο στον γνωστό σου στη γειτονια που τόσα χρόνια τον απέφευγες γιατί και καλά πήγαινες στο "επίσημο" συνεργείο της Nissan που ήταν αξιόπιστο, και β'αζει που λες τον υπολογιστή στον εγκέφαλο και του λέει το μηχάνημα ότι το μίγμα δεν είναι σωστό. Και ρυθμίζει με μια βίδα το μίγμα και όλα τέλεια. Και το καλύτερο! Σε διώχνει και δεν παίρνει λεφτά. Έ όχι ρε! Θεώρησα τον εαυτό μου μαλάκα που τόσα χρόνια πήγαινα κάπου που εγώ ήξερα καλύτερα την μηχανολογία του αυτοκινήτου μου παρά αυτοί που το έφτιαχναν. Ε εδώ και μερικά χρόνια φίλτρα αέρος, αναθυμιάσεων, βενζίνης, λάδια μηχανής και τιμονιού, μπουζί, το ρελαντί, τακάκια και άλλα πολλά τα κάνω ΜΟΝΟΣ μου.. φυσικά δεν είμαι κανένας άσχετος και πολλά από αυτά που κάνω δεν πρέπει να κάνει κανένας που δεν έχει καθόλου σχέση με το αντικείμενο. Ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με τα φρένα. Ε από εκεί και πέρα το πάω και μια φορά το χρόνο στον γνωστό μου να το σηκώνει να σφίγει βίδες από ψαλίδια και να κάνει έναν παραπάνω έλεγχο. Του δίνω και χαρτζιλίκι και με προσέχει κιόλας. Κάτι τέτοιο στις αντιπροσωπίες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
kostastnt Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Συμφωνώ απόλυτα με αυτό.. Και επίσης έχεις δει τα παλικαράκια που δουλεύουν στις αντιπροσωπίες? Περισσότερα ξέρει η γιαγια μου παρά αυτά. Το μόνο που έχουν μάθει είναι μια ρουτίνα συντήρησης. Και αν δεν πετύχει αυτό φωνάζουν τον υπεύθνο που ξέρει. Και σου λέει.. Α φίλε θέλει καθάρισμα μπεκ. Κάνει το καθάρισμα και πάλι το ρελαντί στις 500 στροφές. Α φίλε τότε θέλουν άλλαγμα τα μπεκ 400 μόνο ευρώ. Και πας μετα στο συνεργείο στον γνωστό σου στη γειτονια που τόσα χρόνια τον απέφευγες γιατί και καλά πήγαινες στο "επίσημο" συνεργείο της Nissan που ήταν αξιόπιστο, και β'αζει που λες τον υπολογιστή στον εγκέφαλο και του λέει το μηχάνημα ότι το μίγμα δεν είναι σωστό. Και ρυθμίζει με μια βίδα το μίγμα και όλα τέλεια. Και το καλύτερο! Σε διώχνει και δεν παίρνει λεφτά. Έ όχι ρε! Θεώρησα τον εαυτό μου μαλάκα που τόσα χρόνια πήγαινα κάπου που εγώ ήξερα καλύτερα την μηχανολογία του αυτοκινήτου μου παρά αυτοί που το έφτιαχναν. Ε εδώ και μερικά χρόνια φίλτρα αέρος, αναθυμιάσεων, βενζίνης, λάδια μηχανής και τιμονιού, μπουζί, το ρελαντί, τακάκια και άλλα πολλά τα κάνω ΜΟΝΟΣ μου.. φυσικά δεν είμαι κανένας άσχετος και πολλά από αυτά που κάνω δεν πρέπει να κάνει κανένας που δεν έχει καθόλου σχέση με το αντικείμενο. Ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με τα φρένα. Ε από εκεί και πέρα το πάω και μια φορά το χρόνο στον γνωστό μου να το σηκώνει να σφίγει βίδες από ψαλίδια και να κάνει έναν παραπάνω έλεγχο. Του δίνω και χαρτζιλίκι και με προσέχει κιόλας. Κάτι τέτοιο στις αντιπροσωπίες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Ολόσωστος! Πήγα με τον πατέρα μου στην αντιπροσωπεία της nissan και ήρθε ένας τύπος 21 χρονών και μου λέει μόλις τέλειωσε ΤΕΙ μηχανολόγος (κάτι τέτοιο) και ότι το μαγαζί το έχει ο θείος του και τον έβαλε στην δουλειά. Πόσο εύκολο είναι να εμπιστευτείς κάποιον που ακόμα δεν έχει δει τι γίνεται στην πράξη? Δεν λέω μπορεί να ήταν διαβασμένο το παλικάρι, να είχε μυαλό αλλά από την άλλη ένα σωληνάκι να ξέχναγε στα φρένα να σκοτωνόμασταν. Στην Γερμανία από την άλλη όλες οι αντιπροσωπείες είναι κορυφαίες. Πήγαμε στην BMW και συνδέσαν το αμάξι με καλώδιο (όπως το έκοψα σειριακό) το αφήσαν 10 λεπτά να κάνει από μόνο του test. Το αμάξι άναβε, έσβυνε, γκάζωνε μόνο του κτλ. Μετά εκτυπώνει ένα χαρτί και λέει: Αυτό θέλει άλλαγμα τώρα, αυτό θα σου χαλάσει σε 6 μήνες και αυτό θα χρειαστεί άλλαγμα σε 1 χρόνο. Όπως τα είπε έγιναν! Αυτό ήταν αντιπροσωπεία, όχι όπως οι δικοί μας εδώ πέρα που έτυχε ο συγχωριανός του εισαγωγέα να έχει απλό συνεργείο και να το κάνει αντιπροσωπεία...
spirosta Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Όλοι ΤΕΙ έχουν τελειώσει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα..Μπαίνουν σε μια ρουτίνα και δεν "ακούν" το αμάξι... Ο παλιός ο μάστορας άκουγε την μηχανή και σου έλεγε από μόνος του όπως το μηχάνημα της BMW τι θα χαλάσει ή τι έχει χαλάσει.. Ο νέος αυτή την εποχή ξέρει τη θεωρία αλλά δεν έχει καθόλου πείρα και στην ρουτίνα που μπαίνουν δεν θα αποκτήσουν ποτέ.. Τώρα βέβαια υπάρχουν και λίγοι από πολυτεχνικές σχολές η ΤΕΙ δεν έχει σημασία για εμένα που ξέρουν πολλά και σε συνδυασμό με την πείρα που αποκτούν σε συνοικιακά συνεργία γίνονται άψογα "μαστόρια".. ΑΛλά έλα μου ντε που αλλάζουμε αμάξια κάθε 5 χρόνια οπότε λόγο εγγύησης δεν μπορείς να πας παρά μόνο στην αντιπροσωπία..
kostastnt Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Από Πολυτεχνείο ξέρω ένα παιδί που δουλεύει σε συνεργείο που προγραμματίζουν εγκεφάλους. Αλλά τα λεφτά που παίρνει δεν αξίζουν και αναγκάζεται για την προυπηρεσία. Πάντως οι μάστορες που λες υπάρχουν ακόμα. Σε χωριά και μικρές πόλεις έχω δει και τέτοιους. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο έχουν μάθει τα καινούρια αμάξια που έχουν άπειρα ηλεκτρονικά και άλλα συστήματα πολυπλοκότερα από τα προηγούμενα.
kage Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 εδω τα κανει το παληκαρι απο πανω π δεν εχει καν σπουδασει μηχανολογια κτλ. αυτοι π καναν τουλ.θεωρια δεν μπορουν να κανουν τα βασικα? παιδια τα βασικα τα κανει κ ο πιο χαζος ,κ πες δυσκολευετε τις πρωτες 2-3 φορες σε καθε αμαξι οποτε μαθαινει αμεσως εφοσον την μερα κοιταει ο καθενας τους καμμια 5αρα. επιπλεον να πουμε οτι οι αντι/πιες δεν αφηνουν καν πελατες στο χωρο π τα φτιαχνουν... κ τελος ολες οι αντι/πειες πια περνανε καθε αυτοκινητο απο τεστ μεσω pc για errors.οποτε κ ασχετοι να ειναι αν βγαλει το ερρορ ξερουν ακριβως ποιο ειναι. η μαλακια ειναι σε ενα προβλημα π δεν ξερουν λυση κ σε βαζουν σε check απο λιστες π εχουν δωθει σαν faq μεχρι να φτιαχτει... k αν βαλεις οτι οι εργατοωρες ειναι ενα 50ε σε οποιαδηποτε αντ/πεια καταλαβαινεις τι κοστος βγαινει οταν για καθε εργασια τσιμπανε 50αρικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.