Προς το περιεχόμενο

(too many!) Bad Sectors σε WD MyBook 250GB essential

LKS02

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, γεια και χαρά.

Έχω έναν WD MyBook Essential 250GB (USB 2.0), από τον περασμένο Οκτώβρη (Οκτώβρης 2006) σε φορμάτ NTFS.

Πρόσφατα μου έβγαζε διάφορα προβληματάκια (κολούσε στην αντιγραφή αρχείων κ.λπ) κι έτσι έτρεξα το Data Lifeguard Diagnostic for Windows, που όπως φαίνεται και από τον τίτλο, είναι ένα προγραμματάκι για διαγνωστικό έλεγχο του δίσκου. Το πρόγραμμα αυτό, ήταν μέσα στον δίσκο, από όταν τον αγόρασα.

Το άφησα λοιπόν όλο το βραδυ να κάνει τον έλεγχο, και το πρωί βλέπω παράθυρο: Too many bad sectors κ.λπ, οπότε και ο έλεγχος σταμάτησε.

Σήμερα όλη μέρα, τρέχω το πρόγραμμα λίγη ώρα και στη συνέχεια το σταματάω (πριν εντοπίσει πολλά Bad Sectors και σταματήσει μονο του).

Μου λέει τότε ότι έχει εντοπίσει καποια bad sectors τα οποία μπορεί να είναι repairable και πατάω repair, με την προειδοποίηση ότι τα αρχεια που περιλαμβανονται στα bad sectors θα χαθούν.

Όπως ήδη είπα, ο δίσκος δεν είναι ούτε ενός έτους, και έχει ήδη πολλά κατεστραμμένα sections. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1). Υπάρχει περίπτωση, με το repairing (ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο), να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του δίσκου, ή θα μείνει για πάντα κωλοβός?

2). Τίθεται ζήτημα εγγύησης για την περίπτωση των bad sectors?? Δηλ. μπορεί αυτό να χρεωθεί σαν κατασκευαστικό ή δυσλειτουργικό σφάλμα και να ζητήσω αντικατάσταση από το μαγαζί που το αγόρασα??

2α). Κι αν ναι, υπάρχει περίπτωση το Infovet στη Θεσσαλονίκη να το αναγνωρίσει και να μου το αντικαταστησει? (η ερώτηση αυτή απευθύνεται στους σχετικούς με την πιάτσα της Θεσ/νίκης!!)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

gia na strosi den stroni an diladi enohs na ksana gini san kenourgios ksexna to. tha sou ta markari kai den tha ta ksana xrisimopoihsi. auto den einai aparetita kako dioti o xoros pou katalambanoun einai to poli kapia kb (ektos kai an milame gia sobari zimia)

to kako einai oti empirika auta sinithos an arxisoun na bgenoun tote plithenoun me ton xrono. egw tha protina na paris sto katastima ena thl kai na tous pis oti genika o diskos exei problima kai apetis elenxo kai antikatastasi sta plaisia tis egihsis.

stilton kai o theos bohthos. sinithos ta allazoun (idika an den telioni to chkdsk h to telioni se mia nyxta opos mas les!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...