Sadako Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Ήμουν ανάμεσα στο να το βάλω στα windows ή στο hardware, τέλος πάντων, πιστεύω ότι ταιριάζει και στα 2. Λοιπόν. Έχω ένα μεταχειρισμένο desktop Athlon XP 2700. Απο την αρχή σχεδόν παρουσίαζε κάποια μικροπροβληματάκια, τα οποία όμως αποφάσισα να αγνοήσω, γιατί έκανα τη δουλειά μου, και σε κανα 2-2μιση μήνες θα πάρει πόδι. Έχει λίγο καιρό όμως, που έχει αρχίσει να γίνεται πολύ εκνευριστικό. Κάθε πρωί που ξυπνάω και το ανοίγω, προχωράει μέχρι κάποιο σημείο στα windows, φορτώνει ένα μέρος της taskbar, και κλείνει. Όχι reboot, shutdown κανονικό. Και μάλιστα, αν πατήσω εκείνη τη στιγμή να ανοίξει, δεν ανοίγει καν. Πρέπει να κλείσω για λίγο την παροχή ρεύματος, και μετά να το ανοίξω. Αυτό γίνεται για τουλάχιστον 10-15 φορές, αλλά απο την στιγμή που θα ανοίξει και θα φορτώσει ότι είναι να φορτώσει στο startup, μετά μένει ανοιχτό όλη τη μέρα χωρίς να κλείσει (εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις που έκλεισε στο άσχετο, ή όταν έβαλα να παίξω ένα παιχνίδι). Ανάμεσα σε αυτά τα διαδοχικά shutdown, άλλες φορές πετάει μήνυμα για να επιλέξω safe mode κλπ (που παρεπιμπτόντως όταν επιλέγω safe mode ολοκληρώνει το startup χωρίς πρόβλημα), 2-3 φορές με έχει βάλει μέσα στο BIOS και μου λέει για λάθος frequency (σε μένα ήταν στο 12,5x αν δεν κάνω λάθος), άλλες φορές ακούω το γνωστό (για τους athlon) ηχητικό μήνυμα 'system failure CPU test' κι άλλες φορές κανένα μήνυμα. Απο όσο έψαξα στο ίντερνετ, μπορεί να φταίνει 1002 πράγματα. Απο τροφοδοτικό, motherboard, θερμοκρασία (που είναι μεν υψηλή, αλλά είναι και athlon, και δε μπορώ να καταλάβω γιατί να κλείνει τότε μόνο στην αρχή που θεωρητικά είναι και πιο κρύος) και δεν συμμαζεύεται. Απλά λέω μήπως απο τα συμπτώματα που ανέφερα παραπάνω (α, και το ότι καμιά φορά ακούω ένα μικρό static απο τα ηχειάκια, όχι συνεχόμενο αλλά σαν 2 καλωδιάκια που ενώνονται και κόβονται) μπορώ να αποκλείσω κάποια πράγματα, ή έστω να τσεκάρω με κάποιο τρόπο αν κάποια απο τα components έχουν πρόβλημα, γιατί σκεφτόμουν όταν κατέβω Ελλάδα να ξήλωνα κάποια απο αυτά (σκληρούς, drives κλπ) και να τα έπαιρνα μαζί μου.
Vatos_locos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 τροφοδοτικό μου φαίνεται γιατί λες ότι το κάνει στην αρχή που εκείνο το σημείο είναι που τρώει το πιο πολύ ρεύμα και στα παιχνίδια επίσης δεν δοκιμάζεις πρόχειρα κανένα άλλο να δεις ?
Sadako Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Κι εμένα μου πέρασε απο το μυαλό για το τροφοδοτικό και για αυτό που αναφέρω για τα ηχεία. Επειδή όμως δεν έχω κάποιο πρόχειρο τώρα, υπάρχει κανένας τρόπος software να το τεστάρω αυτό??
Vatos_locos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 XM λογικά αν δοκιμάσεις με κάποιο stress software θα κλείσει πάλι αν είναι τροφοδοτικό δοκίμασε το Orthos
Land_Of_Banania Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Γιατί δε δοκιμάζεις να ξεσυνδέσεις από το τροφοδοτικό περιτά πράγματα από το pc, για να το τεστάρεις? πχ δεύτερο σκληρό και ότι άλλο device δε χρειάζεται για να μπει στα windows.
dragon_syr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 καθε φορα που σβηνει το μηχανημα κανει ενα αρχειο μεσα στο C:\WINDOWS\Minidump. ανοιξε το και δες τι ευθυνεται για αυτο. συνηθως φταιει η καρτα γραφικων . δοκιμασε να απεγκαταστησεις τα drivers της καρτας και δες αν στο κανει με τους default drivers που θα βαλει.
alkisg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Μπούταρε με ένα live cd για να βεβαιωθείς καταρχάς ότι δεν φταίει το software. Αν από το live cd παίζει κανονικά, τότε το πρόβλημα είναι software, αλλιώς κοιτάς αναλυτικά το hardware.
Sadako Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 καθε φορα που σβηνει το μηχανημα κανει ενα αρχειο μεσα στο C:\WINDOWS\Minidump. ανοιξε το και δες τι ευθυνεται για αυτο.συνηθως φταιει η καρτα γραφικων . δοκιμασε να απεγκαταστησεις τα drivers της καρτας και δες αν στο κανει με τους default drivers που θα βαλει. Ο φάκελος αυτός τώρα που τον βλέπω είναι άδειος. Μήπως φταίει ότι έκανα boot σε safe mode και μετά reboot και άνοιξε κανονικά?? Αλήθεια, βλάβη στο τροφοδοτικό θα δικαιολογούσε το ότι σε safe mode μπαίνει κανονικά?? XM λογικά αν δοκιμάσεις με κάποιο stress software θα κλείσει πάλι αν είναι τροφοδοτικό δοκίμασε το Orthos Stress software δεν ξέρω αν θεωρείται το nba live 2007, αλλά τις τελευταίες 2 φορές που το έβαλα, έσβησε κάπου στη μέση (μετά πάντως έκανε full boot με την πρώτη). Χτες πάντως που έκανα encoding για κανά 2ωρο με το AutoGK, δε μου έκανε κανένα παράπονο.. Μπούταρε με ένα live cd για να βεβαιωθείς καταρχάς ότι δεν φταίει το software. Αν από το live cd παίζει κανονικά, τότε το πρόβλημα είναι software, αλλιώς κοιτάς αναλυτικά το hardware. Live CD απο XP εννοείς? Τέτοιο δεν έχω, αν υπάρχει να κοιτάξω που μπορώ να βρω. Έχω απο linux πάντως.. Γιατί δε δοκιμάζεις να ξεσυνδέσεις από το τροφοδοτικό περιτά πράγματα από το pc, για να το τεστάρεις? πχ δεύτερο σκληρό και ότι άλλο device δε χρειάζεται για να μπει στα windows. Να πω την αμαρτία μου, βαριέμαι να κάνω 35 δοκιμές βάλε το ένα βγάλε το άλλο, γιατί όπως είπα, δε με ενδιαφέρει τόσο να επισκευάσω το μηχάνημα, γιατί σε κανα 2-2μιση μήνες θα το διαλύσω. Γι'αυτό ψάχνω περισσότερο (αν υπάρχουν βέβαια) software λύσεις για να τεστάρω τα ξεχωριστά hardware components. Αν λυθεί έτσι το πρόβλημα, καλώς. Αλλιώς, να ξέρω τουλάχιστον όταν βγάλω κομμάτια για να πάρω μαζί μου, τα ελαττωματικά να τα αφήσω πίσω..
alkisg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δοκίμασε με το Linux live CD, αν υπάρχει πρόβλημα hardware 99% θα κολλήσει και το Linux.
Sadako Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Τελικά μάλλον ΔΕΝ είναι software, γιατί έκλεισε και με το Linux live CD και με safe mode που το έκανα τις πρώτες φορές.. Είναι το θέμα, ότι απο τη στιγμή που ανοίξει για πρώτη φορά κανονικά μέχρι τέρμα, μετά δουλεύει κανονικά μέχρι το βράδυ. Δηλαδή αν του κάνω εγώ restart, το κάνει κανονικά...
alkisg Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Άνοιξέ το και μπες στο bios. Άστο 5 λεπτά για να ζεσταθεί. Μετά βγες από το bios και δες αν φορτώνει. Αν φορτώσει, κάτι παίζει με το ρεύμα. Μπορεί είτε να είναι κάποια ψυχρή κόλληση είτε να μην επαρκεί το τροφοδοτικό για κάποιες από τις ανάγκες της πρώτης εκκίνησης (spin up δίσκων μαζί με όλα τα άλλα κτλ). Ζήτα και μια μεταφορά του topic στο hardware για να πάρεις κι άλλες γνώμες...
Sadako Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Θα το δοκιμάσω αυτό αύριο το πρωί, μιας και σήμερα απο τη στιγμή που άνοιξε (εννοώ απο τη στιγμή που ολοκλήρωσε το boot μετά απο 15 shutdown), κάνει restart κανονικά... Επειδή τελικά μου φαίνεται ότι όντως πρόκειται για hardware πρόβλημα, ας το μεταφέρει κάποιος moderator στο ανάλογο section (πρέπει να στείλω pm or something??)
Sadako Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Χμμμ.. Ακόμα και μέσα στο bios, μετά απο λίγο άρχισε τα "system fail, CPU test" και κόλλησε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.