Προς το περιεχόμενο

Χρήση μπαταρίας

Wise_One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα παράξενο ρε παιδια, με το που έβαλα τη μπαταρία στο φορητό κράτησε την ώρα στο BIOS ενώ όταν δε την είχα συνδεδεμένη δε την κρατούσε...

Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό;

Και κάτι άλλο. Ο τεχνικός μου είπε να την έχω πάντα στο φορητό για να μην οξειδώνονται οι συνδέσεις. Αληθεύει έτσι;

Δημοσ.

Λαλακίες σου είπε ο τεχνικός.

Καλό είναι να την έχεις πάνω αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι δεν θα

πάθει τίποτα το φορητό σου αν πέσει το ρεύμα (να λειτουργεί σαν UPS).

Αλλά έτσι πέφτει και ο χρόνος ζωής της μπαταρίας σου.

Οπότε ανάλογα με το τι είναι πιο σημαντικό για σένα

(ασφάλεια ή διάρκεια ζωής), κρίνεις και αποφασίζεις

αν θα την έχεις πάνω.

Εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως στην πρίζα (χωρίς μπαταρία συνήθως),

απλά μερικές φορές δουλεύω το μηχάνημα στην μπαταρία για να ξεφορτίζει/επαναφορτίζει πού και πού.

Δημοσ.

Χαχαχα καλή φάση... Θα βγάλω πάλι τη μπαταρία κι αν δεν κρατάει την ώρα, ανγκαστικά θα την έχω στο pc.

Οταν λέμε "διάρκεια ζωής", για πόσο χρόνο μιλάμε;

Δημοσ.

Ποιο laptop έχεις?

Εγώ ποτέ δεν είχα αυτό το πρόβλημα με την ώρα και

το δουλεύω γύρω στον ένα χρόνο χωρίς μπαταρία.

Η διάρκεια ζωής εξαρτάται από το laptop σου κι

από την χρήση που του κάνεις.

Για αρκετά χρόνια μιλάμε πάντως (εκτός αν το δουλεύεις 24/7 σε full load...)

Δημοσ.

Διάρκεια ζωής σημαίνει πότε θα "πεθάνει" η μπαταρία οριστικά,

όχι πόσο μπορεί να μείνει ανοιχτό on battery.

Η ώρα που αντέχει η μπαταρία εξαρτάται από αυτά του είπε ο andreapaog328, αλλά και αυτή πέφτει στάνταρ όσο περνάει ο καιρός (φυσιολογική φθορά που σιγά σιγά οδηγεί στον "θάνατο"):-)

Δημοσ.

Καλο ειναι φιλε μου να την αποφορτισεις 1-2 φορες καθε 2μηνο περιπου για να κρατησει καιρο...

Δημοσ.

καλησπέρα παίδες,αν είναι συρταρωτή η μπαταρία μπορείτε να την τραβήξετε λίγα εκατοστά έξω και άμα κοπεί το ρεύμα να την κουμπώσετε άμεσος,ο μετασχηματιστής κρατάει λίγο ρεύμα ώστε ισα ισα να την κουμπώσεις.

Δημοσ.

επειδή έχω δει πολλές φορές να αναφέρεται ότι καλύτερα είναι η μπαταρία να μην είναι επάνω στο pc όταν είναι στο ρεύμα θα σας γράψω τη δική μου εμπειρία. το 2000 που πήρα το πρώτο μου laptop είχα ρωτήσει και μου είχαν πει να την έχω συνέχεια επάνω, το μόνο που είχα να κάνω ήταν να την αποφορτίζω τελείως κάθε 2 μήνες περίπου, αποτέλεσμα; μετά απο 7 χρόνια χρήσης η μπαταρία κρατάει ακόμα 1 με 1 1/2 ώρα. και στο επόμενο laptop που πήρα το ίδιο πράγμα κάνω.

Δημοσ.

Μια ερώτηση, όταν φορτίζεις για πρώτη φορά μια μπαταρία την φορτίζεις κανονικά με βάση το φωτάκι ή περισσότερο για να "στρώσει" όπως στα κινητά;

Δημοσ.
Και κάτι άλλο. Ο τεχνικός μου είπε να την έχω πάντα στο φορητό για να μην οξειδώνονται οι συνδέσεις. Αληθεύει έτσι;

Ysxiei, alla den einai toso tragika ta pragmata oste sigoura na sou oksido8oun oi epafes an den thn exeis epanw, apla prostatevontai poly perisotero.

Ενα παράξενο ρε παιδια, με το που έβαλα τη μπαταρία στο φορητό κράτησε την ώρα στο BIOS ενώ όταν δε την είχα συνδεδεμένη δε την κρατούσε...

Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό;

Pi8anws h batarioula pou exei epanw sou to mobo exei teliwsei, etsi otan vgazeis tin priza tou revmatos xaneis tis ri8miseis, otan omws exeis epanw thn bataria tou laptop sinexizei to laptop na trofodotitai (elaxista) apo revma kai etsi den xanontai oi ri8miseis/wres klp

Δημοσ.

Standard πρακτική:

Να δουλευεις με την μπαταρία μέχρι να εκφορτιστεί πλήρως τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μετα να την βαζεις για πληρη φόρτιση.

Αν εχεις την μπαταρία πανω στο φορητό συνέχεια, αλλα το δουλευεις με ρεύμα τοτε 100% θα την καταστρεψεις σε μερικους μηνες. Ε και οτι και να κανεις, μην περιμενεις να κρατησει και 3 χρονια ε ?

Αλλα ΠΟΤΕ μην την αφηνεις πανω στο φορητο και στο ρευμα χωρις να την δουλευεις. Θα καταστραφει

Δημοσ.
Αν εχεις την μπαταρία πανω στο φορητό συνέχεια, αλλα το δουλευεις με ρεύμα τοτε 100% θα την καταστρεψεις σε μερικους μηνες. Ε και οτι και να κανεις, μην περιμενεις να κρατησει και 3 χρονια ε ?

Στο Aspire 1356 που έχω μετά από κοντά 3 χρόνια ζωής, συνήθως στο ρεύμα, έχει πέσει στο μισό (ας είναι καλά το linux που έχει modules που "μιλάνε" απευθείας στη μπαταρία και είδα τα στατιστικά της).

Δημοσ.
Λαλακίες σου είπε ο τεχνικός.

Καλό είναι να την έχεις πάνω αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι δεν θα

πάθει τίποτα το φορητό σου αν πέσει το ρεύμα (να λειτουργεί σαν UPS).

Αλλά έτσι πέφτει και ο χρόνος ζωής της μπαταρίας σου.

Οπότε ανάλογα με το τι είναι πιο σημαντικό για σένα

(ασφάλεια ή διάρκεια ζωής), κρίνεις και αποφασίζεις

αν θα την έχεις πάνω.

Εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως στην πρίζα (χωρίς μπαταρία συνήθως),

απλά μερικές φορές δουλεύω το μηχάνημα στην μπαταρία για να ξεφορτίζει/επαναφορτίζει πού και πού.

Ακριβως αυτο κανω και εγω..πιστευω ειναι το καλυτερο "κολπο"..

Δημοσ.

Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, το καλύτερο είναι να μην την έχεις 'φορεμένη' συνέχεια, αλλά κάνε που και που μια αποφόρτιση-πληρη φόρτιση. Εγώ επειδή φοβόμουνα πτώσεις τάσης είχα το λάπτοπ συνέχεια στην πρίζα με την μπαταρία. Αποτέλεσμα: μετά από 3 χρόνια κρατάει μόνο 30 λεπτά, ενώ στην αρχή κρατούσε 1,5 ώρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...