KWSN_Men Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Stanby UPS έχεις ε; Εγώ με line interactive μια χαρά όλη μέρα (και τώρα) που πέφτει στιγμιαία. Καλύτερα line interactive και να μην είναι APC ας πούμε παρά standby.
Freakster Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Line interactive εχω :? Πριν ένα εξάμηνο το αγόρασα και το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές απο τότε χωρίς να με απογοητεύσει. Σήμερα έκανε κολπα. Τρια απανωτα switch on -off (μαζι με τα φωτα, τιβι κ.τ.λ.), αφου δεν εμεινα με το ποντικι στο χερι παλι καλα.
Arioch79 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δε συμφερει την εταιρια για 15 πολυ ζεστες ημερες το χρονο και 15 πολυ κρυες που εχει μεγαλη ζητηση να εχει μονιμη παραγωγη σε αυτα τα επιπεδα. Οπως και όλες τις εταιριες ενεργειας παγκοσμιως. Γι αυτο είναι όλες διασυνδεδεμενες για να δινουν/παιρνουν όταν χρειαζεται η χωρα παραπανω. Αν ομως εχει spike στη ζητηση και καθυστερησει να παρει απο καποιο γείτονα ή ο γείτονας δεν έχει τότε δε φτάνει για όλους και κόβονται οι μεγάλοι καταναλωτες πρώτα (πχ εργοστάσια), το λεγόμενο brown-out. Σε ακραία περιπτωση πεφτει black-out. Κακοδιαχειριση και σπατάλες υπαρχουν παντου ειδικά όταν εχεις να κάνεις με δημόσιο (έστω πρώην δημοσιο)... +1000. Σαν τους γραφικούς ευαγγελάτους που ωρύονται και ουρλιάζουν για τις 3 (και αν) μέρες το χρόνο, που αποκλείονται πέντε χωριά (ή δέκα, ή εκατό, ή και ολόκληρη η αθήνα) λόγω χιονόπτωσης. Βέβαια κανείς δεν τους ρωτάει αν είμαστε διατεθιμένοι να πληρώσουμε έξτρα κερατιάτικα στην εφορία για αυτές τις τρεις μέρες, ώστε να έχουμε ολόκληρο στρατό από εκχιονιστικά μηχανήματα (+προσωπικό, +έξοδα συντήρησης). Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας, τα θέλει όλα. Στους ίδιους δημόσιους υπαλλήλους που κράζουμε εμπίπτουν και τα παλικάρια που είχα δει στο Ίλιον τις προάλλες και λιώνανε πάνω στις κολώνες για ώρες ολόκληρες με 46 βαθμούς κελσίου; Μου φαίνεται ότι έτοιμη την έχουμε την γκρίνια. Μακάρι να ήταν όλα τέλεια, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχουν και πρακτικές δυσκολίες. Όσο για τις στάνταρ διακοπές της μίας - μιάμισης ώρας που έχουμε εδώ στις κουκουβάουνες, πιστεύω ακράδαντα (αν και δεν έχω καμία απόδειξη γι' αυτό) ότι τις κάνει επίτηδες η ΔΕΗ. Δεν με χαλάει όμως, το προτιμώ από τις 6 ώρες που ξέμειναν στα Λιόσια επειδή τινάχτηκε στον αέρα ο υποσταθμός. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, στο συμβόλαιο που υπογράφουμε με τη ΔΕΗ όταν μας δίνει ρεύμα, αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν ευθύνεται για βλάβη ηλεκτρικών συσκευών που οφείλεται σε πτώση τάσης ή spikes ή εξωγήινη εισβολή. Περαστικά μας... ΥΓ: Δεν ήθελα να θίξω κανέναν με αυτά που έγραψα, μόνο τους σενσεσιοναλιστές δημοσιογράφους. Καλά κάνουν και αγανακτούν όσοι αγανακτούν, αλλά ας αναλογιστούμε όλες τις συνιστώσες πριν αρχίσουμε να εκτοξεύουμε κατηγορίες δεξιά κι αριστερά. Πάντως κι εμένα αν μου καεί το PC, έχει να ακούσει τέτοια καντήλια η ΔΕΗ που θα κοκκινίσει μέχρι και ο διάολος. Φυσιολογική αντίδραση πιστεύω...
Mijithroulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δεν γκρινιαζω αλλα το μονο που εχω στο σπιτι και καει ρευμα ειναι 2 ανεμιστηρες και το pc,ουτε καν τα φωτα αναβω το βραδυ, με κερια τη βγαζω απο την στιγμη που δεν κανω ουτε καν κανονικη καταναλωση για την εποχη, γιατι να μην εχω ρευμα ρε συ... Αι σιχτιρ στα κλιματιστικα... Γιατι απλα για αυτες τις τρεις μερες το χρονο να μην λεγανε οτι οποιοι ξεπερασουν το "ταδε" οριο καταναλωσης θα πληρωσουν τα κερατα τους τα βαμενα στην Δεη... Να δεις αν μετα θα ειχαμε προβλημα με διακοπες... Για ποιο λογο να τιμωρουμε εγω που την τυχη μου μεσα προσπαθω να ακολουθησω τις συμβουλες της Δεη για την καταναλωση του ρευματος(οπως καταλαβαινεται αισθανομαι λιγο μαλ****). Και σκεψου οτι στην γειτονια μου καηκε ο υποσταθμος απο την υπερκαταναλωση...
Arioch79 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Έτσι είναι φίλε μου, μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά. Ο δίπλα αυτό σκέφτεται, σιγά μην το κλείσω, θα το κλείσει ο μαλάκας ο γείτονας. Πώς νομίζεις ότι τα σπάμε τα ρεκόρια κάθε μέρα? Κι εγώ τα ίδια, με δύο φώτα και το πισί μόνο είμαι και τρώω τη διακοπή στον κώλο. Και το αιρκοντίσιο πάνω απ' το κεφάλι σαν πίνακας, διακοσμητικό καθαρά.
kage Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 τι λες ρε φιλε πληρωνουμε κ εχουμε απαιτησεις...τι το περασες αλβανια να εχουμε 6 ωρες την μερα ρευμα k εκει τους λενε ποτε εχουν δεν το κοβουν οποτε θελουν. κ απαιτουμε αυτες τις γαμημενες μερες με τα 40αρια να εχουμε οποτε γουσταρουμε a/c γι αυτο το αγορασαμε για τα 40αρια. Κ ΟΛΑ οφειλονται στις διοικησεις κ στους τεμπεληδες τεχνικους π περιμενουν να γινουν οι βλαβες κ μετα να πανε.κ οχι να κλεινουν περιοχες εως 20 ωρες ακουσα στην τν για να μενουν οι υπολοιπες ανοιχτες... ας ειχες κανα μαγαζι π να ειχε ψυγεια κ θα σ ελεγα εγω τι θα ελεγες τωρα. ας την κανουν ιδιωτικη αν δεν μπορουν να την δουλεψουν σωστα 20 χρονια τωρα τα ιδια κ τα ιδια... τα λεφτα για τις υπηρεσιες του δημου να σ θυμησω οτι τα δινεις κ μεσω δεη κ μεσω προστιμων απο κλησεις(500χιλ ε σε 10 μερες εκαναν με το νεο κοκ) εκτος απο αυτα π τους δινουn...οποτε μην νομιζεις οτι δεν πληρωνονται απλα τα τρωνε! 232μυρια μετοχες χ20ε εχουν βαλει στο χρηματηστηριο σαν κρατος κ που πηγαν τα λεφτα? αλλαξαν κανα μηχανημα? πλεον εχει κ μειωση κερδων παρολο π ειναι μονοπωλιο
apoikos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 κ απαιτουμε αυτες τις γαμημενες μερες με τα 40αρια να εχουμε οποτε γουσταρουμε a/c γι αυτο το αγορασαμε για τα 40αρια. Επίσης απαιτούμε να πληρώνουμε μόνο 7 λεπτά την kWh φυσικά. Ει δυνατόν να ήταν και δωρεάν, ακόμα καλύτερα. Κ ΟΛΑ οφειλονται στις διοικησεις κ στους τεμπεληδες τεχνικους π περιμενουν να γινουν οι βλαβες κ μετα να πανε.κ οχι να κλεινουν περιοχες εως 20 ωρες ακουσα στην τν για να μενουν οι υπολοιπες ανοιχτες... Να μη βλέπεις TV. 20ωρες διακοπές ρεύματος οφείλονται σε βλάβες (συνήθως υπόγειες που χρειάζεται να σκάψουν κανα δρόμο για να τις αποκαταστήσουν). Δε χρειάζεται να κόψεις πουθενά το ρεύμα για 20 ώρες για να ρίξεις την κατανάλωση... ας ειχες κανα μαγαζι π να ειχε ψυγεια κ θα σ ελεγα εγω τι θα ελεγες τωρα. Τα ψυγεία κανονικά δεν παθαίνουν τίποτα ούτε με 1, ούτε με 2, ούτε με 3 ώρες διακοπές. Από 'κει και πέρα, όταν έχεις μαγαζί με ψυγεία μόνο (κρεοπωλείο, κλπ), αν είσαι σωστός επαγγελματίας πληρώνεις και μαζί με τα ψυγεία σου έχεις και μια μικρή γεννήτρια stand-by. Αλλά πάντα φταίει η ΔΕΗ και το κράτος, όχι ο τσιγκούνης επαγγελματίας. ας την κανουν ιδιωτικη αν δεν μπορουν να την δουλεψουν σωστα 20 χρονια τωρα τα ιδια κ τα ιδια... Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι η ΔΕΗ δουλεύει γενικά σωστά; Ξεχνάτε ότι το 2003 έπεσε η μισή Αμερική; Ή ότι αυτή τη στιγμή αρκετές περιοχές στη Νέα Υόρκη είναι χωρίς ρεύμα εδώ και πολλές ώρες; Αυτά συμβαίνουν παντού όποτε υπάρχουν τέτοιες περίοδοι παρανοϊκά αυξημένης ζήτησης. τα λεφτα για τις υπηρεσιες του δημου να σ θυμησω οτι τα δινεις κ μεσω δεη κ μεσω προστιμων απο κλησεις(500χιλ ε σε 10 μερες εκαναν με το νεο κοκ) εκτος απο αυτα π τους δινουn...οποτε μην νομιζεις οτι δεν πληρωνονται απλα τα τρωνε! Τι σχέση έχει ο δήμος; πλεον εχει κ μειωση κερδων παρολο π ειναι μονοπωλιο Μπορεί να είναι «μονοπώλειο», αλλά η τιμή του ρεύματος δεν καθορίζεται από τη ΔΕΗ, αλλά από το κράτος. Αφετέρου το πετρέλαιο ακριβαίνει, το δίκτυο σιγά-σιγά αναβαθμίζεται, αλλά η kWh παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συν τοις άλλοις, η Ε.Ε. «υποχρεώνει» τη ΔΕΗ να πουλάει στους «εναλλακτικούς» παραγωγούς ενέργειας την kWh σε χαμηλή τιμή, και να αγοράζει το ρεύμα που οι εναλλακτικοί αποδίδουν στο δίκτυο μερικές φορές και στην 7πλάσια τιμή από αυτήν στην οποία τους το πούλησε. Αφήστε τη γκρίνια κατά τόπο λοιπόν, μια χαρά είναι και η ΔΕΗ και το δίκτυο για 46 βαθμούς στη χώρα που βασιλεύει ο πανικός και η τρομολαγνεία.
Mijithroulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 τι λες ρε φιλε πληρωνουμε κ εχουμε απαιτησεις...τι το περασες αλβανια να εχουμε 6 ωρες την μερα ρευμα k εκει τους λενε ποτε εχουν δεν το κοβουν οποτε θελουν.κ απαιτουμε αυτες τις γαμημενες μερες με τα 40αρια να εχουμε οποτε γουσταρουμε a/c γι αυτο το αγορασαμε για τα 40αρια. Κ ΟΛΑ οφειλονται στις διοικησεις κ στους τεμπεληδες τεχνικους π περιμενουν να γινουν οι βλαβες κ μετα να πανε.κ οχι να κλεινουν περιοχες εως 20 ωρες ακουσα στην τν για να μενουν οι υπολοιπες ανοιχτες... ας ειχες κανα μαγαζι π να ειχε ψυγεια κ θα σ ελεγα εγω τι θα ελεγες τωρα. ας την κανουν ιδιωτικη αν δεν μπορουν να την δουλεψουν σωστα 20 χρονια τωρα τα ιδια κ τα ιδια... τα λεφτα για τις υπηρεσιες του δημου να σ θυμησω οτι τα δινεις κ μεσω δεη κ μεσω προστιμων απο κλησεις(500χιλ ε σε 10 μερες εκαναν με το νεο κοκ) εκτος απο αυτα π τους δινουn...οποτε μην νομιζεις οτι δεν πληρωνονται απλα τα τρωνε! 232μυρια μετοχες χ20ε εχουν βαλει στο χρηματηστηριο σαν κρατος κ που πηγαν τα λεφτα? αλλαξαν κανα μηχανημα? πλεον εχει κ μειωση κερδων παρολο π ειναι μονοπωλιο 30+ ωρες χωρις ρευμα εδω που μενω(συμφωνα με τις ειδησεις, η μεγαλυτερη σε διαρκεια σε ολη την Ελλαδα). 51 βαθμους υπο σκια(συμφωνα με τις ειδησεις, παλι η μεγαλυτερη στην Αθηνα) Εχω κερδισει το δικαιωμα να κραζω ολους οσους λενε οτι ολα οφειλονται στους τεχνικους που καθονται... Σε εμας το ρευμα δεν κοπηκε λογω τον τεχνικων, επεσε λογο της μαλα@@@ που δερνει τους γειτονες...
Mijithroulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 τι 51 βαθμοί. με τπτ. Ουτε εγω το πιστευω, αλλα το ειπαν στο πρωινο του mega... Βεβαια πρως υπερασπιση της αληθειας το ρολοι στη ηλεκτρονικη ταμπελα στην Συγγρου(γυρω στα 100 μετρα απο το σπιτη μου) εγραφε 49 καποια στιγμη το μεσημερι(και μαλλον καπου εκει γυρω ειχε.)...
Arioch79 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Ναι ρε παιδιά, παίζουν αυτές οι θερμοκρασίες, απλά λόγω χαμηλής υγρασίας οι 45 παλεύονται πολύ πιο άνετα απ' ό,τι οι 38 με υψηλή υγρασία. Είναι τεράστια η διαφορά. Σαχάρα γίναμε ρεεεεεεε, αύριο θα πάω με τη γκαμήλα στη σχολή...
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Κ ΟΛΑ οφειλονται στις διοικησεις κ στους τεμπεληδες τεχνικους π περιμενουν να γινουν οι βλαβες κ μετα να πανε. Αν ηξερες δεν θα ελεγες για τους τεχνικους....Αλλα αφου δεν ξερεις καλυτερα να μην μιλας.Δουλευω σαν διοικητικος στη ΔΕΗ και ξερω εκ των εσω τι τραβανε οι αμοιροι τεχνικοι.
kage Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/06/28/3_h.jpg πιστευω θα καταλαβετε πολλα απο αυτο το πρωτοσελιδο. ελπιζω αυτα π γραφατε να τα γραφετε πριν πεσει μπλακ ουτ στην θεσ/κη κ τιναχτει στον αερα υποσταθμος.αν εσας σας φαινεται οτι δουλευει ακομη καλα, τοτε οκ. εγω ακουγα το πρωι τσακωμο μεταξυ ενος απο τους πολλους προεδρους τεχνικων να τσακωνεται με γ.γ.υπ.αναπτυξης,ο ενας ελεγε ειχαμε βλαβες κ ο αλλος οτι η δεη λεει ψεμματα ηταν προγραμματισμενες οι διακοπες . @πλατανο τοτε θα ξερεις πολυ καλα ποσοι τεχνικοι εκατσαν στα γραφεια κ τι αναλογιες υπαρχουν σε τεχνικους vs αυτους π καθονται σε γραφεια. κ απαντα μ τι εκαναν με τα 232μυρια μετοχες. κ πες μας αν ολες οι δουλειες π γινοντουσαν απο τεχνικους της γινονται απο εργολαβους σε καθε περιοχη βλεπε μετρησεις ρολογιων π τις καναν στο περιπου...
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 @πλατανο τοτε θα ξερεις πολυ καλα ποσοι τεχνικοι εκατσαν στα γραφεια κ τι αναλογιες υπαρχουν σε τεχνικους vs αυτους π καθονται σε γραφεια. κ απαντα μ τι εκαναν με τα 232μυρια μετοχες. κ πες μας αν ολες οι δουλειες π γινοντουσαν απο τεχνικους της γινονται απο εργολαβους σε καθε περιοχη βλεπε μετρησεις ρολογιων π τις καναν στο περιπου... Κανεις τεχνικος δεν ειναι στο γραφειο του αλλα εξω στον δρομο.Για την δυσαναλογια τεχνιτων -διοικητικων αλλοι φταινε .Και ειναι οι ιδιοι που εχουν γεμισεις τις κεντρικες υπηρεσιες ενω στα περιφερειακα καταστηματα δεν σηκωνουν κεφαλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.