Προς το περιεχόμενο

Certification.. Ψηφίστε όλοι..

naiv_dim

Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ  

7 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν δεν έχεις ήδη το CCNA η Cisco δεν σε αφήνει να κανεις τα σεμινάρια για το CCNP. Ακόμα και αν βρεις κάνα τσαρλατάνο να προσφέρει τα μαθήματα (οι περισσότερες εταιρίες που κανουν σεμινάρια δεν σε αφήνουν) δεν θα καταλάβεις τίποτα αν δεν έχεις γνώση των περιεχομένων του CCNA.

Στο λέω γιατί έχω κάνει το CCNA (δεν το έχω πάρει, και ούτε πρόκειται) και υπάρχουν κάποια δύσκολα κομματια που θέλουν προσοχή..

:)

Eyxaristw gia tis plhrofories alla hdh to gnwrizw :) Sxediazw molis vrw kairo na rixw ena mikro revision sta kommatia pou kalyptei to ccna kai na paw na to dwsw monos mou. Thelw na pisteyw oti exw arketh empeiria gia na mh me dyskolepsei idiaitera kati tetoio, me thn analogh meleth fysika :)

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εκτός από τα Microsoft Certifications που έχω, έχω Checkpoint, Symantec, Comptia τα οποία δεν ήταν στις επιλογές. Μέχρι το τέλος του χρόνου θέλω να κάνω κι ένα Cisco.

Δημοσ.
Εκτός από τα Microsoft Certifications που έχω, έχω Checkpoint, Symantec, Comptia τα οποία δεν ήταν στις επιλογές. Μέχρι το τέλος του χρόνου θέλω να κάνω κι ένα Cisco.

σε συναρτηση με τα Microsoft Certifications, ενα Cisco θα ειναι οτι πρεπει για να δωσεις μια κατευθυνση στη καριερα σου. Μαλλον θα βοηθησει πολυ τη καριερα σου κ απο κει κ περα επιλεγεις εσυ την κατευθυνση που θελεις να παρει η καριερα σου.. ετσι νομιζω εγω

Δημοσ.

αυτο απ οτι ειδα παιζει πολυ με ασφαλεια.. γνωμη μου ειναι, πως κατι τετοιο, που στην ουσια, σχεδον ολη η υλη εστιαζει την ασφαλεια δεδομενων, δικτυων κλπ ειναι καπως περιττο να το παρακολουθησει καποιος που δ προκυτε να ασχοληθει με ασφαλεια.. πιστευω ειναι κ περιττο εξοδο κατι τετοιο αν το κανεις για την παρτυ σου..

τωρα αν δουλευεις σε καποιον ISP, για μενα παλι, πρεπει να εχεις τετοιες γνωσεις κ ειναι συν αυτο στη καριερα σου.. ασε που, αν αυτο χρειαζετε στη δουλεια σου, πρεπει ο εργοδοτης σου να στο πληρωσει κιολας.. κανονικα μια σωστη ετερεια που ξερει τις αναγκες της κ ξερει τι κανει, πρεπει ολους τους υπαλληλους της να τους κανει κ τα αναλογα σεμιναρια..

Δημοσ.
αυτο απ οτι ειδα παιζει πολυ με ασφαλεια.. γνωμη μου ειναι, πως κατι τετοιο, που στην ουσια, σχεδον ολη η υλη εστιαζει την ασφαλεια δεδομενων, δικτυων κλπ ειναι καπως περιττο να το παρακολουθησει καποιος που δ προκυτε να ασχοληθει με ασφαλεια.. πιστευω ειναι κ περιττο εξοδο κατι τετοιο αν το κανεις για την παρτυ σου..

τωρα αν δουλευεις σε καποιον ISP, για μενα παλι, πρεπει να εχεις τετοιες γνωσεις κ ειναι συν αυτο στη καριερα σου.. ασε που, αν αυτο χρειαζετε στη δουλεια σου, πρεπει ο εργοδοτης σου να στο πληρωσει κιολας.. κανονικα μια σωστη ετερεια που ξερει τις αναγκες της κ ξερει τι κανει, πρεπει ολους τους υπαλληλους της να τους κανει κ τα αναλογα σεμιναρια..

Και το ένα Comptia που έχω, είναι το Security+, κάτι σαν πολύ basic CISSP, το ένα της Microsoft είναι για Security και θέλω το MCSE (μου λείπουν 2 exams) να το κάνω με specialization Security.

Το IT Security είναι από τα πιο ανεπτυσσώμενα πεδία στην Πληροφορική και με ενδιαφέρει πολύ, οπότε λογικό είναι να κοιτάξω προς τα εκεί.

Δημοσ.
ola ayta theloun para polu diavasma gia na ta pareis ?ennow thelei na asxoleisai mono me ayto i mporeis p.x parallila na douleueis?

Δεν είναι ανάγκη να ασχολείσαι μόνο με αυτό φυσικά, προφανώς μπορείς και να εργάζεσαι -αν είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου σου. Μπορείς άνετα να πάρεις (ή να βρεις σε ηλεκτρονική μορφή αν ψάξεις στο web) ένα βιβλίο με την ύλη και ενδεικτικά θέματα με ερωτήσεις και να τα μελετήσεις με την ησυχία σου πειραματιζόμενος και πάντα διαβάζοντας τρίτα άρθρα από το web για τυχόν δυσνόητα σημεία. Χωρίς βιασύνη και όχι με ορίζοντα το ίδιο το χαρτί αλλά την κατανόηση της ύλης.

Προσωπικά έχω σε υπόληψη τα certificates που δίνει η SANS / GIAC. Κρίνοντας από τα papers που υποβάλλουν οι students (και διατίθενται ελεύθερα), απαιτείται συστηματική ενασχόληση και πρακτικές γνώσεις για να τα πάρεις.

Δημοσ.

Για να εμπολουτιστουν δεν χρειαζεσαι κατα την γνωμη μου καμια... ολα τα μαθαινεις πανω στην δουλεια και οι γνωσεις σου εμπολουτιζονται εκει...

Τα πιστοποιητηκα αυτα ειναι μονο για να σου τρωνε λεφτα... καθε 2 χρονια , θελουν ανανεωση....

Τωρα εαν θελεις να πιασεις καλη δουλεια τοτε πρεπει να εχεις καποιο απο τα Cisco....

Δημοσ.
Τωρα εαν θελεις να πιασεις καλη δουλεια τοτε πρεπει να εχεις καποιο απο τα Cisco....

αρα ερχομαστε παλι στη θεωρια του να παρω μια πιστοποιηση εστω για να πιασω μια δουλεια.. επισης ξαναλεω, αναλογα παντα κ το σεμιναριο που θα κανεις κ που θα το κανεις, μαθαινεις πολλα πραγματα που δ ξερεις κ που πιθανον να μη δουλεψεις με αυτα στη δουλεια σου κ αν επισης η σχολη που θα το κανεις σου παρεχει τα μηχανηματα για να κανεις την πρακτικη σου ταυτοχρονα, ε τοτε πιστευω πως μαθαινεις κιολας..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Για να εμπολουτιστουν δεν χρειαζεσαι κατα την γνωμη μου καμια... ολα τα μαθαινεις πανω στην δουλεια και οι γνωσεις σου εμπολουτιζονται εκει...

Τα πιστοποιητηκα αυτα ειναι μονο για να σου τρωνε λεφτα... καθε 2 χρονια , θελουν ανανεωση....

Δεν συμφωνω καθόλου. Αν δεν ξέρεις κάτι, κάπως πρέπει να το μάθεις. Δεν θα σε πάρει ο αλλος να σου μάθει πώς να κάνεις administer το δίκτυό του, σου λέει κύριε έχουμε (πχ) 2003, ξέρεις ναι ή όχι.. Πώς να τα μάθεις δηλαδή μόνος σου? Να κάνεις μια εγκατάσταση σπίτι σου και να φτιάξεις 5 users? Και πιστεύεις έμαθες μ'αυτό?

Προφανώς δεν έχεις ασχοληθεί με certifications, τουλάχιστον της Microsoft που έκανα εγω κάποια μαθήματα, σου δημιουργούν ένα virtual περιβάλλον με VirtualPC, με στημένες εγκαταστάσεις κλπ κλπ, δηλαδή 20GB να έχεις ελεύθερα στο δίσκο και μπορείς να "παίξεις" hands on με το virtual περιβάλλον και να κάνεις τα σενάρια που σου λένε. Πειραξέ το όσο θές, κάντο ζούγκλα. Με ένα κουμπάκι τα επαναφέρεις όπως πριν.

Όταν λοιπόν σε ρωτήσει κάποιος "ξέρεις να φτιάξεις μια group policy?", τότε όντως θα ξέρεις.. χωρίς να έχεις απλά θεωρητική γνώση, και χωρίς να ρισκάρεις να χαλάσεις κανενός το εταιρικό περιβάλλον μαθαίνοντας.

Αυτο που λες οτι ειναι για να σου τρωνε λεφτά.. μέσω των certifications ΒΓΑΖΕΙΣ λεφτά!Απο κει και πέρα κάθε 3 χρόνια για τα Cisco που ειναι η επανεξέταση πληρώνεις 180?. Δηλαδή 60? το χρόνο, δε νομίζω πια ότι μου τρώει τα λεφτά.. Tα δε μαθήματα μπορείς να τα κανεις και μονος σου, χωρίς καν να αγοράσεις τα βιβλία. Βρισκεις τα ebooks και διαβάζεις απο εκει αν πιστεύεις ότι ούτε 50? δεν μπορείς να δώσεις για το κανονικό βιβλίο.

Απο προσωπική εμπειρία, μέσω του training για CCNA και κάποια μαθήματα του MCSA έμαθα πάρα πολλά. Δεν έδωσα γιατί δεν είχα το χρόνο και την όρεξη να διαβάσω τόσο πολύ, και επίσης είχα ήδη δουλειά. Εστίασα στα κομμάτια που μπορούσα να χρησιμοποιήσω στην πράξη και αυτά με εχουν βοηθήσει απίστευτα μέχρι στιγμής. Δυστυχώς όταν δεν ασχολείσαι με κάτι το ξεχνάς, έτσι και εγώ αν και κάποτε είχα κάποιες γνώσεις πάνω σε Exchange, εδώ και 1.5 χρόνο δεν έχω χρησιμοποιήσει Exchange και έτσι στην επόμενη αναζήτηση δουλειάς θα κάνω ένα φρεσκάρισμα με το module της Microsoft ώστε ούτε να κοροιδέψω τον επόμενο εργοδότη μου λέγοντας του "κοίτα, έχω 3 χρόνια εμπειρία σε Exchange" και να μη θυμάμαι τίποτα, αλλα ούτε να ρισκάρω να γελοιοποιηθώ αν τελικά πάρω τη δουλειά και χρειαστεί να ασχοληθω με Exchange! ;)

Δημοσ.

stin dikia nou etairia padws oi mixaniki einai ws epi to plistwn 35 arides apofitoi iek delta akmi misco ktl ktl kai den simazeuetai

exoun terastia peiara se MS kai cisco kai Unix kai Citrix sistimatwn me ena karo pistopioiseis apo pisw tous....

Mia eteria IT gia na Ginei(Gold h' silver) partner se kapia brand xriazetai prosopiko me pistopioiseis...

Oles oi pistopoihseis kales einai arkei na tis plironei alos....:mrgreen:

To troubleshooting omws den thelei toso diavasma oso mialo kai empeiria

enas filos eipe oti to network mia fora to stineis kai douleuei eno me tous ekastote server asxolise sinexeia.tou zitaw loipon na rwtisei ena texniko h' mixaniko enos Isp gia auto kai tha katalavei

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...