Προς το περιεχόμενο

DEFRAG H' NORTON ?


chvet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και τα 2 την ίδια δουλειά κάνουν, απλά το Norton Speed Disk είναι αρκετά πιο γρήγορο από το Defrag των windows (μιλάω για Win95/98/ME) και έχει και τη δυνατότητα να κάνει optimize το swap file.

Επίσης έχει και δυνατότητα ρύθμισης κάποιων παραμέτρων (είναι δηλαδή πιο ευέλικτο πρόγραμμα).

 

A, το defrag το πρωτοέβγαλε ο Norton για DOS και μετά έδωσε άδεια στη Microsoft να το στμπεριλάβει στα windows γι'αυτό αν δεις λέει copyright Microsoft & Symantec.

 

Αυτά...

 

<img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

 

<small>[ 22-04-2002, 21:49: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Johnnie ]</small>

Δημοσ.

Λαθος section.....επρεπε να γραφτει στο software.Οσο για το Speed Disk ειναι defragmenting tool οποτε ειναι σαν να ρωτας defrag ή defrag?

Δημοσ.

Το καλυτερο προγραμμα (και με διαφορα) που εχω δει μεχρι τωρα ειναι της Executive Software - Diskeeper v7. Το μονο του κακο ειναι οτι περιοριζεται να δουλευει μονο στα Windows 2000. Οχι λογο NTFS παντως. (κανει defragment και σε FAT32 αλλα μονο μεσα απο Win2K)

Αν εχεις Windows 2000 η απαντηση βρισκεται πιο πανω. Αν παλι δεν εχεις, απλα σου λεω πως το Speed Disk ειναι κλασεις ανωτερο του Defrag των 9x Windows για τον απλουστατο λογο οτι όπως λεει και ο Johnnie κανει optimize και το swap file (και οχι μονο). Των WinMe το Defrag ειναι οντως ταχυτερο απο το αντιστοιχο των Win98 αλλα δεν συγκρινεται ουτε και αυτο με το Speed Disk (αν και both Symantec)

An εχεις Win9x ή WinMe βαλε Speed Disk, ενω αν εχεις Win2K εννοείται το ασυναγώνιστο Diskeeper. <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by Risky:

<strong>Makria apo Norton. An exeis 98SE, antikatesthse to defrag.exe me ayto twn WinME pou einai polu pio grhgoro kai apoluta sumbato.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Γιατί κατηγορείτε το Norton ρε παιδιά? Εγώ πιστεύω ότι το SpeedDisk είναι το καλύτερο utility, ειδικά σε παλιούς υπολογιστές (~200ΜΗz), φαίνεται τεράστια διαφορά. Της Microsoft (WIN98)δεν το συζητάμε, είτε το κάνεις είτε όχι, καμία διαφορά.

Δημοσ.

Το defrag των windows δεν ειναι στην ουσια defrag.Defrag σημαινει αποκερματισμος και το windows defrag το μονο που κανει ειναι να κλεινει τα κενα που υπαρχουν στο δισκο μαζευοντας οπως-οπως τα αρχεια.Αυτο φενεται αν κανεις defrag απο τα windows και αμεσως μετα ανοιξεις ενα προγραμμα οπως το diskeeper.Θα δεις full κοκκινα στο σκληρο (κομματιασμενα αρχεια).Απλα σε εξαπατα νομιζοντας εσυ οτι κατι γινεται.Πρακτικο αποτελεσμα: 0(μηδεν)% βελτιωση της ταχυτητας.Επαναλαμβανω λαθος topic πανε το στο software ρε Imagine!

Δημοσ.

Το Speed disk των Norton utilities είναι πολύ γρήγορο και πολύ καλύτερο από το defrag των Windows (αυτό τουλάχιστον μου λέει η πείρα μου από τη μακρά χρήση και των δύο). Επίσης το Diskeeper έχει έκδοση και για win9x/Me (αυτή χρησιμοποιώ εδώ και 6 μήνες).

Κι ακόμη μια πολύ καλή, "επαγγελματική" λύση για win2000/XP, εκτός του Diskeeper, είναι το O&O Defrag professional. Είναι λίγο πιο αργό από το Diskeeper, αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...