themis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 γεια!φέτος μετά από καμπόσα χρόνια καμπινγκ (οργανωμένου) λέμε με τους φίλους μου να πάμε για ελεύθερο.θέλω λοιπόν να μου προτείνετε μέρη(κυρίως σε νησιά) όπου γνωρίζεται ότι είναι καλά και ότι επιτρέπεται το ελεύθερο.Αν μπορεί κάποιος να δώσει και πληροφορίες σχετικά με το αν θα έχει κόσμο το μερος,τις ευκολίες που μπορεί να υπάρχουν ή οτιδήποτε άλλο θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως... ωστόσο ακόμα και ένα σαητ με τα μέρη όπου επιτρέπεται το ελέυθερο δε θα με χαλαγε. θενξ!!!
themis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 ε...μη μου πεις οτι δεν κανει κανεις ελευθερο στην ελλάδα τώρα?..τέλος παντων ας το ονομάσουμε ελευθερο,δηλαδή χωρίς να σκάει αστυνομία να σε γράψει.τέτοιο καμπινγκ που μπορώ να κάνω?
-nick- Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Α, ελεύθερο κάνουν πολλοί, το θέμα είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσουν μπάτσοι να σε γράψουν... Τέσπα, ελεύθερο μπορείς να κάνεις όπου είναι σχετικά απομονωμένα/καβαντζωμένα, σε διάφορες περιοχές της ελλάδας (κρήτη, κουφονήσια .. κλπ)
nikos_lef Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Αν δεν σε ενοχλει η ερημια σου προτεινω: Παραλια Μυλοι στην Λευκαδα,πισω απο τον Αγ.Νικητα... Δες εδω... http://img104.imageshack.us/img104/3381/agiosnikitasmilosbeachsrk6.th.jpg
kostasSTi Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 themis είσαι σε λάθος μέρος. Υπάρχει το: Υπόμνημα: FAQ: Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 To ελεύθερο camping σε νησί θα το βαρεθείς γρήγορα, εκτός αν είναι τεράστιο το νησί σαν την Κρήτη. Εγώ είμαι βετεράνος του είδους και νομίζω μετά τις 3 πρώτες μέρες στο ίδιο σημείο θα αρχίσεις να βαράς μπιέλα. Προτιμώ μέρη όπως η Πελλοπόνησος (δυτική και νότια) όποτε και βρίσκω φανταστικές καβάτζες χωρίς να είναι συσσωρευμένος κόσμος και έχω την ευχέρεια να μετακινούμαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βρίσκοντας και στο ενδιάμεσο κανένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο για να κάνω κανένα μπάνιο σαν άνθρωπος. Άλλη καλή πρόταση είναι δυτική Ελλάδα εώς και πιο πάνω από την Ηγουμενίτσα. Αν υποχρεωτικά δεν βρίσκεις μέρος που να είναι μόνο για την πάρτυ σου (χρειάζεται κάποια εμπειρία και μοτοσυκλέτα ή τζιπ για να βρίσκεις κολπίσκους μόνο για σένα) και βρεις κάποιο μέρος που να υπάρχουν μερικές οικογένειες ακόμη, τότε φρόντισε: α) Το κοντινότερο Ελληνικό χωριό να απέχει χιλιόμετρα. Οι βλάχοι είναι πιο ενοχλητικοί και από μύγες, κυρίως γιατί δεν έχουν με τι ν' ασχοληθούν. β) Οι οικογένειες των κατασκηνωτών να μην είναι οικογένειες Ελλήνων. Ούτε αστυνομία θα σε πλησιάσει, ούτε και θα χρειάζεσαι ωτασπίδες και ιδιωτική σκουπιδιάρα γ) Να έχεις μαζί σου πυροσβεστήρα.
Apostolishatz Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Πλάκα πλάκα να ρωτήσω κάτι που το είχα πάντα απορία...Στην Ελλάδα η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται παντού,αν σκάσουν οι "ατσίδες με τα μπλε"(ή "οι πραίτωρες του Βύρωνα" όπως λέγονται από πέρσι) τι παίζει? Σου κόβουν κλήση? τι πρόστιμα παίζουν?
leftermann Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται αυστηρά παντού, και μάλιστα αν σε τσακώσουν παίζουν χοντρά πρόστιμα και κατάσχεση εξοπλισμού ( μεχρι και αυτοκινήτου). Παρ'όλα αυτά, στην Ελλάδα ζούμε, υπάρχουν άπειρα ασφαλή μέρη για ελεύθερο καμπινγκ. Εγώ συστήνω Σαμοθράκη. Φανταστικά μέρη, λίμνες, ποτάμια, τροπική βλάστηση, λίγος κόσμος, αν θέλεις πλήρη απομόνωση θα την βρείς. Το νησί είναι φτιαγμένο για "γ@μισι, χασίσι κι επιστροφή στη φύση".
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Πλάκα πλάκα να ρωτήσω κάτι που το είχα πάντα απορία...Στην Ελλάδα η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται παντού,αν σκάσουν οι "ατσίδες με τα μπλε"(ή "οι πραίτωρες του Βύρωνα" όπως λέγονται από πέρσι) τι παίζει? Σου κόβουν κλήση? τι πρόστιμα παίζουν? Εάν δεν είσαι προκλητικός σε σημείο να θες να κατασκηνώσεις στην γαλάζια ακτή, τίποτα δεν συμβαίνει. Αν έρθει περιπολικό θα είναι επειδή το κάλεσε κάποιος αργόσχολος που ζηλεύει το μοναδικό περίπτερο του χωριού που τυχαίνει να πλουτίζει από τους κατασκηνωτές. Ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση θα περιοριστούν σε συστάσεις του τύπου "Άυριο ως την δύση του ηλίου, να έχεις φύγει, ξένε"
-nick- Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Εάν δεν είσαι προκλητικός σε σημείο να θες να κατασκηνώσεις στην γαλάζια ακτή, τίποτα δεν συμβαίνει. Αν έρθει περιπολικό θα είναι επειδή το κάλεσε κάποιος αργόσχολος που ζηλεύει το μοναδικό περίπτερο του χωριού που τυχαίνει να πλουτίζει από τους κατασκηνωτές. Ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση θα περιοριστούν σε συστάσεις του τύπου "Άυριο ως την δύση του ηλίου, να έχεις φύγει, ξένε" Στην χαλκιδική κόβουν κλήσεις επιτόπου (150 ευρω)... Αναρωτιέμαι όμως τι παίζει, πάει η κλήση ανα σκηνή ? Γιατί μπορεί να είναι μια παρέα 3-4 άτομα και να πει κάποιος 'εγώ δεν κατασκωνώνω, ήρθα για μπάνιο'
joef_gr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 "Άυριο ως την δύση του ηλίου, να έχεις φύγει, ξένε" αυτο ειναι απο western??? παντως πολυ καλο camping εχω κανει στην Μυτιλήνη! τρομερα μερη σε βουνα αλλα και παραλιες!!
leftermann Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 θα περιοριστούν σε συστάσεις του τύπου "Άυριο ως την δύση του ηλίου, να έχεις φύγει, ξένε" Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Στο 2ο πόδι χαλκιδικής (σάρτη, συκιά, καβουρότρυπες) μια χρονιά βγαίναν παγανιά με φορτηγό και μαζεύαν τα πάντα! Μιλάμε φορτώναν σκηνές, ομπρέλες, στρώματα, ότι βρίσκαν. Προφανώς είχε πέσει αυτή η γραμμή από τον νομάρχη (ο συγκεκριμένος τότε νομάρχης χαλκιδικής ήταν μεγάλο αιδοιόπανο, ήθελε μέχρι και διόδια να βάλει). Συνήθως, όπως λες κι εσύ, δεν σε ενοχλεί κανένας, και αν σε καρφώσει κάποιος θα ρθουν να σε διώξουν με το μαλακό.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Στο 2ο πόδι χαλκιδικής (σάρτη, συκιά, καβουρότρυπες) μια χρονιά βγαίναν παγανιά με φορτηγό και μαζεύαν τα πάντα! Μιλάμε φορτώναν σκηνές, ομπρέλες, στρώματα, ότι βρίσκαν. Προφανώς είχε πέσει αυτή η γραμμή από τον νομάρχη (ο συγκεκριμένος τότε νομάρχης χαλκιδικής ήταν μεγάλο αιδοιόπανο, ήθελε μέχρι και διόδια να βάλει). Συνήθως, όπως λες κι εσύ, δεν σε ενοχλεί κανένας, και αν σε καρφώσει κάποιος θα ρθουν να σε διώξουν με το μαλακό. Δεν αμφιβάλλω καθόλου, γι' αυτό άλλωστε και έγραψα "μη γίνεστε προκλητικοί". Η ελεύθερη κατασκήνωση εκεί είναι όντως πρόκληση. Το ελεύθερο στην Χαλκιδική πέθανε μαζί με το ελεύθερο στο Σχινιά, απλώς γιατί συσσωρεύτηκε πολύς κόσμος. Είναι μάλλον αυτονόητο να κόβουν κλήσεις ενώ υπάρχουν ένα σωρό πληρωτέα camping εκεί γύρω. Παλιά στο Σχινιά (για να ξεκόψουν μια και καλή το κακό που είχε παραγίνει) είχαν φέρει μπουλντόζες.
stone Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Αν δεν θες να κανεις ελευθερο για την παρτη σου πηγαινε Γαυδο.Ειναι λιγο μακρια και καλο ειναι να μεινεις τουλαχιστον δεκα μερες.Υπαρχει μια μεγαλη παραλια ο Αι Γιαννης ,αν θυμαμαι καλα, που εκει βρισκεται μια μικρη κοινωνια ελευθερου πολυτισμικη.Εχει λιγα μετρα απο την παραλια κεδρους που κατω απο καθε εναν υπαρχει μια σκηνη και ο χωρος αρκετος ακομα και για ποδοσφαιρο.Βεβαια απο προμηθειες τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα αφου εκει κοντα εχει μονο ενα ταβερνακι κανα εικοσαλεπτο με τα ποδια.Παιζουν ομως και αλλες παραλιες ακομα πιο απομακρυσμενες αν θες. Μπατσοι δεν παιζουν ουτε με σφαιρες.Μονο τα ΜΑΤ μπορει να τα βγαζανε περα εκει.Το πολυ πολυ κανενας ασφαλιτης ετσι πληροφοριακα.Επισης καλο ειναι να ξερεις οτι το 90% ειναι γυμνιστες ανεξαρτητως φυλου.Τις προηγουμενες δεκαετιες ηταν προορισμος διακοπων για gay κυριως για ευνοητους λογους.Τωρα ομως που δεν κρυβονται το παρατησαν και η αναλογια εκει ειναι ιδια με οποιοδηποτε αλλο νησι.Αυτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.