Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα (?) με Data Verification στο Nero

grigas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H έκδοση του Nero που χρησιμοποιώ είναι 6.6.0.15. Τελευταίο καιρό η διαδικασία του verification αποτυγχάνει. Διάφορα sectors αναγνωρίζονται από το nero ως διαφορετικά. Παρ'όλα αυτά τα δισκάκια παίζουν κανονικά. Η έκδοση firmware που είχα ήταν η 2.58 region free + riplock. Έκανα αναβάθμιση στην 2.88 χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Σαν μία ύστατη προσπάθεια να εξακριβώσω εάν τα δισκάκια γράφονται κανονικά ή όχι έκανα το εξής. Αντέγραψα τα περιεχόμενα του δίσκου ξανά στον σκληρό (το drive δεν φάνηκε να ζορίζεται κατά την αντιγραφή) και δημιούργησα αρχεία sfv και md5 τα οποία και τέσταρα με βάση τα πρωτότυπα αρχεία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν βρέθηκε κανένα σφάλμα. Τα αρχεία με βάση τα chechsums είναι ακριβώς τα ίδια.

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω κατεβάζω την έκδοση 7.9.6.0 του Nero μπας και λυθεί έτσι το πρόβλημα.

Τι πιστεύετε για την μεθοδολογία που ακολούθησα για τον έλεγχο των αρχείων? Πόσο αξιόπιστα είναι τα checksums??

Δημοσ.

Άγνωστες οι βουλές του Nero. Η έκδοση 7.9.6.0 μου έχει γράψει ως τώρα 3 δισκάκια (ίδιας μάρκας με τα προηγούμενα) χωρίς να βγάζει πρόβλημα στο verification.

Παρ'όλα αυτά για φιλολογικούς λόγους θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσον τα αρχεία που έγραψα πριν και τα οποία δεν έβγαζαν πρόβλημα στα checksums είναι εντάξει.

Δημοσ.

Όντως άγνωσται αι βουλαί του. Εμένα μου έκαιγε τα cd στο λαπτοπ και αφού ψαχνόμουν για καινούρια firmware και δεν έβγαζα άκρη μόλις άλλαξα έκδοση έστρωσε

Τι να πείς..

Δημοσ.

mporeis na tre3eis to nero cd/dvd speed kai na tre3eis to transfer rate test kai

deis an mporei na ta diabasi to drive soy xoris na ri3i thn taxytita, enalaktika

an den bariese mporeis na ta kaneis copy/paste ston dysko sou, ala prosopika

protimo thn proti lysi...gia logoys txititas, kai an yparxei kapoio problima 8a

fanei sto grafeima tou programmatos.

Δημοσ.

blackstar αν είχες διαβάσει λίγο πιο προσεκτικά το 1ο μου ποστ θα έβλεπες πως όχι μόνο τα αντέγραψα στο δίσκο μου, αλλά τα τσέκαρα και με sfv/md5.

Δημοσ.

Με το MD5 είσαι εντάξει.* Μπορούσες να πάρεις τις τιμές και κατευθείαν από το CD/DVD, χωρίς να αντιγράψεις τα αρχεία στον δίσκο.

btw, αν σε ενδιαφέρουν κυρίως τα data CD/DVD και απλά πράγματα (δηλ. όχι multisession και διάφορα τέτοια) και δεν έχεις δει το ImgBurn, ρίξε του μια ματιά. Έψαχνα καιρό για κάτι ελαφρύ και αξιόπιστο να καίω τα δεδομένα μου σε CD/DVD και με το ImgBurn ησύχασα. :-) Έχει και επαλήθευση, εννοείται! :-)

* Με το MD5 μπορεί να την πατήσεις, απʼ όσο έχω διαβάσει, αλλά όχι σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει κακόβουλη πρόθεση.

Δημοσ.

* Με το MD5 μπορεί να την πατήσεις, απʼ όσο έχω διαβάσει, αλλά όχι σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει κακόβουλη πρόθεση.

Χμμμ, md5 spoofing.. δύσκολο ακούγεται..

Έτσι όπως το φαντάζομαι με ένα πρόγραμμα που θα κράταγε ανέπαφα τα χρήσιμα δεδομένα ενός αρχείου και θα προσέθετε άλλα άχρηστα σε κάποιο σημείο όπως στο τέλος με δοκιμή όλων των patterns (να κάνει δλδ κάθε φορά MD5 check και να συνεχίζει στο επόμενο αφού το συγκρίνει με το πραγματικό). όμως πόσες θα είναι οι πιθανότητες να βρεί κάποιο που ταιριάζει σε λογικό χρονικό διάστημα ή χωρίς να αλλάξει σημαντικά το μέγεθος του αρχείου;

Εδιτ: Συνήθως δίνουν και πλήρες μέγεθος σε bytes μαζί με το md5 hash οπότε το κάνει πρακτικά αδύνατο.

Δημοσ.

na se rotiso kati asxeto???? exis valis mipos sto pc sou teleytea kanena paixnidaki pou na theli authority drivers i kapos etsi? i mipos exis vali to colin Mc rae to teleyteo?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...