Προς το περιεχόμενο

The official "ποια έιναι η καλύτερη κονσόλα" topic

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Είναι η άποψή σου και την δέχομαι.Την πορεία όμως της sega σε σχέση με την sony την είδαμε.

Και έτσι όπως το θέτεις θα χάσεις (ίσως) ποιότητα σε δεκάδες παιχνίδια,ενώ θα κερδίσεις

σε κάποια exclusive που θα μετριούνται στα δάχτυλα απρόσεκτου χειριστή πριονοκορδέλας.

Και όλα αυτά με +250?.

Ναι αποψη μου ειναι.

Εγραψα οτι εχει διαφορα η περιπτωση του saturn με αυτη του ps3.

Δεν ξερουμε αν μεχρι το τελος θα ειναι καλυτερα τα multiplatform στο 360(πριν 7 μηνες βγηκε το ps3 στην αγορα),καλυτερα να μην βγαζουμε ευκολα συμπερασματα.

Αλλα και να ειναι παντα καλυτερα,ειναι μικρη η διαφορα.Δεν αλλαζει το παιχνιδι.

Που ξερεις οτι θα μετριουντε στα δαχτυλα τα exclusives?

7 μηνες κυκλοφορει και ηδη κανουμε τα ''40'' του μηχανηματος...

Ζωη σε μας :-P

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σαν βόμβα έρχεται να σκάσει η ανακοίνωση της ΕΑ ότι οι Χ360 εκδόσεις των Madden,All-Pro Football και NCAA θα τρέχουν στα 60 frames per second ενώ αυτές του PS3 θα τρέχουν στα 30 frames per second.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι οι Χ360 εκδόσεις θα είναι καλύτερες,τουλάχιστον στον τομέα των επιδόσεων. Ακόμα δεν ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο οι PS3 εκδόσεις δεν τρέχουν στα 60fps. Όπως και να έχει όμως,οι PS3 κάτοχοι για άλλη μια φορά θα ζημιωθούν και θα ζηλέψουν τις εκδόσεις του μεγάλου τους αντιπάλου.

Δημοσ.
Ναι αποψη μου ειναι.

Εγραψα οτι εχει διαφορα η περιπτωση του saturn με αυτη του ps3.

Δεν ξερουμε αν μεχρι το τελος θα ειναι καλυτερα τα multiplatform στο 360(πριν 7 μηνες βγηκε το ps3 στην αγορα),καλυτερα να μην βγαζουμε ευκολα συμπερασματα.

Αλλα και να ειναι παντα καλυτερα,ειναι μικρη η διαφορα.Δεν αλλαζει το παιχνιδι.

Που ξερεις οτι θα μετριουντε στα δαχτυλα τα exclusives?

7 μηνες κυκλοφορει και ηδη κανουμε τα ''40'' του μηχανηματος...

Ζωη σε μας :-P

Sorry φίλε μου,αυτά τώρα δεν είναι καραμέλες;Όπως και να το κάνουμε,30 frames διαφορά στο Madden πχ,δεν είναι αμελητέα ποσότητα (και χωρίς να γνωρίζουμε τυχόν άλλες διαφορές).

Άλλωστε η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται.

Δημοσ.

Δεν βαρεθηκατε το "8 μηνες ειναι λιγοι"?

Καταλαβετε το,οι εποχες αλλαξαν!Δεν ειμαστε στην εποχη του 2600,NES που την παντρευοσουν την κονσολα.

Επισης τα "θα τα πουμε σε ενα χρονο!" μου προκαλουν γελιο.

8 μηνες χωρις ΑΑ τιτλο,με κατωτερα ports,με λιγοτερα-χειροτερα παιχνιδια.

Τα αλλα τα ακουω βερεσε

Tουλαχιστον "παιζει" ταινιες για HD ξεχαρμανιασμα...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Sorry φίλε μου,αυτά τώρα δεν είναι καραμέλες;Όπως και να το κάνουμε,30 frames διαφορά στο Madden πχ,δεν είναι αμελητέα ποσότητα (και χωρίς να γνωρίζουμε τυχόν άλλες διαφορές).

Άλλωστε η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται.

Oχι δεν ειναι καραμελα,αν γυρισεις τον χρονο πισω και δεις τι γινοταν στην αρχη της καθε κονσολας θα καταλαβεις.

Το ''πρωϊ'' και το N64 ειχε παααρα πολυ καλη μερα και το DC ειχε παρα πολυ καλη μερα αλλα στο τελος της μερας φανηκε ο νικητης(Ps1,ps2)

Επισης τα "θα τα πουμε σε ενα χρονο!" μου προκαλουν γελιο.

8 μηνες χωρις ΑΑ τιτλο,με κατωτερα ports,με λιγοτερα-χειροτερα παιχνιδια.

Τα αλλα τα ακουω βερεσε

Eσενα τους πρωτους 8 μηνες κενταγε το μηχανημα σου?

Αυτα που λεω τωρα δεν τα λεω επειδη γουσταρω το ps3.

Tην πρωτη φορα που ειδα 360,ειχαν βαλει το πρωτο Νeed for speed που βγηκε στο μηχανημα και σε συζητηση που ειχα με καποιους εκει γυρω,μου ελεγαν ''αυτο ειναι το 360'',''καταλαβα'',''αυτη ειναι κονσολα νεας γενιας''...κτλ κτλ...κοντεψα να τσακωθω μα αυτους εκει μεσα:-D

Και τοτε υπερασπιζομουν το 360 οπως υπερασπιζομαι τωρα το Ps3 ,ασχετως προτιμησεων.

Ερωτηση:Γιατι ειχε το ps2 AA τιτλους τους πρωτους 8 μηνες?οχι.

Ειχε και χειροτερους.

Δημοσ.

ΚΕΝΤΑΓΕ!

Εχεις επισης μια ταση να βαζεις ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ιστοριες-γεγονοτα που αφορουν παλιοτερες κονσολες και μαλιστα οχι κατι κρυμμενο-φρεσκο που δεν το γνωριζει το ευρυ κοινο

Στις κονσολες ΔΕΝ ισχυουν οι κανονες της Ιστοριογραφιας και των ιστορικων "κυκλων" ...

Ειναι και ολιγον βαρετο...

Δημοσ.

Το ''πρωϊ'' και το N64 ειχε παααρα πολυ καλη μερα και το DC ειχε παρα πολυ καλη μερα αλλα στο τελος της μερας φανηκε ο νικητης(Ps1,ps2)

Το N64 δεν είχε κόπιες και το DC δεν είχε αρκετά exclusives.

Βλέπεις τίποτα ομοιότητες ?

Επισκέπτης
Δημοσ.
ΚΕΝΤΑΓΕ!

Αφου το λες.

Εχεις επισης μια ταση να βαζεις ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ιστοριες-γεγονοτα που αφορουν παλιοτερες κονσολες και μαλιστα οχι κατι κρυμμενο-φρεσκο που δεν το γνωριζει το ευρυ κοινο

Στις κονσολες ΔΕΝ ισχυουν οι κανονες της Ιστοριογραφιας και των ιστορικων "κυκλων" ...

Ειναι και ολιγον βαρετο...

Με εχεις καταλαβει;-)

Εννοειται πως παω συμφωνα με την ιστορια και την οποια εμπειρια μου και οχι με τα διαφορα που διαβαζω στο ιντερνετ και μεχρι στιγμης αυτο με δικαιωνει σε οτι εχω προβλεψει..(τις λιγες προβλεψεις που εχω κανει και δεν εχω πεσει εξω)

Ειναι βαρετο γιατι δεν συμφωνεις με αυτα που λεω,αν ελεγα τα ακριβως αντιθετα θα με εβρισκες καταπληκτικο.

Αποψεις λεμε εδω νομιζω ,φορουμ ειναι.Και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Το N64 δεν είχε κόπιες και το DC δεν είχε αρκετά exclusives.

Βλέπεις τίποτα ομοιότητες ?

Το Νιντεντο 64 ειχε πολυ καλο-εως εξαιρετικο ξεκινημα.Δεν ειναι μονο οι κοπιες που του στερισαν την πρωτη θεση,ειναι πολλα και θελει χρονο να τα συζητησουμε.

Το DC ειχε αποκλειστηκοτητες και πολυ καλυτερα παιχνιδια απο το ps2 μεχρι τους αντιστοιχους 8 πρωτους μηνες του και οχι μονο...

Υπαρχουν ομοιοτητες με το 360 αλλα σε καμοια περιπτωση δεν θα καταληξει οπως το DC.

καποιες ομοιοτητες(360-DC) που θυμαμαι ειναι οι εξης:

-Ειχαν μικροτερο αποθηκευτικο μεσο απο τα PS(Το DC ειχε ενα σαν CD με διπλασια χωρητικοτητα)

-Νομιζω στην αρχη του ps2 το DC ειχε φτασει και αυτο τα 10εκ.

-Τα ιδια ακουγαμε και τοτε,ερχεται το τελος του Ps2 κτλ.

Δεν μας λες και καμια επιτυχημενη σου προβλεψη?

Δεν μου αρεσει συνεχεια να λεω οτι ειπα αυτο και εγινε,ειπα το αλλο και εγινε.Δεν το παιζω προφητης.Ημαρτον...

ηδη εχω πει καποια πραγματα και αφορουν το pes.Αν βγω και στα υπολοιπα αληθινος για το Pes θα το πω μια φορα και καλη.

Ειπα οτι ειχα προβλεψει,για να τονισω οτι η προβλεψη αυτη εγινε με βαση την ιστορια και οτι εχω δει μεχρι τωρα και οχι με τα διαφορα link που βρισκετε απο δω και απο κει.(τα οποια να συμπληρωσω,ελεγαν τα ακριβως αντιθετα απο αυτα που ελεγα εγω λολ)

Παρολα αυτα αν θες το στορυ των ''προβλεψεων'' θα στο στειλω σε pm,πραγματικα δεν εχω κανενα προβλημα.;-)

Δημοσ.

Το DC ειχε αποκλειστηκοτητες και πολυ καλυτερα παιχνιδια απο το ps2 μεχρι τους αντιστοιχους 8 πρωτους μηνες του και οχι μονο...

Το DC δεν είχε αρκετές αποκλειστικότητες,τόσες ώστε να πάρει φόρα η κονσόλα,καθώς και (σύμπτωση?) τα τσαλιμάκια της EA...

Και σαφώς δεν εννοώ να πάθει ότι έπαθε η Sega,απλώς ΊΣΩΣ και να χάσει την σκυτάλη...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Το DC δεν είχε αρκετές αποκλειστικότητες,τόσες ώστε να πάρει φόρα η κονσόλα,καθώς και (σύμπτωση?) τα τσαλιμάκια της EA...

Κατσε ρε συ...RE code veronica,Shenmue!,sonic(καλο sonic,οχι σαν τα σημερινα),ecco the dolphin,Soulcalibur κ.α...

Και με 30 τιτλους στο lunch,δεν ειχε ξαναγινει κατι τετοιο στο παρελθον.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, καλά όλα αυτά που λέτε με τα DC και τα Atari 2600, αλλά πιστεύω ότι πλέον οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας τρέχουν με γεωμετρικούς ρυθμούς, οπότε δεν νομίζω ότι οι ιστορικές αναδρομές έχουν εφαρμογή στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πέραν του ότι οι παραλληλισμοί με το παρελθόν έχουν πάντα το μειονέκτημα ότι δεν συνυπολογίζονται σημαντικότατες διαφορές μεταξύ των δύο συγκρινόμενων καταστάσεων. Καλό θα ήταν λοιπόν να κρίναμε βάσει αυτών που γνωρίζουμε, και τα οποία είναι τα εξής:

- Το PS3 αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει 660 ευρώ με ένα χειριστήριο. Η ακριβότερη έκδοση του X360 κοστίζει 600 ευρώ, με HD-DVD, χειριστήριο και δύο παιχνίδια δώρο. Η αντίστοιχη προσφορά με αυτή του PS3 (core + χειριστήριο) κοστίζει 300 ευρώ (υποδιπλάσια τιμή).

- Η πλειοψηφία των console gamers είναι άτομα που δεν γουστάρουν να πολυβασανίζονται για να κάνουν τη δουλειά τους. Ούτε εγκαταστάσεις, ούτε συμβατότητες, ούτε αναβαθμίσεις, βάζεις το δισκάκι και παίζεις. Οπότε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κονσολών τους αφήνουν μάλλον αδιάφορους. Αρκεί η κονσόλα να έχει πολλά και εντυπωσιακά παιχνίδια.

- H πλειοψηφία των console gamers είναι μη οικονομικά ανεξάρτητα άτομα (μιρκές ηλικίες). Δε νομίζω ότι πολλοί από αυτούς θα ψήσουν τους γονείς τους να τους πάρουν ένα μηχάνημα που στοιχίζει τα υπερδιπλάσια από τον βασικό ανταγωνιστή, χωρίς μάλιστα να έχει να επιδείξει (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ) κάποιο επί της ουσίας σημαντικό πλεονέκτημα.

- Το X360 έχει ήδη ένα σημαντικό προβάδισμα και μια δυναμική έναντι του αντιπάλου του. Χώρια που έχει καταφέρει να καβατζώσει και πολλούς από τους κράχτες του αντιπάλου δέους (π.χ. PES) αλλά και να δημιουργήσει δικούς του. Αλλά ακόμα κι αν η ΚΟΝΑΜΙ κάνει το επόμενο PES 10 φορές καλύτερο στο PS3, όπως λέει, εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της τιμής της κονσόλας. Το να λες (ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) ότι θα πάρω PS3 γιατί το PES7 "ΘΑ" μαμάει σε αυτό, είναι σα να λες "θα βάλω Vista για να παίζω Halo 2".

Με βάση τα παραπάνω, τα οποία θεωρώ δεδομένα, βγάζω τα παρακάτω συμπεράσματα (προσοχή, λέω συμπεράσματα, όχι προβλέψεις. Εδώ πέφτουν έξω οι ακριβοπληρωμένοι οικονομικοί σύμβουλοι και αναλυτές αυτών των εταιρειών, ποιός είμαι εγώ για να κάνω προβλέψεις; ):

Κρίνω ότι η SONY ξεπέρασε κατά πολύ το όριο κόστους κατασκευής - τεχνικών χαρακτηριστικών που έπρεπε να είχε θέσει. Ίσως θα ήταν καλύτερο να είχε φτιάξει ένα κατώτερο μηχάνημα που θα μπορούσε να χτυπήσει σε τιμή το X360. Τώρα χάνει πολύτιμο χρόνο, τον οποίο δε διαθέτει. Όπως είπε πολύ εύστοχα κι ένα παλικάρι παραπάνω, πλέον τις κονσόλες δεν τις "παντρευόμαστε". Τον χρόνο που χάνει η SONY τον κερδίζει σε δυναμική η MS, η οποία κατ' εμέ κινήθηκε πολύ εξυπνότερα όσον αφορά την επιχειρηματική διαχείρηση. Π.χ. πουλάει τώρα ξεχωριστά HD-DVD player για το X360, το οποίο αν ενσωμάτωνε στο μηχάνημα εξ' αρχής θα καθιστούσε απαγορευτική την τιμή του για σημαντικό ποσοστό από όσους το αγόρασαν. Είδε δηλαδή ότι ο πολύς κόσμος αγοράζει κονσόλες για να παίζει παιχνίδια, κι όχι για να εγκαθιστά λίνουξ στην κονσόλα του.

Ακόμα λοιπόν κι αν η SONY καταφέρει με αρκετές διορθωτικές κινήσεις να πείσει τον κόσμο ότι το μηχάνημά της αξίζει περισσότερο, θα έχει ήδη χάσει αρκετό χρόνο, ώστε η MS να έχει ετοιμάσει ήδη δική της αντιπρόταση, χώρια του ότι με κάθε μέρα που περνάει το X360 εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση των καταναλωτών.

Αυτό που μένει να δούμε είναι η αντίδραση της αγοράς όταν βγουν επιτέλους αυτά τα παιχνίδια κράχτες για το PS3. Αν έχω δίκιο και η διαφορά της τιμής είναι τόσο σημαντική όσο πιστεύω, τότε δεν θα σώσουν τη SONY. Αλλιώς, θα δούμε ξαφνική αύξηση των πωλήσεων του PS3. Μέχρι τότε, δε μπορούμε παρά να περιμένουμε.

Δημοσ.
Oχι δεν ειναι καραμελα,αν ....bla bla bla

Eσενα τους πρωτους 8 μηνες κενταγε το μηχανημα σου?

Αυτα που λεω τωρα δεν τα λεω επειδη γουσταρω το ps3.

bla bla bla

το xbox1 βγηκε ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ με εκεινο το παιχνιδακι που το λεγανε HALΟ, και ολοι τρεχανε να καταλαβουνε τι εγινε.

αντε γιατι να μιλαμε για 20 χρονια πριν, παει στο καλο.. αλλα για 4 χρονακια πριν, δεν θα μας τρελανετε ολους εσεις οι playstationακηδες!!!!

απο την πρωτη μερα το xbox1 ειχε καλυτερα games, και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ γινοτανε port απο ps2 ή αλλη κονσολα, εβγαινε ιδιο ή καλυτερο ή πολυ καλυτερο.

οταν ο itagaki ελεγε οτι "το playstation2 δεν εχει αρκετη δυναμη για να βγαλω το gaiden"

τοτε οι playstationακηδες χωνανε τα κεφαλια στην αμμο και λεγανε ʽτα λεει αυτα γιατι το playstation εχει το tekken που ειναι καλυτεροʽ <------ :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

τοσο μυαλο εχουν μερικοι....

βλεπω οτι την σημαια της ΑΝΟΗΣΙΑΣ συνεχιζουν να την κουβαλανε μπολικοι...

τι θες ρε pds? να μας συγκρινεις launch 360-ps3? τοσο μυαλο εχεις? ειλικρινα, μονο τοσο?

το ενα πουλουσε τους πρωτους μηνες 4.5-5.5 games/κονσολα και το αλλο εχει κολλησει στο 1.2-1.5 απο περσυ.

μιλας σοβαρα τωρα θες συγκρισεις? αφου τα νουμερα σου πετανε την αληθεια ωμη στα μουτρα.

δεν καταλαβαινεις ουτε τα βασικα? τοτε γιατι επιμενεις να γραφεις εδω κατʼαυτον τον τροπο?

απο το 2005 τα ιδια λεμε. ασπρα μαλλια θα βγαλεις στο τελος και απο νοημα.... ΜΗΔΕΝ

σε κανει να αισθανεσαι λιγοτερο κοροϊδο να τρολαρεις κατα του 360?

θες να στο βαφτισουμε ειδικα για σενα "xbox 1.5" που σου ελεγε ο κουταραγκις προσπερσι και ελιωνες απο χαρα? (ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ!!! ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!)

θελεις να σε κοροϊδευουν for ever? γουσταρεις? περιμενεις το supergame κατα το σωτηριον ετος 2011, για να πεις τοτε "αξιζε" ή "δεν αξιζε"?

μα καλα, ειμαστε σοβαροι τωρα?

τι θα κανουμε με την περιπτωση σου, μοναχικε "υπερασπιστη του 360"?

καθε 3 σελιδες μια απο τα ιδια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...