Προς το περιεχόμενο

Certification.. Ψηφίστε όλοι..

naiv_dim

Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ  

7 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι πιστοποίηση έχετε ή θα θέλατε να αποκτήσετε έτσι ώστε οι γνώσεις σας να εμπλουτιστ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To ekana se morfh dhmoskophshs katopin request tou naiv_dim.

Epitreponte panw apo mia epilogh kai oi epiloges tou ka8e xrhsth einai faneres.

ps.

digitalsoul as meinoume sth dhmoskophsh se auto to topic.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο το λίγο που είχα ψάξει της Microsoft νομίζω ήταν απο τα πιο οργανωμένα και απο τα πιο αναγνωρισμένα (για ιδιωτικό τομέα). Αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα στην New Horizons και δεν κυνήγησα κάτι άλλο όπως οι περισσότερο για ECDL. Τώρα για IC3 απλά πιστεύω ότι δεν καλύπτει πολλούς τομείς αυτό είναι και το μειονέκτημά της.

Δημοσ.
exei kanenas to cisco.press router simulator v5 by boson????

φιλε εγω θα σου προτυνα να δεις το Packet Tracer, ειναι καλο προγραμματακι κ παιζεις αμα θελεις με CLI των CISCO Routers.. αυτο εμενα παντως με εχει βοηθησει στο να μαθω να παραμετροποιω κ να στηνω ενα εικονικο δικτυο..

Δημοσ.
Παιδια ειναι η πρωτη και μοναδικη που μπορω να πω οτι ειμαι εξοργισμενος με ενα θεμα στο forum ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ,εαν θες πραγματικα να λεγεσαι ή να είσαι Μηχανικος Δικτυου μια ειναι η ΛΥΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ , ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ , ΑΤΕΙ

ΤΑ καλυτερα ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ

ΑΣΟΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η\Υ ΕΜΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΑΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑ

Εχω φιλους πιστοποιημενους και σε MS SERVER 2003 αλλα και με CCNA

και τους κανεις μια ερωτηση περα απο την εξιδικευση και χανουν την μπαλα

δεν μπορει να ξερεις π.χ μονο Active Directory ή Αντιστοιχα μονο VLANs

και περα απο την πλακα θα συμφωνησωγάλες μονο σε μια πιστοποιηση της

SUN πανω στο SOLARIS UNIX

Εντάξει τώρα, ειλικρινά πιστεύεις πως όταν κάποιος τελειώσει μια από τις μεγάλες (στο όνομα) σχολές της χώρας μας μπορεί να αποκαλείται Μηχανικός Δικτύων και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες εργασίας, ρύθμιση VLAN, OSPF, BGP, ACL και διάφορα άλλα τέτοια χωρίς μια πρακτική εξάσκιση; Εγώ πιστεύω από αυτά που έχω δει στην σχολή μου και από επαφές με άτομα από τις "μεγάλες" σχολές τις χώρας μας να καταλαβαίνουν μόνο ότι το OSPF χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο το Dijkstra για τον σχεδιασμό των routing tables.

Επίσης θα ήθελες να μου πεις γιατί θα ήθελες να πάρεις μια πιστοποίηση της SUN; Εμείς έχουμε κάτι μηχανήματα στο ΤΕΙ και μπορώ να πω ότι το Solaris είναι το πιο περίεργο λειτουργικό που έχω δει ποτέ.

Kata thn tapeinh mou gnwmh, ola einai sxetika kai h empeiria (kai to ergo pou exei ektelesei kapoios, efoson einai metrisimo) paizoun perissotero rolo apo opoiadhpote pistopoihsh. Exw gnwrisei atoma pou, oxi pistopoihseis, alla oute ena hmi-sovaro xarti den katexoun, kai ston tomea tous einai apiastoi.

Gia na apanthsw kai thn erwthsh, den exw kati apo auta, alla pithanotata tha parakolouthisw th "grhgorh" ekdosh tou CCNP kathws mou to kalyptei h etairia sthn opoia ergazomai. Ypo diaforetikes synthikes, den pisteyw na plhrwna gia opoiadhpote pistopoihsh.

Συμφώνω με τα χίλια με όσα λες.

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι η καλύτερη πιστοποίηση είναι η ίδια σου η δουλειά (καλώς ή κακώς). Δυστυχώς καμμία πιστοποίηση δε μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι ο κάτοχος είναι γνώστης. Επίσης διαφωνώ με τη δημοσκόπηση (τουλάχιστον όπως έχει διατυπωθεί): δεν παίρνεις την πιστοποίηση για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου για να πάρεις την πιστοποίηση ...

Και για το φίλο που μίλησε για Solaris: τα λειτουργικά που βασίστηκαν στα workstations της κάθε εταιρίας αργοπεθαίνουν (Solaris για την SUN, ΑΙΧ gia thn IBM, IRIX για την SGI, HPUX για την HP). Τα μηχανήματα που δίνουν πλέον με αυτά τα λειτουργικά δε μπορούν σε καμμία περίπτωση να δικαιολογήσουν το κόστος τους, το οποίο είναι τραγικό για την απόδοσή τους. Όλοι πλέον στρέφονται σε Win/Linux. Έτσι όταν πλέον δε θα υπάρχει ανάγκη για τα workstations δε θα υπάρχει και ανάγκη για τα λειτουργικά τους. Οπότε πιστοποιήσειις με βάση αυτά είναι μάλλον καμμένα χαρτιά.

Δημοσ.

Κυκλοφορουν και πιστοποιησεις για Linux, τις οποιες θα μπορουσες να συμπεριλαβεις (Linux+, RHCE και αλλες)

Δημοσ.
Κυκλοφορουν και πιστοποιησεις για Linux, τις οποιες θα μπορουσες να συμπεριλαβεις (Linux+, RHCE και αλλες)

εδω φιλε εχεις δικιο, υπαρχει κ η επιλογη αλλο, που εδω μπορεις να προσθεσεις το τι θα ηθελες να παρακολουθησεις κ να μας πληροφορησεις κ μας, που μπορει να μην την ξερουμε..

δεν παίρνεις την πιστοποίηση για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου για να πάρεις την πιστοποίηση ...

νομιζω φιλε πως κ τα 2 εχουν την ιδια εννοια.. τωρα αμα θελουμε να παιξουμε με τις λεξεις μπορουμε να το κανουμε σε ολες μας τις προτασεις..

παντως αυτο που λεω εγω, ποια πιστοποιηση για να εμπλουτιστουν οι γνωσεις μας ειναι κ παλι σωστο.. διοτι αμα δ τις εχουμε εμπλουτισει δ θα μπορουμε να παρουμε καμια πιστοποιηση.. αρα μαλλον λεμε το ιδιο πραγμα.. end oftpk..

Δημοσ.
Προσωπικά πιστεύω ότι η καλύτερη πιστοποίηση είναι η ίδια σου η δουλειά (καλώς ή κακώς). Δυστυχώς καμμία πιστοποίηση δε μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι ο κάτοχος είναι γνώστης. Επίσης διαφωνώ με τη δημοσκόπηση (τουλάχιστον όπως έχει διατυπωθεί): δεν παίρνεις την πιστοποίηση για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου για να πάρεις την πιστοποίηση ...

PRAGMATI mporei kapoios na min exei pistopoiisi alla na xerei ta panta kai kala ipe oti tha emploutiseis tis gnoseis gia na exeis kai to xarti.

Δημοσ.
PRAGMATI mporei kapoios na min exei pistopoiisi alla na xerei ta panta kai kala ipe oti tha emploutiseis tis gnoseis gia na exeis kai to xarti.

Θέλεις να βάλεις κανένα σημείο στίξης στην πρότασή σου; (δεν κατάλαβα αν συμφωνείς ή αν διαφωνείς :P )

Δημοσ.

Η πιστοποίηση χιάζετε για να αποδείξεις τις γνώσεις σου στον εργοδότη πάνω στο αντικείμενο για το οποίο θέλουνε να προσλάβουνε προσωπικό. Με την πιστοποίηση αποδεικνύεις την εξειδικευμένη γνώση σου πάνω σε κάποιο αντικείμενο πληροφορικής και το επίπεδο αυτής, είτε είναι λειτουργικό σύστημα είτε μια γλώσσα προγραμματισμού είτε δίκτυα ή κάτι άλλο. Στο πανεπιστήμιο κάνεις λίγο από όλα, λίγο προγραμματισμό , λειτουργικά συστήματα, office. κ.α με αποτέλεσμα όταν βγαίνεις στην αγορά εργασίας καταλαβαίνεις ότι οι γνώσεις στα έκατσε αντικείμενα είναι ανεπαρκείς. Εκτός βεβαία αν έχεις ασχοληθεί μονός σου με κάτι συγκεκριμένο και το έχεις μάθει καλά. Στην Αγγλία ή στην Ολλανδία π.χ όταν θέλει μια εταιρία να προσλάβει “δίκτυά” στην αγγελία γραφούνε ότι θέλουνε άτομο με πιστοποίηση CCNA και 2 χρονιά προϋπηρεσία. Συγκεκριμένα πράγματα. Ούτε δίπλωμα πανεπιστημίου ούτε ΙΕΚ ούτε να ξέρει windows , office, outlook,linux kt.l όπως γίνετε στην Ελλάδα . Αυτό σιγά-σιγά εφαρμόζετε και στην Ελλάδα, τουλάχιστον από μεγάλες εταιρίες. Πρωσικά πιστεύω πως οι πιστοποιήσεις είναι το μελών στην αγορά εργασίας.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον nikosdimos. Δεν μπορείς να λέγεσαι network adminstrator επειδή τελείωσες κάποια από αυτές τις σχολές, και κάποιος που έχει ένα CCNA και ένα CCNP να θεωρείται άσχετος. Σε αυτά τα certifications εξετάζεσαι συνέχεια στο θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι σε αντίθεση με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που σε εξετάζουν όταν είναι περίοδος εξεταστικής. Επίσης σε αυτά τα τμήματα ένας router και ένα switch αντιστοιχεί σε 20 άτομα. Δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου τα νούμερα, ξέρω κόσμο που είναι σε αυτά τα τμήματα και μου το είπαν οι ίδιοι. Στο CCNA απο την άλλη έχεις εξοπλισμό αποκλειστικά για εσένα, και μπορείς να πειραματιστείς για όση ώρα θες και να κάνεις ότι θέλεις (αρκεί να μην κάνεις κάποια ζημία βέβαια...).

Επίσης, το ECDL που προτείνετε μερικοί, κατά την άποψη μου δεν είναι τίποτα σημαντικό. Επειδή ξέρεις να κάνεις κλίκ στο start button των XP και να τυπώνεις έγγραφα στο Word, θεωρείσαι ότι έχεις περισσότερες ικανότητες? Ξέρω ότι υπάρχει και το advanced αλλά ειλικρινά υπάρχει κάποιος που θα κάτσει να ασχοληθεί με τα functions του excel και να κάνει databases στην δύσχρηστη access?

Δημοσ.

ελα ρε theoritike.. που εισαι? αργησες να απαντησεις ρε.. στη 2ρη παραγραφο σου συμφωνω με τα λεγομενα σου, αλλα απο την αλλη για μια προσληψη, σου ζητανε κ αυτο.. οκ, μπορει καποιοι να μη το χρειζονται λογω σπουδων κ χαρτιου που εχουν απο κει, αλλα ολοι οι αλλοι που δ εχουν? τι γινετε? τρεχουν αμεσως για πιστοποιηση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...