Προς το περιεχόμενο

Certification.. Ψηφίστε όλοι..

naiv_dim

Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ  

7 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
... Στην Αγγλία ή στην Ολλανδία π.χ όταν θέλει μια εταιρία να προσλάβει “δίκτυά” στην αγγελία γραφούνε ότι θέλουνε άτομο με πιστοποίηση CCNA και 2 χρονιά προϋπηρεσία. ..

Το πραγματικά ζητούμενο όμως από την εταιρία είναι προϋπηρεσία και όχι η πιστοποίηση. Και δυστυχώς κανένα πιστοποιητικό δε μπορεί να μου εγγυηθεί ότι κάποιος είναι γνώστης αλλά και το αντίθετο.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προϋπηρεσία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο δεν λέω, αλλά πως θα αποδείξεις ότι στις προηγούμενες δουλειές σου έκανες ακριβός αυτό που σου ζητάνε στην καινούρια εταιρία ; Μονό με το μπλα-μπλα; ( να και αυτό στην Ελλάδα δυστυχώς πιάνει περισσότερο από κάθε πιστοποίηση ). Πρέπει να έχεις και κάποιο χαρτί.

Δημοσ.
Gia na apanthsw kai thn erwthsh, den exw kati apo auta, alla pithanotata tha parakolouthisw th "grhgorh" ekdosh tou CCNP kathws mou to kalyptei h etairia sthn opoia ergazomai. Ypo diaforetikes synthikes, den pisteyw na plhrwna gia opoiadhpote pistopoihsh.

Αν δεν έχεις ήδη το CCNA η Cisco δεν σε αφήνει να κανεις τα σεμινάρια για το CCNP. Ακόμα και αν βρεις κάνα τσαρλατάνο να προσφέρει τα μαθήματα (οι περισσότερες εταιρίες που κανουν σεμινάρια δεν σε αφήνουν) δεν θα καταλάβεις τίποτα αν δεν έχεις γνώση των περιεχομένων του CCNA.

Στο λέω γιατί έχω κάνει το CCNA (δεν το έχω πάρει, και ούτε πρόκειται) και υπάρχουν κάποια δύσκολα κομματια που θέλουν προσοχή..

:)

Δημοσ.

Επίσης γνώμη μου είναι αν κάποιος θέλει να δουλέψει σε εταιρία που ουσιαστικά αναλαμβάνει να στήνει δικτυα, ας κάνει Cisco.

Αν ενδιαφέρεται να γίνει administrator ή να δουλεύει γενικά στο IT τμήμα μιας εταιρίας τότε με κλειστά μάτια Microsoft. Τα Cisco θα τα στήσει 1 φορά η εταιρία και μετά θα τα αφήσει.. Με το κομμάτι του Windows Administration θα ασχολείσαι ΚΑΘΕ μέρα όμως, οπότε αν είναι να επιλέξεις κάνε αυτό! Εγω έχω κάνει και τα 2 και η χρήση που έχω κάνει στο Cisco είναι 5% και στα Microsoft 95%..

Αν θες να το αναλύσω και με την εμπειρία που εχω μονος μου, θα ελεγα οτι οι γνωσεις μου ειναι 60% αυτοδίδακτος, 37% Microsoft Certification και 3% απο Cisco Certification. Αλλά εγω ειμαι admin σε εταιρία που όπως είπα στησαμε μια φορα τα Cisco (εγω ημουν απο πανω και εβλεπα) και δεν μου χρειάζεται να κάνω κάποια αλλη παραμετροποιηση.

Δημοσ.
Αν ενδιαφέρεται να γίνει administrator ή να δουλεύει γενικά στο IT τμήμα μιας εταιρίας τότε με κλειστά μάτια Microsoft.

Φαντάζομαι εννοείς μόνο στην περίπτωση που το IT department χρησιμοποιεί μόνο windows ...

Δημοσ.

Διαφωνώ κάθετα με τον akil για τα πανεπιστήμια πληροφορικής. Ελάχιστες ουσιαστικές γνώσεις προσφέρουν σε κάποιον για να μπεί στην αγορά εργασίας, εκτός φυσικά του Δημοσίου.

Ιδίως το ανοιχτό πανεπιστήμιο που κάποτε με ενδιέφερε είναι μόνο μαθηματικά, μαθηματικά και μαθηματικά... ένα αχρείαστο πράγμα. Όσο για τα ΤΕΙ... Θυμάμαι κάποτε, σε προηγούμενη δουλειά μου (πολύ μεγάλη εταιρία), που προσλάβαμε δύο admins με γνώσεις ΤΕΙ, που δεν ήξεραν να κάνουν login στο PC τους... (ρωτούσαν γιατί χρειάζεται password... κλπ.)

Σε μια εξειδικευμένη αγορά, όπως η σημερινή οι πιστοποιήσεις είναι το Α και το Ω. Οι ανώτατες σπουδές δείχνουν άνθρωπο συγκροτημένο, μεθοδικό αλλά από μόνες τους δεν κάνουν δουλειά.

Δημοσ.
Ιδίως το ανοιχτό πανεπιστήμιο που κάποτε με ενδιέφερε είναι μόνο μαθηματικά, μαθηματικά και μαθηματικά... ένα αχρείαστο πράγμα.

:confused: Θα αστειεύεσαι βέβαια ... εφαρμόζονται σε πάρα πολλούς τομείς και η δήλωσή σου δε θα μπορουσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Δημοσ.

Πανεπιστήμιο πληροφορικής εννοώ. Όχι μαθηματικών. Τα μαθηματικά τα σέβομαι και τ' αγαπώ (ήμουν και αριστούχος...) και γνωρίζω φυσικά ότι έχουν εφαρμογή παντού. Στην καθημερινή εργασία όμως του μηχανικού δικτύων / διαχειριστή κλπ. το περισσότερο που θα χρειαστεί από "μαθηματικά" είναι μια απλή μέθοδος των τριών...

:confused: Θα αστειεύεσαι βέβαια ... εφαρμόζονται σε πάρα πολλούς τομείς και η δήλωσή σου δε θα μπορουσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.
Δημοσ.

Και φυσικά δεν ακυρώνω τα πανεπιστήμια! Πολλά ελληνικά πανεπιστήμια όμως είναι σε κακό, αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία, δρόμο...

Δημοσ.
Πανεπιστήμιο πληροφορικής εννοώ. Όχι μαθηματικών.

Τα πανεπιστήμια πληροφορικής δε περιλαμβάνουν μόνο τεχνικους δικτύου όμως ;). Γιατί και γω πληροφορικάριος τελείωσα και έχω σαπίσει στη γεωμετρία :mrgreen:

Δημοσ.
Επίσης γνώμη μου είναι αν κάποιος θέλει να δουλέψει σε εταιρία που ουσιαστικά αναλαμβάνει να στήνει δικτυα, ας κάνει Cisco.

Αν ενδιαφέρεται να γίνει administrator ή να δουλεύει γενικά στο IT τμήμα μιας εταιρίας τότε με κλειστά μάτια Microsoft. Τα Cisco θα τα στήσει 1 φορά η εταιρία και μετά θα τα αφήσει.. Με το κομμάτι του Windows Administration θα ασχολείσαι ΚΑΘΕ μέρα όμως, οπότε αν είναι να επιλέξεις κάνε αυτό! Εγω έχω κάνει και τα 2 και η χρήση που έχω κάνει στο Cisco είναι 5% και στα Microsoft 95%..

Αν θες να το αναλύσω και με την εμπειρία που εχω μονος μου, θα ελεγα οτι οι γνωσεις μου ειναι 60% αυτοδίδακτος, 37% Microsoft Certification και 3% απο Cisco Certification. Αλλά εγω ειμαι admin σε εταιρία που όπως είπα στησαμε μια φορα τα Cisco (εγω ημουν απο πανω και εβλεπα) και δεν μου χρειάζεται να κάνω κάποια αλλη παραμετροποιηση.

συμφωνω απολυτα με την αποψη του φιλου.. τωρα με τα ποσοστα δ ξερω αλλα παιζει ρολο κ η δουλεια που θες.. στη περιπτωση του τωρα το microsoft τον βολεψε κ οσο να ναι κατι πηρε κ συν τοις αλλοις κατανοησε πιστευω καλυτερα τα οσα ηξερε απο μονος του..

το λεω αυτο διοτι στην αρχη ειχαμε ενα διλημα του τυπου-- certif για γνωσεις? ή γνωσεις για certif.. κατι τετοιο..

υγ: τα ιδια λεμε ολοι.. αλλα δ βαριεσαι, κουβεντα να γινεται..

Δημοσ.

Naiv_dim, για το ECDL κυκλοφορεί η λαθεμένη αντίληψη πως αμα έχεις μόνο αυτό είσαι καλυμένος και δεν θες τίποτα άλλο. Θα θυμάσαι την διαφήμιση στην TV που έλεγε πως αν έχεις ECDL είσαι περιζήτητος...

Μίλησα πριν λίγο με έναν φίλο που είναι σε ενα απο τα ΤΕΙ που λέτε για Access Lists, και έκπληκτος ανακαλύπτω πως δεν ήξερε ότι υπάρχουν extended ACLs! Ας μην μιλήσω για τον άν ύξερε οτι υπάρχουν για άλλα προτόκολα (IPX κλπ)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...