Προς το περιεχόμενο

Γιατί ω γιατί πληρώνω στη ΔΕΗ;;;

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλο εννουσα ποσοι τεχνικοι σταματησαν να ειναι τεχνικοι κ μπηκαν σε γραφειο...

οι διοικησεις φταινε ξεκαθαρα γι αυτο αλλαζουν ο ενας μετα τον αλλο αλλα το προβλημα παραμενει...δεν πειραζει την κονομα τους την εκαναν κ αυτη την φορα.ας περιμενουμε την νεα φουρνια

k κατι αλλο θα κατηγορηθει ποτε η δεη για τις φωτιες π βαζει στα δαση εμμεσα?

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οι διοικησεις φταινε ξεκαθαρα γι αυτο αλλαζουν ο ενας μετα τον αλλο αλλα το προβλημα παραμενει...δεν πειραζει την κονομα τους την εκαναν κ αυτη την φορα.ας περιμενουμε την νεα φουρνια

k κατι αλλο θα κατηγορηθει ποτε η δεη για τις φωτιες π βαζει στα δαση εμμεσα?

Οι θέσεις που μπορεί να πάει ένας τεχνικός σε γραφείο είναι ελάχιστες

είμαι τεχνικός στην ΔΕΗ και μόνο εγώ ξέρω τι έχω τραβήξει αυτές τις μέρες

Τώρα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας να έχεις υπόψιν σου τα πολιτικά παιχνίδια, και συμφέροντα που υπηρετεί η κάθε φιλάδα

όσο για τα άλλα που έγραψες διάβασε προσεκτικά την απάντηση του apoikos

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1678143&postcount=38

και σε ότι δεν σε καλύπτεσαι εδώ είμαστε

οι αφορισμοί εκ του ασφαλούς , και με πλήρη άγνοια του αντικειμένου δεν είναι και ότι καλύτερο

Δημοσ.

Δεν ειναι χαζοι να κανουν κατι τετοιο....Ειναι μεγαλη η διαφορα στα λεφτα οταν εισαι τεχνικος !!!! Ευχαριστως αν μπορουσα στα 50 μου θα γινομουν τεχνικος.

Ενδεικτικα σου λεω οτι στην Ολυμπιαδα 2004 που δουλεψα εκτακτα 13 μερες νυχτα πηρα μικτα 1.000 ευρω παραπανω.

Petza να ερθω Λινοπεραματα να ερθεις εδω ????

Δημοσ.

πως γινεται να πιστευετε ακομη κ τωρα οτι ειναι ολα φυσιολογικα...δεν μπορω να το καταλαβω.

ναι μονο η Ελλαδα εχει 10-20 μερες ανω 40βαθμους δεν υπαρχουν αλλες χωρες,ισως να πρεπει να σας θυμισω τις τροπικες χωρες με μονιμες τετοιες θερμοκρασιες.φαινεται αυτοι βαζουν μαγικα καλωδια κ δεν χρησιμοποιουν a/c.

δηλ.λες οτι λεει ψεμματα η εφημεριδα?οτι δεν εγιναν αυτα π λεει?

232μυρια μετοχεσ χ20ε τι απεγιναν?μηπως αναβαθμισαν κατι?α ναι ισως τον υποσταθμο π τιναξαν στον αερα:P

για το ποστ του αποικος δεν θα ασχοληθω μιας κ εγινε πριν τα χαλια π προκαλεσαν,εκτος κ αν τα θεωρει ακομη ολα φυσιολογικα.

κ πες μ εσυ π εισαι τεχνικος οι προεδροι των τεχνικων κ οι συνδικαλιστες εχουν ανεβει σε καμμια κολωνα οσο εχουν την θεση αυτη?αρα παρολα αυτα πληρωνονται κανονικα .

καλα οταν βγαλει η δεη ανακοινωση αν ειχε βλαβες ή προγραμματισμενες διακοπες πειτε το κ σε μενα...οπως ειπα κ πριν ακουγα το πρωι τσακωμο μεταξυ ενος απο τους πολλους προεδρους τεχνικων να τσακωνεται με γ.γ.υπ.αναπτυξης,ο ενας ελεγε ειχαμε βλαβες κ ο αλλος οτι η δεη λεει ψεμματα ηταν προγραμματισμενες οι διακοπες:P .

Δημοσ.

kage

όλα αυτά τα ωραία να τα θυμάσαι όταν παρθεί απόφαση να φτιαχτεί εργοστάσιο παραγωγής στην περιοχή σου.

Κανείς δεν θέλει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων , θέλει όμως ρεύμα γιατί ...πλερώνει

πως θέλεις να δουλέψει ένα σύστημα όταν έχει 11.200 ΜW ζήτηση και διαθέσιμο 11.000 ??? τα 200 που θα βρεθούν ?? λογικό δεν είναι κάποιες περιοχές να μείνουν εκτός ???

Δεν γνωρίζω τι γνώσεις έχεις για να στα πω ποιο αναλυτικά

Δημοσ.

Είμαστε Έλληνες, δε χρειάζεται να έχουμε γνώσεις, ξέρουμε τα πάντα από γεννησιμιού μας. Μα καλά, δε βλέπεις Λιακόπουλο;

Δημοσ.

Ο καημένος ο Crizzt to εξήγησε τόσο καλά που είναι απίστευτο ότι τόσος κόσμος δεν το κατάλαβε. Κάθε σύστημα σχεδιάζετε με τις ανοχές του, για να λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες στις οποίες το κόστος κρίνεται λογικό. Αν σου έλεγε η ΔΕΗ: πλήρωσε μου τα διπλά για να χτίσω και να λειτουργώ νέες μονάδες ώστε να έχουμε 50-60% περιθώριο αύξησης θα έλεγες ναι?

Όχι φυσικά. Τώρα για το πόσο πληρώνεις το ρεύμα είναι σχετικό. Εσύ θεωρείς ότι δίνεις πολλά, η ΔΕΗ μπορεί να σου πει ότι δίνεις και λίγα. Σε τελική σκέψου ότι όλες οι ΔΕΚΟ όπως και το δημόσιο έχουν ένα κάρο παραπάνω κόσμο ο οποίος έχει προσληφθεί για κομματικές σκοπιμότητες. Και πριν πεις δεν με νοιάζει να τους απωλήσουν αναλογίσου το εξής:

Αν η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και όλες οι ΔΕΚΟ (έστω όχι το δημόσιο) απολύσουν όλο το xtra προσωπικό που έχουν τότε θα αυξηθεί η ανεργία στο 20+% για πλάκα. Συνεπώς δεν γίνεται για κοινωνικούς λόγους. Σε τελική ίσως και εσύ να είσαι ένας ακόμα Έλληνας που βολεύτηκε σε μια μόνιμη θέση και τώρα κρίνει του πάντες και τα πάντα (no offence meant, δεν σε ξέρω κιόλας). Είναι αστείο να κατακρίνετε το διογκωμένο, δυσκίνητο και ανοργάνωτο δημόσιο και μετά να παρακαλάτε να μπείτε σε αυτό, μόνο και μόνο για να μεγαλώσετε το πρόβλημα.

Δημοσ.

@τyphoon δεν καταλαβα αν το λες σε μενα αλλα πιστευω να καταλαβαινεις απο τα ποστ μ οτι τα χω χεσμενα τα κομματα,δεν με εχουν βοηθησει σε τιποτα.

στην αθηνα θα φτιαξουν εργοστασιο τοσα αλλα μερη δεν υπαρχουν π ειναι ερημια?απλα εκει θα τους βολευε...

το οριο τους ειναι 11.000 κ ειχαν 10.500 πριν το μεγαλο ΜΠΑμ :P

απλα επειδη δεν τους ελεγχει κανεις εχει καταντησει αυτο το σκηνικο.

μπαινουν κ ολα τα κομματοσκυλα σε γραφεια κ μενουν απ εξω μερικοι τεχνικοι π τρεχουν οταν γινει η ζημια.

το αποτελεσμα για ακομη μια φορα θα αλλαξει η δικοιηση κ ο manager π επαιρνε 30χιλ+bonus το μηνα.

λεφτα εχουν πολλα αλλα τα τρωνε...το εξηγησα πιο πανω πολλες φορες.

Δημοσ.

Να δω αυτές τις γαμημένες εναλλακτικές πηγές ενέργειας(ηλιακής μου καρφώθηκε εντελώς ξαφνικά...λέμε τώρα...) θα τις χρησιμοποιήσουμε σε μία χώρα που έχει 80% ηλιοφάνια όλον τον χρόνο και αποχή από τον χειμώνα!!

Και γαμώ τα μυαλά υπάρχουν τελικά σε αυτήν την χώρα...

Δημοσ.

Σε μένα πάντως κάτω στα μέρη μου (Αργολίδα) έχουν εγκαταστήσει πρόσφατα ανεμογεννήτριες, ενώ ακούγονται πολύ τελευταία και τα φωτοβολταϊκά, τα οποία όμως δεν έχω ιδέα τι είναι! Εγώ πάντως έβαλα πρόσφατα έναν ηλιακό θερμοσίφωνα! ;) Έχεις δίκιο, η ηλιακή ενέργεια θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται πολύ περισσότερο στην Ελλάδα (ΑΝ υπάρχει η τεχνολογία όμως, και αν αυτή η τεχνολογία είναι προσιτή, πράγμα που δεν γνωρίζω).

Δημοσ.
νώ ακούγονται πολύ τελευταία και τα φωτοβολταϊκά, τα οποία όμως δεν έχω ιδέα τι είναι

H σκουρόχρωμη πλάκα που έχεις στον ηλιακό σου θερμοσύφωνα και συλλέγει την ηλιακή ενέργεια είναι ένα φωτοβολταϊκό στοιχείο.

Όσο για το αν είναι προσιτή,με μία επιδότιση από την ΔΕΗ για το 50% περίπου του εξοπλισμού,η ίδια η ΔΕΗ θα έκανε απόσβεση σε καμια 5ετία εφόσον παράγεις και ρεύμα και της το πουλάς αναγκαστικά και όχι να αγοράζουν από άλλες χώρες....

Δημοσ.
H σκουρόχρωμη πλάκα που έχεις στον ηλιακό σου θερμοσύφωνα και συλλέγει την ηλιακή ενέργεια είναι ένα φωτοβολταϊκό στοιχείο.

Όσο για το αν είναι προσιτή,με μία επιδότιση από την ΔΕΗ για το 50% περίπου του εξοπλισμού,η ίδια η ΔΕΗ θα έκανε απόσβεση σε καμια 5ετία εφόσον παράγεις και ρεύμα και της το πουλάς αναγκαστικά και όχι να αγοράζουν από άλλες χώρες....

Αυτη η λυση ειναι για ολο τον χρονο ανεξαρτητα απο καιρικες συνθηκες Μπορει να "σηκωσει" ολοκληρο νοικοκυριο ???? Σε πολυκατοικια ειναι εφαρμοσιμη ή μονο σε μονοκατοικιες ????

Δημοσ.

θα φερω παραδειγμα εδω που μενω στην γαλλια

οι διακοπες ηλεκτρικου ρευματος ειναι απο σπανιες εως μηδαμηνες. -μπορει και 1 φορα στα 5 χρονια -

δε λεω δεν θα συγκρινουμε την ελλαδα με αλλα κρατη υπαρχουν αχαλινωτες διαφορες. αλλα :

ποσο κοστιζει η kWh στην ελλαδα ; εδω

0.1057 ?

κανονικη χρεωση χωρις εκπτωσεις απο νυκτερινη χρηση κλπ. Επισης επειδη νοικιαζω ενα διαμερισμα μεσα σε ενα σπιτι δεν εχω συνδρομη στην ΔΕΗ αλλα εναν μετρητη για να πληρωνω το ρευμα στον σπιτονοικοκυρη.

Αν ειχα συνδρομη θα μου βγαινε και λιγοτερο γιατι υπαρχουν διαφορα πακετα συνδεσης

ομως γλιτωνω το παγιο

Συκριτικα σε μερικες χωρες της ευρωπης :

EDF a-t-elle toujours les prix parmi les plus bas dʼEurope ?

Oui. À titre de comparaison, le prix HT* du kWh pour les particuliers est de :

*HT χωρις ΦΠΑ

και να προσθεσω οτι εχουν βγει και ανταγωνιστικες της EDF (ΔΕΗ)

αυτες αγωραζουν χιλιαδες kWh απο την EDF σε χαμηλη τιμη και μπορουν να πετυχουν ανταγωνιστικες τιμες. Απευθύνονται κυριως σε επαγγελματιες.

υπαρχει αποφαση της ΕΕ που ανοιγει τον δρομο για ανταγωνισμο στην ηλεκτροδοτηση. Αλλα δεν ξερω τι γινεται στη Ελλαδα ακομη.

Παντως το τελος ττου μονοπωλειου ης ΔΕΗ θα ερθει οπως ηρθε και του ΟΤΕ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...