Προς το περιεχόμενο

Γιατί ω γιατί πληρώνω στη ΔΕΗ;;;

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
H σκουρόχρωμη πλάκα που έχεις στον ηλιακό σου θερμοσύφωνα και συλλέγει την ηλιακή ενέργεια είναι ένα φωτοβολταϊκό στοιχείο.

Όσο για το αν είναι προσιτή,με μία επιδότιση από την ΔΕΗ για το 50% περίπου του εξοπλισμού,η ίδια η ΔΕΗ θα έκανε απόσβεση σε καμια 5ετία εφόσον παράγεις και ρεύμα και της το πουλάς αναγκαστικά και όχι να αγοράζουν από άλλες χώρες....

Άλλο οι ηλιακοί και άλλο τα φωτοβολταϊκά. Οι ηλιακοί μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε θερμότητα, τα φωτοβολταϊκά σε ηλεκτρική ενέργεια.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Άλλο οι ηλιακοί και άλλο τα φωτοβολταϊκά. Οι ηλιακοί μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε θερμότητα, τα φωτοβολταϊκά σε ηλεκτρική ενέργεια.

Πανσωστος

να και ενα σχετικό link

Ποιές ενεργειακές μου ανάγκες μπορώ να καλύψω με τα φωτοβολταϊκά;

Δημοσ.
θα φερω παραδειγμα εδω που μενω στην γαλλια

οι διακοπες ηλεκτρικου ρευματος ειναι απο σπανιες εως μηδαμηνες. -μπορει και 1 φορα στα 5 χρονια -

δε λεω δεν θα συγκρινουμε την ελλαδα με αλλα κρατη υπαρχουν αχαλινωτες διαφορες. αλλα :

ποσο κοστιζει η kWh στην ελλαδα ; εδω

0.1057 ?

Οι χρεώσεις της ΔΕΗ: http://www.dei.gr/documents/TIM-XT-07.pdf

Για τους μικρούς καταναλωτές η χρέωση ξεκινάει από περίπου 0.07?/kWh.

Τι βλέπουμε λοιπόν? Πως η Ελλάδα, χωρίς πυρηνικά εργοστάσια, με νησιά που απαιτούν την απίστευτα κοστοβόρα λειτουργία εργοστασίων με πετρέλαιο κτλ, καταφέρνει να έχει τιμές στα ίδια επίπεδα και καλύτερες από αυτές της Γαλλίας. Συνεχίστε το θάψιμο της ΔΕΗ, γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες (καυσωνας) που κρατάνε συνολικά 50 ώρες τον χρόνο. Και πάλι καλά λεω εγώ.

Δημοσ.
θα φερω παραδειγμα εδω που μενω στην γαλλια

οι διακοπες ηλεκτρικου ρευματος ειναι απο σπανιες εως μηδαμηνες. -μπορει και 1 φορα στα 5 χρονια -

δε λεω δεν θα συγκρινουμε την ελλαδα με αλλα κρατη υπαρχουν αχαλινωτες διαφορες. αλλα :

ποσο κοστιζει η kWh στην ελλαδα ; εδω

0.1057 ?

κανονικη χρεωση χωρις εκπτωσεις απο νυκτερινη χρηση κλπ. Επισης επειδη νοικιαζω ενα διαμερισμα μεσα σε ενα σπιτι δεν εχω συνδρομη στην ΔΕΗ αλλα εναν μετρητη για να πληρωνω το ρευμα στον σπιτονοικοκυρη.

Αν ειχα συνδρομη θα μου βγαινε και λιγοτερο γιατι υπαρχουν διαφορα πακετα συνδεσης

ομως γλιτωνω το παγιο

Συκριτικα σε μερικες χωρες της ευρωπης :

EDF a-t-elle toujours les prix parmi les plus bas dʼEurope ?

Oui. À titre de comparaison, le prix HT* du kWh pour les particuliers est de :

*HT χωρις ΦΠΑ

και να προσθεσω οτι εχουν βγει και ανταγωνιστικες της EDF (ΔΕΗ)

αυτες αγωραζουν χιλιαδες kWh απο την EDF σε χαμηλη τιμη και μπορουν να πετυχουν ανταγωνιστικες τιμες. Απευθύνονται κυριως σε επαγγελματιες.

υπαρχει αποφαση της ΕΕ που ανοιγει τον δρομο για ανταγωνισμο στην ηλεκτροδοτηση. Αλλα δεν ξερω τι γινεται στη Ελλαδα ακομη.

Παντως το τελος ττου μονοπωλειου ης ΔΕΗ θα ερθει οπως ηρθε και του ΟΤΕ

όλα καλά αυτά που λες Δημήτρη αλλά σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια

Η Γαλλία έχει πυρηνική ενέργεια τουτέστιν μηδενικό κόστος

Αυτή την στιγμή το κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας στα νησιά είναι υπερδιπλάσιο από το εθνικό τιμολόγιο λόγω του τύπου καυσίμου των μεταφορικών ...κλπ

πόσο λοιπόν υπολογίζεις να το πουλάει ο ιδιώτης ????

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η ΔΕΗ πέρα του έργου που πρέπει να κάνει είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί και μια κοινωνική πολιτική που σαφώς την βλάπτει οικονομικά

εκτός και αν έχεις την αυταπάτη ότι ο κάθε ιδιώτης θα φτιάξει δίκτυο για να ηλεκτροδοτήσει την πέρα ραχούλα

Δημοσ.
εκτός και αν έχεις την αυταπάτη ότι ο κάθε ιδιώτης θα φτιάξει δίκτυο για να ηλεκτροδοτήσει την πέρα ραχούλα

Ετσι ακριβως !!!! Αν τολμα κανεις ιδου η Ροδος !!!!Αυτο ισχυει και για τον ΟΤΕ.Το να αναγκαζεσαι να νοικιαζεις το δικτυο σε τιμες που σου επιβαλουν και μετα ο μισθωτης να ειναι πιο φτηνος κι εγω ξερω να το κανω.

Δημοσ.
Αυτο ισχυει και για τον ΟΤΕ.Το να αναγκαζεσαι να νοικιαζεις το δικτυο σε τιμες που σου επιβαλουν και μετα ο μισθωτης να ειναι πιο φτηνος κι εγω ξερω να το κανω.

Ναι αλλά αυτό το δίκτυο το πληρώσαμε εσύ και εγώ. Τώρα που απελευθερώθηκε η αγορά, καλά κάνουν και αναγκάζουν τον ΟΤΕ να το νοικιάζει στις συγκεκριμένες τιμές.

Δημοσ.

Άσε που ο ΟΤΕ δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στους εναλλακτικούς και σε όσους καταναλωτές επιλέγουν να τον εγκαταλείψουν.

Άσε που η ΔΕΗ με χαμηλότερες τιμές πριν 2-3 χρόνια ήταν κερδοφόρος.

Δημοσ.
Ναι αλλά αυτό το δίκτυο το πληρώσαμε εσύ και εγώ. Τώρα που απελευθερώθηκε η αγορά, καλά κάνουν και αναγκάζουν τον ΟΤΕ να το νοικιάζει στις συγκεκριμένες τιμές.

Και ποιος σου λεει οτι αυτες οι τιμες ειναι και σωστες ????

Δημοσ.
Πολοι απο αυτους δεν ειναι καθολου καλα παιδακια...Teledome και βαλε...

Ναι αλλά γιατί εμένα τον καταναλωτή που θέλω να βάλω Teldome ή Forthnet ή ο,τιδήποτε πρέπει να με ταλαιπωρεί; Για να με προστατεύσει από τους κακούς;

Δημοσ.
Ναι αλλά γιατί εμένα τον καταναλωτή που θέλω να βάλω Teldome ή Forthnet ή ο,τιδήποτε πρέπει να με ταλαιπωρεί; Για να με προστατεύσει από τους κακούς;

Οχι βεβαια...Κανεις δεν συμεριζεται τα τερτιπια του ΟΤΕ για να μην χασει πελατες.Απλα και μετα απο αυτον δεν ειναι ολα ροδινα.

Δημοσ.

Μα δεν είπα ότι ο ηλιακός είναι φωτοβολταικό έλεος!

Το στοιχείο που χρησιμοποιεί είναι φωτοβολταικό.

Δημοσ.

Πιστευω ακράδαντα ότι το μελλον βρισκεται στα φωτοβολταικα συστηματα αρκει η ελλαδα να μην χασει το τρενο της νεας εποχης και παλι...

Δημοσ.
Μα δεν είπα ότι ο ηλιακός είναι φωτοβολταικό έλεος!

Το στοιχείο που χρησιμοποιεί είναι φωτοβολταικό.

Είσαι λάθος, μην το κουράζεις. Το στοιχείο του ηλιακού ΔΕΝ είναι φωτοβολταϊκό.

Δημοσ.

Άσε που η ΔΕΗ με χαμηλότερες τιμές πριν 2-3 χρόνια ήταν κερδοφόρος.

Άσε μην το ψάχνεις

"έπρεπε" να είναι κερδοφόρα για να μπει στο χρηματιστήριο

όπως και η χώρα μας "είχε" τους δείκτες ,

γιατί για μερικούς "έπρεπε" να μπει στην ΟΝΕ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...