Προς το περιεχόμενο

file server-κατεβαστήρι και ασφάλεια...

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Thanoscaster&random δεν έχω τόσο σημαντικά δεδομένα. Τα κλασίκα που έχει ένας μέσος χρήστης σε έναν υπολογιστή. Φωτογραφίες και κάποιες εργασίες σε word. Απλά δε θα θελα να κυκλοφορούν οι φωτογραφίες ας πουμε. Αυτό θα ήταν άσχημο. Όχι ότι είναι τολμηρές, αλλά προσωπικές ;-)

Αλλά όπως λές, πρέπει να με βάλει κάποιος στόχο για να ψάξει το κατεβαστήρι. Με καθησυχάσατε αρκετά.

Δημοσ.

exei gelio pantws h upo8esh...

aspirin: an exeis th dunatothta na baleis ki allo pc sto diktuaki tou spitiou sou (sunh8ws den mporoun giati peftei pantofla) bale. egw 8ewrw perito to diaxwrismo kurios pc - katebasthri, kai geloio to katebastiri - fileserver. extws bebaia ki an o fileserver sou exei merika TB dedomenwn kai to exeis panw se diko tou ups ktl ktl ktl

o monos logos gia ton opoio kapoios 8a diale3ei esena ws prwto stoxo gia thn katakthsh tou internet 8a einai mono an blepei mono esena. an anoi3ei px to wifi sto laptop tou k dei ena pirelli, kai mpei mesa kai arxisei na psaxnei ti uparxeis to lan...

Δημοσ.

Αυτά τα Pirelli wi-fi δίκτυα υπάρχουν παντού...

H ΟΝ μοιράζει δωρεάν internet στο λαό, ένας συνδέεται και μπορούν να μπουν πολλοί:-)

Δημοσ.

Proswpika exw sthsei ena mikro mhxanaki (PII 400Mhz) me linux (xwris grafiko perivalon) kai samba. Ola douleuoun mia xara mpoutarei para polu grhgora kai ta dedomena einai sigoura pio asfalh apo oti na ta eixa se ena susthma me xp. Epishs mhn ksexaseis oti oti kai an kaneis telika tha prepei opws kai dhpote na kratas kai ena backup (kata protimhsh se allo mhxanhma h ekswteriko disko).

Δημοσ.

Η λύση linux μάλλον είναι μονόδρομος όσον αφορά την ασφάλεια. Σίγουρα δε πρόκειτα να ασχοληθεί κανείς μαζί μου, όπως είπαν οι παραπάνω.

@soraver η λύση fileserver-κατεβαστηριού είναι ότι καλύτερο γιατί αφενός μοιράζεις πόρους στο δίκτυο, έχεις print σερβερ, δε χρειάζεται να κρατάς 1 ή περισσότερους υπολογιστές για να κατεβάζεις τόρρεντ κτλ. Προσωπικά στο δικό μου σύστημα που κάθεται πάνω στο ups του κυρίως υπολογιστή μου, εξυπηρετείται ταυχρονα ο αδερφός μου, ο οποίος έχει laptop με 20άρι δίσκο. Έτσι έχει ένα σωρό τραγούδια,βίντεο, κάνει τα backup του, τυπώνει. Τις ίδες διεργασίες κάνω κ εγώ. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο βολικό είναι. Φυσικά δε το δουλεύω 24/7. Όταν όμως χρειάζεται μπορεί να μείνει ανοιχτό και 2 βδομάδες.

Δημοσ.

dld esu afhneis anoixto to pc sou kai to douleueis ws server gia diafora 8emata. nai mia xara. ap th stigmh pou e3uphretountai polloi upologistes sths to. apla mhn fobasai thn asfaleia. den uparxei periptosh na sou mpei kaneis, extws an exeis to wifi me anoixta ta podia.

h lush linux den einai monordomos gia thn asfaleia. to na prosexeis einai. To linux apla 8a sou e3asfalisei pws den 8a exeis tis idies trupes pou exoun oloi. an exeis anoixto to samba se olo to lan me read-write kai perasei kapoios apo to lan sou ginetai k to linux epikinduno... Dhladh mh nomizeis pws bazontas ena allo leitourgiko automatws lunontai ola ta problhmata....

Δημοσ.

Κατάλαβα. Οπότε όλα είναι σχετικά στο θέμα ασφάλειας. Το έχω στήσει το server και τρέχει αδιαλείπτως! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

το ρουτερ σου δεν εχει firewall? εαν ναι χρησημοποιησέ το για να κλεισεις τα in προς τον fileserver. ουτε αλλα subnets ουτε τιποτα.

Δημοσ.

Έχει firewall και έχω κλείσει όλες τις τρύπες εκτός από εκείνες για τα torrent. Τϊ να κάνεις. Αναγκαίο κακό ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...