Προς το περιεχόμενο

FAX σε Dsl γίνεται?

georgemvg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα, δηλ. εκτυπωτή και σκάνερ αλλά να έχει και φαξ. Κάπου διάβασα οτι αν έχεις dsl γραμμή δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις φαξ. Ισχύει; Αν τώρα έχετε να μου προτίνετε και κάποιο στην κατηγορία των 200 ευρώ με θύρα ethernet, καλά θα ήταν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Θέλω να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα, δηλ. εκτυπωτή και σκάνερ αλλά να έχει και φαξ. Κάπου διάβασα οτι αν έχεις dsl γραμμή δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις φαξ. Ισχύει; Αν τώρα έχετε να μου προτίνετε και κάποιο στην κατηγορία των 200 ευρώ με θύρα ethernet, καλά θα ήταν.

Αν έχεις DSL γραμμή δεν μπορείς να κάνεις χρήση των υπηρεσιών fax μέσω του router/DSL modem σου.

Αν βάλεις πολυμηχάνημα, μια χαρά fax θα έχεις. Μη μασάς. :)

• Super Moderators
Δημοσ.
Εννοείς ότι δεν θα έχω ιντερνετικό φαξ μέσω των windows?

Μπορείς να έχεις fax μέσω των Windows, εφόσον έχεις και απλό modem (PSTN) συνδεδεμένο στον υπολογιστή σου.

Δεν θα έχεις fax μέσω του DSL modem σου ή του router (αν έχεις).

Δημοσ.

Για να μπορεις να χρησιμοποιεις FAX πρεπει να κανεις κατι και στον παροχο της τηλεφωνικης σου γραμμης?Μπορω πχ με την παραπανω διαδικασια να εχω fax στο σπιτι μου χωρις να κανω κατι απο τον ΟΤΕ?

Δημοσ.

Όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Απλά να έχεις συσκευή fax/πολυμηχάνημα με fax/modem(όχι DSL)

και να το συνδέσεις σε πριζάκι τηλεφώνου.

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το ρούτερ με το φαχ; Πες μου για να καταλάβω. Ούτως η αλλιώς το ρούτερ έχει μόνο line και ethernet θύρες. Πως μπορούσα να το συνδέσω με το ρούτερ? Α, έχω και isdn...

• Super Moderators
Δημοσ.
Τι σχέση έχει το ρούτερ με το φαχ; Πες μου για να καταλάβω. Ούτως η αλλιώς το ρούτερ έχει μόνο line και ethernet θύρες. Πως μπορούσα να το συνδέσω με το ρούτερ? Α, έχω και isdn...

Ωραία.

Για να έχεις fax μέσω του υπολογιστή σου (με κάποιο πρόγραμμα όπως το WinFax ή δεν-ξέρω-ποιο-άλλο), πρέπει να έχεις ένα PSTN modem το οποίο θα το συνδέσεις στην αναλογική θύρα του netMod σου. Μέσω αυτού του modem θα έχεις fax από τον υπολογιστή.

Αν πάρεις πολυμηχάνημα, θα πρέπει να το συνδέσεις και πάλι στην αναλογική θύρα του netMod σου.

Δημοσ.

αφου το Fax συνδεεται στην ιδια θυρα με το τηλ αρκει να εχει ενα απλο modem και το fax των windows δουλευει αψογα

Δημοσ.

Υπάρχει και άλλη λυση.

Γινεσαι συνδρομητής σε καποια υπηρεσία fax, που σου δίνει δικό σου αριθμό για τα εισερχόμενα και μετά σου στελνει το FAX με ενα ωραίο email στο PC σου.

Γινεται και το αναποδο. Εγκαθιστας ενα virtual-printer driver και στελνεις από εκει τα FAX σε όλο τον κόσμο με μια μικρη χρεωση ανά σελίδα. Μεσω Internet στελνεις οτι θες μετα.

Δημοσ.

Θα πάρω πολυμηχάνημα σίγουρα, οπότε κοίταγα και την επιλογή του φαξ μια και το hp 7210 μου αρέσει πολύ, και είναι και δικτυακός. Δεν έχω άμεση ανάγκη για φαχ, απλά μου έχει χρειαστεί κάποιες φορές και έλεγα οτι είναι ωραίο να είναι πάνω στον εκτυπωτή...

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω έναν εκτυπωτή για το σπίτι και αναγκαία συνθήκη είναι να έχει ethernet. Κατέληξα μαλλον σε HP αφού σε περίπτωση αναγόμωσης, το πολυ πολυ να χαλάσει η κεφαλή του δοχείου. Κανω λάθος σε αυτό; Συνεχιζοντας, λέω να πάρω πολυνηχάνημα, για να τα έχω όλα σε ένα για οικονομία χώρου, αφού η ποιότητα φωτογραφίας που ψάχνω δεν δικαιολογεί πολλά χρήματα για εκτυπωτή μονο. Ο 7210 λοιπόν είναι Officejet και στοιχίζει 200 ευρώ, και ο C6180 είναι της σειράς Photosmart και στοιχίζει 290 ευρώ.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69976470&product=765953

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69976470&product=889512

Ερώτηση. Γνωρίζει κανείς αν τα 90 ευρώ παραπάνω του 6180 δικαιολογούνται από τη διαφορά στην ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφίας μόνο; Και οι δύο χρησιμοποιουν 6 χρώματα, αλλα ο 7210 2 μελανια. Αδυνατώ όμως να καταλάβω ποια είναι αυτά τα δυο. Είναι ένα δοχείο με μαύρο και το αλλο με τα χρώματα; Μπορώ να υπολογίσω ποιός απο τους δύο έχει υψηλότερο κόστος χρήσης; Δεν με πειράζουν μικροδιαφορές, αλλά τεράστιες διαφορές. Έχω την εντύπωση οτι μεγάλο ρόλο στο κόστος δεν παίζει μόνο η τιμή του δοχείου μελανιου αλλά και η διαχείρηση του από τον εκτυπωτή.

Δημοσ.

Εγώ έχω τον 6180 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω όλες τις διαφορές τους αλλά μια μεγάλη είναι ότι ο 6180 μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο ασύρματα (WiFi). Ένα άλλο καλό είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το scanner από το δίκτυο (δεν ξέρω αν το κάνει ο 7210). Ο 6180 πρέπει να είναι και καλύτερος στις φωτογραφίες.

Φίλιππος

Δημοσ.

Πόσο συχνά ζητάει χρώμα; Είναι καλό που έχει ξεχωριστά δοχειάκια για το καθε χρώμα, αλλά είδα ότι είναι πολύ μικρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...