teodgeor13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Καλημερα χτες ενω ανοιξα το pc κολησε στην αρχη οταν βγαζει την μαυρη οθονη και διαβαζει τα χαρακτηριστικα του pc. Σταματησε εδω : Verifying DMI Pool Data.... NTLDR is missing Press ctrl+alt+del to restart Και στην επανεκινηση σταματαει παλι εκει. Εγω μπηκα στο set up κατι πειραξα μετα το μηνυμα αυτο και τον σκληρο δεν μου τον εμφανιζει εκει που γραφει για slave mastrer (αν θυμαμαι καλα,εκει δεν επρεπε να φενεται?) μου τον εμφανιζει πιο κατω σαν sixth master. Ελπιζω να καταλαβαται. Τι να συμβαινει??
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Aυτό το <<χαμένο>> αρχείο είναι υπεύθυνο για το φόρτωμα των win.Tώρα πως ξαφνικά καταστρέφεται δεν ξέρω,είτε φταίει η καλωδιοταινία είτε ο controller είτε ο δίσκος είτε.... Ρίξε μια ματιά εδώ αλλά προετοιμάσου ψυχολογικά για ενδεχόμενο format. Τα αρχεία του δίσκου όμως δεν έχουν χαθεί.
Freakster Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δεν γνωριζω κατι παραπανω για το προβλημα σου, αλλα αν εχει δικιο ο Bassstarlet να σου θυμισω οτι με ενα live cd linux θα μπορεσεις αν μη τι αλλο να σωσεις τα δεδομενα σου (αφου δεν εχουν καταστραφει)
dragon_syr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 βαλε το cd των xp και ξεκινησε κανουρια εγκατασταση. μολις φτασεις στο σημειο να διαλεξεις δισκο εγκαταστασης , κλεισε τον οδηγο και επανεκινησε το pc σου..επισης ξεκινα και τον οδηγο repair και ξανακανε restart. ειχα το ιδιο προβλημα και με ενα απο τα δυο εφτιαξε (δεν θυμαμε ομως με ποιο) κανε τα και τα δυο, δεν χανεις τιποτα ελπιζω να συνελθει και σε εσενα....
teodgeor13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Aυτό το <<χαμένο>> αρχείο είναι υπεύθυνο για το φόρτωμα των win.Tώρα πως ξαφνικά καταστρέφεται δεν ξέρω,είτε φταίει η καλωδιοταινία είτε ο controller είτε ο δίσκος είτε.... Ρίξε μια ματιά εδώ αλλά προετοιμάσου ψυχολογικά για ενδεχόμενο format. Τα αρχεία του δίσκου όμως δεν έχουν χαθεί. ευχαριστω πολυ , κατι σε Ελληνικα, δεν τα πολυκαταλαβα αυτα ή αν μπορει καποιος να μου εξηγησει με δυο λογια τι πρεπει να κανω? Εφτιαξα μια δισκετα που μου λεει με καποια αρχεια τι αλλο πρεει να κανω ? Ευχαριστω πολυ
kostasSTi Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μισό!!! Μην κάνεις τίποτα! Επειδή μου έχει τύχει το ίδιο ακριβώς μετά από overclock, δοκίμασε πρώτα να κάνεις ένα clear cmos στη μητρική σου! Την πάτησα μια φορά και έκανα φορμάτ. Τη δεύτερη που μου έτυχε, έκανα clr cmos και συνήλθε!
teodgeor13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μισό!!! Μην κάνεις τίποτα! Επειδή μου έχει τύχει το ίδιο ακριβώς μετά από overclock, δοκίμασε πρώτα να κάνεις ένα clear cmos στη μητρική σου! Την πάτησα μια φορά και έκανα φορμάτ. Τη δεύτερη που μου έτυχε, έκανα clr cmos και συνήλθε! Ειμαι στη δουλεια ακομη δεν εκανα τιποτα. Πες μου ομως τι ειναι αυτο το clear cmos και πως το κανω δεν γνωριζω .
kostasSTi Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Λοιπόν, αν έχεις το manul της μητρικής σου, ανοίγεις εκεί που έχει τα σχέδια της μητρικής και κάπου σου δείχνει ποια είναι τα pins που πρέπει να ενώσεις για 2 δευτερόλεπτα για να επανέλθει το bios. Συνήθως δίπλα στα πινς γράφει CLR_CMOS αλλά κι αυτό δεν είναι σε όλες τις εταιρίες το ίδιο. Αν δεν το έχεις, μπες στο site της μητρικής σου, και βρες το manual εκει. Όλες το έχουν. Αν δε γίνεται κι αυτό, βγάλε τη μπαταρία από τη μητρική σου, και άστην εκτός για ένα τέταρτο (δεν πολυεμπιστεύομαι αυτή τη μέθοδο γιατί δεν παίζει ο ίδιος χρόνος πάντα). Όλα αυτά θα τα κάνεις αφού βγάλεις το μηχάνημα από το ρεύμα. Μετά βάλε πάλι το ρεύμα του και άναψέ το και πες μας τι έγινε...
TNT1982 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 καλυτερα οχι clear cmos κατα τη γνωμη μου...μουχε συμβει κι εμενα και ηταν ενας βρωμοιος που κατεστρεφε αρχεια(κι εκανε και το δισκο μου μη bootable)
dll.hal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=172161&highlight=ntldr+missing
teodgeor13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Ευχαριστω , δεν προλαβαινω τωρα να διαβασω τα αλλα παρομοια θεματα απλως θελω να πω οτι με την δισκετα που εφτιαξα που μου εγραψε ο φιλος πιο πανω μπαινει τωρα στα windows.Χωρις την δισκετα γραφει παλι οτι λειπει το αρχειο αυτο.Καμια ιδεα τωρα?? Παντως οταν μπαινω στο bios τον δισκο μου δεν τον βγαζει primary master αλλα τον εχει πιο κατω σαν third master (μηπωσ βοηθαει αυτο σε κατι)
thanocaster Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Ξεκίνα εγκατάσταση από το CD των Windows, και μόλις σου βγάλει "Press R for repair console" πάτα R (Προσοχή! Όχι Press R to repair your windows installation). Θα σε βγάλει σε μια κονσόλα που μοιάζει πολύ με DOS. Γράψε εκεί fixboot και πάτα enter και μετά fixmbr και πάτα enter. Κάνε restart και λογικά θα είσαι έτοιμος.
Freakster Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Με μια ατια που εριξα στα αλλα θεματα, συνηθως η λυση στο προβλημα ειναι να βαλεις το σιντι των γουιν στον υπολογιστη σου να κανεις επανεκκινηση, να μπεις στη recovery console των γουιν και να δωσεις τις εντολες /fixmbr και /fixboot. Απο οτι λενε τα παιδια, αυτο θα το φτιαξει. p.s. αχ και να το ηξερα νωριτερα :? Edit: αδικο ρε, για ενα λεπτο μου εφαγε τον πελατη
kostasSTi Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 καλυτερα οχι clear cmos κατα τη γνωμη μου...μουχε συμβει κι εμενα και ηταν ενας βρωμοιος που κατεστρεφε αρχεια(κι εκανε και το δισκο μου μη bootable) Και με το clear cmos τι σχέση έχει ο ιός? Δεν επηρρεάζει το ένα το άλλο... Ας το δοκιμάσει ο άνθρωπος.
thanocaster Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Edit: αδικο ρε, για ενα λεπτο μου εφαγε τον πελατη Άντε θα σου δώσω ένα 20%! :p:p:p:p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.