Προς το περιεχόμενο

Antec P182 & Τροφοδοτικό

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι(με το χέρι στην τσέπη είμαι), να "χτυπήσω" μία Antec P182 για λόγους ησυχίας και καλής ψύξης, όσο καλή μπορεί να είναι η ψύξη τέλος πάντων με μία "ήσυχη" θήκη. Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Αntec και ένα review.

Το κουτί θα κλείσει μία P5WDH Δελούξ, E6600, 4x1GB RAM, 8800GTS 320, Creative X-Fi Fatality, τρείς σκληρούς(τώρα έχω ένα) και μελοντικά μία καρτούλα τηλεόρασης.

Πρώτον θέλω, παρόλο που έχω διαβάσει λίγα reviews, κάποιον που έχει αυτή τη θήκη ή έστω την P180 να μου σχολιάσει κατά πόσο είναι αθόρυβη και αν έχει κανένα παράπονο γενικά. Να σημειώσω πως έχω φοβερή ακοή, ακούω τα πάντα. :mrgreen:

Δεύτερον θα αντέξει το Antec Phantom 500 το οποίο έχω ενάμισυ χρόνο ή να το πουλήσω και να πάρω κάτι άλλο; Σα να μου υπερθερμαίνεται τώρα τελευταία με την προσθήκη της 8800 και των 2GB RAM παραπάνω και το εσωτερικό ανεμιστηράκι του μου έχει πάρει τα αυτιά και δε σταματάει στην αθόρυβη ρύθμιση όπως έκανε παλιά.

Βασικό για μένα είναι να είναι το τροφοδοτικό αθόρυβο και ποιοτικό βέβαια. Το μάτι μου έχει πέσει στο Thermaltake W0116 Toughpower 750W με τα 16db του, αλλά μέσα στην P182 ο ανεμιστήρας των 14 εκατοστών θα είναι σε μικρή απόσταση από το τοίχωμα και δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματικός ο εξαερισμός. Χμ.. Καμία άλλη αθόρυβη ποιοτική πρόταση στα 100 ευρώ για τροφοδοτικό;

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

εχω το 180 αν και δεν ειχε την βλακια για τη καρτα γραφικων(δλδ 182???) τεσπα. τα ανεμιστιρια στο high ακουγοντε πολυ. στο mid ετσι και ετσι. στο low ειναι ησυχα και η διαφορα σε θερμοκρασιες το χειμωνα ήταν 2 βαθμοι. βεβαια εχω προσθεσει και εναν titan 12αρη μπροστα (εχει airflow 71cfm) τα επιπεδα θορυβου της θερμαλτεκ μη τα βλεπεις με καμια παναγια. η blue orb2 που εχω υποτιθεται οτι ειναι στα 17db ο ανεμιστηρας της αλλα υπεκαλυπτει τα 34 του titan ο οποιος ειναι αθοριβος(δε κανω πλακα μαλλον θα το μετρησαν στα 3cm ενω του θερμαλτεκ στα 4 μετρα) εγω λεω να τσιμπισεις το seasonic s-12 650 energy plus :) (οχι τη σειρα μ και γενικα οχι μοντουλαρ διοτι πολυ πιθανο να βρησκουν στον κατω ανεμιστηρα, εκτος και αν τον βγαλεις...

• Moderators
Δημοσ.

Η Thermaltake εχει οντως μαπες ψυκτρες και τροφοδοτικα, ΕΚΤΟΣ των Toughpower 750W και 700W.

Εχω το 750αρι, παρολο που ειναι θερμουλι, ειναι αρκετά εως πολυ ησυχο.

Βασικα ισα που ακουγεται μονο του, ισα ισα!!

Σηκωνει την 8800GTX, 2 σκληρους, και γενικα το συστημα 1 της υπογραφης ανετοτατα. :)

Βεβαια δεν ξερω το αλλο, ετσι ωστε να τα συγκρινω. :)

Ο ανεμιστηρας του Thermaltake ειναι 14cm, αρα οσο μαπα κι αν ειναι οι μετρησεις, δεν γινεται να ειναι θορυβωδες.

Δημοσ.

tolis86 ναι στην P182 έχουν βγάλει "την βλακεία για τη κάρτα γραφικών" :-) που έχει η P180. Στο low πόσο ήσυχα είναι; Άκρα του τάφου σιωπή ή ακούγεται κανένα βουητό πάλι όσο μικρό και αν είναι αυτό; Πρέπει να ξέρω γιατί είμαι πολύ απαιτητικός στον τομέα θόρυβος. Ακούω μύγα που κλάνει στο ένα χιλιόμετρο.

Υπάρχει βλέπω μία μικρή διαφωνία για το πόσο αθόρυβο είναι το Toughpower 750W αλλά τελικά προσανατολίζομαι στο Zalman ZM600-HP 600W το οποίο εκτός από το ότι διαβάζω ότι είναι αθόρυβο, είναι και ποιοτικό. Το μέλλον δεν είναι στα πολλά watt ούτως ή άλλως.. Το seasonic το βρίσκω κάπως ακριβό.

Η μόνη ανησυχία που μου απομένει είναι μήπως το κλειστό διαμέρισμα στο οποίο είναι τοποθετημένο το τροφοδοτικό στην P182 ανεβάζει τη θερμοκρασία του (μη επιτρέποντας την απορρόφηση επαρκούς ποσότητας αέρα από τον ανεμιστήρα).

Ευχαριστώ ξανά για τη θοήθεια και τα σχόλιά σας.

Δημοσ.

δε μπορω να σου πω μετα βεβαιοτητος διοτι στο λοου απλα τους καληπτει η μπλου ορμπ. πιο πανω στα ιδια περιπου. παντως μη σκας αμα ειναι παρε ανεμιστηρες που γουσταρεις εσυ και τους εργοστασιακους πουλα τους ή κρατα τους για καβατζα ή κανα αλλο συστημα...

Δημοσ.

Χμμμ,

Πραγματικά απορώ γιατί ονομάζουν τα προιόντα τους αθόρυβα...

Η P182 λοιπόν είναι ωραία θήκη για υπολογιστή εμφανισιακά αλλά και λειτουργικά με πολύ καλή ποιότητα υλικών κατασκευής. Όμως στον τομέα που υποτείθεται πως υπερτερεί, αυτόν της ελαχιστοποίησης του θορύβου δεν τα πάει τόσο καλά. Στην αθόρυβη ρύθμιση οι τρείς ανεμιστήρες είναι αρκετά θορυβώδεις (σίγουρα όχι αθόρυβοι!) και οι θερμοκρασίες μέσα στο κουτί πολύ ανεβασμένες. Στη μεσαία και μέγιστη ρύθμιση αν και οι θερμοκρασίες πέφτουν ο θόρυβος είναι πολύ μεγάλος για να τον αντέξω, ειδικά στη μέγιστη γίνεται πολύς σαματάς!

Το Zalman ZM600-HP 600W είναι επίσης πολύ ποιοτικό προιόν και εντύπωση μου έκανε πως ακόμα και με ώρες αναμένο τον υπολογιστή είναι κρύο στην αφή! Φαίνεται να μην καταλαβαίνει τίποτα! Όμως δεν είναι ούτε αυτό αθόρυβο. Είναι ήσυχο..

Είμαι ικανοποιημένος και από τα δύο προιόντα αλλά δεν τελείωσαν τα έξοδα μου με την αγορά τους. Τώρα πρέπει να αγοράσω τέσσερις αθόρυβους ανεμιστήρες με καλή ροή αέρα οι οποίοι θα μου βγούν τσουχτεροί από άποψη τιμής και να μάθω να αλλάζω ανεμιστήρα σε τροφοδοτικό(θα κερδίσω και κάτι :mrgreen: :mrgreen: ). Γιατί δεν βάζουν οι διαολεμένοι κατασκευαστές αθόρυβους ανεμιστήρες στα “αθόρυβα” προιόντα τους; :confused: :confused:

Ορίστε μερικές φωτογραφίες:

Η απλή αυστηρή γραμμή της Antec P182 σε συνδυασμό με το σκούρο μεταλλικό χρώμα της την κάνουν παμέμορφη. Σημειώστε ότι τα στρόγγυλα φωτεινά πράγματα πρώτη φορά εμφανίζονται σε φωτογραφίες που τραβάω και δεν γνωρίζω τί είναι αλλά βγήκαν σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες.

imag0753je4.jpg

Το εσωτερικό της P182, όμορφο και λειτουργικό.

imag0761nu8.jpg

Με ανοιχτή την μπροστινή πόρτα. Αυτό που μου άρεσε εδώ πέρα πολύ είναι το γεγονός ότι το front panel της κάρτας ήχου με τους διακόπτες που προεξέχουν δεν εμποδίζει την πόρτα να κλείσει όπως συνέβαινε με το προηγούμενο κουτί που είχα.

imag0768lc4.jpg

Με την πόρτα κλειστή. Η μπροστινή μεριά του κουτιού και τα πλάγια είναι εντελώς λεία και πολύ ευχάριστα στην αφή. Ο λιτός, αυστηρός σχεδιασμός της P182 είναι εντυπωσιακός και όμορφος!

imag0777kb9.jpg

Δημοσ.

χμ λιγο παραξενη η θεση του hardware στο κουτι.Δε νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο που η μητρικη ειναι στο πιο ψηλο σημειο του case γιατι ο ζεστος αερας επειδη ειναι πιο ελαφρυς ανεβαινει πιο ψηλα αρα μεγαλυτερες θερμοκασιες...Πολυ ωραιο παντως το κουτι.Σε ποια κατηγορια ανηκει?Middle?

Δημοσ.

Ναι middle.

Το τροφοδοτικό είναι αποκομμένο από το υπόλοιπο σύστημα και η όποια θερμότητα εκμπέμπει παραμένει στον κάτω θάλαμο χωρίς να ανεβάζει τη θερμοκρασία στον επάνω θάλαμο. Καινοτομία της Αntec.

Δημοσ.

κουκλα κουκλα!!!! εχω εδω και τη δικια μου και καμαρωνω την αδερφη της! :D αν βαλεις 1 12αρη μπροστα και βαλεις τους σκληρους κατω οι θερμοκρασιες θα πεσουνε πολυ. στο low δεν κανουν θορυβο εμενα... μηπως ειναι απο διαφορετικο κατασκεβαστη? παντως οπως το ειπα βαλε εναν να βαζει αερα μεσα! αμεσως θα δεις μεγαλη διαφορα! μην αλαξεις ανεμιστηρα στο ζαλμαν!! θα χασεις την εγκυηση! γιατι να το κανεις? θορυβο (οσο κανει ) θα τον κανει μονο οταν παιζεις κανα παιχνιδακι ετσι? τοτς ζοριζεται. ε, δεν εχεις ηχεια? δεν ακους οταν παιζεις?

Υ.Γ ειναι super midi οχι midi :)

Δημοσ.
Το τροφοδοτικό είναι αποκομμένο από το υπόλοιπο σύστημα και η όποια θερμότητα εκμπέμπει παραμένει στον κάτω θάλαμο χωρίς να ανεβάζει τη θερμοκρασία στον επάνω θάλαμο

Πολυ ωραια πατεντα αυτη!Πως και δεν πηρες την εκδωση mirror?

• Super Moderators
Δημοσ.

giati to Special Edition einai pio akrivo asfalws (nomizw 60-80 euro panw)

vasika h erwthsh mou...to trofodotiko to evales me ton anemhsthra tou pros ta panw h prws ta katw ?

Δημοσ.

H mirror όντως κάνει περίπου τα διπλάσια χρήματα και πέρα από το εξωτερικό είναι ίδια σε όλα με την P182.

ThReSh προς τα κάτω έχει 3 εκτοστά χώρο, προς τα πάνω 4 και επίσης και από πλάγια έχει 2 εκατοστά χώρο. Φοβόμουν πως θα ήταν στριμωγμένο το τροφοδοτικό και θα ανέβαζε θερμοκρασίες αλλά καμία σχέση! Εδώ και τρείς μέρες που το έχω το ZM600-HP είναι εντελώς κρύο! Τον ανεμιστήρα τον έβαλα προς τα κάτω για να μην πάει η όποια θερμότητα εκπέμπει προς τα πάνω αλλά να φεύγει κατευθείαν έξω. Παραδόξως δεν είχε καλώδιο ρεύματος στη συσκευασία του τροφοδοτικού και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω δικό μου. :confused:

tolis86 αγαπητέ εν Antec αδερφέ.:mrgreen: :mrgreen: Θα σε ακούσω και θα βάλω δωδεκάρι εμπρός όπως και θα βάλω όλους τους σκληρούς κάτω. Όσο για τα τρία δωδεκάρια που έχω τώρα παράγουν ένα βουητό που ακούω από την άλλη άκρη του δωματίου και αυτό στην πιο αθόρυβη ρύθμιση. Στη μεσαία και στη δυνατότερη ο θόρυβος είναι ΠΑΡΑ πολύ δυνατός. Οπότε δυστυχώς πάνε για αλλάγή. Το ίδιο θα συμβεί και με το zalmάνι και αν τύχει και πάθει κάτι του ξαναβάζω το μανίσιο ανεμιστήρα και έτσι δε θα χάσω την εγγύηση.

Είμαι στο ψάξιμο για αθόρυβους δωδεκάρηδες και πρέπει να βρώ τι ανεμιστήρι παίρνει το ZM600-HP. Σύνολο 5 δωδεκάρηδες θα πάρω. Συν δύο που έχω(εντελώς αθόρυβοι)=7. Καλά πάμε.

Δημοσ.

αν ο 12αρης του τροφοδοτικου ειναι κολημενος πανω στη πλαξετα ???? ασε που υπαρχει αυτοκολητο που σκιζεται οταν ανγχθει υο τροφοδοτικο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...