Προς το περιεχόμενο

Ubuntu: σταματημα στο shutdown

**G**

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδες,

Ειμαι καινουριος στα ubuntu (και γενικα στα linux) και αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με το shut down. Οταν κλείνω το σύστημα μου όλα φαίνονται να "ξεφορτώνουν" κανονικα, συσκευες απενεργοποιούνται κτλ κτλ. Όταν φτάνει η στιγμή που όλο το shutdown process έχει τελειώσει και εκεί που περιμένω να κλείσει το pc mou, αντί να κλείσει σταματαει στην οθόνη με το logo των ubuntu (η μπάρα έχει αδειάσει). Παρατήρησα οτι στο case το Power LED σβήνει!! αλλά συνεχίζω να έχω εικόνα και μετά απ αυτό (με ATI x700 PCIx και τους closed source) . Δοκίμασα να βάλω το "apm" στα modules, και να προσθέσω τη γραμμή apm=poweroff στο /boot/grub/menu.lst . Όμως δεν άλλαξε τιποτα. Απο το live cd εκλεινε κανονικα (και συνεχίζει να κλείνει απο τα windows) και πιστεύω οτι φταίει καποιος driver που μπηκε μετα. Να σημειώσω οτι το ACPI είναι ενεργοποιημένο απο τα BIOS (ASUS P5GL-MX). Όταν δίνω εντολή sudo apm λεει apm kernel not loaded (η κάτι τετοιο). Αν γνωρίζετε κάτι γι αυτο θα βοηθούσατε πολυ. Thnx! !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γνωστό το logout freeze bug στους drivers της Ati. Εγώ το είχα με δύο κάρτες και για τρία χρόνια, ώσπου έβαλα nvidia.

Σου χρειάζονται οπωσδήποτε ή μπορείς να κάνεις και με τους open source? Είναι πιό αργοί αλλά σταθεροί σαν βράχος. (Εμένα μου χρειαζόντουσαν οι fglrx για την τηλεόραση)

thnx giorgosts για την απαντηση σου, όντως έχω fglrx δοκιμάζω games στα linux και έχω αρκετά καλή έως τέλεια ταχύτητα. Τώρα δε θα πάθω και τίποτα να βάλω open source drivers αλλά άμα είναι σταθεροί μαλλον δεν παιζει prob. Εσύ συνεχίζεις να έχεις προβλημα με το fglrx σε άτι κάρτες?

Εγώ την πέταξα γιατί απήυδησα με τα διάφορα σπαστικά που μου έκανε ο driver, και έβαλα nvidia.

Με τον open source το 3d είναι αργό για παιχνίδια, οπότε βάζεις κάθε μήνα τον καινούργιο fglrx που βγαίνει, και ελπίζεις για το καλύτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...