Προς το περιεχόμενο

The official "ποια έιναι η καλύτερη κονσόλα" topic

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

xaxaxx ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ topgunz????δικαιωμα σου να μη σου αρεσε η sega.οπως και μενα η Ν.αλλα εκτιμω τις παιχνιδαρες που εβγαλε και βγαζει.αχαχχ.αμαν τα λενε πιο προσεχτικα αυτα εχει και 40 βαθμους.λολ

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Megaman, Final Fantasy, αργότερα DK Country. Τι να παίξω δλδ στο sega? To γύρω γύρω όλοι με το Sonic? Η sega πραγματικά ανέβηκε στα μάτια μου ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες με τη σειρά Total War στο PC! Αυτά ΕΙΝΑΙ παιχνιδάρες!
tipota kala ekanes kai ekatses sthn N ;)
Επισκέπτης
Δημοσ.
Megaman, Final Fantasy, αργότερα DK Country. Τι να παίξω δλδ στο sega? To γύρω γύρω όλοι με το Sonic? Η sega πραγματικά ανέβηκε στα μάτια μου ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες με τη σειρά Total War στο PC! Αυτά ΕΙΝΑΙ παιχνιδάρες!

Aν η sega ανεβηκε στα ματια σου με την σειρα Total War(πραγματικα το τελευταιο παιχνιδι που μου ερχεται στο μυαλο οταν μιλαμε για sega) τοτε δεν εχεις παιξει τιποτα απο sega.

Για καποιους το sonic ειναι πολυ καλυτερο 2D απο το Μαριο και για εμενα ισχυει το ιδιο,παιξε sonic 2 και θα με θυμηθεις;-)

Μια χαρα παιχνιδια τα FF και τα DC Country,αλλα μπορω να σου πω μια λιστα με ποιοτικα και προτωποριακα παιχνιδια τις sega.δες μερικα:

sonic

Wonder boy

Shining force

fantasy star

defenders of oasis(gamegear)

Sega rally

Nights into dreams

virtual fighter

Panzer dragoon

και αλλα που δεν θυμαμαι.

Δημοσ.
Aν η sega ανεβηκε στα ματια σου με την σειρα Total War(πραγματικα το τελευταιο παιχνιδι που μου ερχεται στο μυαλο οταν μιλαμε για sega) τοτε δεν εχεις παιξει τιποτα απο sega.

Για καποιους το sonic ειναι πολυ καλυτερο 2D απο το Μαριο και για εμενα ισχυει το ιδιο,παιξε sonic 2 και θα με θυμηθεις;-)

Μια χαρα παιχνιδια τα FF και τα DC Country,αλλα μπορω να σου πω μια λιστα με ποιοτικα και προτωποριακα παιχνιδια τις sega.δες μερικα:

sonic

Wonder boy

Shining force

fantasy star

defenders of oasis(gamegear)

Sega rally

Nights into dreams

virtual fighter

Panzer dragoon

και αλλα που δεν θυμαμαι.

Να σε βοηθησω:

Streets of Rage

Golden Axe

Shinobi

Ecco

Vectorman

Virtua Racing

και διαφορα αλλα

Ναι ημουν και εγω fanboy της Sega :-D

Αλλα αυτο δεν μειωνει την Nintendo και πολλους κορυφαιους τιτλους που εχουν βγει για τις κονσολες της...

P.S. xrest κορυφαιο το videaki!Καπως ετσι εκανα και εγω οταν πηρα το mega drive :-D

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν 20 περίπου χρόνια, μου είχαν φέρει ένα Atari ή κάτι τέτοιο, το οποίο είχε ένα πιστόλι που σημέδευες ένα τετραγωνάκι στην οθόνη (αυτό ήταν το παιχνίδι), και δύο περιστροφικά χειριστήρια για τένις (η ρακέτα ήταν ένα παραλληλόγραμμο και το μπαλάκι ένα τετράγωνο).

Θυμάται κανείς το μοντέλο;

Δημοσ.

Δυο μονο παλιες κονσολες (70s) θυμαμαι που να εχουν και pong controller και lightgun

Coleco (απειρες vesions)

colecovision.jpg

Magnavox Odyssey

odywal.jpg

Aν ειναι 80s θα ειναι τιποτα ταιβανεζικες του κιλου...

Δημοσ.

Κανένα από τα παιχνίδια που μου αναφέρατε δε με συγκίνησαν. Από αυτά που αναφέρατε μόνο τα wonderboy, shinobi και golden axe, τα οποία είχα βαρεθεί στα coin-up.

Αν το τελευταίο που σου έρχεται στο μυαλό είναι το Total War τότε απλά έχουμε άλλα γούστα. Δεν υπάρχει νόημα αντιπαράθεσης, μιας και εγώ την θεωρώ από τις κορυφαίες σειρές παιχνιδιών.

Και ναι το sonic δεν το συγκρίνω με το Super Mario World στο snes, για να μην πω το Yoshi's Island.

Είπαμε γούστα.... Πάντα θεωρούσα τη φιλοσοφία της SEGA πολύ arcade.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Από αυτά που αναφέρατε μόνο τα wonderboy, shinobi και golden axe, τα οποία είχα βαρεθεί στα coin-up.

Πάντα θεωρούσα τη φιλοσοφία της SEGA πολύ arcade.

Ηταν φοβερη (και ειναι)στα arcade παιχνιδια η sega,αλλα πχ το wonder boy 3 δεν ηταν arcade(rpg μπορει..) και ηταν τρομακτικα καλο για την εποχη του.

Αν εχεις παιξει μονο arcade παιχνιδια της sega ειναι λογικο να τα λες αυτα.

δες μετα Panzer Dragoon Saga,για πολλους καλυτερο και απο το ff7.

δες shining force,δες shenmue,και αλλα τρομερα παιχνιδια.

Εισαι λαθος αν θεωρεις οτι sega εκανε μονο καλα arcade παιχνιδια.

Αν το τελευταίο που σου έρχεται στο μυαλό είναι το Total War τότε απλά έχουμε άλλα γούστα. Δεν υπάρχει νόημα αντιπαράθεσης, μιας και εγώ την θεωρώ από τις κορυφαίες σειρές παιχνιδιών.

Λαθος καταλαβες,δεν ειπα οτι δεν ειναι καλο παιχνiδι,αλλα οτι το ονομα sega δεν μου φερνει αυτο το παιχνιδι στο μυαλο μου.

Αλλο η sega της τωρινης εποχης και αλλο η sega του παρελθοντος.

Και ναι το sonic δεν το συγκρίνω με το Super Mario World στο snes, για να μην πω το Yoshi's Island.

Aποψη σου.Εγω θεωρω τα sonic μεχρι το mega drive,καλυτερα απο τα Μαριο,αλλα γουστα ειναι αυτα ναι.

Δημοσ.

Eγώ παιδιά να σας πώ τη ταπεινή μου άποψη, τα Sonic τα δυσδιάστατα ποτέ δεν τα συμπάθησα, γιατί ο Sonic ήταν υπερβολικά γρήγορος για τα γούστα μου.

Όταν έπιανε ταχύτητες, δεν μπορούσα να απολαύσω ή να εξερευνήσω τη πίστα.

Τέλος, το Mega Drive σε αντίθεση με το SNES δεν μπόρεσα να το συμπαθήσω λόγω χρωμάτων.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια, ούτε ξέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 κονσόλων, αλλά τα χρώματα στο Mega Drive με κούραζαν τα μάτια, σαν να ήταν πιό σκοτεινά από του SNES, το κοντράστ ήταν διαφορετικό....

Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που δεν λάτρεψα το Mega Drive.

Και πρίν αρχίσετε το δούλεμα, όχι δεν έφταιγε η τηλεόραση.

Εννοείται ότι τα Wonder Βoy είναι παιχνιδάρες. Στη δουλειά παίζω αυτές τις μέρες το Wonder Boy in Monster World και το παιχνίδι είναι απίστευτο. Μόλις πέρασα τη Σφίγκα.

Από το SNES αξέχαστο θα μου μείνει το Earthbound. Και εννοείται φυσικά το Mario World και το καλύτερο Zelda ever: A link to the Past.

Δημοσ.

Ενταξει εγω θεωρω οτι η σειρα Sonic ειναι οτι καλυτερο 2nd Platform εχω παιξει ποτε(ειδικα το Sonic 2),αλλα φυσικα αυτο ειναι κατι υποκειμενικο.Το θεμα ειναι οχι ποια ειναι η καλυτερη κονσολα γιατι πιστευω οτι αυτο δεν μπορει να απαντηθει γιατι ειναι κατι εντελως υποκειμενικο,αλλα το οτι βγαινουν κατα καιρους παιχνιδια πραγματικα διαμαντια που κανουν τους gamers χαρουμενους...:-D

Επισκέπτης
Δημοσ.
Eγώ παιδιά να σας πώ τη ταπεινή μου άποψη, τα Sonic τα δυσδιάστατα ποτέ δεν τα συμπάθησα, γιατί ο Sonic ήταν υπερβολικά γρήγορος για τα γούστα μου.

Διαφωνω,διοτι το καλο στο sonic ηταν οτι μπορουσες να παιξεις την πιστα οπως γουσταρες.

Ηθελες αργα,πηγαινες αργα.

Ηθελες γρηγορα?η πιστα τελειωνε σε δευτερολεπτα:-D

Μονο αν παταγες συνεχομενα για μερικα δευτερολεπτα το κουμπι αρχισε να επιταχυνει,οποτε δεν τιθεται θεμα δυσκολιας ελεγχου λογω ταχυτητας.

Να συμπληρωσω οτι η ιδεα της sega να σκαρφιστει τον sonic και τον τροπο παιχνιδιου του,εδωσε μεγαλη ωθηση στο mega drive για να κανει την πορεια που ακολουθησε.

Αν δεν υπηρχε ο sonic τα πραγματα ισως να ηταν διαφορετικα για το mega drive.

Τέλος, το Mega Drive σε αντίθεση με το SNES δεν μπόρεσα να το συμπαθήσω λόγω χρωμάτων.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια, ούτε ξέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 κονσόλων, αλλά τα χρώματα στο Mega Drive με κούραζαν τα μάτια, σαν να ήταν πιό σκοτεινά από του SNES, το κοντράστ ήταν διαφορετικό....

εγω αντιθετα συμπαθησα γενικα τα συστηματα τις sega περισσοτερο για ακριβως αυτον τον λογο.

Οταν ειδα το sonic στο master system και τα εντονα-ζωηρα χρωματα σε σχεση με τα χρωματα του Mario στο ΝΕS,συμπαθησα την sega.

To ιδιο ισχυει και για το Mega drive.

Οχι δεν έφταιγε η τηλεόραση γιατι οπως γνωριζουμε το snes μπορουσε να απεικονισει πολυ περισσοτερα χρωματα,αλλα παντα δεν ηταν ζωηρα σαν του MD.:)

Στη δουλειά παίζω αυτές τις μέρες το Wonder Boy in Monster World και το παιχνίδι είναι απίστευτο.

To αγαπημενο μου Wonder boy ειναι το wonderboy 3 the dragons trap του master system.απλα καταπληκτικο.:)

Το συγκεκριμενο επιπεδο το αδικει το παιχνιδι

Δημοσ.

Συμφωνω και επαυξανω.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που δεν λάτρεψα το Mega Drive.

Εχει μια βαση αυτο που λες. Θυμαμαι συγκριτικα παιχνιδιων και για τις 2 κονσολες απο περιοδικα της εποχης και η διαφορα που τονιζεις ηταν εμφανεις ειδικα σε ορισμενα παιχνιδια οπως Street Fighter II Turbo.

Ρε παιδια αυτο το shinobi το τερματησε κανεις ή μονο εμενα με παιδευσε τοσο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...